- 14 Eylül 2014
- 21.027
- 100.898
- 798
- Konu Sahibi Thallosofili
-
Kv evine ayda 1 gidip 1 saat oturup kalkmak bana pek inandırıcı gelmedi. Çok uzaksa ayda 1 gidebilir ama o zaman da 1 saat oturup kalkılmaz. Yemek yeseler çay içemezler yani bu kadarcık zamanda. Çaya gelseler bile kısa. 1 bardak bile kaldırmazlar kısmı da tam kv ağzı. Komşunuz size epey çekiştirmiş gelinleri. Ama kendisi bana o kadar masum gelmedi nedense. Aksi halde neden sevilmesin? Hadi sevgiyi geçtim saygı duyulur yine ziyaret edilir.
sevılmek ıcın ozellıkle bırsey yapmanıza gerek yok ıyı ınsan olmanız yeterOkudugum yorumlarda cogunlukla gördüm ki ; siz komşusunuz ,size tatli gelen konu icindekine gelmeyebilir ,yasadigini bilemezsiniz tarzi idi ve dogruluk payi yüksek bunun elbette.Benim kp de biz evlenirken kv m icin ; dünyadaki en iyi insan diye tanitmisti karısını bana:) Kime göre ,neye göre evet ? Bu, dünyadaki en iyi insan bana ağza alinmayacak seyler söyledi yazsam hepiniz inanilmaz sasirirsiniz o derece demek ki iyi insan tanimi herkese göre farklilik iceriyor.Enteresan bir konu acmisim merak edip:) okudukca yorumlari ben de düşünüp gelistiriyorum kendimi,tesekkurler tekrar herkeseBu arada , daha çocuğum kucuk ama cok ileride kv olursam sevilmem herhalde yaa bu yorumlari okuduktan sonra :)) Sanirim sadece 2 kisi hic sorunumuz olmadi cok severim kv yi yazmis.Sartlandim resmen simdiden
Törpülemem gereken yerlerim vardir mutlaka herkeste oldugu gibi.En iyi elestiri öz elestiridir zaten.Kv ye üzerine düşenleri yazdiginiz icin tesekkur ederim.Dogrular bence de.Ogul esinin üzerine düşenleri de bi ara yazarsaniz sevinirim gercekten.Mesela bir de iyi gelin nasil olurdu? Benim kv m benim lohusaligimda ne evini acti ne de yardima geldi .. Ama benden sürekli yemek davetleri beklendi.Üstelik tüm komsularini,arkadaslarini eve doldururdu.Keyif insaniydi.Her seye karisirdi.Kontrol altinda tutmaya calisirdi,inanilmaz laflar sokardi yalnizken.oglu varken canim,kizim derdi...Bi işe yaradığını asla hatirlamiyorum ama kp onun icin hep dünyanin en iyi insani der dururdu.Ben sanirim böyle bir kv gördükten sonra baska kv lerin maddi manevi fedakarliklarini kiskaniyor olabilirimsevılmek ıcın ozellıkle bırsey yapmanıza gerek yok ıyı ınsan olmanız yeter
mesela gelınınız dogurdugunda evınızı acıp kendı evınızde yardım etmeyın bu yardım degıl cunku sart kosmak ve emrıvakılık
kadının tum duzenı bozulur ona yemek yapıp gondersenız arayıp kendısını gelıp bebegınle ben ılgılenırım ıstedıgın zaman ara benı dusa gırceksen gır bıraz cıkıp yuruyup hava almak ıstersen ben ılgılenırım ne zaman sıkısırsan yardım ederım dersenız ona en buyuk ıyılık ve yardım bu olur
sıze ılla yemek davetı verılmesını beklemezsenız onların huzuru yerınde olsun da onemlı olan bu dersenız zırt pırt sureklı de yemege cagırıp zorunda bırakmazsanız cok guzel olur kayınvalıde cagırdıgı gun gelının kocasıyla baska planı olabılır canı ıstemeyebılır kocasıda anneye hayır dıyemeyecegınden arada kalır mesele bu tarz seyler yanı ıyılık ve guzel sandıgınız sey tek taraflı degıl ıkı tarafında işine gelecek ıkı tarafıda mutlu edecek sekılde olmalı o yuzden cocukları evlendırırken ve evlendıkten sonra salın rahat bırakın onların bı aıle oldugunu kendı duzenlerı olacagını sorunlar yasabıleceklerını bunun normal oldugunu ve zamanla yerıne oturacagını kabul eder tarafsız olur karısmazsanız yanı ıyı ınsan olursanız sızı zaten severler merak etmeyın aslında bu kadar basıt
dan dun konusuyorum kusura bakmayın ama benım anladıgım kadarıyla tarafsız olabılecek bırı gıbı degılsınız bakınız kısıtlı sahıtlıgınız ve komsunuzun yancı anlatımının etkısınde kalıp ugruna konu acmıssınız sızın gelınınızın yuzu herhangı bır sebepten asık olsa alınganlık yapıp bana surat sallıyor dıyecek gıbısınız belkı kendınızde torpulemenız gereken noktalarınız vardır ?
