İyi kv de Sevilmez mi ?

Evet bir de bu var. Sonuçta gelin, oğlan senin çocuğun. Ne olursa olsun başkalarına çekiştirmemelisin. Basbaya dedikocu bir teyze yani yaptığı şey de dedikodu

benim kayinvalidemi benim kizkardeslerim cok severler,
ne kadar sanslisin derler.

kayinvalidem cidden iyi biridir, arada ufak cakalliklari vardir tabi ki de genel olarak kotu degildir yani.

ama ben ve kendisi cok farkli iki insaniz, ben kendi annemle bile elektrigi zor uyduran biriyim, kayinvalide ile olamiyor iste.

yani illa bir taraf iyi bir taraf kotu olacak diye bir sey yoktur ki, bazen elektrik tutmaz.

tum bunlarin disinda, ben konudan gelinlerin kayinvalideyi sevmedikleri cikarimini da yapmadim,
bana gayet normal geldi duzenleri.

ornegin kayinaileme gittik, yendi icildi, esim kalkip anasina yardim etmiyorsa, ben esimi durterim,
bu da genelde, aaa olur mu oglum oturun siz misafirsiniz .... falan diye devam eder,
e oyle olursa da otururum yani.
gerci artik kayinvalidem demiyor oyle seyler, mecburen isler esime kaliyor, e ben de yardim ediyorum oyle olunca haliyle

Okudugum yorumlarda cogunlukla gördüm ki ; siz komşusunuz ,size tatli gelen konu icindekine gelmeyebilir ,yasadigini bilemezsiniz tarzi idi ve dogruluk payi yüksek bunun elbette.Benim kp de biz evlenirken kv m icin ; dünyadaki en iyi insan diye tanitmisti karısını bana:) Kime göre ,neye göre evet ? Bu, dünyadaki en iyi insan bana ağza alinmayacak seyler söyledi yazsam hepiniz inanilmaz sasirirsiniz o derece demek ki iyi insan tanimi herkese göre farklilik iceriyor.Enteresan bir konu acmisim merak edip:) okudukca yorumlari ben de düşünüp gelistiriyorum kendimi,tesekkurler tekrar herkese Bu arada , daha çocuğum kucuk ama cok ileride kv olursam sevilmem herhalde yaa bu yorumlari okuduktan sonra :)) Sanirim sadece 2 kisi hic sorunumuz olmadi cok severim kv yi yazmis.Sartlandim resmen simdiden

Annem söz konusu abim oldugunda ablamla bana yapılmayan anneliği yaptı. Gelinine karşı da iyi kayınvalide bir problemleri yok çok şükür çünkü annem yengeme söylemesi gerekenleri gelip evde bana söyluyor bana sınırlenıyor. Hıı bu arada başka küstüler konuşmadılar vs yengemın hatası var ama annemın herseye karısmasına ben cogu zaman tahammul edemıyorum elın kızı napsın??? Kısacası kusak farkı varken mesele gelın oömakta degıl anlayıssız olmakta mukemmelkıgı beklemekte ve dılıne hakım olamamakta. Herkes ısıne baksa bu sorunlat olmaz.

Herşeyi geçtim ama doğum yapınca evini açmasını değil ama yanımda benim evimde yardımcı olmasını tercih ederdim. (yeni doğum yapmış biri olarak ilk dikkatimi o çekti) Herkes kendi bakış açısına göre iyilik yapar bilemeyiz.

