İyi mi yaptım kötü mü nolur bir şey söyleyin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
o kadar ciddi bi durumsa iyi yapmışsın just o zaman.
kıyamam depresyona da girebiliyorlar, yemeden içmeden kesilip ölebiliyorlar..
gittiği yer güzel bi yerdir umarım..

depresyon mu dersin ? yemiyordu içmiyordu hatta ben yem uzatınca su uzatınca elimi itiyordu ısırıyordu ya çok korkunçtu allah affetsin günahını aldıysam onun 3 aydır :(

sen adapte etmişsin ama justın tavşanı problemli birde tavşan o sence eve ve kafese mi yakışıyor yoksa yeşilliklere mi ...hayvanlara iyi bakıyoruz adı altında eziyet ediyoruz buna bende dahilim işte..

Ben evcil hayvanlarla bir arada yaşamamız gerektiğini, bunun onlara da bize de iyi geldiğini düşünüyorum.
En iyi arkadaşlarım evdeki küçük canlar :)
muhabbet kuşum da var, ve onlara iyi bakıldığında doğada olduklarından daha mutlu olabilirler bence.
bizim tavşan mesela, o kadar çimenlere götürüyoruz ot yiyeceğine benim elimdeki çubuk krakeri yemek istiyor.
ortalama 10 sene yaşayabilen bir tavşan acaba ormanda 5 yaşını bile görebilir mi? hiç sanmam..

işte ben onu anladım öbür arkadaşa diyecektin just neyse görmüştür..ama zatenilk gördüğünde bilinçli hareket etseydin getirmezdin çiftlik hayvanını eve..ordan köpek dahi getirsen evde durmaz o bunalıma girer...senin tavşanın resmen panik atak nöbetleri geçirmiş..neyse geçmiş olsun hayvanın bundan sonra mutlu olacak inşallah fakat tavşanlarda aileci hayvanlar diye biliyorum belkide ailesini özledi..yanlış hatırlamıyorsam grup olarak dolaşırlar doğada yani bir kaç tavşan bir yerde gibi...şimdi öbür tavşanlarla canlanacak.ç.

evet canım onların da sürüleri var ve çok sosyal hayvanlar sürü halinde hep beraber olmayı seviyorlar
ben yokluğuna alışırım o yeter ki mutlu olsun yeter ki öyle acı çekmesin
koşsun zıplasın.. yesin içsin yeter ki

Ben evcil hayvanlarla bir arada yaşamamız gerektiğini, bunun onlara da bize de iyi geldiğini düşünüyorum.
En iyi arkadaşlarım evdeki küçük canlar :KK66:
muhabbet kuşum da var, ve onlara iyi bakıldığında doğada olduklarından daha mutlu olabilirler bence.
bizim tavşan mesela, o kadar çimenlere götürüyoruz ot yiyeceğine benim elimdeki çubuk krakeri yemek istiyor.
ortalama 10 sene yaşayabilen bir tavşan acaba ormanda 5 yaşını bile görebilir mi? hiç sanmam..

zeytin seninki öyle de benimki niye böyle ya

gidip görebileceğin bir yer mi?

bizim de çok önceden kısa süre evde kalan bir tavşan vardı, eve adapte olmamıştı, gelene gidene saldırıyordu aynı bir köpek gibi hırlayıp ısırıyordu insanları,
onu bir tanıdığın tavşanlarının yanına koyduk 3 tavşan tarlada koşup oynuyorlardı bi kaç kere ziyaret ettim.
bizim tavşan diğerlerine saldırmış hepsini yola getirmiş, oraların ağası gibi olmuştu :rolleyes:

gidip görebileceğin bir yer mi?

bizim de çok önceden kısa süre evde kalan bir tavşan vardı, eve adapte olmamıştı, gelene gidene saldırıyordu aynı bir köpek gibi hırlayıp ısırıyordu insanları,
onu bir tanıdığın tavşanlarının yanına koyduk 3 tavşan tarlada koşup oynuyorlardı bi kaç kere ziyaret ettim.
bizim tavşan diğerlerine saldırmış hepsini yola getirmiş, oraların ağası gibi olmuştu :rolleyes:

evet canım istersem gidip görürüm lokanta işte ne var ki çimlik etrafı çevrili falan ama korkuyorum görünce üzülürüm diye o beni tanımaz bile muhtemelen tabii

demek ki tavşanın karakterine de bağlı yani kimisi adapte olurken kimisi benimki gibi olmayabiliyor öyle mi ?

