İyi kv de Sevilmez mi ?

Muhtesem yorum,katiliyorum +1

Başıma bir şey gelmeyecekse ben varim Çok severim, taş atsa da gülle koşarım diye bir durum yok tabi ki. Herkes duracağı çizgiyi bilir. Ama benim eşim o konuda çok adildir, nasıl becerdigini hala anlayamiyorum Kim yanlış yapmışsa, anne-eş dinlemez

Komşunuzun hatası "bu olmamış baştan yapalım" dedirtecek çocuk yetiştirmesidir.
Gelin kim ki? Oğlun seni görmezden geliyor.
Sorular, sorunlar gelin üzerinden ama aslolan çocuğudur, komşunun bunu görmesi gerek.
Geliyor yiyor bardak kaldırmıyor. Ee oğlun o ara napıyordu?
O esnada farzı misal gelin hanım yardım etmiyordu, oğlun kalkıp yardım etse büyük bir çoğunluk insan "gelin" olmasından bağımsız rahatsız olur kalkıp yardım eder.
Bizler ilk kez gittiğimiz evde ev sahibinin rahatsız olmayacağından eminsek kalkıp yardım eden insanlarız. Zahmet olmasın bu sefer ben çayımı kendim koyarım diyen insanlarız.
Mümkün mü bu?
Diğer seçenek ise o kadar fazla vermiş, hizmet etmiş görev gibi üzerine yapıştırmış ki saygı yitirilmiş. İyiliğin fedakarlığın fazlası illaki cezalandırılıyor.
İyi kayınvalide olmaya çalışmasın, kötü olmasın yeter.
Şu saatten sonra oğullarıyla ilişkisini sağlıklı sürdürmekle ilgilense kafi.

Ben varim kayinvalidem gorumcem kaynim harika insanlar 15 yildir gelinleriyim hic uzmediler ama hic masallah diyeyim de

Belki karşı çıkanlar olacaktır ama cidden kocasının tarafını ön yargı ile kötü gören, mesafe koyacağım diye araya dağlar kadar uzaklık koyan gelinler de var . Herkes iyilikten anlamaz. Komşumuzun yerinde olsam , elimi
Eteğimi çekerim , oğullar arıyorsa geliyorsa yeter bana. Bir kötülüğümü görmeden benden uzak duranlarla da işim olmaz . Gelin olsun oğul olsun fark etmez

Evet iste bu daglar kadar mesafeyi kuran gelinler serbest istedigi kadar koyabilir bence de amma ogullar onlar mesafe koydu diye onlar gibi oluyorlarsa sorunlar orda basliyor,net.

Komşu olan teyzeyle kayınvalide olan teyze emin olun aynı kişi değildir. Kimsenin evinin içini bilemezsiniz.

