• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iyi koca yoktur.

Yalnız annen haklı...

Bu arada iyi koca da kötü huylarını ne kadar görmediğinle bağlantılı olarak var. Saydıklarının yeteceği kadın çok var. Eşime bazen bakıyorum dünyanın en harika erkeği, bazen bakıyorum ne şimdi bu diyorum :D

İyi koca yoktur anlaşabilen çiftler vardır. Bi çok çiftte konu kocanın kötü olması değildir ki bir çok kadın aslında iyi adam ama anlaşamıyoruz der. Evdeki huzursuzluk da hiç bi şeye benzemez kolaylıkların olsun çok zor.

Eşimle 8 yılı geçti evliyiz. 2 çocuğumuz var. Maddi olarak ta fazla bir sıkıntımız yok şükür. .kv kb ile de aram iyi.. her konuda bize destekler sağolsunlar. Ha kötü yönleri yok mu var ama idare ediyoruz.

Şimdi sorum şu.. bize şimdiye kadar yani ailemizin kadınlarına hiç iyi eş düşmedi desem yeridir. Şimdi açıklama yapmak istemiyorum ve hepimiz gurbetteyiz. Hiç birimiz aynı şehirde değiliz. Bizde eşimle pek anlaşamıyoruz. Bikaç kez boşanma aşamasından döndük ve hala aklımın bir köşesinde bu düşünce maalesef var. Ailemde gerçekten kararlı olursam arkamda olur ki zamanında oldular. Ama annem boşanma lafın duyunca başlıyor saymaya: kızım boşanmak kolay değil,iyi koca yok. .bize zaten iyisi denk gelmez..2 çocuğun var, maddi durumunuz iyi, eşin evine sahip çıkıyor, çocuklarını çok seviyor, ailesine karşı sizi ezdirmiyor diye eşimin iyi yönlerini saymaya başlıyor.. aslında o da benim için bazı konularda üzülüyor ama boşanırsam daha kötü bir hayatın beni beklediğini, aile büyüklerinn her konuda hayatıma karışmayı kendilerine hak olarak göreceğini biliyor. Bu arada annemde babamdan 30 yılın sonunda boşanma kararı almak üzere. . Zaten kaç yıldır aynı evde iki yabancı olarak yaşıyorlar babamla. Hepimiz annemin yanındayız..

Şimdi size soruyorum iyi koca yok mu gerçekten?
İnsan ilişkileri hiç bir zaman tek taraflı değildir.Kadın olsun erkek olsun bu hayatta hiç kimse mükemmel değildir.Herkesin mükemmellik iyilik anlayışı da farklıdır.Evlilikte sorunlar tek taraflı olmaz.Hee erkek kumarbazdır alkoliktir çapkındır tembeldir karakteri bozuktur o ayrı.Ama bunun dışındaki anlaşmazlıklar hiç bir zaman tek taraflı değildir.

Olmaz mi canim var tabi ki, ama nerde fesat, sirret, saygisiz, sevgisiz, egoist kadinlar var iste iyi kocalarda onlarda :)

Benim burda kac tane 'arkadasim' var, calisiyorum diye yemek yapmayan, cocugum var diye calismayan, evi temizlememek icin fazla mesaiye kalan, disari cikacaksan gömleklerini ütülemeden cikamazsin diyen. Oooo daha sayarim bunlari, ve onlarin kocalari karilarinin agizlarinin icine bakiyorlar resmen. Ottur dese otturacak kalk dese kalkacaklar o sekilde
Bence fazla genellemişsiniz :D Benim şim saydığınız çoğu şeyi kendi yapar. Ütüsünü halleder. Yemeği beraber yaparız mutfağı ve sofrayı o toparlar. Evin süpürme işleri onda gibi gibi gibi. Ama bunda benim 8 5 çalışıp onun haftada 3 gün vardiyalı olarak çalışması, benim eve gerçekten yorgun gelmem ve bu aralar hamile olmam çok etkili. Yani ben bugüne kadar eşime illa bunu yap şunu vs demeden Allah bin kere razı olsun ikimizde para getiriyorsak ikimizde evi döndürebilme yeteneğine sahip olmalıyız düşüncesiyle yapıyor. Ama buna rağmen eşim hiç bir zaman susup her dediğimi yapan bi adam değil. Aksine evde otorite o ve bu iki şey arasında ki ince çizgiyi çok iyi koruyor. Tüm işlerde yardım ediyor hatta kendisi yapıyor diye asla gocunma ya da ezilme gibi bi durum yok yani

Eşimle 8 yılı geçti evliyiz. 2 çocuğumuz var. Maddi olarak ta fazla bir sıkıntımız yok şükür. .kv kb ile de aram iyi.. her konuda bize destekler sağolsunlar. Ha kötü yönleri yok mu var ama idare ediyoruz.