Dışarıda daha mutlu olması normal, tavşan kedi veya kuş gibi tam bir evcil değil bana göre.
Babanız iyi yapmış, bence oraya adapte olur. Hem başka tavşanlar da varmış, bence ferah tutun içinizi :)

Dışarıda daha mutlu olması normal, tavşan kedi veya kuş gibi tam bir evcil değil bana göre.
Babanız iyi yapmış, bence oraya adapte olur. Hem başka tavşanlar da varmış, bence ferah tutun içinizi :KK66:

Babanız iyi yapmış, bence oraya adapte olur. Hem başka tavşanlar da varmış, bence ferah tutun içinizi :KK66:

tek dileğim iyi olması başka bir şey istemiyorum artık

canım hiç kendini üzme orası onun için daha mutlu bir yuva olacak bence de arada bir gidip görürsün için rahatlar :KK49:

Kızlar bi okuyun lütfen çok canım acıyor

Lütfen söyleyin doğru mu yaptım çünkü içim içimi yiyor iki gündür kriz geçiren bir tavşanım vardı veterinere götürdüm travma geçirmiş dedi bu hayvan içeride yaşamaz bahçen falan yok mu dedi yok maalesef ama bu şekilde olmaz içeride dedi ona öyle bir ortam yaratacak yerim de yok

ve en son babam artık bana kızdı hayvan senin yüzünden ölüyor bencillik etme artık diye sizce haklı mı bir tanıdığı var kır lokantaları var bahçesinde bir sürü tavşan bakıyorlar onların arasında koymaya gitti şimdi sizce daha iyi mi kötü mü 3 aydır hiç ayrılmamıştık içimde acaba var onu terk ediyor gibi olmak istemiyorum diye ağladım yalvardım babama ama dinlemedi dışarıdaki halini görmüyor musun dedi

hakkaten ileride bir park var orada zıp zıp zıplıyordu ama eve geldi mi elimi itiyordu ısırıyordu

doğru mu ettim yanlış mı oraya vermekle söyleyin nolur ya tek başına oralarda kriz geçirirse ya da babamın dediği gibi daha mı mutlu olur eğer mutlu olucaksa ben razıyım böyle üzülmeye

kızlar kaskatı kesiliyordu resmen cıyaklıyordu hayvan ama dışarı saldı mı kaçmaya çalışıyordu çok mu kötüyüm bencilim ben eziyet mi ettim ona of Allahım affetsin bir şeyler söyleyin nolur :KK61:
O hayvanın yaşaması gereken yer ev değil babamız doğru yapmış ben sizin eziyet ettiğinizi düşünmüyorum öyle olsa uzulmezdiniz mutlu olun hayvancagız tek kalmayacak

tek dileğim iyi olması başka bir şey istemiyorum artık
O hayvanın yaşaması gereken yer ev değil babamız doğru yapmış ben sizin eziyet ettiğinizi düşünmüyorum öyle olsa uzulmezdiniz mutlu olun hayvancagız tek kalmayacak

evet kocaman bir sürüsü olacak tabii ayırmışlar cins diye ama sevmişler aynı zamanda.. inşallah iyi olur inşallah doğruyu yapmışımdır

canım hiç kendini üzme orası onun için daha mutlu bir yuva olacak bence de arada bir gidip görürsün için rahatlar :KK49:

üzülüyorum ama başka da çarem yoktu ki :(

Dışarıda daha mutlu olduğunu gözlerinle görmüşsün. Şimdi kaldığı yerde mutlu olup olmadığını kontrol edersin. Gözlemlerine dayanarak sağlıklı bir karar olup olmadığına bakarsın.

