- 13 Kasım 2019
- 6.280
- 13.196
- 198
- Konu Sahibi Thallosofili
-
Yaaa benim kayınvalidem de işte öyle .Sizin orneklediginiz gibi.Disaridan çok sessiz sakin görünür .Herkes bana çok şanslısın çok şanslısın der ama içi beni yakar gerçekten.Her şeyden şikayet eder ,mizmizdir ,bir gün canım cicim der ertesi gün yuzume bakmaz .Her şeye alınır .Sivri dillidir .Ama kimse kendisine laf etsin istemez .Memnuniyetsizdir,hemen suratı düşer ama kimsenin morali bozulsun istemez.Kendi sürekli hastadır sözde ama kimse hasta olsun bile istemez .Üstüne bir de kiskanctir .Yalan söyleme huyu da var maalesef ama başı secdeden kalkmaz,elinden kuran düşmez ben anlamadım gitti 5 yıl oldu çözemedim kadını ama bu huylarını toplum içinde göstermez .Sadece bana yapar .Ben bir şey desem suçlu olurum .Melek gibi kadın kesin bu suçludur derler .İyi kayinvalide sevilir tabi. Ben kayınvalidemi çok severim mesela. Sizin komşunuz, anladığım kadarı ile gelinleri için pek çok şey yapmış ama sevilmediğinden yakınıyor. Neden sevilmediğini bilemiyeceğim. Tatlı dilli mi değil acaba? sürekli bir şeylerden şikayet eden depresif bir insan mı? eleştirir mi hep bir şeyleri? bilemiyorum onu. Benim annem mesela çok iyi bir insandı, iyi bir anne idi ama iyi bir kayınvalide değildi bence çünkü kusur bulurdu hep bir şeylerde, ve beklentileri vardı bazı. Yemeğe çağırma olayında, gelinlerin aklına gelmiyorsa, oğullarının da mı aklına gelmiyor, annemi bir akşam yemeğe çağıralım demiyor mu oğulları? Bilemiyorum içinde olmadıkça da bilinmez. Benim de çok sevdiğim bir komşum vardır mesela, evime gelir, herşeyimde bir kusur bulur, bunu şöyle yapma böyle yap, bu niye böyle? ... vs vs. Samimiyetinden yapar, beni sevdiğinden yapar bilirim ama, bir keresinde, hiç unutmam ben o zaman evli değildim "keşke bir bekar oğlum daha olsaydı da seni gelin olarak alsaydım oğluma" dedi. Aman iyi ki de kayınvalidem değil, Allah da gelinlerine sabır versin derim içimden ama severim kadını o ayrı.
Merhaba herkese,başlıktaki kv ben degilim cok sevdigim komsu ablam.iki oglu var evli.Bir de kizi var daha kucuk o okuyor.Oğullarini okuttular,düğünlerini yaptilar,evlerini aldilar,arabalarini aldilar ogullarina.Komsum gercekten cok iyi bir insan ,eşi de öyle.Maddi ,manevi yanlarinda oldular cocuklarinin her daim ben sahitim.Evlerine tabiri yerindeyse destursuz girmediler,karismadilar.Komsum torunlari icin de cok buyuk fedakarliklar yapti,lohusaliklarinda evini acti, bakti etti gelinlerini.Hatta hastane ücretlerine varana dek ödedi.Halen cocuklarinin en ufak bir sıkıntılarinda arkalarindalar.iki oglu da severek evlendi vs.iyi ,güzel diyeceksiniz buraya kadar da ,kendisi onlardan birakin ayni seyleri ,bir yemek daveti bile görmedi.Bir tane gelini dahi buyrun bu gece bize yemege gelin diye davet bile etmezler.Ayda bir eşleri ile 1saat ugrarlar komsuma o da belki! Yerler icerler,bir tane bardak kaldirmadan giderler evlerine. Hep hizmet etti komsum onlara oysa.Bazen diyorum ona,benim senin gibi bir kv m olsaydi,evime geldiginde nereye otutturacagimi sasirirdim diye...cocuklari dert,sikinti oldugu zaman arar ,normalde ,iyi günde aramaz.Cok üzülüyor kendisi ,neden ikisi de böyle oldu diye...sizce komsum nerde hata yapmis olabilir? Hep kötü kv ler elestiriliyor burda,iyi kv olunca da sevilmiyor bu kv ler.Bu kv lerin kaderi mi? Komsum icin soruyorum,siz ne dersiniz? Okuyucam ona yorumlari.Cok tesekkurler simdiden.
