iyi kayınvalide olmak

Böyle ince bir soru soran bu tarz sacmalamaz ama sordunuz yazayım,onla sıdık yarıstırmayın,sadece erkek dogurdunuz dıye herseyi kendinize mübah saymayın,özel günleri hatırlayın,o sizin kızınız degil siz de onun annesi değilsiniz(zaten kim cıkardıysa su anne deme adetini)saygıyı koruyun yeter,herkes sınırını bilsin,onların içislerine gelinin zevklerine osuna busuna cok mudahale etmeyin,bir agırlıgınız olsun,sacma dan dun konusmayın(annesi değilsiniz batar söyledikleriniz) gelin böyle düsünen kayınvaldeye sahıp oldugu ıcın sanslı o da sansını Zorlamasın,arasın siz aramayın bekleyin:)

Ama nerisona bu topik kaynanami sevmiyorum topigi degil ki nasil iyi kaynana olur topigi
Evet, arkadasa bilerek yapiyor dedim. O da gerçekten mi diye sordu , ben de kendimden biliyorum deyip anlattım. ikimizinki de aynı çünkü. Yani tesadüf değil, bilerek yapıyor ikisi de. Bir de şunu anladım bu kaynanacilik sosyal öğrenilen bir şey. Sadece içgüdüsel değil. bu da bilerek yapıldığını gösteriyor. Hem bak kötü kaynana nasıl olur anlatalım ki, iyinin nasıl olacağı da ortaya ciksin

İlerde belki bizde kayınvalide olucaz bilemiyoruz ama ben kayınvalide olursam eğer oğlumu fazla sıkmayıp geline kızım gibi davrancam. Gelin kötü niyetli olsa bile bir süre sonra o da değişcektir eminim. Neyse konuya gireyim; Bence erkek tarafı kızı arayıp eksiğin var mı diye sormalı, kızı arada arayıp halini hatırını sormalı, özellikle kızın annesini. Kız tarafını yemeğe davet etmeli. Oğlunu sıkboğaz etmemeli ve asla evlendikten sonra özellikle kendi evine gelmesi ve kalması için baskı yapmamalı. Bırakın gelinler ne isterlerse onu yapsınlar hafta sonları gezip tozsunlar kocasıyla. Birlikte vakit geçirsinler, birlikte pikniğe gitsinler, onun da bir ailesi var artık yani çekirdek de olsa :) Ha bir de oğluna karşı evlendikten önceki davranışları ile evlendikten sonraki davranışları birbirini tutmalı. Yani oğlu evlenmeden önce onu her gün arayıp sormuyorduysa mesela evlendikten sonra her gün aramamalı. Bırak oğlun seni arasın sorsun sen büyüksün Gelin ve ailesiyle de yarışmaya kalkmasın mesela. Kıyafet ve ev konusunda , sen neysen o sun . Başkası gibi olmaya çalışma

Öncelikle kendinizi 'kayınvalide' kalıbına sokmayarak başlayabilirsiniz :)
İyi kv olarak değil de iyi bi insan olarak yaklaşın kıza. Bildiğiniz üzre kv bizim toplumumuzda çok 'iyi' bi kalıba sahip değil, bu sıfat sizde sürü psikolojisi etkisi yaratabilir

Mesela ben de 'gelin' sıfatından hiç hoşlanmıyorum. 'Sen yeni gelinsin' , 'gelinler şöyle yapar', 'gelin şöyle giyinir' gibi konuşmalar çok itici geliyor. Ben kendimi onun arkadaşı, küçüğü gibi görüyorum. Başlarda komşu teyze gibi sevdim, şimdi kendi teyzem gibi seviyorum. (annem gibi dersem samimi olmaz, annemin yeri bambaşka). O da beni sever. Özünde zaten çok iyi bi insan, ben de uyumlu, sakin bi insanım, iyi anlaşırız. Hiç onunla olan ilişkime gelin-kaynana gözüyle bakmadım, çok banal geliyor doğrusu, zaten kaynana diyince bile zihninizde çok sevimli şeyler canlanmıyor, bilinçaltında kirletilmiş kavramlar bunlar. Anne-kız ilişkilerinde bile anlaşamamazlıklar olurken, bizim aramızda olmaması imkansız. Yeri gelir tartışabiliriz de, önemli olan bunu olay haline getirmemek.

İçinden gelen arar, sorar. Bunun bi sırası yok bence. Bende telefon görüşmelerinden çok hoşlanmam mesela ama bu kimseyi önemsemediğim anlamına gelmez.

Kv'den çekenler tüm kv konularini okurken bu konuya denk geldiklerin de sürekli hortlayacak bu konu ideal kv gibi görünunce tabi

iyi kayınvalide olmak için kendini zorlama canım. benim de kayınvalidemle aramda mesafe var ve maşallah 4 senedir hiçbir tatsızlık yaşamadık. ben ona karışmam o bana karışmaz. ama birbirimizi çok severiz. mesafe iyidir, uzun soluklu ve saygı dolu ilişkileri beraberinde getirir.

Nişanlılık sürecinde ve düğün öncesinde kayınvalidemin ailemi hiç ama hiç aramamış olması beni üzmüştü. Hoş beni de aramıyordu ama bu ikinci planda olan bir konuydu. Hiç ilgilenmiyor ve evliliği istemiyor imajı yaratıyordu tüm çevremde.

O yüzden arada bir hem ailesini hem kendini aramanızıın iyi olacağını düşünüyorum.

hepinize tekrar tekrar teşekkür ediyorum,kızlar.gerçekten ben böyle anlatınca,bazılarına sahici gelmeyebilirim ama gerçekten varım ve aynen yazdığım gibi düşünüyorum.
umarım bir gün bir toplanma ve buluşma düzenlenir de sizlerle tanışma imkanı bulurum.hatta söz ,gelinimi de getireceğim.

benim kayınvalidem doğumgünümde 20 liralık naylon fantezi gecelik takımı almıştı bana teşekkür ettim bir şey demedim. hediyenin büyüğü küçüğü olmaz tabi de evimdeki eşyalara karışıp parasal açıdan hiçbirşeye dokunmayan bir insan olduğu için, her dışarı çıktığımda da bana şunu al dediği için bu da batıyor.

kısadan tavsiye: maddi olarak bir yardımda bulunacaksanız da bulunmayacaksanız da gelininizin zevklerine karışmayın sizden daha zevkli veya daha zevksiz de olabilir. bu karışma hakkını vermez. siz gelin değilsiniz kayınvalidesiniz. oğlunuzla yeniden evlenmiyorsunuz oğlunuzu evlendiriyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…