Lütfen söyleyin doğru mu yaptım çünkü içim içimi yiyor iki gündür kriz geçiren bir tavşanım vardı veterinere götürdüm travma geçirmiş dedi bu hayvan içeride yaşamaz bahçen falan yok mu dedi yok maalesef ama bu şekilde olmaz içeride dedi ona öyle bir ortam yaratacak yerim de yok

ve en son babam artık bana kızdı hayvan senin yüzünden ölüyor bencillik etme artık diye sizce haklı mı bir tanıdığı var kır lokantaları var bahçesinde bir sürü tavşan bakıyorlar onların arasında koymaya gitti şimdi sizce daha iyi mi kötü mü 3 aydır hiç ayrılmamıştık içimde acaba var onu terk ediyor gibi olmak istemiyorum diye ağladım yalvardım babama ama dinlemedi dışarıdaki halini görmüyor musun dedi

hakkaten ileride bir park var orada zıp zıp zıplıyordu ama eve geldi mi elimi itiyordu ısırıyordu

doğru mu ettim yanlış mı oraya vermekle söyleyin nolur ya tek başına oralarda kriz geçirirse ya da babamın dediği gibi daha mı mutlu olur eğer mutlu olucaksa ben razıyım böyle üzülmeye

kızlar kaskatı kesiliyordu resmen cıyaklıyordu hayvan ama dışarı saldı mı kaçmaya çalışıyordu çok mu kötüyüm bencilim ben eziyet mi ettim ona of Allahım affetsin bir şeyler söyleyin nolur :KK61:
İçini karartmak istemem ama yorumları görünce aklıma geldi. O kır lokantasında tavşanları kesip etinden yararlanıyorlar mıdır acaba? Bence vermeden iyice araştırın.

Dışarıda daha mutlu olduğunu gözlerinle görmüşsün. Şimdi kaldığı yerde mutlu olup olmadığını kontrol edersin. Gözlemlerine dayanarak sağlıklı bir karar olup olmadığına bakarsın.

evet hele bir yokluğuna alışayım

İçini karartmak istemem ama yorumları görünce aklıma geldi. O kır lokantasında tavşanları kesip etinden yararlanıyorlar mıdır acaba? Bence vermeden iyice araştırın.

tavşan eti sunulmuyor orada diye biliyorum :/

Bence doğru olanı yapmışşınız sonuçta sizi doğal ortamınızdan alıp bir kutunu içine koysalar sizde travma geçirirsiniz. Ne güzel olması gerektiği yerde ve arkdaşlarıyla olcak içiniz rahat olsun bnce

Bence doğru olanı yapmışşınız sonuçta sizi doğal ortamınızdan alıp bir kutunu içine koysalar sizde travma geçirirsiniz. Ne güzel olması gerektiği yerde ve arkdaşlarıyla olcak içiniz rahat olsun bnce

yok canım kutuda değildi ama kapalı balkondaydı mecbur gece salsan gidecek kablo şu bu yiyecek bir yerden düşecek sonra kahrolurum diyerekten kapatıyorsun ve hava o kadar sıcak ki sürekli kazmaya çalışıyor bunalıyor pişiyor tüylü tüylü ama toprak yok altına giremiyor ya kahroluyor insan anlatamam o son gün hiç uyumadım sürekli kutudan gelecek takırtıyı bekliyorum çığlıklarını duyuyorum kucağımda ölü gibi yatıyor of psikolojim bozuldu resmen :(

En iyisini yapmissin canim sikma canini.
Ben de gecen sabah yuruyus yaparken minnak bi kedi bulduk esimle.
Eve getirdik karnini doyurduk, basladi aglamaya. Gerisingeri goturduk valla. Bazi hayvanlarin dogasinda yok iste evcillik.

Tavşan evcil bir hayvan değildir, hatta köpek dışında hiç bir hayvan evcil değildir. Kedi de buna dahil (kedi sahibiyim). Geneli yeni davranış öğrenmez, içgüdüleriyle hareket ederler. Biz öğrendiklerini düşünsekte zaman zaman aslında sadece içgüdülerini geliştirirler. O yüzden tavşanın doğal bir ortamda kendi cinsleriyle olması sizinle evde olmasından çok daha iyidir onun için. Lütfen üzülmeyin ve lütfen bundan sonra evcilleştirmek üzere tavşan almayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X