• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iyi koca yoktur.

Eşimle 8 yılı geçti evliyiz. 2 çocuğumuz var. Maddi olarak ta fazla bir sıkıntımız yok şükür. .kv kb ile de aram iyi.. her konuda bize destekler sağolsunlar. Ha kötü yönleri yok mu var ama idare ediyoruz.

Şimdi sorum şu.. bize şimdiye kadar yani ailemizin kadınlarına hiç iyi eş düşmedi desem yeridir. Şimdi açıklama yapmak istemiyorum ve hepimiz gurbetteyiz. Hiç birimiz aynı şehirde değiliz. Bizde eşimle pek anlaşamıyoruz. Bikaç kez boşanma aşamasından döndük ve hala aklımın bir köşesinde bu düşünce maalesef var. Ailemde gerçekten kararlı olursam arkamda olur ki zamanında oldular. Ama annem boşanma lafın duyunca başlıyor saymaya: kızım boşanmak kolay değil,iyi koca yok. .bize zaten iyisi denk gelmez..2 çocuğun var, maddi durumunuz iyi, eşin evine sahip çıkıyor, çocuklarını çok seviyor, ailesine karşı sizi ezdirmiyor diye eşimin iyi yönlerini saymaya başlıyor.. aslında o da benim için bazı konularda üzülüyor ama boşanırsam daha kötü bir hayatın beni beklediğini, aile büyüklerinn her konuda hayatıma karışmayı kendilerine hak olarak göreceğini biliyor. Bu arada annemde babamdan 30 yılın sonunda boşanma kararı almak üzere. . Zaten kaç yıldır aynı evde iki yabancı olarak yaşıyorlar babamla. Hepimiz annemin yanındayız..

Şimdi size soruyorum iyi koca yok mu gerçekten?

Çevremde var ama tabi sayıları çok az.

iyi koca var tabiki bu kdr evlilik mutsuzluk icinde surmuyor ki herkesin birbirinde sinir oldugu huyları var ama bunlar evliligi etkilemiyor bile..eskiler devamlı kadınları birseyleri kabullendirme pesinde kadın ne anlatsa otomatige baglanmıs gibi aman olsun eve para getiriyor ya dayagı yokya diye bahaneler sunuyor buda yanlıs mutlu degilse bir kadın veya adam o evlilik bence surmemeli

İyi koca yoktur az vodka vardır gibi olmuş be
Ayrıca muhakkak iyi kocalar vardır da sizlere denk gelmemiştir :)

İki buçuk yıllık evliyim, dört yıllık ilişkinin ardından evlendim, kocam iyidir.
Ben de iyiyimdir karşılıklı orta yolu buluruz.
Mükemmel değil elbette, ben de değilim.
Ama tüm kalbimle dolu dolu söyleyebilirim, iyidir.
Duyguları değişir mi ilişkimiz bozulur mu bilemem ama şimdiye kadar durum böyle şükür

Siz ne kadar iyisiniz? Sin neyi hak ediyorsunuz da böyle bir adam denk geldi diye hayiflaniyorsunuz?

mükemmel yok ama iyi vardır elbet beklentinize bağlı.

iyi koca vardir tabiki neden olamsin
ama onlar kapilmis zaten evlilerki :))) yani seni bosansan iyi kocai nasil bulcan ..

İyiden kasıt nedir?
Kime göre neye göre iyi?
Bütün mesele evlilikten eşten beklentilerle alakalı bence (bugünkü aklımla)
Benim, senin yada onun iyi bir eşten beklediği şeyler farklı.

Mesela kimi kadın, eşi kıskanmıyor diye sevgisiz, ilgisiz ve kötü olarak tanımlar eşini.
Kimi de eşi kıskanıyor diye baskıcı kontrol manyağı olarak görüyor eşini.
Kimi bunu yapan eşi iyi olarak tanımlar.
Bence sorunun cevabı siz kimsiniz, ne istiyorsunuz?
Karşılıklı sevgi/aşk ile harmanlanmış birazda mantıklı olan ilişki iyidir bence.
Kimse mükemmel değil.
Bence iyi erkek vardır, iyi kadın vardır ve tabii iyi eş vardır.

Bütün bunları maddi durumum gayet iyi olduğu ve çocuğum da olmadığı halde bana da babam sıraladı... boşanmak çok zor , boşanmış kadın olmak daha zor.. eşini bütün sülalecek çok seviyoruz her insanın kötü huyu olur idare et vs vs... ben boşanırsam tekrar evlenmeyi hiç düşünmüyorum zaten de boşanmak türkiyede 2 kişinin karar vermesi ile olmuyor.. sülalecek masaya yatırılıyor karar. Ha evet ben de "herşeye rağmen boşanıcam " desem yok demezler ama onlar böyle boşanma diye beni ikna etmeye çalıştıkça bir bildikleri var herhalde diye biraz daha denemeye çalışıyorum. bir süre sorunlar azalıyor ama ne karşımdaki adam değişiyor ne ben... bir süre sonra tekrar boşanma düşüncesi kafamda yer ediyor....

