- Konu Sahibi hippotalamus
Bu kişinin iyilikten ne anladığına bağlı. Kusursuz insan yoktur. Kocam mükemmel diyen kadının ya kriterleri düşüktür, ya aza kanaat ediyordur, ya daha iyisini görmemiştir, yada artistir millete hava atacaktır...
Velhasıl mükemmel insan yoktur. Annen kısmen doğru söylemiş.
Mükemmelik konusunda katılıyorum ancak konu sahibinin annesi konunun girşinde yazmadıgı şeyleri de biliyor.
Mesela dayak yemek, hakaretler küfürler işitmek gibi şeyler.
Bunları görüp de "hicbir koca mükememmel degil" demek; kendisi 30 yıl sonra boşanma kararını zar zor verebilmişken, bir kadının nasıl yıpranacagını bizzat biliyorken, evladı çare arayıp mutsuzlugunu paylaşıyorken konu sahibinin cesaretini kırması ve bu durumun vahametini umursamaması vicdansızlıktır bence.
Ya ben birazda şaka yapmıştım aslında ama yani Bihter in yaptıklarından sonra o kısma takılamıcam..
Bihter karakterini sevip sevmemek sizin tercihiniz.
Ancak insan ne yapmış olursa olsun tecavüz vb insanlık onuruna yakışmayan son derece kabul edilemez davranışları hicbir zaman haketmez.
Mesela cogu kadın yemek yapmadı diye dayak yiyebiliyor kocasından.
O ev içinde "eş" olmasını geçtim, profosyonel ücretli aşçı bile olsa dayagı haketmez yani.
Siz bu dedigimi dogru buluyor olabilirsiniz ancak bir baska kadın "yemek yapmayan kadını ben bile döverim" diyebilir. Bunlar düşünce farklılıgı gibi gösterilecek seyler degildir.
"Bir insan kişisel çıkarlar dogrultusunda şiddete hicbir şekilde maruz kalmamalırdır" ı ön koşul olarak koyarsanız fiziksel şiddet, sözlü şiddet ya da cinsel şiddet eylemlerine de aynı şekilde bakar buna göre daha net kararlar alırsınız.