• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyi niyet ancak bukadar suistimal edilebilir. Artık tak dedi!

justtmarried

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2012
455
1
296
Bursa
Çok değil bikaçgün önce aranızdaydım, evimin benden habersiz kullanılması hususundaki rahatsızlıklarımla. Ama artık pes dedirttiler.

En başından beri,hem iyilikleri kötülüklerinden baskın diye, hem huzursuzluk olmasın, saygı sevgi çerçevesinde görüşelim diye rahatsız olduğum herşeye ılımlı yaklaşmaya tatlı dille uyarmaya çalıştım. Hatta çoğu zaman sadece belli etmeye çalıştım ama anlaşılan aksine onlar beni tamamen yok sayacaklar...

Berbat bir pazar geöirdim sayelerinde.
Kaynım vefat etmişti bildiğiniz üzre.Eltim mobilyalarını istemedi.Kendi aldıklarını vakıfa vermiş kayınvalidemlerin aldıklarını alın naparsanız yapın demiş.Bunun üzerine onlarda bi fakir aile buldular eşyası olmayan pazar günü eşyaları oraya taşıyacaklardı.

Biz uyuyoruz eşimle (hayretki bu pazar zile basıp kahvaltıya çağırmadılar sabahın 9unda, zaten inmeyecektim bu kez), ben uyandım ama tekrar yattım ev soğuk diye öğleni geçmiş saat. Kamyon sesine kalktı eşim, evlenecek olan kaynım buzdolabıyla tv yi biz kullanırız demiş.Ben yatıyorum tabi. Yatak odasının kapısı açıldı, kayınvalidem ''getir getir buraya buraya'' diyo yatak odasını gösteriyo.
''neyi getiriyosunuz'' dedim.Sandıkla televizyonu dedi. Nezamana kadar duracak onlar dedim, evlenene kadar dedi.
Buarada kaynım daha nişanlı bile değil.
''oldu, başka? '' dedim kayınvalidem çıktı gerisingeri şaşırmış bi şekilde. Arkasından eşim girdi nasıl cevap veriyosun öyle diye bana kızdı.
Arkasından eşimin teyzesi ''tamam tamam burda boş oda var tamam tamam'' kızgın bir yüz ifadesiyle benim kullanmadığım odayı gösteriyo. Ben hala yataktayım buarada he !

Bende ''o eşyaları bu eve koymicaksınız'' dye bağırdım eşime. O bana ben ona. Aşada yine bi dünya insan varmış tabi. 2 teyze, yenge, 2 gelin çocuklar falan. Bi curcuna koptu. Hiç inmedim aşağıya. Kimseyle yüz yüze gelmedim.
Eşimle kahvaltıyıda yaptık evimizde gün boyunca o konudan hiç söz etmedik. Çünkü oda bişeylerin farkına varmıştı.

benim evime benim yatak odama benim olmayan bi eşyayı bana sormadan nasıl koymaya karar verilebiliyo. Orası benim evim ya, benim evime bi eşya konulurken alınırken önce bana sorulması gerek! Kaldıki ben daha yatarken emrivakiyle sokuverecekleridi yani !

Okadar sinirlendim ki anlatamam. Neden mi sinirlendim.
Birincisi eltim benden nefret eder, bide kulağına gidecek ki ''justmarried senin televizyonunu odasına koymuş'' oda sağda solda benim eşyamı evlerine koydular diye anlatacak.
İkincisi ben yeni gelin sayılırım hala, evimin görüntüsüne mobilyasına aksesuarına özen gösteririm, mobilyamla alakası olmayan bir sandık kocama bir televizyonun yatakodamda ne işi var.
Kullanmadığım odayada konsun istemedim çünkü ben oraya bazalarıızı koydum kendimce bi düzene soktum misafir geldiği zaman yatırıyordum ama oraya koymuşlar üstünede bide çarşaf örtmüşler.

Depomu benim evim ya!

Ama en çokkk sinirlendiğim şey sabah karşılaştığım o manzaraydı. Evimin içinde bir sürü insan pazar sabahı (sabah diyorum çünkü hala yataktaydım) onu oraya koy bunu buraya diye karar veriyorlar. Delirdim delirdim.

Akşam sakince eşimle konuştuğumuzda hakverdi. Annem o sırada düşünemedi, odaya girmesi doğru eğildi dedi.
Bende benim anlayışlı davranmama karşın girdikleri rahatlıktan artık çokkkk rahatsız olduğumu dile gitridm. Çok uzatmadan konuyu kapattık.

