İyi kv de Sevilmez mi ?

Thallosofili

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2018
3.845
6.926
158
Merhaba herkese,başlıktaki kv ben degilim cok sevdigim komsu ablam.iki oglu var evli.Bir de kizi var daha kucuk o okuyor.Oğullarini okuttular,düğünlerini yaptilar,evlerini aldilar,arabalarini aldilar ogullarina.Komsum gercekten cok iyi bir insan ,eşi de öyle.Maddi ,manevi yanlarinda oldular cocuklarinin her daim ben sahitim.Evlerine tabiri yerindeyse destursuz girmediler,karismadilar.Komsum torunlari icin de cok buyuk fedakarliklar yapti,lohusaliklarinda evini acti, bakti etti gelinlerini.Hatta hastane ücretlerine varana dek ödedi.Halen cocuklarinin en ufak bir sıkıntılarinda arkalarindalar.iki oglu da severek evlendi vs.iyi ,güzel diyeceksiniz buraya kadar da ,kendisi onlardan birakin ayni seyleri ,bir yemek daveti bile görmedi.Bir tane gelini dahi buyrun bu gece bize yemege gelin diye davet bile etmezler.Ayda bir eşleri ile 1saat ugrarlar komsuma o da belki! Yerler icerler,bir tane bardak kaldirmadan giderler evlerine. Hep hizmet etti komsum onlara oysa.Bazen diyorum ona,benim senin gibi bir kv m olsaydi,evime geldiginde nereye otutturacagimi sasirirdim diye...cocuklari dert,sikinti oldugu zaman arar ,normalde ,iyi günde aramaz.Cok üzülüyor kendisi ,neden ikisi de böyle oldu diye...sizce komsum nerde hata yapmis olabilir? Hep kötü kv ler elestiriliyor burda,iyi kv olunca da sevilmiyor bu kv ler.Bu kv lerin kaderi mi? Komsum icin soruyorum,siz ne dersiniz? Okuyucam ona yorumlari.Cok tesekkurler simdiden.

ona da kötü gelin denk gelmiş demekki

Hiçkimse dört dörtlük bir insana sebep olmadan sırt çevirmez. Siz onu komşu kimliğiyle tanıyorsunuz. Ama anne ve kayınvalide kimlikleri insanı bambaşka davranmaya iter. Hele kayınvalide kimliğinde insan karşısındakine büyüklenme ve tahakküm etme, söylediklerinin hemen yapılmasını isteme, hatayı tolere etmeme gibi özellikleri default olarak yükleniyor ki kayınvalideyle anlaşmak imkansız hale geliyor.

Komşunuz gelinlerinin ve oğullarının yanında sizin tanıdığınız gibi bir insan olmayabilir. Kendim de evladıma başka, ana babama başka, öğrencilerime başkayımdır.

Mesela benim kv demde öyleydi görünce dedikki ne kadar naif sessiz sakin bi kadın sessizlerden korkacan derler ya o laf çok doğru hiç beklemediğim anlarda bana öyle laflar soktuki taa seneler önce kendisi ne yaşadıysa aynısını yaşamamı istedi diğer eltilerim anlattılar yıllarca onlara yapılanları ağzım açık kaldı evlenmeden önce anlatsalar inanmazdım ama içine girince baş başa kalınca ne olduğunu gösterdi tanımak gerekiyor. Hem gelinlerine bi sorun bakalım ne diyecekler

Gelinden evvel, oğulları arayıp sormuyormuş ki. Neden tek suçlu gelinler? Oğulları çağırsın, oğulları arasın sorsun evvel bir. Kendi evladın bunu yapıyorsa elin kızından çok şey beklememek lazım.

Komşunuz suçlu evet, evinden arabasından hastane masraflarından, ağızlarındaki her bir lokmaya kadar tedarik etmişler. Çocuk değil onlar, kazık kadar insanlar. Az kendi hallerine bıraksalar kıymet bilirlerdi. Haddinden fazla fedakarlık kimseye yaramaz.

O kucuk bir örnekti.Jest gibi düşünün nasil diyeyim,o kadar iyiligi görüyorsunuz insan kedi olsa bi seyler yapmak ister yani ne bileyim Anneler gününde bile bir hediye aldiklarini ,cicek vs görmedim.Sadece gec vakit telefon ederler.Yani annesiniz ve sayilmak istemez misiniz bunca fedakarliga az da olsa...Sanirim burda bi kac kisinin yazdigi gibi ,iş oglanlarda bitiyor.

Okurken gulumsedim. :) cunku benin esimin ailesi de cok iyidir, herseyimizde varlar. Ben de elimden geldikce hasta da olsam onlar gelecegi zaman illaki yemek falan hazirlarim. Gorumcemler dunyadan bi haberler ama ozel gunlerde arayip yemege davet edeeim. Esim der yorma kendini bosver. Ama iste erkekler anlamiyor, disarida iyi gozlemci insanlar var, mesela siz. :) 2 gun sonra arkamdan bak kayinvalidesi kayinpederi melek gibi insanlar birseylerine karismadi, herseyi onune serdi geline bak denilmeaini istemem. :) iyi de yapiyor musum :)

Sizin sorunuza gelevek olursak maalesef melekte olsa gelin de kayinvalide de illa bi sogukluk oluyor. Ana kiz gibi olmuyor ki gunumuzde ana kiz bile anlasmakta zorluk cekiyor..

Oğlu annesini aramıyorsa gelinin suçu ne ben anlamadım. Ayrıca bu işlerin parayla işi yok. Benim kv her ay istemesek bile Bi bahane bulur para gönderir. Ama gel gör ki dili yılan dili. Manevi olarak aranızın iyi olmadığı insanları paraya boğarsanız bile böyle göstermelik Bi saygıyı anca bulursunuz. Yoksa anlattığınız sartlarda en azından 1 oğlunun bu evi de annemler aldı Bi çağıralım yemeğe demesi lazımdı. Rollerimizi karıştırmayın. İyi Bi komşu kötü Bi kv olabilir. Kv nin iyiliğinden eminseniz bu hikayede kötü arıyorsanız bence oğulları. Gelinlere suç bulamadım. Ayrıca her şey davetle değil benim kv arayıp müsaitsen size gelcez der yani. Arasın bakalım gelin ne diyecek?

Böyle durumlarda hangi tarafı dinlerseniz o taraf haklıdır

Kendi çocukları arama alışkanlığı yapmamışlar bence gelinlerden önce bunu düşünmeli

Benim Kayınvalidem iyidir anlaşırım oğlu aramaz hergün ben ararım bir gün aramasam hemen merak eder arar bir sıkıntı mı var diye

Hı illaki tartışmamız oluyor eşimin bile haberi olmadan olayı hallediyoruz hatta geçen gün görüntülü konuşurken Kayınbabam da vardı bir konuda kırıldığımı belli ettim bence böyle olmamalı dedim anladılar
Kusurabakma dediler düşünemedik

Bence her iki taraf da saygı da kusur etmezse ilişkiler güzel ilerliyor

Ama bazı insanlara yapan yaranıyor bu da bir gerçek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…