iyi kayınvalide olmak

Benim kv nişanlıyken ne aradı ne sordu bayramda bile bi bardak çay içip gitti bu yüzden hala kırgınım adetlere önem verin bence kına da ne giyecek düğün ayakkabısı var mı bunları önemseyin ailesinide arayın bence çünkü bunları erkek annesinin yapması gerekiyor kız tarafı sürekli arayıp çağıramaz

Bence ne göklere çıkarın
Nede yerlerde süründürün
Genelde kv ler süründürmeyi tercih eder ama
Onların bir aile olacağını
Sizin ölene kadar oğlunuzun annesi olacağınızı
Evlendi diye geliniz elinizden almadı
Bunu unutmayın yeter.
Bide gelininizde kk ya üyedir
Oda korkuyordur
bütük kv kötü diye

Bide kızınız varsa sürekli onu övmeyin kendini yanlız hisseder ve savunmaya geçer, arkadaşlar yazmış oğlunuz yine sizin oğlunuz kıskançlık krizlerine gerek yok anne ayrı eş ayrı o kız oğlunuza analık yapmayacak yine sevgilisi olacak

Buradaki kayınvalide derdi konularından ne yapmamanız gerektiğini zaten okursunuz.Bir arkadaşın dediği gibi gelininizi önemsiyorsunuz,kırmamak iyi geçinmek için buraya bile yazmışsınız belli ki zaten iyi bir kayınvalidesiniz
Benim kendi adıma hoşuma gidenler müstakbel kayınvalidemin beni hemen kabullenmesi,aileden sayması,gelecek planlarına beni koyması,hatta sevgilime beni sorması,hiç aramıyor bizi sevmedi mi acaba demesi oldu :) Eminim çok iyi bir "anne" olacaksınız,hep iletişimde kalın,o illa mesafe koymak istiyorsa zaten belli eder.Kendi ailemde de gördüm bazen iyi niyetle yaptığımız davranışlar karşı tarafı çok rahatsız edebiliyor,herkesin yetişme tarzı zihniyeti farklı neticede ne kadar çok samimi iletişim o kadar az yanlış anlaşılma.

ya ben seni yerim :) ilk defa bir kayınvalideye sempati duydum desem yeridir çünkü yanlış anlamayın benimkinden çok çektim. bence arkadaş gibi olmaya çalışsanız olur gibi geliyor. özellikle kendi annesiyle olan iletişimine bir bakın. bu size ipuçları verecektir.

Eşimin annesi yani kayınvalidem nişanlılık süresinde beni bir kez dahi aramadı. Kafasına göre bir sürü nevresim takımı almış ki ilk evimde yer sıkıntım vardı ve fazla eşyaya tahammülsüzdüm. Bir gün aradım " siz beni hiç aramıyor ne var ne yok ne eksik sormuyorsunuz dedim" sinirlendi "kullanmazsan kullanma almazsın" dedi. Ben arada aramasını beklerdim mesela. Gerçi sizin evlenmişler bir sene olmuş bunlar hallolmuştur zaten. Allah mutluluklarını daim etsin.

Ve bir diğer beklentim de bir güzel söz etmesi ama etmedi. Saçlarımı elli kere değiştirdim uzattım kısalttım boyaytım , kendi çapımda kilo verdim 3-5 gördü ama ağzından bir kere "güzel olmuş" sözü çıkmadı.

Kendisi de itiraf ediyor donuk biriyim ben diyor pek konuşmayı bilmem diyor. Oğlu da ona çekmişti ama bir şekilde aştık bu donukluğu biraz biraz. Ama eşim sevdiğini, beğendiğini söyler ilgisini esirgemez yine de anneden farklı bu durumda.

Bana kalmaya geldiğinde su muhallebisi yaptım şeker hastası olduğu için hafif tatlı sever diye ama yemedi içim almadı dedi, gül suyuna bahane buldu şekersiz dedi. Ben olsam zehir olsa yerdim o tatlıyı karşımdakinin hevesini kırmamak için. E şimdi tatlı mı yaparım ? Asla. Mesafe var arada ve öyle kalacak.

