İYİ OLACAĞIMI SANIRKEN DAHA KÖTÜ OLUYORUM YARDIM...

tam ortasında olsam ya keşke dibindeyim en dibinde resmen
buradan da çıkamıyorum anasını satayım.
realist olmasam dönmek istemez miydim
onu da istemiyorum artık içim kalbim soğusun istiyorum her gün dua ediyorum bunun için de.
çok inançlı biriyimdir. isyan etmek istemiyorum.

bunu doktorumda söyledi.
yokluğu sende kendini özlettiriyor dedi. bu çok korkunç aslında

Kayıp değil deneyim onun adı.

Karakter özellikleri zaten kaçmanız gereken biriymiş ama siz kendinizi o davranışlara layık gördüğünüz için yoksunluk yaşıyorsunuz.

Siz isterseniz geçer. Kimlerde kaldı ki?

Tabi ki kendini berbat hissedeceksin, beynin alışmış kaç senedir kaosa, kaos halinde salgıladığı hormonlara.
Toksik bi ilişki aynı madde bağımlılığı gibi oluyor. Sana zarar verdiğini biliyorsun ama asla kurtulamayacağını düşünüyorsun. En sonunda verdiği zarara rağmen "lanet olsun tamam" diyip ilişkiye devam ediyorsun. Sürekli bi kısır döngü. Taa ki içinde her şey bitene kadar. Yani ben geceleri allahım bi mucize olsun da kurtulayım diye dua ederdim.
Sanırım ilişkin 3 yıllık.
Burdan döndün, döndün..
Ben 3. yılda her şeyin farkındaydım ama dönemedim, 8 senem gitti.
Şu an ne hissettiğine odaklanmazsan geçer. Geçmeyen hiçbir duygu durumu yok çünkü. Doğaya aykırı bi şey bi şeyin bitmemesi, geçmemesi.
Sadece ot gibi yaşaman gerekiyorsa bi süre sal gitsin. Ama cesaretini sürdür ve ilişkine dönme.
Acıya tahammül etmeyi öğrenmemiz lazım. Hemen bitsin hemen iyi hissedelim'le olmuyor.
Ne kadar tahammül eder, o acıya saygı gösterir var olmasına seni dönüştürmesine izin verirsen o kadar çabuk geçer ve ardı o kadar aydınlık olur zaten.
Şu an büyük bi yol ayrımındasın.
Senin yerinde olmak için neler vermezdim.
Keşke ben de 3. yılda acı çekmeye tahammül edebilseydim de senelerim gitmeseydi...

o kadar istiyorum ki geçmesini.
acele ediyorum belki de bilemiyorum.
ama eminim bundan 10 yas genç olsaydım her şey daha kolay olurdu

Olaya ters yerden bakıyorsunuz bence, 10 yıl önce olsaydı 25 yaşında aşk acısından ölüp bitecektiniz, dünya başınıza yıkılmış olacaktı. 35 yaşına gelince erkeklerin toplum erkeklerinin tabansız, konformist ve çoğunlukla zayıf karakterli , sevmeyi bilmeyen tipler olduklarını anlıyorsunuz ayrılınca da bu da böyle vasat karakterli bir tip işte diyip geçiyorsunuz ... Kimse için ölüp bitmiyorsunuz, insanların saçmalıklarına da şaşırmıyorsunuz, bu da böyleymiş diyip geçiyorsunuz. 35 yaş üstü olmak bir nimet bence, zamanını enerjini değmeyecek insanlara harcamıyorsunuz, kimseyi kendinden önemli görmüyorsun.

su an tam olarak dediğini yapıyorum aslında.
içinde kalsam belki bende bi 5 senem daha geçecekti.
sen kaç yaşındasın peki ve o 8 sene sonrasında ne yaptın

şimdide hayat çok geç kalmış gibi hissediyorum.
biri gelecek de tanışacağım da alışacağım da evleneceğim de çocuk yapacağım da
al bak gitti kim bilir kaç yıl

sürekli niye böyle oldu
neden aşamadık
neden düzelmedi
aşabilir miydik
değişir miydi

bunları sorguluyorum

ama bu bir süreçse insan başta iyi sonradan kötü nasıl olabiliyor?

