iyi kayınvalide olmak

QUOTE="MINAECE, post: 36767433, member: 608502"]İyi kayınvalide benim kayınvaldem bence kendide bazı seyler yasamıs zamanında kaynanasıyla onun için aynılarını kendi gelinine yapmıyo yani bana o cok çekmiş zamanında çünkü arkadaş gibi davranıyo bana be benim kaynanam aslında annem ben ona bu sekilde hitap ediyorum gençle genç olabilen bi yapıya sahip bizimkisi anne kız iliskisi gibi yeri geliyo geziyoruz yeri geliyo dertlesiyoruz oynuyoruz beraber yemek yapıyoruz isim olunca cocuklarıma bakar gelip bi programım varsa günüm falan erken gelir bana yardım eder arada birbirimize kahvaltıya gideriz ne biliyim bisürü sey hersey karsılıklıdır bence ben ona nasıl davranıyosam oda bana öyle davranıyo yani iyi bi iliskin olsun istiyosan gelininle sende sana nasıl davranmasını istiyosan ona osekilde davranmalısın sekerim
sanırım bunları yapabilirim.benim korkum

yok ben de öyle vıcık vıcık,yüz göz olmuş ilişkileri sevmem.ama işte ya beni yanlış anlarsa diyorum.hani soğuk,mesafeli bir kaynanam var diye anlatmasın herkese.zira karşı tarfta öyle bir izlenim oluşturmuşum.çünkü ben annesi ve ailesiyle sizli konşuyorum.mesela,annesi bana nasılsın dediğinde iyiyim szi nasılsınız dedim?aynı şekilde ablası nasılsın dedi,ben de teşekkürler siz nasılsınız dedim.acaba ayıp mı ettim diey düşünüyorum.ama benim yapım böyle ben herkese hanımlı ,beyli,sizli,bizli konuşurum.işte yanlış anlaşılırım diye çekiniyorum.[/QUOTE]

Bence çok iyi yapıyorsunuz. Yapım böyle yanlış anlaşılma olmasın kızım diye tatlı tatlı anlatırsanız anlayacaktır..

Ayyy ne tatlı bir KV de ya maşallah :KK37::KK36: hunter7 hunter7 ablacim oglunuzu evlendirdiniz mi gelinle araniz nasıl m.ettim? :KK33:

evlendirdim,canım.geçen sene eylül ayında.

gelinimle aram çok iyi şükür.ama bizim klasik gelin kayınvalide ilişkimiz yok.samimiyiz ama yüzgöz değiliz.ikimizde sınırlarımızı biliyoruz.

Ne kadar duyarlısınız tanımadan sevdim sizi bravo
Bence evlerine sakın müdahale etmeyin bu konuda çok dertliyim ben bi gidip konu açayım

ne kadar da rüya gibi bir kayınvalide :)

rüya değil aslında,insan ilişkilerinde olması gereken bir durum.ben gelinime hiç bir zaman,gelinim ya da kızım diye bakmadım.(hani derler ya ,gelinim değil,kızım olacak)onu önce insan olarak değerlendirdim.kişilk çatışmalarımız,farklı düşündüğümüz konular illa ki var.ama müdahale etme hakkını, kendimde bulmuyorum.
aynı şekilde bana da müdahale edilmesinden hiç hoşlanmadığım gibi.

mutlaka birbirimize ters gelen huylarımız,davranışlarımız vardır.hatta istemeden kırmış ve kırılmış olabilirim.ama bunları gözümde büyütmedim.istemeden yaptığına,kötü niyeti olmadığına ikna ettim,kendimi.bizim çekişmelerimizin,hayatta en sevdiğim varlık olan oğluma ve oğlumla olan ilişkime zarar vereceğini düşünüyorum.bu yüzden,bana ters gelen yönlerini görmemeye çalışıyorum.

insan ilişkilerinde en önemli konu karşılıklı saygı diye düşünüyorum.yaş,statü,ast-üst gözetmeksizin,kişilik haklarına ve düşüncelere saygı.bunu düstur edindim kendime.

kızlar hepimiz kayınvalide adayiz demi:)
bizim de oğlumuz olucak..:)
hayat herşey karşılıklı..
etme bulma dünyasi olduğu unutma..
bu dünya çok zalimdir.. bilemezsin ne olduğu..
gelin kızlarimiza iyi davranmak gerekiyor.
bende kaynanama saygıda kusur etmiyorum:)
inşallah hep böle devam eder:) ayrıca ben mesafeliyimdir:)

rüya değil aslında,insan ilişkilerinde olması gereken bir durum.ben gelinime hiç bir zaman,gelinim ya da kızım diye bakmadım.(hani derler ya ,gelinim değil,kızım olacak)onu önce insan olarak değerlendirdim.kişilk çatışmalarımız,farklı düşündüğümüz konular illa ki var.ama müdahale etme hakkını, kendimde bulmuyorum.

