İyi kv de Sevilmez mi ?

Dışardan gördüğünüz bunlar. Benim kv de çok sevilen takdir edilen biri. Ama gel gelelim öyle değil dışarıya karşı böyle. Çevremizde ki herkes eşimin arabasını, düğün eşyalarımızı her şeyi onlar aldı sanır. Çünkü öyle der millete. Ama 1 kuruş vermemiştir. İçini bilemezsiniz

Aynen ya bak dimi kendine sıkıntı stres yapmaki yaşlanma yani
Bu tipler yemez içmez biriktirirler evlerinde tonlarca şey eksiktir hep çocuklar içindir
Çocuklar içinse hep bi rahat bırak o zaman gelinden dem vurma yani
Çocuk onu anne babanın göreviymiş gibi görüyo bi süre sonra
halbuki fazlaysa verilir fazla varsa yapılır
Yaşlanınca gelin bana bakar mantığında olmak ne kadar yanlış
O kızda kv baksın diye evlenmedi
Çok kötürüm olunur evlatlar birleşip bi çaresine bakarlar elbet

Her şey maddiyat değildir. Her şeyi alır yaparsın ama arkasından konuşursun onda da yaptığın iyiliklerin anlamını bilmezler . Ya söylediklerinizden farklı bir şeyler var ya da oğulları da gelinleri de nankör .
Ben kaynanamdan maddi olarak hiçbir şey görmedim. Ama durumları iyi olmadı için onlara göre bizim daha iyi . Ama maneviyat olarak çok başka kendi anam diyebilirim. Allah korusun bir gün organ lazım olsa kaynanama da kayınpederime de seve seve veririm .onları çok seviyorum.

anne baba tabi ki çocuğunu yedirsin, giydirsin, okutsun, meslek sahibi olmasını sağlasın. ama bi yerden sonra dursun.
dışarıda hala 10 yaşında kocaman çocuğunun köftesini kesip çatalı ağzına sokan anneler var.

Komşunuz iyi biri o nedenle gelinleri öyle olmalıkuraldır her zalime bir mazlum,her mazluma bir zalim denk gelir.üzülmesin boşuna saygısızlıkları yoksa kötü sözler yoksa kendi köşesine çekilsin,sırf gelinler onu sevsin diye kendini yırtmasın mesela bakmasın toruna filan,beş kuruş vermesin, gitsin bu saatten sonra kendisi için yaşasın.

Kayınvalide hatalı, çocuklarına bebek muamelesi yaptığı için. Doğum masrafını da ödemeyiversin değil mi ama?

Çocuklarinin herşeyini karsılamak iyilik olmuyor. Hatalarında da uyarması lazımdı. Cocuklarinin da gelinlerinin de. Malesef gecmiş artık zaman elden gelir yok artik

İyi kayınvalide sevilir. Oğlu davet etmiyorsa büyük ihtimalle gelin istemiyordur bizim ülkede böyle. Şu saydıklarınızın yüzde birini kızın ailesi yapsa yere göğe sığdıramazlardı. Oğlunda da hata var ama iyi geline denk gelmemiş demek ki kv.
Bahsettiğiniz kv sıkmasın canını. Ortada hiç bir sorun yokken kayınvalidesine sırt çevirmişse aynı durumu yarın kendi oğlundan da görür o zaman anlar hata yaptığını.

Kotu gelin diyip gecmis de herkes, bence o is oyle degil. Melekler kadar iyi bir babannem vardi, onu sevneyen annesi gibi gormeyen insan yoktu cevremizde. Annem de iyi bir insan. Saygida da kusur etmezdi. Ama babamnem gelsin gitsin kalsin istemezdi, huzuru kacardi. Isini begenmez, huyunu sevmez, o varken rahat edemezdi. Cok sasirirdum. Babannem cok iyiydi cunku. Neden nasil sevmez derdim. Daha buyudugumuzde, annem şey demisti; kayinvalide melek olsa sevilmez. Hadi ordan ya diyodum kendi kendime Iyi insan sevilur neden sevilmesin. Ama evlendim. Neredeyse babannem kadar saf ve iyi bir kayinvalidem var. Bana pek bi zarari dokundugunu soyleyemem. Ama huyu , suyu, kendi yasantilari, gelenekleri, yasam tarzlari, yedikleri ictikleri bile bana o kadar yabanci ki. Neyse ki baska sehirde yaşıyoruz. Ama 3-4 ayda bir gittigimizde 3-4 gunden fazlasi bana cehennem oluyor. Hic sevmedim, sevemiyorum. Icimden gelmiyor. Ne kadar oyi olsalar da bana o kadar ters gelen davranislari var ki. Tahammulum cok kısıtlı. Gormek degil telefonda konusmak bile istemiyorum. Ne yapiyorsam esimin hatri icin katlaniyorum. Cunku gercekten esim bunu hak ediyor. Butun bu tahammulsuzlugumun sebebi de bence zaten hic saygida kusur etmeme çabam. O kadar hosuma gitmeyen hareketleri var ki. Annem yapsa isyan edecegim, elestirecegim, karsi cikacagim hatta kavga edecegim seyleri aramizda o samimiyet olmadigindan dolayi, saygısızlık da etmemek icin hep susup sineye cekiyorum, görüştüğüm o kisa sure içerisinde buna katlanıp birkac gune kurtulacagimi dusunerek kendimi teskin ediyorum. Bu da beni asiri yoruyor, iki yuzlu gibi hissettiriyor. Bu yuzden hic ısınamıyorum. Bu suc degil. Hic kimsenin iliskisi de disardan göründüğü gibi tek yonlu degil. Bir insanin iyi olmasi illada sevilmesi gerektigi anlamina gelmiyor malesef