kotulugun sıfatla alakası yok kotu ınsan ıyı ınsan vardır her kayınvalıde kotu olamaz her gelınde kotu olamaz

sızın yanlısınız surada sadece gordugunuz kısıtlı an ve komsunuzun anlattıgı kadarına sahıtsınız dısarıdan baksanız benım kayınvalıde gormus gecırmıs okumus kulturlu cok şık gorunur ama yeryuzundekı seytanın ta kendısı guleryuzle yanına gelır bı laf soyler basından asagı kaynar su dokulur sen duydugun lafın sokundayken sesı duyulacak sekılde ayyy guzel gelınım sagolasın ne becerıklısın der ıcerı gecer
kadın bana bunu dedı dıyemezsın ıspatlayamazsın asla telefonda bır konusmamızı kaydetmek zorunda kalmıstım ıspatlamak ıcın kımse ınanmadı bana asla ama asla demez yapmaz oyle dedıler melek dedıler

yanı sunu demek ıstıyorum kısıtlı bılgınızle ınsanları degerlendırmeyın onyargı yanı bır mevzuda ''zannetmek'' en kotu sey

sevılmek ıcın ozellıkle bırsey yapmanıza gerek yok ıyı ınsan olmanız yeter

mesela gelınınız dogurdugunda evınızı acıp kendı evınızde yardım etmeyın bu yardım degıl cunku sart kosmak ve emrıvakılık
kadının tum duzenı bozulur ona yemek yapıp gondersenız arayıp kendısını gelıp bebegınle ben ılgılenırım ıstedıgın zaman ara benı dusa gırceksen gır bıraz cıkıp yuruyup hava almak ıstersen ben ılgılenırım ne zaman sıkısırsan yardım ederım dersenız ona en buyuk ıyılık ve yardım bu olur

sıze ılla yemek davetı verılmesını beklemezsenız onların huzuru yerınde olsun da onemlı olan bu dersenız zırt pırt sureklı de yemege cagırıp zorunda bırakmazsanız cok guzel olur kayınvalıde cagırdıgı gun gelının kocasıyla baska planı olabılır canı ıstemeyebılır kocasıda anneye hayır dıyemeyecegınden arada kalır mesele bu tarz seyler yanı ıyılık ve guzel sandıgınız sey tek taraflı degıl ıkı tarafında işine gelecek ıkı tarafıda mutlu edecek sekılde olmalı o yuzden cocukları evlendırırken ve evlendıkten sonra salın rahat bırakın onların bı aıle oldugunu kendı duzenlerı olacagını sorunlar yasabıleceklerını bunun normal oldugunu ve zamanla yerıne oturacagını kabul eder tarafsız olur karısmazsanız yanı ıyı ınsan olursanız sızı zaten severler merak etmeyın aslında bu kadar basıt

dan dun konusuyorum kusura bakmayın ama benım anladıgım kadarıyla tarafsız olabılecek bırı gıbı degılsınız bakınız kısıtlı sahıtlıgınız ve komsunuzun yancı anlatımının etkısınde kalıp ugruna konu acmıssınız sızın gelınınızın yuzu herhangı bır sebepten asık olsa alınganlık yapıp bana surat sallıyor dıyecek gıbısınız belkı kendınızde torpulemenız gereken noktalarınız vardır ?

Törpülemem gereken yerlerim vardir mutlaka herkeste oldugu gibi.En iyi elestiri öz elestiridir zaten.Kv ye üzerine düşenleri yazdiginiz icin tesekkur ederim.Dogrular bence de.Ogul esinin üzerine düşenleri de bi ara yazarsaniz sevinirim gercekten.Mesela bir de iyi gelin nasil olurdu? Benim kv m benim lohusaligimda ne evini acti ne de yardima geldi .. Ama benden sürekli yemek davetleri beklendi.Üstelik tüm komsularini,arkadaslarini eve doldururdu.Keyif insaniydi.Her seye karisirdi.Kontrol altinda tutmaya calisirdi,inanilmaz laflar sokardi yalnizken.oglu varken canim,kizim derdi...Bi işe yaradığını asla hatirlamiyorum ama kp onun icin hep dünyanin en iyi insani der dururdu.Ben sanirim böyle bir kv gördükten sonra baska kv lerin maddi manevi fedakarliklarini kiskaniyor olabilirim Komsum olsun kim olursa olsun bu...Degistiremeyecegim seylere üzülmekten vazgecmem gerekiyor artik.....