Anne babanin ev aldığı, araba aldığı,çocukların hastane parasını ödediği bir hayat düşünemiyorum. Gerçek anne baba ne? Bostan korkulugu mu?
Açıkçası otuzuna kirkina gelip hala hastane parasını annesinden dilenen bir kocam olsa adamı boşamak isterdim.
Ne asalak hayatlar...
Bence evlerinde de huzurlu değiller, kocayı sevmiyorlar ki kaynanaya sevsinler. Kim ister çocuğunun hastane parasını bile anneden babadan dilenen büyümemis bir asalaği koca diye almayı???
Ben istemezdim.
Zaten evini arabasını ailesinin aldığı,hastane parasına kadar ailesinin eline bakan adam bence maddi olarak kendini geliştiremedigi gibi kişilik olarak da kendini gelistirememis bir insandır. Henüz buyuyemedigi için çocukça davranır, dangoz dangoz konuşur.
Belki de annesiyle ilgili söyledikleri, her sikintida çocuk gibi onları araması kadınların canına tak etmiştir.. bu tarz erkeklerden çok var. Sanki evlenmemiş de ailesi gönlünce sevişsin diye ona kız almış - evin ergen oğlu gibi davranırlar. Sıfır sorumluluk.
Bizim sulalede de var mesela,en yakın . Erkek tarafiyiz biz.. dediğiniz gibi ev araba aileden , çocukların kursu bile ailden. Aile devamlı tam destek. Evin babası olacak adamsa hala 12 yaşında...
Benim dayım da böyleydi, dedemler evini almış,arabasını almış, çocukların hastane parasını öder, kendi evine alışveriş yaparken aynı torbalardan iki tane alır onlara da bırakırdı. Adamın da dünya umrunda değil, serseri hayat yaşardı. Ne zaman ki dedem vefat etti,adam bir anda ailesine döndü. Artık karısıyla alışverişe çıkıyor,emekli olduğu halde ev için çalışıyor, torunlarına ekstra ilgili...
Erkeğe biraz sorumluluk vermek lazım. Ustudnen sorumluluğu komple alan birisi olunca iğrenç bir şeye donusuyorlar.
Sizin konuda da muhtemelen böyle bir durum var.
Ayrıca olayın iç yüzünü bilmiyorsunuz. Yaptı da gözüne ki soktu, ya da rahatsız edici bir davranışta mi bulundu? Ne bileyim tee sevgiliyken nisanliyken mi kadınlarla ters düştü?
Elbet bir şey olmuştur yani.
Biri demiş ya "ben anneannemi harika kaynana sanırdım,yengelerimle konusana kadar" diye.
Ne kadar doğru söylemiş.
İlişkiler iki taraflı olur.
Neyse, sonuç olarak yorumum,madem okuyacak;
Bacım, sana bunlardan hayır yok. Bak,yaranamamissin. Az elini çek, sıkışınca zaten senin kapında biterler,o zaman da sen naz et para konusunda. Bak bakalım kim kimin evinden cikmiyor?
Ayrıca iki çocuğa ev araba alma vizyonsuzluğu ne ya? Omure bir kere Geldin ve onlardan daha yaşlisin. Paranı çocuklarını rahata alıştırmaya harcama, gönlünce harca. Git mesela kocanla vizesiz Balkan turuna katil, Karadeniz gezisi yap, Fas turuna katil. Bir bu kadar daha yaşanmayacağıni biliyorsun, az da kendine ve kocana guzellestir hayatı. Çocukları büyüttün,bitti görevin. Daha sonrasinda mirasını yerler zaten. Artık annelginin saçını süpürge etme devri kapandı. Kabul et de kendi hayatuna bak artık.
Görüyorsun,kimse sana aferin de demiyor. Al paranı gönlünce harca

Son cümlemde ben de aynı şeyi söyledim aslında. Kendi oğulları aramadiktan sonra, annemleri de bir davet etsek mi demedikten sonra gerisi boş. Gelinlerin de işine gelmiş demek ki. Kadının asıl beklentisi oğullarından olmalı. Kendi evladından göremediğini başkasının evladından hiç bekleyemezsin

Benim arkadaşım yoğun bir tempoda çalışıyordu. İşi bırakacak bir süre ama yine de alışsın diye bakıcı da bulacaklar ki alışsınlar annesi rahatsız doğuma gelemeyecekti Kayınvalidesi illa gelip 40 gün kalacağım diye güya iyilik etti. Kıza sormak lazım. O kırk günü anlatır. Sizden iyilik istenmeden iyilik edilmesi de iyilik değildir zorbalıktır mesela

valla benim kayinvalideye sorsak der ki evinin her eksigini dusunuyorum, turkiyeye gelmeden once evlerini temizletiyorum, yemek yapip yolluyorum, evine misafir davet ettiginde servis tabagindan ikramligina kadar goturuyorum, hediyeler aliyorum ama bu kiza yaranamiyorum.

bana sorsaniz ben de derim ki evi kontrol etmeye calisiyor, ben gelmeden once evi acip kafasina gore esyalari atiyor, yemek yolluyorum ayagina ogluna benim yemeklerimi yedirmiyor (ki oyle cidden yemekleri yollayip sonra da arayip annem sen sulu yemek seversin yassy pek yapamiyor demisligi var) evime misafiri cagirip sonra da sirf kendisi rezil olmasin diye beni arayip su su markalari al ya da neyse ben getiririm diyor, hediye aliyor ama hic giymeyecegim seyler sirf daha oturakli giyineyim diye aldigi bluzler vs.

onu dinleseniz o hakli gelir, bana ay ne fena kiz dersiniz beni dinleseniz ben hakli gelirim.