Şimdi sorum şu.. bize şimdiye kadar yani ailemizin kadınlarına hiç iyi eş düşmedi desem yeridir. Şimdi açıklama yapmak istemiyorum ve hepimiz gurbetteyiz. Hiç birimiz aynı şehirde değiliz. Bizde eşimle pek anlaşamıyoruz. Bikaç kez boşanma aşamasından döndük ve hala aklımın bir köşesinde bu düşünce maalesef var. Ailemde gerçekten kararlı olursam arkamda olur ki zamanında oldular. Ama annem boşanma lafın duyunca başlıyor saymaya: kızım boşanmak kolay değil,iyi koca yok. .bize zaten iyisi denk gelmez..2 çocuğun var, maddi durumunuz iyi, eşin evine sahip çıkıyor, çocuklarını çok seviyor, ailesine karşı sizi ezdirmiyor diye eşimin iyi yönlerini saymaya başlıyor.. aslında o da benim için bazı konularda üzülüyor ama boşanırsam daha kötü bir hayatın beni beklediğini, aile büyüklerinn her konuda hayatıma karışmayı kendilerine hak olarak göreceğini biliyor. Bu arada annemde babamdan 30 yılın sonunda boşanma kararı almak üzere. . Zaten kaç yıldır aynı evde iki yabancı olarak yaşıyorlar babamla. Hepimiz annemin yanındayız..

var tabi ki.
babam, eniştem ve eşim iyi örnek benim için. abim idare eder.

Olmaz mi canim var tabi ki, ama nerde fesat, sirret, saygisiz, sevgisiz, egoist kadinlar var iste iyi kocalarda onlarda :)

Benim burda kac tane 'arkadasim' var, calisiyorum diye yemek yapmayan, cocugum var diye calismayan, evi temizlememek icin fazla mesaiye kalan, disari cikacaksan gömleklerini ütülemeden cikamazsin diyen. Oooo daha sayarim bunlari, ve onlarin kocalari karilarinin agizlarinin icine bakiyorlar resmen. Ottur dese otturacak kalk dese kalkacaklar o sekilde
O şekilde 'KOMUT' alanlara koca değil köpek diyoruz.

-Otur!
-hav hav.

Bu göreceli bir kavram bence..Yani herkese göre değişir.herkesin kriteri farklıdır.
İyi koca tanımı size göre ne ise bana göre aynı değildir.
Ayrıca hickimse mükemmel değil ki..bir insanı artı ve eksileri ile kabul etmektir önemli olan.
Ben mükemmel değilim,eşimde değil. .

Anneniz haklı gibi:)
Yagmurdan kaçarken doluya tutulmanızdan korkuyordur.
Birde ne derler bilirsnz gelen gideni aratır:)
Evliliğinzde şiddet aldatma tarzı seyler yoksa ayrılmayn.
Ben ne evlilikler gördm gözmle şahit oldm boşanmadılar misal benm babam anneme topuklu ayakkabı fırlarttı gözmn önnde ve o zmn 5 yasımdaydm suan 23 yasımdaym bakn hala bu yaptgnı unutmadm. Ben unutmadıysam annem hiç unutmamstr ama boşanmayı seçmek yerne susmayı tercih etti.
Haa bu demk değilki dayak yiyorsanz susup oturun oyle birşey yok tabiki bnm annem korkmş yapamamıs ama halinize şükredn neler var yani. Ama işin içinde şiddet varsa tabi o zmn bosnmak hakknz

İyilikten ne beklediğine bağlı.
Eşim abdestinde namazında,evinin parasını asla dışarıya yedirmez,bizden asla para esirgemez. Ev işlerinde yardım etmeye çalışır edemezse yardımcı çağırır kızını mutlu etmek için bi sürü şey düşünür. Aileme ailesinden ayrı davranmaz her sıkıntılarında yanlarında olur. Tatlı dillidir 4 yıldır sofradan eline sağlık hayatım demeden kalkmamıştır. Vesaire vesaire
Ama kötü yanı hiç mi Yok tabi ki var.
Ailesine özellikle annesine aşırı düşkün ama bu bizim için sıkıntı değil. Acayip arkadaş düşkünü haftada bir dışarı çıkmasa bunalıma girer. Bazen isteklerinde fazla bencil olabilir. Yorgun olduğundan ölse bişey yapmaz. Bazı tabularını yıkmak aşırı zordur

Koca değilde iyi insan var mı gerçekten herşeyiyle mükemmel. Eğer varsa bunlardan bir kaçı kadın bir kaçıda illaki birilerinin kocasıdır.
ben eşimin merhametine hayramım mesela. Tanımadığı insanlara sokakta gördüğü bir kediye...
Ve adaletine larşısındaki kim olursa olsun haksızsın diyebilmesine.
Kötü yönleri yok mu? Var mesela sinirlidir eşim bişeyi konuşurken iki kez düşünürüm. Ama iyili böyle yani iyisiyle kötüsüyle bir insan bir eş. Böyle tanımakta güzel