Yemek daveti bu kadar önemli mi? Bence çok gereksiz bir beklenti. Ben de kayınvalidemleri de annemleri de özel olarak yemeğe davet etmiyorum. Birkaç kez denk gelip bizde yedik elbette. Nedenini açıklayayım. Yoğun çalışıyoruz işyeri uzakta hafta içi akşam eve gelmem zaten 18.15. Yemekli misafir ağırlayacak vakti bırakın kendi yemeğimiz bulaşığımız ortalığı toplama duş alıp hazırlanma derken (bazı akşamlar çamaşır asma ütü vs Faslı’nı saymıyorum bile) yatağa zor giriyoruz. Haftasonu mu da misafire yemek hazırlayarak değil gezip tozarak kendime hobilerime arkadaşlarıma vakit ayırarak değerlendirmek istiyorum. Ama anne ve kayınvalide emekli insan, her gün onların. Yetişecekleri yer yok yetiştirecekleri iş yok. Yapıp davet ederlerse Allah razı olsun diyorum

Elinize saglık. Çok güzel yazmıssınız. Zaten iyilik istemeyen birine iyilik etmeye çalışmakta yardım degil, o kişiye zarar oluyor.

Başlığa cevap verıyorum.
İyi kayınvalide sevilir tabii ki. İyi insan sevilir her şeyden önce.

Lâkin! Birisinin iyi olduğu o kişiyle 24 saat birlikte olacaksınız, sürekli siz de kalacak anlamına gelmiyor. Herkesin kendine gore yaşam şekli var.
Bir insan diğerini yatılı istemiyor diye
İstemediği insanın kötü olduğu anlamına gelmez.

Ben şahsen Kayınvalidemin maddi manevi bana bu kadar yardım da bulunmasını istemem ve yapsa da minnet etmem .Yapıyorsa karşılıksız yapsın .Karşılığında benden bir şey beklemesin .Kayinvalideme kayinbabama onca yardım etmemize rağmen bana minnet etmezler .Ben de çalışan birisiyim .Oğlum yapıyor havasindalar.Ee o zaman ben de bir şey yaptıklarında bana oglunuza yapıyorsunuz havasına giriyorum .Yaptigi da turşu ,menemen ,sos falan .Sevmem ben zaten .Baktım lafını ediyor alttan alta minnet bekliyor .Ben istemiyorum yapma dedim.Yapma deyince de bozuluyor.Benim için yapılan iyilik önemli değil ,nasıl ve ne niyetle yapıldığı önemli .

çok doğru biz insanları bize olan halleriyle biliyoruz ama başka kimlikleri de var kiminin halası kiminin yengesi kayınvalide babaanne herkes için bişey oluyor

evet sizin komşunuz işte ama sizin anneniz ya da kayınvalideniz olsa size yanlışları olucak belki ya da hoşlanmadığınız huyları lafları olucak, gelinler de biraz soğukmuş gibi geldi bana eve gidince bir yardım etmemek ayıp geldi ama bence hanımefendinin oğullarında da sorun var ilgili değiller demek ki ve belkide bazen o kadar çok ilgilenmemek gerekiyor evlenmişler artık kendileri bir aile manevi olarak tabi yanlarında bulunsunlar ama maddi olarak herşeye el atmaları üstlenmeleri 'aman nasıl olsa yapıyolar yapsınlar oğlu değil mi torunu değil mi yapcak tabi' düşüncesini yaratmış rahatlık olmuş o insanlarda ve aile herşeyi yaptığı için minnet yerine umursamazlık almış o konuda ayıp etmişler, ama bu kayınvalide veya kayınpeder çok iyi olabilir herşeyi yapabilir her yardımlarına koşabilir benim kayınvalidem de öyle ama dil var işte gizli saklı yaptığı şeyler eltimle bana bir olması var zoruma giden lafları var oğlunu sahiplenme beni dışlama var laf sokması var herşeye karışması meraklı olması var yeni evliyiz 3 aylık her haftasonu oğlunu gelicek misiniz diye arar mesela beni aramaz ve baskı gibi konuşur gelseydiniz özledim psikolojik baskı yapar rahat vermez yani bunlarda yeni evli demez ama toplum içinde kendini hiç bizi rahatsız etmiyomuş gibi lanse eder dışardan herkes kimsenin etlisine sütlüsüne karışmayan güleryüzlü sevecen misafirperver diye bilir böyle yani

