- 26 Kasım 2013
- 2.990
- 5.620
- 358
Canım kalbinde yiyecek ekmeği yoksa ona buna saldırır fesat insanlar hem kendilerini hemde etrafındakileri mutsuz ederler...
Ve ben o kadar safımki(kötü anlamda)ne yapılırsa yapılsın yine yardım edilecek bişey varsa en önce ben koşuyorum buda kullanılmaya açık bir durum farkındayım ama Allah kahretsin ki kurtulamıyorum bu illetten çok yoruldum çok sadece bu çocuğa karşı değil biçok insana karşı öyleyim
Evet canım şimdilik elimdeki silahım ters bakışım inşallah geriside gelirde onada halimi arz edebilirimEvet hatırladım konuyu şimdi, yemek sonrası durumu sigara içemediğinden olabilir mi acaba
Bir de o sana surat asınca görmezden gel mutlaka canım. Çok uzatırsa ters bakışını atarsın
Doğru söylüyorsunda valla çoğu zaman kötülük gördüm banada yazık yemin ederim hamile olmasam antidepresanlara başlayacam...Iyilik yap denize at balik bilmezse halik bilir..
Canım vallahi doğru söze ne denir ki bende biliyorum birgün benimde eşimden hariç başka birileri kıymetimi bilecek ama Rabbim biraz hafifletsin bu duyguyu bunalıma girdim resmenSaf olmak nedir ? İyi niyetli olmak nedir ? Bana göre iyi niyetli olmak temiz olmaktır. Kişi nasılsa karşısındakini de öyle bilirmiş. Saf insan aptal diildir. Aksine çok zekidir. Aldanmanın nedeni güvensizliği kabul edemiyorsun çünkü insanların kötü olduğunu düşünmek acı veriyor, yüzleşmek şok etkisi yaratıyor ! O yüzden her seferinde bu tip insanlarlar ile sınanıyorsun. Allah saf denilen kişinin yüreğine kendi nurundan işlemiştir.
İyi niyetini kaybetme fakat tedbir de elden bırakma canım. Çünkü kötü niyetli insanlar saf insanları çıkarı için hiç acımadan harcarlar. Şu bir gerçek ki kalbi temiz olan insanların her bir işini de Allah rast getirir. Başlarda kaybetmiş görünsen de uzun vaade de kazan sen olacaksın bu şaşmaz !Yaradan rotanı mutlaka şerden alıp ; hayıra çevirecektir.
Kesinlikle hepsine katılıyorum.
Ben de mesela asla kinci değilim, pişmanlık gördüğüm an affederim de kolaylıkla, ama yapılanı da aklımın bir köşesinde hep tutarım. Diğer konularda her ilişkimi normal yürütürken o hata edilen konuda hep biraz tetikte olurum, gözlemlerim.
Bu aynı ısıran köpeği inadına gidip sevmeye çalışmamak gibi. Köpekleri çok severim, ama o bir nedenden bir köpek sevmek için uzattığım elimi ısırıyorsa, gidip gidip başını okşamaya çalışmam, sevgimin diğer gereklerini yaparım sadece.. İnsanda da bunun karşılığı saygısızlık ya da bir yanlış yapmaksa, bunu gördüğümde mutlaka mesafe koyarım. Karşı taraf bunu insan olduğundan tabi onarsa, özür dilese bile, çok sevdiğim bir yakınım olsa bile, bir konuda iyi niyetimi kullanmaya yatkınlığı varsa, bunu sezdiğim an eskisi kadar her bakımdan koşulsuz yaklaşamam, olamam.
Doğru söylüyorsunda valla çoğu zaman kötülük gördüm banada yazık yemin ederim hamile olmasam antidepresanlara başlayacam...
Allah istemezdi herhalde bu kadar yıpranıpta hem kendimin hemde karnımdakinin günahına girmemi
Canım vallahi doğru söze ne denir ki bende biliyorum birgün benimde eşimden hariç başka birileri kıymetimi bilecek ama Rabbim biraz hafifletsin bu duyguyu bunalıma girdim resmen
Allah bilsin de iyilik yap yap sonra kötülük gör gör nereye kadar bunun sonu yok gibi işte ben anlayamıyorum kim iyi kim kötü ilk baş çıkarıyorum tepeme aman ordan inmesin diyede pervane oluyorum halbuki ilk başta çıkarmasam tepeme indirme bindirme gibi bir mevzuda olmazAy ben hıc ergen olmadım ger zaman olgun agırbaslı bı kız olarak yetıstırıldım hala safım aklım fesatlıga calısmaz amman kırmayayım amman uzulmesınler dıye kendımı ck uzdugum uzuntumden23 yasımda 41 kıloya dustıgum oldu etrfımdakı hıc kımse ama hıc kımse bıkere bıle sen uzulme bugun sen mutlu olmayı hakedysun yada bı kere gul demedı tesekkurde eden olmadı yaptıklarım olması gereken bıseymıs gıbı gruldu hatta az yapmısım daha ck yapmam lazımmıs ama kendı yapması gerekenler bana bır lutufmus gıbı sunuldu butun bunlr ıcımdekı ıyı nıyetı saflıgımı eksıltmedı ancak artık daha secıcıyım ıyı nıyetımı hakedenlere kullanıyrum dıyeceksın kı nerden bılıyrsun kımın hakettgını ınsanlarla tanıstıgım an bı hıs olyo ıcımde o hıs pztfse ona gre davranyrım negatıfse mrb mrb seklınde olyo ıletısımım bu hıs bana bı hedıye ve cok sukur benı hıc yanıltmadı
Sımdı canım sen ıyılıgını yapmıssın o anlamasa nolur sankı Allah bılsın ınsan oglu cıg sut emmıs suan anlamaz belkı ama ılerde mutlaka dank eder ve yaptgn ıyılıklerde sana mutlaka dner sen ıyı nıyetını kaybetme cunku ınsanı ınsan yapan ıyı nıyetı ve merhametıdır ve bunlar degerlı ozellıklerdr herkeste bulunmaz saeece bıraz secıcı ol ınce ele sık doku ve kımseye cok guvenme sen hamılesın bebısını uzme
Tamda yapmak istediğim bu canım üstüne düşmek değil üstüne düştükçe totişi enseye değiyor bu tip insanların...susmak konuşmamak surat asmak inşallah başarabilirimCanım benim sınırlarını çizmeyi biliceksin senin için rahatsa kimin ne düşündüğünü boşver ! İnsan olarak üstüne düşeni fazlası ile yapmış bulunuyorsun ! Surat mı asıyor hiç oralı olma ,konuşmuyor mu konuşma ! Üstüne düştükçe kaçar emin ol kötü olan sen olursun. Ama susup normal hayatına devam edersen ilgilenmezsen durur düşünür neden böyle oldu diye karşı taraf kendini sorgulamaya başlar ! Susmak çok önemli bir olgudur.