Ama ban tak dedi artık arkadaşlar. Hala bir yanım kadın zor günler geçiriyor yanında bulun derken, diğer yanım sen iyi niyetli davrandıkça senin düzeninn içine s.....tılar diyor.

Bi düşünsenize ya, pazar günü bi sesle başınızı kaldırıyosunuz ki sizin yatak odanıza depo niyetine bişeyler sokuşturmaya çalışıyolar hemde siz yataktayken !

1 aydır işten gidince evime çıkmadan aşağıda yiyip içip orada oturuyordum, insanlar var ayrımcılık yapmış gibi olmayayım diye. ama şuan hiç içimden gelmiyor. Mesafeni koyki justmarried anlasınlar diyorum. Yoksa açık açık '' evime girmenizi istemiyorum,sizinle yemek istemiyorum'' dersem daha sert ve kırıcı olacak.

Çok sinirliyim, çalışan için pazar nekadar kıymetlidir bilirsiniz.Berbat, moral bozukluğuyla bir pazar geçirdim. Şimdi ben gittiğim gibi evime çıksam yemeğe inmesem eşim zaten yemek saati işte oluyor, misafirlerin yanınada inmesem çok mu ayıp bişey yapmış olurum.

Son düzenleme:
bu davranışı hoş değil tabiki
hep demişimdir kaynana elti vs..ile altlı üstlü sağlı sollu oturmak akıl karı değil olmuyor arkadaş :ssz:

bu davranışı hoş değil tabiki
hep demişimdir kaynana elti vs..ile altlı üstlü sağlı sollu oturmak akıl karı değil olmuyor arkadaş :ssz:

zaten kendimizi toparlayana kadarlığına taşındık buraya niyetimiz biraz kendimizi toparlayınca ev almak. Şimdi daha çok hırslanıyorum ev almak için. İyiliklerine iyiler ama çok çok çokkkkk rahatlar yaaa

kendi evlerinde yer yokmu,neden sizin eve getiriyorlar ki.ayrıca önce şohbene sonra da anahtara çözüm bulun:34:

ben bile sinir oldum burda :47:
o nasıl bir terbiyesizliktir ya ?
insanın evine bile müsadesiz girilmez ki yatak odasına öyle dan diye girmek çok kaba bi tutum.
Çok haklısın ve bence o aileyle arana hemen mesafe koy gitme yemeklere,
onlar sana ayıbın alasını yapmış sen neyin derdindesin? ayıp olacak diye diye kendimizi ezdiriyoruz zaten :47:

kendi evlerinde yer yokmu,neden sizin eve getiriyorlar ki.ayrıca önce şohbene sonra da anahtara çözüm bulun:34:

Kendi evi çok küçük. bi yatak odası bide oturma odası var. Kendileri zor sığıyorlar.
Ben üst kata taşınırken, eşimin ve kardeşlerinin gençodası takımının yatakları vardı koyacak yer bulamadılar ''bana zararı yok bu odada dursun gelen olunca yatar'' dedim, yine iyiliğimi yaptım. Ama yok ben öyle dememişimde, bu evi tepe tepe kullanın demişim. İyilikten maraz doğar dedikleri bu olsa gerek.

ben bile sinir oldum burda :47:
o nasıl bir terbiyesizliktir ya ?
insanın evine bile müsadesiz girilmez ki yatak odasına öyle dan diye girmek çok kaba bi tutum.
Çok haklısın ve bence o aileyle arana hemen mesafe koy gitme yemeklere,
onlar sana ayıbın alasını yapmış sen neyin derdindesin? ayıp olacak diye diye kendimizi ezdiriyoruz zaten :47:

Diğer konularımdan belki bilirsiniz. Eşimin abisi intihar etti. 1 ay oldu. Norlamde kv çalışıyordu,zaten denk gelmiyorduk. şimdi evde.
O yalnız kalmasın diyede her akşam fix bizde olan insanlar var yengeler teyzeler falan. E onlar aşağıda otururken kendime yakıştıramadım ayrımcılık yapıp yukarı çıkmayı. Hala da yakıştıramıyorum ama bu gidişata bi dur demek için bunu yapmam gerek.

Ne desen haklisin.
Sonucta yatak odasinda uygunsuz bir sekilde bulunuyor da olabilirdin.

Iyi yapmissin...

Şimdi tamamiyle kendimi çekmek istiyorum. Kötü gelin muamelesi görücem biraz ama napabilirim. Bi tercih yapmam lazım.

