Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İyi kayınvalide yoktur
Geyikti o anlayana.neden böyle yazdınız biz de kayınvalide olmayacağız mı sanki Allah izin verirse ilerde. kadın iyi niyetle konu açıp ne yapmalıyım diye sormuş yani hayret birşey
Bence şunu demiş kayinvalide aramasa sormasa ayy hayirsiz bi aramaz sormaz derdin varmi demez deriz. Arasa sorsa ayy yılışık habire arior biktirdi aman deriz. Sözün özü kayinvalide kayinvalidedir. Insan hep kendinde olmayani istedigi icin de iyi kayinvalide yoktur ahahah:-Dneden böyle yazdınız biz de kayınvalide olmayacağız mı sanki Allah izin verirse ilerde. kadın iyi niyetle konu açıp ne yapmalıyım diye sormuş yani hayret birşey
kızlar yardımınıza ihtiyacım var.2 hafta önce oğlum nişanlandı.gelin hanımla aramızda mesafe var gibi.yani şöyle ki,sanırım ikimizde ne yapacağımızı, nasıl davranacağımızı bilmiyoruz. aramız iyi olsun istiyor.mesela nişandan sonra 1 kez konuştuk.nişan sonrasında ben aradım.nasılsın,yorgunluğunu attın mı falan diye?kısa bir konuşma oldu.gayet ciddi bir konuşma oldu.daha sonrada birdaha konuşmadık.şimdi ben mi aramalıyım?arayıp sık boğaz yapmak istemiyorum ama ilgisiz de davranmak istiyorum.
kendi yaşadıklarınızdan da örnekler vererek,kayınvalidenizin neyi yapıp,neyi yapmamasını istiyorsunuz.kayınvalidesini sevenlerin kayınvalideleri neler yapıyorda,seviyorlar.?bana yardımcı olun.
söyledikleriniz kulağıma küpe oldu.en azından nasıl davranmamam gerektiğini anladım.çok teşekkürler1-Gelininizin yaninda oglunuzun uzerine dusup kizi 2.plana atmayin mesela..
2-Gelininizin izni ve haberi olmadan asla onun esyalarina dokunmayin..
3-Gelininize "siz" ve "biz" diyerek ornekler vermeyin kendi hayatinizdan..
4-Gelininizin yaninda tam 100 kere gecmiste oglunuz ile neler yapip ettiginizi ballandira ballandira gelin hanimi sanki asagilar gibi,sanki o hic tatile gitmemis,gezmemis ailesi ile gibi hisler yasayacagi sekilde anlatmayin..
5-Oglunuz yokken gelininize soylediginiz konulari,oglunuzun yaninda da acikca durustce soyleyin. Gelin sizi ikiyuzlu sanmasin. ogluna baska bana baska konusuyor diye dusunmesin.
6-Bencil olmayin lutfen.. Kendi gelin oldugunuz donemlerdeki ezilmisliginizin faturasini bir gelin aldim diye dusunup, onuda ezmeye asla calismayin..
ve daha niceleri suan aklima bunlar geldi..
Ayrica cok sevimli ve ince dusunceli bir insana benziyorsunuz.. Umarim gelininiz ile mutlu mesut anali-kizli huzurlu bir iliskiniz olur..
vallahi yeni nişan yaptık.şu anda bütçem yok takı almak için.gümüş veya imitasyon olur mu ki.öyle şeyleride seviyo ama.bide ayın 19 unda doğum günü var.ailece yemeğe çıkarmayı düşünüyoruz.yanına ne hediye alsam ki?valla arayın alışverişe çıkartın takı felan alın
- Kendinde eksik gördüğü bir şeyde mutlaka sorar fikir alır, hiç ben büyüğüm en iyisini ben bilirim önce bana soracaksınız tavrı yoktur. Bu yüzden ben de sormaktan, ondan birşeyler öğrenmekten veya onunla beraber ortak birşeye karar vermekten keyif alırım.