Arkadaşlar kötü gelin olamaz mı? Ya da iyi kayınvalide neden hemen savunmaya geçtiniz ki:)) Ben kendi kayinvalidemden örnek vereyim çok iyidir. Bir şeye karistigini görmedim, darlamaz. Hep iyi konuşur. Laf sokmaz vs. Ama ektim nedense bayramda bile aramaz nedeni yok cidden. Bana dedikodusunu da yapmaz mesela sadece bir kere hiç arayıp sormaz neden bilmiyorum dedi. Evlenirken de öyleydi baştan bilenip gelmiş aman kayınvalide ile iyi olmayacaksın diye. Başka bir şey anlatmak istemiyorum taniyan çıkar diye:)

Yok canim ya ,kim aferin diyecek.Ama cevremde gördüğüm tüm hali vakti iyi aileler cocuklarina bunlari yapiyor ya ,net yani bu.Hani vardir ya bazi kizlarin zengin es bulma hayali ,neden sizce? Konfor istiyorlar da ondan.Zaten 25_30 yasina gelmis bir erkek doktor bile olsa evi,arabayi hemen nasil alir? Ailesinde olucak ki erkenden sahip olsun.Türk aile yapisinda böyle yani genel olarak.Siz rastladiniz mi cevrenizde varlikli ailelerin cocuklarina bu sayilanlari yapmayanlarini? Ben rastlamadim, burdaki örnek abarti olabilir ,fazla fedakarlık icerebilir ama evi ,arabayi aliyorlar aileler varsa babada para.üst kattaki komsum da mesela yeni evlendi 28_30 yaslarindalar ,evi satin aldi oglanin babasi ,arabasi lüks,geline de alindi.Yapmamak lazim ama yapiliyor maalesef....

Bazi insanlar da kirilinca uzaklasip ,sessiz kalip öyle tepki koyuyor kendince. Ben de arkadaslik iliskilerinde öyleyim.Laf sokmam,sorun yok gibi davranirim ama uzaklasirim.Yapi meselesi sanirim o da.

Benim kayınvalidem mesela komşularına tarhana yapıp dağıtan, herkesin her ihtiyacına koşan biridir. Çevresinde sevilen biridir. Ama bana erkek arkadaşınla görüşme sen evli barklısın artık da dedi, yırtık jeanle gezen anne mi olur da dedi, ailem ve biz alkol alıyoruz diye güya çevresinin kınadığını söyleyip alkolden dolayı ölen öldüren çok oğlumun sebebi sen olacaksın da dedi, çocukluk arkadaşım yeni evliyken ev hayırlamaya yatılı gelince erkekler iradeli değildir bekar kimseyi sokma evine de dedi. Bunlar haricinde de sürekli bana zeytinyağlı yemek yapıyorum diye her konuda zeytinyağ kokar, sizin yemekler yavan diye bizim kültürü de küçümser beğenemez.
Ha bunlara bakmasan mutfağa sokmuyor, iş yaptırmıyor dersin. Mutfağa mesela neden sokmaz, oğluşu “düzgün mükemmel” yemeklerini yesin diye. Kendi oğluma orda çorba yaptırmaz, senin yemeklerimi yiyor zaten bende benimkini yesin alışsın der. Amacı daha güzel daha lezzetli yemeklerini yedirmek Yani iş yaptırmaması bile küçümseme
Ondan diyorum işte dışardan bakmakla içinde olmak çok farklı. Ayağını suya sokunca su soğuktur girip yüzünce sıcaktır ya o hesap işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…