ıyı bır gelın esını aldatmayan, maddı sıkıntılar yasanıyorken keyfı harcamalar yapmayan hastalıgında yardımcı hayatda destek olan ınsanların ıcınde esını mahcup etmeyen,agız dalasına gırmeden mesafesını koruyabılen kısıdırTörpülemem gereken yerlerim vardir mutlaka herkeste oldugu gibi.En iyi elestiri öz elestiridir zaten.Kv ye üzerine düşenleri yazdiginiz icin tesekkur ederim.Dogrular bence de.Ogul esinin üzerine düşenleri de bi ara yazarsaniz sevinirim gercekten.Mesela bir de iyi gelin nasil olurdu? Benim kv m benim lohusaligimda ne evini acti ne de yardima geldi .. Ama benden sürekli yemek davetleri beklendi.Üstelik tüm komsularini,arkadaslarini eve doldururdu.Keyif insaniydi.Her seye karisirdi.Kontrol altinda tutmaya calisirdi,inanilmaz laflar sokardi yalnizken.oglu varken canim,kizim derdi...Bi işe yaradığını asla hatirlamiyorum ama kp onun icin hep dünyanin en iyi insani der dururdu.Ben sanirim böyle bir kv gördükten sonra baska kv lerin maddi manevi fedakarliklarini kiskaniyor olabilirimKomsum olsun kim olursa olsun bu...Degistiremeyecegim seylere üzülmekten vazgecmem gerekiyor artik.....
çok doğru ,ama benim eşim bazen öyle bir hale geliyor ki sanki ben bu dünyaya onun annesinin gönlünü yapmaya gelmişim bende tavrımı koyuyorumGelinler çalışıyor mu?
Haftaici 5-6 ya kadar çalışıp akşama yemeğe kv mi davet edecek kadar hünerli biri değilim ben mesela.
Keza tüm hafta çalışıp haftasonlarında yine kv ye gitmek veya onu yemeğe davet gibi bir amacım olmuyor.
Sizin tabirinizle ayda yılda bir görüşüyoruz kendisiyle.(ki bizim ilişkimiz için bu yeterli)
Çünkü benim bir evim var.Bu evin temizliği osu busu var
Ve ben gelin olmanın dışında bir bireyim.Kitap okumak istiyorum mesela.Gezmek istiyorum.Ruhumu dinlendirmek istiyorum.
Üzgünüm ama olaya yanlış açıdan bakıyorsunuz
Kv ile benim dünyalarımız çok farklıçok doğru ,ama benim eşim bazen öyle bir hale geliyor ki sanki ben bu dünyaya onun annesinin gönlünü yapmaya gelmişim bende tavrımı koyuyorum
Benimkide öyle.Herkesin kv sini dışarıdan gören melek diyormuş konuda, neyse ki benimkinin cadolozluk seviyesi dışarıdan belli olmaması imkansız olacak derecede
Kadını gören Allah yardım etsin çekiyordu bana yeni evlendiğim zamanlar, suratından akıyor cadılık saklayamıyor
4 s kuralı malesef.Merhaba herkese,başlıktaki kv ben degilim cok sevdigim komsu ablam.iki oglu var evli.Bir de kizi var daha kucuk o okuyor.Oğullarini okuttular,düğünlerini yaptilar,evlerini aldilar,arabalarini aldilar ogullarina.Komsum gercekten cok iyi bir insan ,eşi de öyle.Maddi ,manevi yanlarinda oldular cocuklarinin her daim ben sahitim.Evlerine tabiri yerindeyse destursuz girmediler,karismadilar.Komsum torunlari icin de cok buyuk fedakarliklar yapti,lohusaliklarinda evini acti, bakti etti gelinlerini.Hatta hastane ücretlerine varana dek ödedi.Halen cocuklarinin en ufak bir sıkıntılarinda arkalarindalar.iki oglu da severek evlendi vs.iyi ,güzel diyeceksiniz buraya kadar da ,kendisi onlardan birakin ayni seyleri ,bir yemek daveti bile görmedi.Bir tane gelini dahi buyrun bu gece bize yemege gelin diye davet bile etmezler.Ayda bir eşleri ile 1saat ugrarlar komsuma o da belki! Yerler icerler,bir tane bardak kaldirmadan giderler evlerine. Hep hizmet etti komsum onlara oysa.Bazen diyorum ona,benim senin gibi bir kv m olsaydi,evime geldiginde nereye otutturacagimi sasirirdim diye...cocuklari dert,sikinti oldugu zaman arar ,normalde ,iyi günde aramaz.Cok üzülüyor kendisi ,neden ikisi de böyle oldu diye...sizce komsum nerde hata yapmis olabilir? Hep kötü kv ler elestiriliyor burda,iyi kv olunca da sevilmiyor bu kv ler.Bu kv lerin kaderi mi? Komsum icin soruyorum,siz ne dersiniz? Okuyucam ona yorumlari.Cok tesekkurler simdiden.