Elinize saglık. Çok güzel yazmıssınız. Zaten iyilik istemeyen birine iyilik etmeye çalışmakta yardım degil, o kişiye zarar oluyor.sevılmek ıcın ozellıkle bırsey yapmanıza gerek yok ıyı ınsan olmanız yeter
mesela gelınınız dogurdugunda evınızı acıp kendı evınızde yardım etmeyın bu yardım degıl cunku sart kosmak ve emrıvakılık
kadının tum duzenı bozulur ona yemek yapıp gondersenız arayıp kendısını gelıp bebegınle ben ılgılenırım ıstedıgın zaman ara benı dusa gırceksen gır bıraz cıkıp yuruyup hava almak ıstersen ben ılgılenırım ne zaman sıkısırsan yardım ederım dersenız ona en buyuk ıyılık ve yardım bu olur
sıze ılla yemek davetı verılmesını beklemezsenız onların huzuru yerınde olsun da onemlı olan bu dersenız zırt pırt sureklı de yemege cagırıp zorunda bırakmazsanız cok guzel olur kayınvalıde cagırdıgı gun gelının kocasıyla baska planı olabılır canı ıstemeyebılır kocasıda anneye hayır dıyemeyecegınden arada kalır mesele bu tarz seyler yanı ıyılık ve guzel sandıgınız sey tek taraflı degıl ıkı tarafında işine gelecek ıkı tarafıda mutlu edecek sekılde olmalı o yuzden cocukları evlendırırken ve evlendıkten sonra salın rahat bırakın onların bı aıle oldugunu kendı duzenlerı olacagını sorunlar yasabıleceklerını bunun normal oldugunu ve zamanla yerıne oturacagını kabul eder tarafsız olur karısmazsanız yanı ıyı ınsan olursanız sızı zaten severler merak etmeyın aslında bu kadar basıt
dan dun konusuyorum kusura bakmayın ama benım anladıgım kadarıyla tarafsız olabılecek bırı gıbı degılsınız bakınız kısıtlı sahıtlıgınız ve komsunuzun yancı anlatımının etkısınde kalıp ugruna konu acmıssınız sızın gelınınızın yuzu herhangı bır sebepten asık olsa alınganlık yapıp bana surat sallıyor dıyecek gıbısınız belkı kendınızde torpulemenız gereken noktalarınız vardır ?
çok doğru biz insanları bize olan halleriyle biliyoruz ama başka kimlikleri de var kiminin halası kiminin yengesi kayınvalide babaanne herkes için bişey oluyorHiçkimse dört dörtlük bir insana sebep olmadan sırt çevirmez. Siz onu komşu kimliğiyle tanıyorsunuz. Ama anne ve kayınvalide kimlikleri insanı bambaşka davranmaya iter. Hele kayınvalide kimliğinde insan karşısındakine büyüklenme ve tahakküm etme, söylediklerinin hemen yapılmasını isteme, hatayı tolere etmeme gibi özellikleri default olarak yükleniyor ki kayınvalideyle anlaşmak imkansız hale geliyor.
Komşunuz gelinlerinin ve oğullarının yanında sizin tanıdığınız gibi bir insan olmayabilir. Kendim de evladıma başka, ana babama başka, öğrencilerime başkayımdır.
