İyi kv de Sevilmez mi ?

İyi kayinvalide sevilir tabi. Ben kayınvalidemi çok severim mesela. Sizin komşunuz, anladığım kadarı ile gelinleri için pek çok şey yapmış ama sevilmediğinden yakınıyor. Neden sevilmediğini bilemiyeceğim. Tatlı dilli mi değil acaba? sürekli bir şeylerden şikayet eden depresif bir insan mı? eleştirir mi hep bir şeyleri? bilemiyorum onu. Benim annem mesela çok iyi bir insandı, iyi bir anne idi ama iyi bir kayınvalide değildi bence çünkü kusur bulurdu hep bir şeylerde, ve beklentileri vardı bazı. Yemeğe çağırma olayında, gelinlerin aklına gelmiyorsa, oğullarının da mı aklına gelmiyor, annemi bir akşam yemeğe çağıralım demiyor mu oğulları? Bilemiyorum içinde olmadıkça da bilinmez. Benim de çok sevdiğim bir komşum vardır mesela, evime gelir, herşeyimde bir kusur bulur, bunu şöyle yapma böyle yap, bu niye böyle? ... vs vs. Samimiyetinden yapar, beni sevdiğinden yapar bilirim ama, bir keresinde, hiç unutmam ben o zaman evli değildim "keşke bir bekar oğlum daha olsaydı da seni gelin olarak alsaydım oğluma" dedi. Aman iyi ki de kayınvalidem değil, Allah da gelinlerine sabır versin derim içimden ama severim kadını o ayrı.

Yaaa benim kayınvalidem de işte öyle .Sizin orneklediginiz gibi.Disaridan çok sessiz sakin görünür .Herkes bana çok şanslısın çok şanslısın der ama içi beni yakar gerçekten.Her şeyden şikayet eder ,mizmizdir ,bir gün canım cicim der ertesi gün yuzume bakmaz .Her şeye alınır .Sivri dillidir .Ama kimse kendisine laf etsin istemez .Memnuniyetsizdir,hemen suratı düşer ama kimsenin morali bozulsun istemez.Kendi sürekli hastadır sözde ama kimse hasta olsun bile istemez .Üstüne bir de kiskanctir .Yalan söyleme huyu da var maalesef ama başı secdeden kalkmaz,elinden kuran düşmez ben anlamadım gitti 5 yıl oldu çözemedim kadını ama bu huylarını toplum içinde göstermez .Sadece bana yapar .Ben bir şey desem suçlu olurum .Melek gibi kadın kesin bu suçludur derler .

Ben kv le çok sorun yaşadım, hatta herkes beni kv'me soğuklukla suçladı, o seni çok seviyor sen de biraz sıcak ol diye baskı yaptı.
Ama birine sinirlendiğinde beni arayıp ağzına geleni saydığını kimse bilmiyor ya da kendi emrivakilerinde istediği olmayınca bana saldırdığını da bilmiyor.

Demem o ki kimse kimseye durduk yere mesafe koymaz. Vardır bir şeyler.

ıyı bır gelın esını aldatmayan, maddı sıkıntılar yasanıyorken keyfı harcamalar yapmayan hastalıgında yardımcı hayatda destek olan ınsanların ıcınde esını mahcup etmeyen,agız dalasına gırmeden mesafesını koruyabılen kısıdır
aynı sey damat ıcınde gecerlı aılelerın gelın ve damatdan baska hıc bır beklentısı olamaz

es aılesının gelın degıl hızmetcı gıbı goren kısılere denk gelen sansızlar ıcın de koca kısısı onemlı adam dengeyı koruyorsa kapı kapatıldımı herkes dısarıda kalıyorsa sorun yok aksı halde o evlılık olmuyor

sızın kayınvalıdenız kotu kalplı bırı .ne yapsanız olmaz ona zaten... onu kendı halıne bırakmalısınız ruhen hasta falan heralde