Ya kendi kendimi yicem böyle ama birlik beraberlik içinde görünücem, yada kendi aile hayatımı yaşayıp bencil gelin olucam :(

Şimdi tamamiyle kendimi çekmek istiyorum. Kötü gelin muamelesi görücem biraz ama napabilirim. Bi tercih yapmam lazım.

Ya kendi kendimi yicem böyle ama birlik beraberlik içinde görünücem, yada kendi aile hayatımı yaşayıp bencil gelin olucam :(

iyi gelin muamelesi görüp kullanılmaktansa kötü gelin olup mesafeli olmak daha mantıklı bence.verdikce isterler cunku.ki sizdede oyle olmuş.koyun mesafeyi biran önce.

öyle iyi anlıyorum ki seni benzer durumlar yaşadım bazen iyi niyet gerçekten durumları daha kötü yapıyor haklısın kesinlikle tadınız tuzunuz iyice kaçmadan ev değiştirmeye çalış malesef ben geç kaldım 1 sene oturmayı kabul etmiştim altlı üstlü ama 7 sene oldu en sonunda ayrıldım ordan ama selam sabah verecek yüz kalmadı birbirimize karşı .uzak olsun tatlı olsun en iyisi bu benim hatamı yapma sabırlar tükenmeden yeni bir düzen kurmaya çalış

öyle iyi anlıyorum ki seni benzer durumlar yaşadım bazen iyi niyet gerçekten durumları daha kötü yapıyor haklısın kesinlikle tadınız tuzunuz iyice kaçmadan ev değiştirmeye çalış malesef ben geç kaldım 1 sene oturmayı kabul etmiştim altlı üstlü ama 7 sene oldu en sonunda ayrıldım ordan ama selam sabah verecek yüz kalmadı birbirimize karşı .uzak olsun tatlı olsun en iyisi bu benim hatamı yapma sabırlar tükenmeden yeni bir düzen kurmaya çalış

Burdan ancak ev alırsam çıkarım. Ki Allahım bize bunu nasip etsin. Sırf bunun için sabrediyorum.

Sana şunu söyliyeyim arkadaşım sen en başta hata ettin aynı binaya çıkarak tamam maddi durumunuz biraz kötü ama yinede 1+1 de olsa kendi evinde oturacaktın eski konularını biliyorum oturdugun evin içini yaptıracaktın bir ara hatta bende yorum yapmıştım yaptırma diye 2 gün sonra kaynana birşey olsa kayınların o evi satarlar diye,hatta şunu söylüyorum benim evim orası diyorsun ya üzülerek söyliyim orası senin evin değil bunuda bu son yazdıgın mesajda anlamışsındır umarım senin evin olmuş olsaydı onlar o eşyaları getirip de evine koyamazlardı onlar burası bizim evimiz biz istedigimizi yaparız diye düşünüyorlar ve 2 gün sonra kayınların evlenmiş olsa seni kapı dışarı ederler şimdiden oturdugun eve getirip eşyalarını yerleştirenler 2 gün sonra kendileri gelip yerleşir olan sana ve eşine olur.

bilmiyorum ben mi yanliş düşünüyorum

ama intihar eden bir abinin eşyalarını evlenince nasıl kullanmak ister bir insan ve anne buna nasıl müsade eder..

siz iyi etmişiniz ama bunların ardı arkası kesilmeyecek

iyilikten hep maraz doğuyor canım iyilik olmasa bile bi konuda taviz mi verdin yandın artık o senin görevin oluyor yapmasan senden kötüsü olmuyor yapsan sen sinir küpü oluyorsun bazı şeylerin maalesef zaman geçtikçe farkına varıyoruz farkına varana kadar da gerekli taviz verilmiş oluyor geçmiş olsun.....sen genç odasındaki yatakları alarak misafir odası yaptın ya ilk tavizi orda verdin (tabi farkında olmadan ) şimdi de senin evine herşeyi koymayı hak biliyorlar. eşinle arano bozmadan yavaş yavaş bazı şeylere sınır getirmeye başla yavaş yavaş anlasınlar bazı şeyleri. fazla yüz göz olmuşsunuz siz yatakda iken içeri girmek neden???? aklım almadı pazar sabahı ya uygunsuz bi halde olsaydın yada bornozunla duştan çıkmış olsan??? eşine sadece bunları söyle

daha 1 yıllık evlisin sen ya, ben şu yaşadıklarını yaşasam ne yapardım bilmiyorum.
ama bak birazda suç sende dediğin gibi o kadar yüz vermeycektin, kaynana yatak odanıza girecek cesaretteyse içinde siz varken saatin hiç bir önemi yok. o kadarı da çok ayıp yani. bence arana mesafayi koy, bu yaptığından sonra çizgini çek. seninde bi özel yaşantın olduğunun özel bi evinin olduğunun farkına varsınlar.