mutlaka birbirimize ters gelen huylarımız,davranışlarımız vardır.hatta istemeden kırmış ve kırılmış olabilirim.ama bunları gözümde büyütmedim.istemeden yaptığına,kötü niyeti olmadığına ikna ettim,kendimi.bizim çekişmelerimizin,hayatta en sevdiğim varlık olan oğluma ve oğlumla olan ilişkime zarar vereceğini düşünüyorum.bu yüzden,bana ters gelen yönlerini görmemeye çalışıyorum.

insan ilişkilerinde en önemli konu karşılıklı saygı diye düşünüyorum.yaş,statü,ast-üst gözetmeksizin,kişilik haklarına ve düşüncelere saygı.bunu düstur edindim kendime.
:KK9::KK9::KK9:

canım ben de bu ilişkilere normal ikili ilişki gözüyle bakmak taraftarıyım.
bence insanlarda çok önyargı var, bende de oluyor arada.

örneğin benim oğlum 2,5 yaşında, şimdiden gelininle anlaşabilecek misin muhabbeti dönüyor şaka veya gerçek, bu da insanı geriyor o dönem gelince doğal olarak, gelin azıcık somurtsa ay beni istemiyor diye düşünüyorsun, halbuki bir başkası bu muameleyi yapsa acaba bir sorunu mu var diye düşünürsün.

veya gelin açısından, kv ler korkulu düşman gibi gösterilir. kv sana bir öğütte bulunsa bana karışamaz diye düşünüyorsun halbuki aynı öğüdü bir arkadaşın verdiğinde, ay teşekkür ederim deyip seviniyorsun.

önyargılarımızı bıraksak ve ilişkileri normal iki insan ilişkisi olarak değerlendirsek sorun kalmayacak bence.

o yüzden erkeklerde bu kadar fazla sorun olmuyor, onlar bu ünvan işlerini çok takmadıklarından karşısındakine göre tavır geliştiriyorlar ve huzurlarını bozmuyorlar.

evlendirdim,canım.geçen sene eylül ayında.

gelinimle aram çok iyi şükür.ama bizim klasik gelin kayınvalide ilişkimiz yok.samimiyiz ama yüzgöz değiliz.ikimizde sınırlarımızı biliyoruz.
Maşallah ya çok sevindim Allah bozmasin sizinde sayinizi arttirsin inşallah :-):KK37:

Ben büyügm o arasn demeyin. Cekingen davranip sizi aramiyo olabilr. Aklınıza geldkce siz arayp sorun. Kendi evladiniz gibi görün. Kimseye onun hakkinda kötü bi laf söyletmeyin her zaman koruyun. Güler yüzlü ve samimi olun. Aklima gelenler bunlar. Benm kayinvalidem bana karsi hep iyi olmstur verdigm örnekleride kayinvalidemden örnek cikarak verdm. En önemlisi sevin ve saygi duyun. Gerisi gelir zaten

Ayyy ama niye benim KV dem olmadiniz ya konusmaniz bile ne kadar naif ve gurur okşayıcı ne şanslı gelinmis bizim gunahimiz neydi ki:cry::silah:

ben de ilk defa kayın validenin açtığı konu gördüm bence gelininizle açık ve seçik kızım ben aramın seninle iyi olmasını istiyorum, seninle bir problemim olursa eğer rahat rahat birbirimiz kırmadan halletmek istiyorum diğer kaynana gelin arasında olan muhabbetlerin bizim aramızda olmasını istemiyorum diye niyetinizi belli ederseniz emin olun gelininizde bu durumdan çok hoşlanacak ona göre size yakınlaşacaktır.

kızlar yardımınıza ihtiyacım var.2 hafta önce oğlum nişanlandı.gelin hanımla aramızda mesafe var gibi.yani şöyle ki,sanırım ikimizde ne yapacağımızı, nasıl davranacağımızı bilmiyoruz. aramız iyi olsun istiyor.mesela nişandan sonra 1 kez konuştuk.nişan sonrasında ben aradım.nasılsın,yorgunluğunu attın mı falan diye?kısa bir konuşma oldu.gayet ciddi bir konuşma oldu.daha sonrada birdaha konuşmadık.şimdi ben mi aramalıyım?arayıp sık boğaz yapmak istemiyorum ama ilgisiz de davranmak istiyorum.
kendi yaşadıklarınızdan da örnekler vererek,kayınvalidenizin neyi yapıp,neyi yapmamasını istiyorsunuz.kayınvalidesini sevenlerin kayınvalideleri neler yapıyorda,seviyorlar.?bana yardımcı olun.
Vayyy kayınvalideye bak Masallah ya

kaç yaşındasınız, çok kültürlü ve bilinçli konuşuyorsunuz

Back
X