- Hiç bir zaman kırıcı laf duymadım ağzından. Eleştirisini bile çok makul şekilde söyler. Konuşmama, tavrıma çok dikkat ederim bu sebeple.
- Yüzü güler her zaman, morali bozuksa sebebini de açıklar. Acaba ne oldu yoksa benim yüzümden mi diye içim içimi yemez.
- İlgisinin ayarını beni tanıdıkça yaptı. Eşimle her gün telefonlaşırlar ama benim o kadar konuşmaya pek meyilli olmadığımı anlayınca, beni bu şekilde kabul etti. Selamını, duasını yollamayı hiç ihmal etmez ama. Bu yüzden ikisinin konuşmaları hiiç gözüme batmaz.
- Ben onun evine gittiğimde bir iş yapılacaksa kesinlikle işi buyurmaz. Hadi beraber şunu yapalım der en basitinden, benim farklı şekilde yaptığım bir durum olursa dener, onunkini denetir. Yorgunluk bile hissetmem iş sonrası.
- Evimize ilk geldiğinde kızım buzdolabını açayım mı, kimisi hoşlanmaz mutfağına girilmesinden dedi mesela gözüm kapalı herşeyimi emanet ederim o laftan sonra, güvenim tam.
- Yanımda kimseyi kötülemez, beni ne görümcemle ne de başka bir gelinle karşılaştırır. Derdimi rahatça paylaşırım bu yüzden.
- Eşimle ilgili şeyler söylerken adildir, kusurunu saklayıp iyi taraflarını göklere çıkarmaz. Başkası hakkındaki düşüncelerine de değer vermemi sağlar bu tutumu.
Kendisini çok sevmekten, içimden gelerek anne demekten başka bir çare bırakmadı bana![]()
başka oğlum yok.yoksa düşünürdümAy maşallah ya Bukadar düşünceli bi kv !
Benim kayınvalidem olur musunuz lütfen :)
2 hafta olmuş nişanlanalı 1 kere aramışsınız sıra onda
Üstüne düşmeyin kafanızı onunla meşgul etmeyin
Oğlunuzu doldurmayın
Karışmayın
Güleryüzü olun
Gelin olarak tanıtmayın kızım olarak tanıtın
Güzel huylarını güzel görünşünü söyleyin
Ara sıra ufak tefek hediye alın
Zaman zaman dışarda kahve içmeye davet edin
Rakip görmeyin
Bazen mesaj atın güzel kızım günaydın gibi
Sevdiği şeyleri öğrenin o geldiğinde muhakkak onları yapın
olduğunuz gibi davranın... illa iyi olmaya ilgili olmaya çalışıncada tepki veriyor insanlar...zamanla oturur ilişkiniz...kızlar yardımınıza ihtiyacım var.2 hafta önce oğlum nişanlandı.gelin hanımla aramızda mesafe var gibi.yani şöyle ki,sanırım ikimizde ne yapacağımızı, nasıl davranacağımızı bilmiyoruz. aramız iyi olsun istiyor.mesela nişandan sonra 1 kez konuştuk.nişan sonrasında ben aradım.nasılsın,yorgunluğunu attın mı falan diye?kısa bir konuşma oldu.gayet ciddi bir konuşma oldu.daha sonrada birdaha konuşmadık.şimdi ben mi aramalıyım?arayıp sık boğaz yapmak istemiyorum ama ilgisiz de davranmak istiyorum.
kendi yaşadıklarınızdan da örnekler vererek,kayınvalidenizin neyi yapıp,neyi yapmamasını istiyorsunuz.kayınvalidesini sevenlerin kayınvalideleri neler yapıyorda,seviyorlar.?bana yardımcı olun.
Bana tuhaf geldi açıkçası.Yani siz bir anlamda görücü usulü tanıştırmışsınız ama onlar aileleri ekarte etmişler.
Aile vasıtasıyla tanışıp aileyi hiçe sayan bir kıztarafı var burada.Hayırlısı olsun,sizi doldurmuş olmayayım.