ve zamanla hafiflemesi gerekirken nasıl daha kötüye gidiyor?
Sürekli sorgularsanız kötüye gider tabii, adam hayatına kaldığı yerden devam ediyor siz kendinize eziyet ediyorsunuz, silkelenin kendinize gelin eve kapanıp arkadaşlık ilişkilerinizi aktivitelerinizi askıya almak, evde kendinizle baş başa kalmak, geçmişi kendinizi sorgulamaya itiyor sizi, kafanızı başka şeylerle meşgul etmek varken evde oturup sadece düşünmeniz iyileşmenizi engeller.
Çıkın sporunuza gidin, ilk birkaç gün belki isteksiz gidersiniz ama sonra yeniden eski isteğinize kavuşursunuz, köpeğinizi gezdirin, arkadaşlarınızla buluşun, yetmiyorsa başka eğlenceli aktiviteler bulun, farklı çevreler katın hayatınıza.

Yanlış düşünüyorsunuz, asıl evde oturup kendinize acıyıp geçmiş için üzülerek geçirdiğiniz zamandır kayıp olan zaman, hayata karışmayarak geç kalıyorsunuz asıl.

Hayatınıza biri gelecek de tanışacağız da diye bakmayın, siz sadece biriyle birlikte olmaktan ibaret bir hayat mı yaşıyorsunuz ki

Kaldı ki hayatın insana ne getireceğini bilemezsiniz, kim bilir kaç yıl dediğiniz süreç hiç ummadığınız bir anda ummadık bir şekilde gelişecek belki.

Farz edin ki bu hayırsızla evlenmiş olsaydınız ve boşanmanız gerekseydi, aileler belki o arada olmuş bir çocuk derken çok daha yıpratıcı bir dönem geçirecektiniz ve yine hayata sıfırdan başlamanız gerekecekti ama bu sefer boşanma sürecinin yıpranmışlığı da eklenecekti, hep bardağın boş tarafına bakmayın biraz da dolu kısmına odaklanın, şükür ki evlenmeden bitirmişsiniz ilişkinizi, kimsenin maddi desteğine ihtiyacınız yok iyi bir işiniz var, birçok insana göre daha konforlu bir hayat yaşıyorsunuz, sağlığınız yerinde, bu da kötü bir tecrübe deyip önünüze bakın.

Bir başkası size değer verene kadar kendime değer vermeyeceğim diyorsunuz yani…
Lütfen kendi başınıza kaldığınız şu zamanı kendinize acıma yerine kendinizi tanımak için harcayın.
Sizi üzen biri için üzülüp kendinizi harap ediyorsunuz. Değer mi buna? Baksanıza hayatına devam ediyor. Siz bu kadar değersiz misiniz?
Aksine onsuz da mutlu olup hayatınızı daha güzel olabileceğini kendinize kanıtlayın. Pes etmeyin

Tam tersi, olgunlaştıkça mantık ağır bastığı için daha hızlı soğursunuz.

Zihni kilitlemişsiniz zaten acıda kalmak için.

Ayrıca unutmak istiyorum diye mücadele edilmez, böyle şey mi olur? Siz hayatınıza devam ederken, kendinizi oyalarken yeni bişeyleri hayatınıza katarken zaten unutmuş olacaksınız. Unutmak da demeyelim de, acının geçmesi diyelim. Acı kalsa zaten dünyada herkes aşk acısından kavrulurdu.

Kendinize de acımayı bırakıp, nerelerde hata yaptınız onları düşünün. Mesela çok mu fedakarlık yaptınız, aşağılamalarına sustunuz mu? Her ne ise bunların listesini yapın ve bir daha bunları yapmayın. Zaten olay bu zayıf yönlerinizin güçlenmesi. Ders almazsanız yenisi de aynen böyle olur.

İçindeki bilgiyi alıp yolunuza devam edin.

ama arkadaşım sorunum sürekli sorgulamak zaten (( beynim bir sussa var ya sonrası cennet.
farklı çevreler katmak farklı şeyler yapmak su an bana zulüm geliyor resmen. yaşamaya üşeniyorum yenisini nasıl yapayım :) sorun burada zaten.
Yanlış düşünüyorsunuz, asıl evde oturup kendinize acıyıp geçmiş için üzülerek geçirdiğiniz zamandır kayıp olan zaman, hayata karışmayarak geç kalıyorsunuz asıl.

bak evet buna da sinirleniyorum ben. kendime yani. bu zamanı iyi değerlendir diyorum derken anksiyetem tutuyor bi an da dur senin mutlu olmaya hakkın yok dercesine

ben varya nasıl kendine değer veren biriydim biliyor musun beni benden çok kimse sevemezdi
anam babam bile düşün. her bir kirpiğimi ayrı tarar hiç bir anımı boş geçirmezdim.
su an resmen bir çöpüm ya öf

zaman zaman zaman...
kendinizi biraz dinlendirin ve zaman verin.
meşguliyet öneren çok olur ancak, sizi mutlu eden meşguliyetler veya keşifler ancak sizi hüznünüzden uzaklaştıracaktır.
Ama zaman çok güçlü bir ilaçtır...