Benim babam demişti, '' Bu kadın bi tuhaf, inşallah kocan bunun ağzına bakmaz. '' diye.Benimkide öyle.
Nişan günü herkes senin kv biraz "şey" sanki dedi.
Tabi onun şeyliği ben izin verdiğim sürece işler bana.
Birde ilk zamanlar insan üzülüyor.
Sonra sonra usta gelin oluyorsun
Baktı ki ben daha şeyim geri viteste şuan.
Adeta bir melek
Ahahshd Ne kadarda benim kaynanamBenim babam demişti, '' Bu kadın bi tuhaf, inşallah kocan bunun ağzına bakmaz. '' diye.
Benim kayınpeder öyle. Düğün için tuttuğu mekanda sadece beş saat gören kadın Allah sabır versin size bu kayınbabayla demişti. Keza geçindiği ne akrabası me komşusu ne arkadaşı vardırHerkesin kv sini dışarıdan gören melek diyormuş konuda, neyse ki benimkinin cadolozluk seviyesi dışarıdan belli olmaması imkansız olacak derecede
Kadını gören Allah yardım etsin çekiyordu bana yeni evlendiğim zamanlar, suratından akıyor cadılık saklayamıyor
Siz görünen tarafi anlatıyorsunuz, içlerinde değilsiniz. ..kimse yogurdum ekşi demez....Merhaba herkese,başlıktaki kv ben degilim cok sevdigim komsu ablam.iki oglu var evli.Bir de kizi var daha kucuk o okuyor.Oğullarini okuttular,düğünlerini yaptilar,evlerini aldilar,arabalarini aldilar ogullarina.Komsum gercekten cok iyi bir insan ,eşi de öyle.Maddi ,manevi yanlarinda oldular cocuklarinin her daim ben sahitim.Evlerine tabiri yerindeyse destursuz girmediler,karismadilar.Komsum torunlari icin de cok buyuk fedakarliklar yapti,lohusaliklarinda evini acti, bakti etti gelinlerini.Hatta hastane ücretlerine varana dek ödedi.Halen cocuklarinin en ufak bir sıkıntılarinda arkalarindalar.iki oglu da severek evlendi vs.iyi ,güzel diyeceksiniz buraya kadar da ,kendisi onlardan birakin ayni seyleri ,bir yemek daveti bile görmedi.Bir tane gelini dahi buyrun bu gece bize yemege gelin diye davet bile etmezler.Ayda bir eşleri ile 1saat ugrarlar komsuma o da belki! Yerler icerler,bir tane bardak kaldirmadan giderler evlerine. Hep hizmet etti komsum onlara oysa.Bazen diyorum ona,benim senin gibi bir kv m olsaydi,evime geldiginde nereye otutturacagimi sasirirdim diye...cocuklari dert,sikinti oldugu zaman arar ,normalde ,iyi günde aramaz.Cok üzülüyor kendisi ,neden ikisi de böyle oldu diye...sizce komsum nerde hata yapmis olabilir? Hep kötü kv ler elestiriliyor burda,iyi kv olunca da sevilmiyor bu kv ler.Bu kv lerin kaderi mi? Komsum icin soruyorum,siz ne dersiniz? Okuyucam ona yorumlari.Cok tesekkurler simdiden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?