Genellemeyin bence. Asla fesat olduğumu düşünmem. Ama eşim ütüsünü kendi yapar. Sabah kahvaltı hazırlar ben uyanamadığım zamanlarda. :) yani bunlar ben fesat olduğum için mi

Yok tabi ki degil yaaa :) Ben isin birazda girgirindayim. Tabi ki gercekden kari koca cok iyi anlasan insanlarda var, tence kapak gibi birbirlerine uyan. Evlilikde zaten öyle olmali, sen fazla mi yattin hic sorun olmamali o hazirlamali, o baska bi isi mi yetistiremedi, fark etmemeli sen yapmalisin. Evlilik böyle. Allah bozmasin.

Bin kere dünyaya gelsem bin kere eşimle evlenirim, 3 çocuğumun babası, canımın içi, her daim gözümün içine bakar, mükemmel bir baba, ben düşünmeden yapar herşeyi... iyi koca yok değil, karşılaşmamış ruh ikizleri var...
İyi bir baba yokmu dememıs iyi bir eş yokmu demiş :cool:

Sen ıyı bır ınsan olabılırsın ama ıyı bır es olamazsın belkı veyada ıyı bır anne olursun ama es olamazsın belkı.

Ben bu duruma sadece es olarak bakıyorum, herkes bızlerde kadınlarda dahıl kopruyu gecınce dayıya ayı dedıgımızı dusunuyorum

Beklentilerle alakalı bir durum bu, tolere edilebilen ve edilemeyen konulara göre değişiklik gösteriyor iyi eşe sahip olmak.

Mesela hangi konularda sıkıntı yaşıyorsunuz? Bazı konular eşler arasında kaldığı için dışarıdan bakanlara sorun gibi görünmüyor.

İlgi alakası nasıl, sizi sevdiğini hissettirir mi? kavga anında nasıl? kinci mi? cinsel uyum var mı?

Bence fazla genellemişsiniz :KK70: Benim şim saydığınız çoğu şeyi kendi yapar. Ütüsünü halleder. Yemeği beraber yaparız mutfağı ve sofrayı o toparlar. Evin süpürme işleri onda gibi gibi gibi. Ama bunda benim 8 5 çalışıp onun haftada 3 gün vardiyalı olarak çalışması, benim eve gerçekten yorgun gelmem ve bu aralar hamile olmam çok etkili. Yani ben bugüne kadar eşime illa bunu yap şunu vs demeden Allah bin kere razı olsun ikimizde para getiriyorsak ikimizde evi döndürebilme yeteneğine sahip olmalıyız düşüncesiyle yapıyor. Ama buna rağmen eşim hiç bir zaman susup her dediğimi yapan bi adam değil. Aksine evde otorite o ve bu iki şey arasında ki ince çizgiyi çok iyi koruyor. Tüm işlerde yardım ediyor hatta kendisi yapıyor diye asla gocunma ya da ezilme gibi bi durum yok yani

Tabi ben birazda saka yollu söyledim bunu. Sizde olan durum zaten normal olan durumdur bence. Bende ayni sizin gibi düsünüyorum, o evde iki kisi ise gidiyorsa ve benzer sartlarda calisiyorlarsa o zaman iki kiside benzer sartlarda ev islerine yardimci olmak zorunda. Malesef benim esim hic bir zaman o sekilde düsünmedi. Ben ölsem, ölmeden corba yap aksama ne yicez diyen bir insandi....

Bu yazdığınız örnekte ki koca benim için "iyi koca"örneği değil başkası içinde olmayabilir.
Bir köpekmis gibi komut verebileceğim bir koca düşünemiyorum. :)

kesinlikle yok annene katılıyorum

İyi bir baba yokmu dememıs iyi bir eş yokmu demiş :cool:

Sen ıyı bır ınsan olabılırsın ama ıyı bır es olamazsın belkı veyada ıyı bır anne olursun ama es olamazsın belkı.

Ben bu duruma sadece es olarak bakıyorum, herkes bızlerde kadınlarda dahıl kopruyu gecınce dayıya ayı dedıgımızı dusunuyorum

İyi koca'ların olduğunu belirttim ben de... eş olmasıyla, sadakatiyle, sevmesiyle, saymasıyla, babalığıyla bir bütün olarak ele aldım... ben ayıya dayı demiyorum, çok şükür.... bana göre karşılaşmamış bazı ruh ikizleri var... karşılaşanlarda çok mutlu, benim gibi, Allahım daim etsin inşallah

Back
X