Beyninizi susturma yolu yeniden aktivitelere başlamak, arkadaşlarınızla buluşmak.
Evde tek başınıza oturup iç sesinizi dinlemek psikolojinizi daha da yıpratmaktan başka bir şey değil, bu bir kısırdöngü ve siz bir yerden başlayıp hayatınızı yeniden kazanmadığınız sürece bu kısırdöngü devam edecek biliyorsunuz değil mi?

Yaşadığınızı hafife de almıyorum yanlış anlamayın ama acılar dahi zamanla hafifler sizin acınız büyüyor çünkü kendinizi soyutluyor dış dünyaya kapatıyorsunuz, ki insanlar ne acılar yaşıyor buna rağmen yeniden ayağa kalkıyor.

Belki bu yorumlar sizi anlamadığımızı düşündürüyor, yapamayacağım şeyleri öneriyorlar diye düşünüyorsunuz bilmiyorum ama yapamıyor oluşunuzun önündeki tek engel kendinizsiniz, kendinizi yeniden ayağa kaldırmak yerine üzülüp geçmişin içinde boğulmayı tercih ediyorsunuz.

Kendinize bunu reva görmeyin zira bir gün arkanıza dönüp baktığınızda göreceksiniz ki sizden başka herkes hayatına devam etmiş, sizin ömrünüz kendinize üzülmekle geçmiş, heh işte o üzülerek geçirdiğiniz yılların telafisi olmayacak ama şu an hayatınızın telafisi mümkün, içinizden hiç gelmese de sürünerek de gidiyor olsanız spora yeniden başlayın, başka aktivitelere de yazılın, kendinize gerçekten yazık ediyorsunuz.

Kaç yaşındasınız bilmiyorum, 53 yaşındayım aşk acısı yaşamadım ama ölüm acıları yaşadım, inişlerim de oldu çıkışlarım da ve bakın kaç yaşına geldim, bu 53 yılı sil baştan yaşama şansım yok artık, 1 gün 1 ay 1 yıl daha yaşayacak mıyım bilmiyorum belki kalan ömrümde yaşadığım ölüm acılarını bile unutturacak daha büyük acılar olacak belki olmayacak onu da bilmiyorum, fakat insan yıkıldığı yerden her seferinde tekrar kalkmak zorunda çünkü bunu kendimize borçluyuz.

Son düzenleme:
Keske bende mimar olsaydim caddebostan gibi bir yerde otursaydim birdr kopegim olsaydi hatta terapilere yagdiracak kadar param olsaydi bakayim o haber maymunu icin bu hallere dusermiydim. Yahi cikin bir deni havasi tur atin cluplere gidin gezin tozun masajlara bakimlara gidin ne ilaci ne terapisi ya.vallahi degmez

ben de hep ünlülere özenirdim biliyor musun :))))
ne güzel boşanıyorlar arkalarına bile bakmadan o kadar param olsa acı mı çeker insan derdim.
demekki öyle olmuyormuş işte. varlık içinde yokluk çekiyormuş insan

Belki bu yorumlar sizi anlamadığımızı düşündürüyor, yapamayacağım şeyleri öneriyorlar siye düşünüyorsunuz bilmiyorum
hiç olur mu öyle şey yazdıklarınız hepinizin yazdıkları o kadar değerli ki benim için. hepsini bir kaç kez okuyorum inanın

ben çok erken yaşta babamı kaybettim. çok haklısınız o günleri düşündükçe bu ne ki diyorum. ama işte anı yaşamaya başladığım anda beynim bedenim beni mıhlıyor sanki geçmişe. güzel günlere...

dilerim bundan sonraki hayatınızda yaşadığınız mutlulukların sonsuz katını yaşayın ❤ çok değerlisiniz

s*çtığımın zamanı :))) anca koşa koşa akıp gitsin. iki gün yüzü gösterse mucizelerle gelse...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…