Sana şunu söyliyeyim arkadaşım sen en başta hata ettin aynı binaya çıkarak tamam maddi durumunuz biraz kötü ama yinede 1+1 de olsa kendi evinde oturacaktın eski konularını biliyorum oturdugun evin içini yaptıracaktın bir ara hatta bende yorum yapmıştım yaptırma diye 2 gün sonra kaynana birşey olsa kayınların o evi satarlar diye,hatta şunu söylüyorum benim evim orası diyorsun ya üzülerek söyliyim orası senin evin değil bunuda bu son yazdıgın mesajda anlamışsındır umarım senin evin olmuş olsaydı onlar o eşyaları getirip de evine koyamazlardı onlar burası bizim evimiz biz istedigimizi yaparız diye düşünüyorlar ve 2 gün sonra kayınların evlenmiş olsa seni kapı dışarı ederler şimdiden oturdugun eve getirip eşyalarını yerleştirenler 2 gün sonra kendileri gelip yerleşir olan sana ve eşine olur.

Zaten asla benim evim diyerek benimseyemiyorum. İçinde eşyalarım olduğu sürece, ben oturduğum sürece benim evim. Ama üzerinde asla hak idda edemem bu yüzdende evimi hiç benimseyemedim zaten.
Evet tadilat yaptırmayı düşünüyodum, düşünce olarak kaldı. İyiki geç olmadan farkettim. Kapı dışarı etmek okadar kolay değil ama huzursuz ederler!
Allahtan dileğim ev almak için önümüze mani çıkarmasın. Bize yardım etsin. Çalışmaktan bıkmıştım evde oturayım biraz diyordum ama şimdi dahada hırslandım. En azından ev alıcam umudum var. Ya burada oturmak mecburiyetinde olsaydım.

iyilikten hep maraz doğuyor canım iyilik olmasa bile bi konuda taviz mi verdin yandın artık o senin görevin oluyor yapmasan senden kötüsü olmuyor yapsan sen sinir küpü oluyorsun bazı şeylerin maalesef zaman geçtikçe farkına varıyoruz farkına varana kadar da gerekli taviz verilmiş oluyor geçmiş olsun.....sen genç odasındaki yatakları alarak misafir odası yaptın ya ilk tavizi orda verdin (tabi farkında olmadan ) şimdi de senin evine herşeyi koymayı hak biliyorlar. eşinle arano bozmadan yavaş yavaş bazı şeylere sınır getirmeye başla yavaş yavaş anlasınlar bazı şeyleri. fazla yüz göz olmuşsunuz siz yatakda iken içeri girmek neden???? aklım almadı pazar sabahı ya uygunsuz bi halde olsaydın yada bornozunla duştan çıkmış olsan??? eşine sadece bunları söyle

Bornozlada karşısına çıktığım oldu kayınvalidemin saten geceliklerimlede.
Okadar zamansız ve gereksiz şeylerden kapıyı çalar ki. Bende ben utanacağıma o utansın zihniyetiyle açarım kapıyı. Ama okadar rahatlar ki !
Ben şimdi davranışlarımla koyucam mesafeyi. Baktım olmuyor bir bir söylicem.
Pazar günü, herhangi bigünün sabahı ve gecesinde olur olmaz sebeplerden zilimize basmayın dicem açık ve net. Şimdilik davranışlarımla gösteicem ama.
İnanın okadar sinirliyim ki kimsenin yüzünü dahi görmek istemiyorum.

bilmiyorum ben mi yanliş düşünüyorum

ama intihar eden bir abinin eşyalarını evlenince nasıl kullanmak ister bir insan ve anne buna nasıl müsade eder..

siz iyi etmişiniz ama bunların ardı arkası kesilmeyecek

Bende duyduğumda ''vaybe ne yüce gönüllü kızmış'' dedim müstakbel eltim için.
İnitah eden birinin eşyasını kullanmak ayrı mesele, ben yeni gelin olacaksam 6 senedir kullanılmış bi eşyayı neden isteyeyim ki. Çok tok bir kız demekki.

Back
X