bir de olayın iç yüzü vardır. benimde kv iyidir ama vardır onunda kötü huyları tıp kı benim olduğu gibi. siz sadece size söyleneni biliyorsunuz. yaptım aldım ödedim demekle olmuyor. benim kv ve kp de görseniz uzaktan bize canlarını verir anlatsa evi arabayı o aldı ama bizim ödedigimizi söylemez. bu kv ninde vardır sizin bilmediginiz hyları sözleri.

aynı şeyi geçen gün yaşadım , aradım napıyosun anne falan diye iyi işte ahmet sever diye zeytin kırıyorum dedi iyi dedim ahmete göre yap bozuluyo, hani size yapıyorum dese dili aşınır sanki, benimseyemedi, ahmetin düğünü ahmetin evi yalnızca eşim varken siz der sizin düğününüz işte sizin eviniz ,şunu size yaptım sizin için şunu aldım ya da böyle oğluna bak nasıl iyiyim eşine demek için onun yanında beni sever sarılır , eltimin yanında yanaşamaz ismimle hitap eder güler falan sadece bu kendi çapında oynuyo işte

Ayyy benim kvmin aynısı. Dışarıdan herkes ne kadat şanslı oldugumu söyler. Tabi içine girince anlıyorsun. Sürekli gidelim gelelim, yatılı kalalım ister. Sürekli emrivaki yapar, hep beklenti içindedir. Bana göre iyi kv degil. Gitmeyince sitem eder. 1sene oldu evleneli. Artık 2 ayda bir gidiyorum. 2aya düşürene kadar göbegim çatladı. Psikolojimi bozdu. Bana göre iyi kv degil. Bana yaptıgı baskıyı elti adayıma yapacak mı bakalım

elti gelince seni biraz azaltır ona başlar bu seferde iyi yapmışsın valla hayır böyle yapmasalar bi rahat bıraksalar onlar müsait oldukça gidilir gelinir ama illa ısrar kabul etmeyince de eşinin gözünde sen bu sefer soğuk insan sorunlu insan oluyosun,benim kv de çevresi de der kv yaptığını beklermiş bana akıllarınca gözdağı veriyolar emrivaki benimkinin de göbek adı potlar kraliçesi söyler söyler ay böyle söyledim ama samimiyetimden der (yersen) haftaiçi akşam arar mesela ben dönmüyorum artık (çünkü ben işteyken eşim vardiyalı çalışırken gündüzleri eşimi arar konuşurlar o hafta beni hiç aramaz sormaz oğluyla konuştuğu için) işim vardır canım konuşmak istemiyodur o an bide işten gelir gelmez yemeğe girişirim bi taraftan çamaşır atarım makinaya tempo halindeyim yani neyse beni arar duymam vs vs. eşimi arar o da ya duşta olur ya uyuyo olur ya da duymamıştır sonra dönülür bi şekilde o zaman da hemen hesap sorar gibi aradım açmadın ahmeti aradım o da açmadı der , ya da tam tersi ahmeti aradım açmadı bide seni arayayım dedim sende açmadın ee geri de dönmediniz merak ettim der hayır belki sevişiyoruz afedersiniz yani belki kavga ediyoruz belki ağlıyoruz ne belli ne yaptığımız bi sal dimi yoook daha 3 aylık evliyiz bide bi rahat bırakalım yok ama lafa düşünceli kv rolleri keser oğlunun gözünde mağdur ana

Dışardan anlatilan bu ama icerde farkli seyler olabilir.
Ogullarinin aramama nedeni ogullari. Gelinler ellerinden telefonu mu aliyo.
Ariyacak adam arar. Herseyde gelinler suclaniyo. Insanın kendi oglunu suclamasi zor mu geliyo ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…