Gelinler çalışıyor mu?
Haftaici 5-6 ya kadar çalışıp akşama yemeğe kv mi davet edecek kadar hünerli biri değilim ben mesela.
Keza tüm hafta çalışıp haftasonlarında yine kv ye gitmek veya onu yemeğe davet gibi bir amacım olmuyor.
Sizin tabirinizle ayda yılda bir görüşüyoruz kendisiyle.(ki bizim ilişkimiz için bu yeterli)
Çünkü benim bir evim var.Bu evin temizliği osu busu var
Ve ben gelin olmanın dışında bir bireyim.Kitap okumak istiyorum mesela.Gezmek istiyorum.Ruhumu dinlendirmek istiyorum.
Üzgünüm ama olaya yanlış açıdan bakıyorsunuz

Kayınvalidemin yeğeni sormuştu bana sıkıntı varmış noldu diye onlar anlatmış tek taraflı tabii, teyzesimide çok sever birde benden dinleyince durumu bana dedi ki ben teyzemi teyze olarak biliyormuşum meğer kayınvalide olarak görememişim dedi onlara iyi bir teyzedir belki ama bana iyi bir kv olmadı malesef içlerini bilemezsiniz

1-Uzaktan davulun sesi hoş gelir.
2-Bir evde çay kaşığı tingirdamadan kimsenin içini bilemezsin.
3-kv denin nasıl kvdelik yaptığıni bilemezsin
4-her gelin iyi olacak diye kaide yok

Ama size neden bu dert oldu onu anlamış değilim. Siz elinizden gelen komsulugu yapın kafi.Gelini gelmemis gelmiş, yapmış yapmamis bunlar sizin takilmaniz gereken en son konular bile degil.

çok doğru ,ama benim eşim bazen öyle bir hale geliyor ki sanki ben bu dünyaya onun annesinin gönlünü yapmaya gelmişim bende tavrımı koyuyorum

çok doğru ,ama benim eşim bazen öyle bir hale geliyor ki sanki ben bu dünyaya onun annesinin gönlünü yapmaya gelmişim bende tavrımı koyuyorum
Kv ile benim dünyalarımız çok farklı
Tahminimce sizinde öyledir.
İsteseniz de mutlu edemezsiniz.
Mesela
Arkadaşımızın eşinin tayini farklı ile çıktı.bu ilde gelin kv birlikte yaşadılar kız tekrar eşinin yanına dönene kadar.
Vay efendim x kayınvalidesi ile yıllarca kaldı.Sen haftada bir geliyorsun bana.O iyi bir gelin diye bana saldırdı
Tabi yer mi Anadolu çocuğu bunları.
Beni dellendirme hiç gelmem hasret kalırsın dedim.
Yani iyi gelin kıstası birlikte yaşamak.İyi gelin kıstası komşunun gelini gibi olmak
Ne çektik bu komşulardan.
Yok komşunun çocuğu yok komşunun gelini yok komşunun tavuğu

Herkesin kv sini dışarıdan gören melek diyormuş konuda, neyse ki benimkinin cadolozluk seviyesi dışarıdan belli olmaması imkansız olacak derecede

Kadını gören Allah yardım etsin çekiyordu bana yeni evlendiğim zamanlar, suratından akıyor cadılık saklayamıyor

Benimkide öyle.
Nişan günü herkes senin kv biraz "şey" sanki dedi.
Tabi onun şeyliği ben izin verdiğim sürece işler bana.
Birde ilk zamanlar insan üzülüyor.
Sonra sonra usta gelin oluyorsun
Baktı ki ben daha şeyim geri viteste şuan.
Adeta bir melek

4 s kuralı malesef.

Yüz verme Ali'ye, gelir s.çar halıya diye meşhur bir sözümüz var hak verilmez hak alınır. Bu ablamız gelinler iyi de davransa kötü de davransa elinden gelenin fazlasını yapmış.gerek yok işte.

Benim babam demişti, '' Bu kadın bi tuhaf, inşallah kocan bunun ağzına bakmaz. '' diye.

Benim kayınpeder öyle. Düğün için tuttuğu mekanda sadece beş saat gören kadın Allah sabır versin size bu kayınbabayla demişti. Keza geçindiği ne akrabası me komşusu ne arkadaşı vardır

Siz görünen tarafi anlatıyorsunuz, içlerinde değilsiniz. ..kimse yogurdum ekşi demez....
Bnm kaynanayi da overler nasi şanslısın diye gelde içime sor derim icimden... geriden baktim yesil türbe içine girdim estağfurullah tovbe......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…