evet sizin komşunuz işte ama sizin anneniz ya da kayınvalideniz olsa size yanlışları olucak belki ya da hoşlanmadığınız huyları lafları olucak, gelinler de biraz soğukmuş gibi geldi bana eve gidince bir yardım etmemek ayıp geldi ama bence hanımefendinin oğullarında da sorun var ilgili değiller demek ki ve belkide bazen o kadar çok ilgilenmemek gerekiyor evlenmişler artık kendileri bir aile manevi olarak tabi yanlarında bulunsunlar ama maddi olarak herşeye el atmaları üstlenmeleri 'aman nasıl olsa yapıyolar yapsınlar oğlu değil mi torunu değil mi yapcak tabi' düşüncesini yaratmış rahatlık olmuş o insanlarda ve aile herşeyi yaptığı için minnet yerine umursamazlık almış o konuda ayıp etmişler, ama bu kayınvalide veya kayınpeder çok iyi olabilir herşeyi yapabilir her yardımlarına koşabilir benim kayınvalidem de öyle ama dil var işte gizli saklı yaptığı şeyler eltimle bana bir olması var zoruma giden lafları var oğlunu sahiplenme beni dışlama var laf sokması var herşeye karışması meraklı olması var yeni evliyiz 3 aylık her haftasonu oğlunu gelicek misiniz diye arar mesela beni aramaz ve baskı gibi konuşur gelseydiniz özledim psikolojik baskı yapar rahat vermez yani bunlarda yeni evli demez ama toplum içinde kendini hiç bizi rahatsız etmiyomuş gibi lanse eder dışardan herkes kimsenin etlisine sütlüsüne karışmayan güleryüzlü sevecen misafirperver diye bilir böyle yaniMerhaba herkese,başlıktaki kv ben degilim cok sevdigim komsu ablam.iki oglu var evli.Bir de kizi var daha kucuk o okuyor.Oğullarini okuttular,düğünlerini yaptilar,evlerini aldilar,arabalarini aldilar ogullarina.Komsum gercekten cok iyi bir insan ,eşi de öyle.Maddi ,manevi yanlarinda oldular cocuklarinin her daim ben sahitim.Evlerine tabiri yerindeyse destursuz girmediler,karismadilar.Komsum torunlari icin de cok buyuk fedakarliklar yapti,lohusaliklarinda evini acti, bakti etti gelinlerini.Hatta hastane ücretlerine varana dek ödedi.Halen cocuklarinin en ufak bir sıkıntılarinda arkalarindalar.iki oglu da severek evlendi vs.iyi ,güzel diyeceksiniz buraya kadar da ,kendisi onlardan birakin ayni seyleri ,bir yemek daveti bile görmedi.Bir tane gelini dahi buyrun bu gece bize yemege gelin diye davet bile etmezler.Ayda bir eşleri ile 1saat ugrarlar komsuma o da belki! Yerler icerler,bir tane bardak kaldirmadan giderler evlerine. Hep hizmet etti komsum onlara oysa.Bazen diyorum ona,benim senin gibi bir kv m olsaydi,evime geldiginde nereye otutturacagimi sasirirdim diye...cocuklari dert,sikinti oldugu zaman arar ,normalde ,iyi günde aramaz.Cok üzülüyor kendisi ,neden ikisi de böyle oldu diye...sizce komsum nerde hata yapmis olabilir? Hep kötü kv ler elestiriliyor burda,iyi kv olunca da sevilmiyor bu kv ler.Bu kv lerin kaderi mi? Komsum icin soruyorum,siz ne dersiniz? Okuyucam ona yorumlari.Cok tesekkurler simdiden.
çok doğruHayır birde istemediğimiz halde iyilik yapıp bebelerine ben bu iyiliği yaptım karın nankör derler. hıçkırıklara aglayip nolur Allah ini seversen bana iyilik yapma dediğim günleri bilirim
aynı şeyi geçen gün yaşadım , aradım napıyosun anne falan diye iyi işte ahmet sever diye zeytin kırıyorum dedi iyi dedim ahmete göre yap bozuluyo, hani size yapıyorum dese dili aşınır sanki, benimseyemedi, ahmetin düğünü ahmetin evi yalnızca eşim varken siz der sizin düğününüz işte sizin eviniz ,şunu size yaptım sizin için şunu aldım ya da böyle oğluna bak nasıl iyiyim eşine demek için onun yanında beni sever sarılır , eltimin yanında yanaşamazBen şahsen Kayınvalidemin maddi manevi bana bu kadar yardım da bulunmasını istemem ve yapsa da minnet etmem .Yapıyorsa karşılıksız yapsın .Karşılığında benden bir şey beklemesin .Kayinvalideme kayinbabama onca yardım etmemize rağmen bana minnet etmezler .Ben de çalışan birisiyim .Oğlum yapıyor havasindalar.Ee o zaman ben de bir şey yaptıklarında bana oglunuza yapıyorsunuz havasına giriyorum .Yaptigi da turşu ,menemen ,sos falan .Sevmem ben zaten .Baktım lafını ediyor alttan alta minnet bekliyor .Ben istemiyorum yapma dedim.Yapma deyince de bozuluyor.Benim için yapılan iyilik önemli değil ,nasıl ve ne niyetle yapıldığı önemli .
