Bravo bu durumda bi insana anlatilacak cok guzel bi hikaye. Hastalanmis ollmus basin sagolsun cok uzuldum ama bahceye verince hastalanip olecek diye bisey yok. Benim evde baktigim kopegim de hastalanip oldu yani bu elimizde olan bisey degil malesef. Ve cok fazla uzuldun ama hic kendimi suclamadim cunku onun icin elimden gelenin en iyisini yapmistim. Siz de o bahceye iyi olsun diye vermissiniz. Olmesiyle bahcede olmasinin bi alakasi yok.[/QUOTE][QUOTE="Limonlu_Cheescake, post: 36507049, member: 4hikaye.]canım yorumlolmuş basin sagilsunumadım kendi yaşadığım bir şeyi anlatıcam.
benim de tavşanım vardı birkaç yıl evde baktık büyüdü. ama büyüdüğü için eş istiyordu yalnız bunalıyordu hatta sakinleştirici içiriyorduk veteriner vermişti.
öyle olunca ailem de aynen seninkilerin dediklerini dediler bir bahçeye verdik orada başka tavşanlar vardı. sonuç ne oldu? ilk ziyarete gittiyokok halsizdi insanlara alışmış tabi diğer tavşanlar insanlardan kaçarken o herkese kendini sevdiriyordu. sonra bir daha gittik ziyaretine birkaç ay sonra. ve gittiğimizde ölmüştü. nasıl üzüldüğümü anlatamam.
hastalanmış diğer tavşanlardan bulaşmış dediler. demem o ki bahçe evden iyidir diye bir şey yok. kendi doğasında da yaşasa bir yırtıcı hayvan saldırabilir. ondan eziyet mi ettim diye düşünme.
neden yorumuma böyle bir tepki verdiniz anlayamadım.
evde eziyet mi ettim dediği için bunu yazdım. evde de baksa bahçede de bakılsa kendi doğasında da yaşasa tavşanlar çok uzun ömürlü hayvanlar değiller maalesef bunu demek istedim.
o zaman bize evde baktık diye kötü yorum yapanlar oluyordu ona da öyle diyorlarsa üzülmesin diye yazdım.
tamamen farklı bir bakış açısı benimki. evde eziyet mi yaptım benim yüzümden mi hastalandı demesin diye yazdım. yani bahçede de olsa hastalanabilir evde de. umarım anlatabildim.
konu sahibini en iyi anlayanlardan biriyimdir eminim hem tavşanımı bahçeye vermek zorunda kaldığımda hem de öldüğünde gerçekten çok üzüldüm. bu kadar ters tepkiye ne gerek vardı.