Doğru valla helak ettim kendimi ama iyi oldu kendimë geldim çok şükür..Amaaan hepimiz ayniyiz. Benim amcan bana hep der "kizim kötülük yapma da varsin kötü bilsinler" o yuzden siz kendinizden eminseniz ne takiyosunuz? Bos bosuna uzuyosunuz kendinizi..
Tamda yapmak istediğim bu canım üstüne düşmek değil üstüne düştükçe totişi enseye değiyor bu tip insanların...susmak konuşmamak surat asmak inşallah başarabilirimDua Et canım
Allah bilsin de iyilik yap yap sonra kötülük gör gör nereye kadar bunun sonu yok gibi işte ben anlayamıyorum kim iyi kim kötü ilk baş çıkarıyorum tepeme aman ordan inmesin diyede pervane oluyorum halbuki ilk başta çıkarmasam tepeme indirme bindirme gibi bir mevzuda olmaz
Amin canım kim ne derse desin artık umrunda bile değil canıma yazık; )Kız güveniyorum sana başaracaksınsonra dicekler aaaa çok değiştin bu lafa da hazırlıklı ol Allah yardımcın olsun kuzum.
Canım haklısında onun bi silkelenmesi lazım dışardaki insanlar böyle değil zaten gelsin yesin içsin ne isterse yaparım fakat insan öz çocuğuna bile yeri geliyor terlik atıyor bizimkini pohpohlaya pohpohlaya (bunlardan biriside benim)herkesin yaptıklarını görev sanıyor hatta biyerden duydum mecbur demiş böyle bişey varmı canımYazdıklarında hakılısın ama dedıgım gıbı ılerde bunun karsılıgını mutlaka alırsın yaptıgın sey cok taktır edılesı kaynının cocugu hayatındakı anne boslugunu senınle dolduruyor demekkı onun ıcın gzleme bıle acan onu dusunen kruyan bırısın. demekkı senı kendıne yakın gruyr kı nazını sana yapıyor malum sende hamılesın duygularını uclarda yasıyosun kafana takma derım buyuyup aklı basına geldıgınde sana mınnettar olacaktr onu bu kadar ck sevdgın ıcın
Canım haklısında onun bi silkelenmesi lazım dışardaki insanlar böyle değil zaten gelsin yesin içsin ne isterse yaparım fakat insan öz çocuğuna bile yeri geliyor terlik atıyor bizimkini pohpohlaya pohpohlaya (bunlardan biriside benim)herkesin yaptıklarını görev sanıyor hatta biyerden duydum mecbur demiş böyle bişey varmı canım
Canım bilmiyorum ama bende konuşma özürlüsüyüm yani haksızlık yapıldığı zaman hakkını savunurken pen pen edip iki lafı biraraya getiremeyen insanlar vardırya haa tamda onlardanım dediğin gibi biraz sinirimin yatışmasını bekleyecem...Al karsına knus o zaman trp atmakla olmaz ergenle ergen olma canım uygun bır dılle yengecım uzuyrsun benı de bakalım ne dıyecek ama yaptklarını kafasına carpar gıbı degıl yumusakca syle bunu yapmak ıcınde bır kac gın bekle once senın sınırın yatıssın
canım iyilik yapmaktan kastım öyle kendini kullandırmak değil. Tabiki kendini kullandırma. Dediğin gibi iyi niyet anlayana :)Canım hep öyle diye diye 2 senede saçlarım beyazladı valla inan çok yoruldum iyi niyet anlayana gösterilir bence ama anlamayan da böyle insanı kullanır
Aynen canım inşallah şu salaklığı biran evvel bırakırımC
canım iyilik yapmaktan kastım öyle kendini kullandırmak değil. Tabiki kendini kullandırma. Dediğin gibi iyi niyet anlayana :)
Boşver Can'ım sen salaklık deyip kendini üzme. Sen kendine yakışanı yaptınız, demek ki karşıda ki haketmiyormuş :)Aynen canım inşallah şu salaklığı biran evvel bırakırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?