Maddi destekte bulunması, hiçbir şeye karışmaması ve komşu olarak iyi bir insan olması iyi bir kv olmaya yeterli değil ki. Belki geçinmesi zor biridir iç yüzünü o ailenin içinde olmadıkça bilemeyiz. Kimse sırf adı kv diye kötü davranmaz. İlişkilerinde bir şeyler karşılıklı değil demek ki araya mesafe koymuşlar

Bir k.v ye iyi demem lohusalıgı beraber geçirmedikten sonra iyi olup olmadığını o dönemde anlıyorsun.Benimki hastaneden eve geldik girdi banyoya beni yikadı keseledi çıktık saclarımı taradı ulan dedim ne şanslıyım kim yapar bunu helal olsun sonra ne mi oldu ? Tabiri caizse ağzıma etti anamdan emdigim sütü burnumdan getirdi.Şimdi konuşsak da resmiyiz mesafeliyiz çünkü bir insan evladına yapılmayacak şeyler yaptı bana en hassas dönemimde. Dışarıdan görseniz ay genc k.valide ve gelin ne güzel ya arkadas gibi der imrenirsiniz bir ortama gitsek herkesin böyle diyeceğine kalıbımı basarım çünku öyle gözüküyor anneligi de iyidir evlatlarını sever üzerine titrer ama iyi bir k.valide asla degildir

Son düzenleme:
karşı taraf nasıl görüyor acaba cidden

benim kv bana gelinim demez, kızım der. ben size kv yapmıyorum, yapmıycam da, ben gördüm, sizin görmenizi istemiyorum der ve hakikaten de öyle. ben de onu seviyorum. elinden gelen çabayı gösteriyor fazlasıyla. çok sevgi ve saygı gösteriyoruz birbirimize karşılıklı olarak. ama nişan dönemine ve evliliğimizin ilk günlerine bakarsak, kıskançlık denebilecek şeyleri olmuştu, neyseki geldi geçti. ben çok kafama takmadım, umursamadım, üzerime alınmadım, bir annenin evladını kıskanması olarak gördüm geçtim. o da takılı kalmadı. yanyana geldiğimizde çok güzel anlaşırız, eğleniriz ama bunlar demek değil ki sürekli araşıyoruz, konuşuyoruz, birbirimize gidip geliyoruz. ben çok nadiren ararım, o da öyle. başta buna da alındı sanırım ama sonra alıştık.

bence komşunuz kendisinden fedakarlık yapmayı bıraksın maddi anlamda ve de gelinlerini tanıyıp öyle kabul etsin.

bu arada gidilen evde bulaşık bırakılmasını hiç hoş bulmuyorum, durum müsaitse misafirde bulaşığın kaldırılmasına el atmali bence.

Kv evine ayda 1 gidip 1 saat oturup kalkmak bana pek inandırıcı gelmedi. Çok uzaksa ayda 1 gidebilir ama o zaman da 1 saat oturup kalkılmaz. Yemek yeseler çay içemezler yani bu kadarcık zamanda. Çaya gelseler bile kısa. 1 bardak bile kaldırmazlar kısmı da tam kv ağzı. Komşunuz size epey çekiştirmiş gelinleri. Ama kendisi bana o kadar masum gelmedi nedense. Aksi halde neden sevilmesin? Hadi sevgiyi geçtim saygı duyulur yine ziyaret edilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…