İyi kayınvalide olmaya gelince...Gelininizi olduğu gibi kabullenin,kendi kalıplarınıza uydurmaya çalışmayın.
Soğuk,mesafeli demeyin.Belki çekingendir,belki önyargılıdır,ürküyordur.Bunları zamanla,sizi tanıdıkça aşar.
Bu süreçte oğlunuza yakınmayın.Bilirsiniz,erkekler dayanamayıp "annem böyle dedi" diye ikaz ettiklerini sanarlar.
Böyle sözler her zaman ters teper.Annem gelmiyor dedi,annem aramıyor dedi,annem yaklaşmıyor dedi...Bunlar tamamen arayı açar.
İnsanlar rahat ettikleri,mutlu oldukları ortamlara sık giderler.Gittikleri zaman her sözleri,her hareketleri inceleniyorsa,sorgu suale maruz kalıyorlarsa,diken üstünde duruyorlarsa,gitnek istemezler.
Hoşgörü ve anlayışla herşey yolunda gider inşallah.
Ben de nişanlıyım ve ne yazık ki kayınvalidemle asla ve asla sıcak bir ilişkim olmayacak.Kıskanıyorum böyle güzel ilişkileri
Neyse..
Neler yapmanız gerektiğini bilmiyorum da neler yapmamanız gerektiğini iyi biliyorum.
1. Gelininizi kimseyle kıyaslamayın.
2. Varsa kızınızı, yeğeninizi ya da herhangi birini öve öve göklere çıkarmayın. Gelininiz özellikle yaptığınızı, onu beğenmediğiniz için başkalarını onun yanında övdüğünüzü düşünür.
3. Gelininizde gözlemlediğiniz bir davranışı, hareketi, ya da düşüncelerini başka bir ortamda, ona laf sokar gibi bu bize terstir, bence bu düşünce yanlıştır gibi yaklaşımlarla eleştirmeyin.
4.Düğünle ilgili heveslerini dikkate alın. Gelenek ve göreneklere önem verin. Bütçeniz dahilinde elinizden geleni yapın. Benim kayınvalidem nişan öncesi, bohça bence çok saçma ama istiyorsan yapalım demişti, bende sağol anne ben istemiyorum demiştim. Gerçekten yapmak istemiyordum, ama isteseydim de böyle diyen bi insana nasıl bohça yapalım diyebilirsin ki?
5. Arayın, halini hatrını sorun. Oğlunuzu aracı olarak kullanmayın. Düğün ve kınagecesi öncesi bizzat nelere önem verdiğini sorun, değer verdiğinizi hissederse, oda size değer verir.
6. Oğlunuzu ödül, gelininizi rakip görmeyin. Artık oğlunuzla gelininiz aile. Siz aile büyüğüsünüz. Ağırlığınız elbette olacak ama bunu sevgi ve saygıyla koruyun, baskı ve müdahale ile değil. Unutmayın, o da bir annenin evladı, sizin çektiğiniz zorlukları o anne de çekti. Kendi evladınızında ne hataları vardır kimbilir, açık aramayın, o da bu düzene alıştıkça, benimser sizi. Bir de samimi olun, içten olun, en önemlisi bu.
haklısın canım ama,fazla büyütmemeye karar verdim bu davranışlarını.zaten benim yapıma da uygun değil.insanlarla karşılıklı gerginlik yaşamayı sevmiyorum.Eski konunuza baktım
Gelin hanım sizi herşeyin dışında bırakıyo
Ablası herşeyin içinde demişsiniz sanırım o akıl veriyo
Îyî biri olduğunuza inana kadar soğuk davranacak kanımca
özelllikle 1.ve 2.madde çok yardımcı oldu bana.kızım yok ama çok sevdiğim yeğenlerim var.ve onları hep takdir ederim.ama gelinimin yanında asla övmeyeceğim bu yazdıklarınızdan sonra.teşekkürler...