Bilerek yapiyor

Benim de başımda aynısı var da ondan biliyorum.
Ben de diyetle 12 kilo vermiştim. Kilom aşırı değildi yani aşırı olsa fark edilmez dersin hani. 40 bedenden 36 bedene düştüm, öyle söyleyim. Kendisi 100 kilo, bu konularla bayağı ilgili yani. Bana bilerek hiç yorum yapmadı defalarca görmesine rağmen. Eşim de "anne, bak nerisona çok kilo verdi" dedi. Bir iki mikmikladi. Verdigi cevap su: " Ben gecen sene 7 kilo verdiiiim". Sen zaten 100 kilosun, tabii ki verirsin iki disini siksan. Bunun gibi ne gormezden gelmeler.
Çocuklara bir şeyler alır ama asla kaç beden giyiyorlar, sen ne aldın, ne eksik kaldı demez. bu yüzden aldığı şeyin değişmesi gerekir. Bilinmedik bir yer olduğundan eşim annesini arayıp, nerden aldığını sorar. Cevap şu: Gene ne olduuuuu?

Gizli kıskançlık sanırım bu bir anda kıymete biniyor oğulları evlenince

ben iyi kayın valide olduğuna inanmıyorum....çünkü ben evlendiğimde ayyy kayın validemi gerçekten çok seviyordum dışarı çıkardık gezerdik tam kafaydı...şakalşırdık ben çok açık sözlüyüm sözümü esirgemem ayyy ada senin bu huyun çok güzel kızım.. her hafta bir kere o bir kerede ben arardım ama öyle 10 dakika değil en az 30 dakika sohbet ederdik....

şimdide ne ölüme ne dirime gelmeyecekler bende onların ölüsüne dirisine gitmeyecem o dereceye geldik....

size tavsiyem gelinizi dinleyin diğer çocuklarınız varsa onlarla sorun yaşadığında hemen kendi evladınızı savunmayın gerçekten objektif olun ve lütfen ADİL OLUN......

Ben seviyorum kayinvalidemi.
Ama cok onayladigim, her huyunu sevdigim bir insan degil. Oldugu gibi kabul ettim, saygi duyuyorum ve gercekten samimi olduguna bizim iyiligimizi dusundugune eminim. Biz cok buyuk olaylar atlattik, o aniden rahatsizlandi bir ayda ameliyat oldu, benim icin cok ozel bir durumu cok olgun karsiladi. Beni aramaktan hic cekinmedi, ben yapi olarak sakin hatta sogugum samimi konusamam ama hastalik doneminde her gun aradim, ben aradim o guldu moral buldu.
Isin ozu samimi davranmanizda, isteklerini dinlemenizde onu onemsemenizde ve kabullenmenizde.
Oglunuz ile sorunlar yasayacaklar siz uc maymun olun asarlar yasaya yasaya gelisecekler hemen panik olmayin.
Bazen nesesiz olabilir, tepkilerini ogrenin her olumsuzluk sizden kaynaklanmayabilir.
Benim kayinvalidem aslinda bi cok gelinin kizacagi seyleri yapiyor ama beni iyi gozlemlemis mesela aldigi hediyeler benim zevkime gore, su anda sorarak haber vererek aliyor.
Birde kucuk buyuk ne olursa mutlaka bos cevirmeyin ufak hediyeler ona kabullenilmislik hissi yasatir .
Tabiki hepsi zamanla, belki cok guzel bir iliskiniz olacak belki cok saygisiz davranacak sizin niyetinizi anlayamayacak oglunuz ile mutlu olmayacak.
Insallah ilk secenek olur, mutluluklar dilerim.

Ama nerisona bu topik kaynanami sevmiyorum topigi degil ki nasil iyi kaynana olur topigi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…