Ayyy benim kvmin aynısı. Dışarıdan herkes ne kadat şanslı oldugumu söyler. Tabi içine girince anlıyorsun. Sürekli gidelim gelelim, yatılı kalalım ister. Sürekli emrivaki yapar, hep beklenti içindedir. Bana göre iyi kv degil. Gitmeyince sitem eder. 1sene oldu evleneli. Artık 2 ayda bir gidiyorum. 2aya düşürene kadar göbegim çatladı. Psikolojimi bozdu. Bana göre iyi kv degil. Bana yaptıgı baskıyı elti adayıma yapacak mı bakalımevet sizin komşunuz işte ama sizin anneniz ya da kayınvalideniz olsa size yanlışları olucak belki ya da hoşlanmadığınız huyları lafları olucak, gelinler de biraz soğukmuş gibi geldi bana eve gidince bir yardım etmemek ayıp geldi ama bence hanımefendinin oğullarında da sorun var ilgili değiller demek ki ve belkide bazen o kadar çok ilgilenmemek gerekiyor evlenmişler artık kendileri bir aile manevi olarak tabi yanlarında bulunsunlar ama maddi olarak herşeye el atmaları üstlenmeleri 'aman nasıl olsa yapıyolar yapsınlar oğlu değil mi torunu değil mi yapcak tabi' düşüncesini yaratmış rahatlık olmuş o insanlarda ve aile herşeyi yaptığı için minnet yerine umursamazlık almış o konuda ayıp etmişler, ama bu kayınvalide veya kayınpeder çok iyi olabilir herşeyi yapabilir her yardımlarına koşabilir benim kayınvalidem de öyle ama dil var işte gizli saklı yaptığı şeyler eltimle bana bir olması var zoruma giden lafları var oğlunu sahiplenme beni dışlama var laf sokması var herşeye karışması meraklı olması var yeni evliyiz 3 aylık her haftasonu oğlunu gelicek misiniz diye arar mesela beni aramaz ve baskı gibi konuşur gelseydiniz özledim psikolojik baskı yapar rahat vermez yani bunlarda yeni evli demez ama toplum içinde kendini hiç bizi rahatsız etmiyomuş gibi lanse eder dışardan herkes kimsenin etlisine sütlüsüne karışmayan güleryüzlü sevecen misafirperver diye bilir böyle yani
elti gelince seni biraz azaltır ona başlar bu seferdeAyyy benim kvmin aynısı. Dışarıdan herkes ne kadat şanslı oldugumu söyler. Tabi içine girince anlıyorsun. Sürekli gidelim gelelim, yatılı kalalım ister. Sürekli emrivaki yapar, hep beklenti içindedir. Bana göre iyi kv degil. Gitmeyince sitem eder. 1sene oldu evleneli. Artık 2 ayda bir gidiyorum. 2aya düşürene kadar göbegim çatladı. Psikolojimi bozdu. Bana göre iyi kv degil. Bana yaptıgı baskıyı elti adayıma yapacak mı bakalım
Dışardan anlatilan bu ama icerde farkli seyler olabilir.Merhaba herkese,başlıktaki kv ben degilim cok sevdigim komsu ablam.iki oglu var evli.Bir de kizi var daha kucuk o okuyor.Oğullarini okuttular,düğünlerini yaptilar,evlerini aldilar,arabalarini aldilar ogullarina.Komsum gercekten cok iyi bir insan ,eşi de öyle.Maddi ,manevi yanlarinda oldular cocuklarinin her daim ben sahitim.Evlerine tabiri yerindeyse destursuz girmediler,karismadilar.Komsum torunlari icin de cok buyuk fedakarliklar yapti,lohusaliklarinda evini acti, bakti etti gelinlerini.Hatta hastane ücretlerine varana dek ödedi.Halen cocuklarinin en ufak bir sıkıntılarinda arkalarindalar.iki oglu da severek evlendi vs.iyi ,güzel diyeceksiniz buraya kadar da ,kendisi onlardan birakin ayni seyleri ,bir yemek daveti bile görmedi.Bir tane gelini dahi buyrun bu gece bize yemege gelin diye davet bile etmezler.Ayda bir eşleri ile 1saat ugrarlar komsuma o da belki! Yerler icerler,bir tane bardak kaldirmadan giderler evlerine. Hep hizmet etti komsum onlara oysa.Bazen diyorum ona,benim senin gibi bir kv m olsaydi,evime geldiginde nereye otutturacagimi sasirirdim diye...cocuklari dert,sikinti oldugu zaman arar ,normalde ,iyi günde aramaz.Cok üzülüyor kendisi ,neden ikisi de böyle oldu diye...sizce komsum nerde hata yapmis olabilir? Hep kötü kv ler elestiriliyor burda,iyi kv olunca da sevilmiyor bu kv ler.Bu kv lerin kaderi mi? Komsum icin soruyorum,siz ne dersiniz? Okuyucam ona yorumlari.Cok tesekkurler simdiden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?