Umarım en doğru kararı verirsin sen de...

Iyi koca ne demek bilmiyorum, bu cok göreceli bir kavram. ama ben esimden hayal bile edemeyecegim kadar memnunum. keske daha once evlenseymisim diyorum, hayatimi hic bir zaman zorlastirmadi, aksine hep artik bir can yoldaşim oldugunu hissettirip yukumu hafifletti.

Bin kere dünyaya gelsem bin kere eşimle evlenirim, 3 çocuğumun babası, canımın içi, her daim gözümün içine bakar, mükemmel bir baba, ben düşünmeden yapar herşeyi... iyi koca yok değil, karşılaşmamış ruh ikizleri var...
Ay maşallah kaç yıllık evlisiniz acaba? ben bu sözleri sadece ilk sene kullanıyordum şimdi bin kere dünyaya gelsem bir daha evlenir miyim diye düşünüyorum:deli:

Olmaz mi canim var tabi ki, ama nerde fesat, sirret, saygisiz, sevgisiz, egoist kadinlar var iste iyi kocalarda onlarda :)

Benim burda kac tane 'arkadasim' var, calisiyorum diye yemek yapmayan, cocugum var diye calismayan, evi temizlememek icin fazla mesaiye kalan, disari cikacaksan gömleklerini ütülemeden cikamazsin diyen. Oooo daha sayarim bunlari, ve onlarin kocalari karilarinin agizlarinin icine bakiyorlar resmen. Ottur dese otturacak kalk dese kalkacaklar o sekilde
Cok güzel anlatmışsınız valla ağzınıza sağlık

Tamamen dört dörtlük bir evlilik yok ki iyi koca olsun..Bence ne kadın ne erkek dört dörtlük..Ama sizin sorunlarınızı bilemediğimden tam birşey diyemiyorum..

Çok özel değilse boşanmak istemeye sizi iten şey nedir? Yani eşinizin kötü tarafları? Belki siz çok anlam yüklüyorsunuzdur veya mükemmeli istiyorsunuzdur da farkında değilsinizdir.

Annemler falan ilk evlendiğim zaman ben şikayet edince içlerinden derlermiş, aman zekzek te fevri, o da inatçı, hazır cevap, kendini ezdirmez kesin o suçludur diye.. ama eşimi tanıdıktan sonra biçok kişi sen haklıymışsın dedi..

Öncelikle çok kıskanç. Uzunca bir süre o olmadan dışarı çıkmama izin vermezdi her şey için izin almam gerekiyor. Şimdilerde biraz esnetti ama hala öyle tek başıma bi yerlere gidemem, kıyameti kopartır. Erkek kardeşleri ile bile mecbur kalmadıkça konuşmamı istemez. İlk zamanlar şiddet te uyguladı ama onların deyimiyle ağzımı burnumu kırmadı. Ufak tefek ama bende her seferinde karşılık verdim. Bu konuyu aştık ama şimdi en ufak şeyde kavgayı büyütmemeye çalışıyorum. Tekrarlamasından korkuyorum. Sürekli küfürlü konuşuyor en ufak şeyde.. bazen kendini kaybedip başkalarının yanında da küfür eder, o kadar uyarmama rağmen. Bütün bunları yapar eder sonrasında muhakkak Özür diler, barışana kadar yakamı bırakamaz. Ayrılmak istesem seni çok seviyorum diye sarılır ağlar.
O bana her konuda karışır ama hiçbir konuda karışmama izin vermez. Ben erkeğim havalarında.. bana para verir , ihtiyaçlarımı da alır ama içinden gelerek yaptığını düşünemiyorum.

Ben çok romantik biriyim. Defalarca süslü sofralar hazırladım, giyinip süslenip karşıladım, doğum günlerinde hediye alıp özel pastalar yaptırdım ama o şimdiye kadar en fazla pasta aldı. Hediye, çiçek aldığını bilmemç ki böyle şeylerr ne kadar önem verdiğimi bilir.
Gün içinde arayıp sormaz. Arada bir yemeğe alışverişe gideriz. Bitti mi eve gidelim mi diye sorup durur. Suratı beş karış.. izin vermez de ben tek gidim..

Üff hangi birini sayim? Ama işte boşanırsam hayatım daha güzel olmıcak. Aile yapım boşanmaya çok karşı.. şimdi sadece kocama hesap veriyorken bütün aile büyükleri kendinde bana karışma hakkı görcek. Bide bir ümidim oldu şimdi. Açıköğretim den üni okumaya başladım. Bakıyorum bazen düzelir gibi oluyor. Oğlum büyüdü.onunla bir yerlere gidiyorum. İlerde diyorum sana minnet etmicem. Oğullarım ile takılıcam.

Back
X