- 5 Temmuz 2025
- 368
- En iyi cevaplar
- 1
- 79
- 13
- Konu Sahibi hicmimar90
-
Ben hatta evleniriz diye düşünüyordum ama olmadı çünkü ailelerimiz tanışıyor benim yaşım 25 onun 30 vs ama oda yalnız yaşadığı için rahatlığa alışmıştı bir de evliliği tayin sonrası vs düşünüyordu bence öyle anlamıştım olmadı yapacak bir şeyimiz yok olmayınca olmuyorbazı alışkanlıkların yerine konabiliyor ama hisler nasıl olacak
Geçen sene sevgilimden ayrıldığımda boğazımda bir yumru olmuştu. Öyle bir yumru ki sesim çıkmayacak kadar kısılmış ve işe gidememiştim. Şimdiyse o sene ve o yaşadıklarım hayal miydi gerçek miydi emin değilim. Sanki her şey sadece 2-3 dakikalık bir rüyaydı.kızlar bundan bir kaç gün önce bir konu açmıştım.
psikoloğa gidiyorum. ilaç da kullanıyorum. ama aklımı kaçıracak gibi hissediyorum bir kaç gündür.
bir kaç flört etmeye çalışanlar var ama ne ruhum ne beynim almıyor.
ne kendime ne köpeğime bakamaz hale geldim.
spora gidemiyorum.
işe gidemiyorum. evden çalışıyorum sözde.
artık arkadaşlarımla konuşmak istemiyorum.
onlara da söyledim bu konuyu yok sayalım artık bir şey sormayın diye.
ama canım çok yanıyor..
geçmeyecekmiş gibi.
zaman durdu sanki.
yer zaman insan kavramımı kaybettim.
işin kötüsü yapabileceğim her şeyi yaptım iyileşmek için.
artık yapacak bir şeyim de kalmadı.
dün ilacın tamamını içsem ne olur ki derken buldum kendimi.
dedim ki bi dakika neler düşünüyorum böyle ???
bunu atlatan nasıl atlattı Allah aşkına ya
daha ne yapmam gerekiyor çok yoruldum ....
Merhabalar canım yaşadığın şey tamamen konfor alani yani alıştığın şeyleri bırakmandan dolayı ve bu geçici bir süreç. Sana tavsiyem algini değiştirmen aslında yaşadığın şeyi olumsuz olarak kodladigin için zihnin seni koruma altına almaya çalışırken bunalıma da sokuyor olduğun durumu normal kabul etmen ve zorda olsa dışarı çıkman gerekiyor. Her şey senle başladı seninle bitecek. İlaç alıyormuşsun ama ilaçtan ultra bir etki bekleme dediğim gibi her şey sende bitiyor. Sağlıklı günler dilerimkızlar bundan bir kaç gün önce bir konu açmıştım.
psikoloğa gidiyorum. ilaç da kullanıyorum. ama aklımı kaçıracak gibi hissediyorum bir kaç gündür.
bir kaç flört etmeye çalışanlar var ama ne ruhum ne beynim almıyor.
ne kendime ne köpeğime bakamaz hale geldim.
spora gidemiyorum.
işe gidemiyorum. evden çalışıyorum sözde.
artık arkadaşlarımla konuşmak istemiyorum.
onlara da söyledim bu konuyu yok sayalım artık bir şey sormayın diye.
ama canım çok yanıyor..
geçmeyecekmiş gibi.
zaman durdu sanki.
yer zaman insan kavramımı kaybettim.
işin kötüsü yapabileceğim her şeyi yaptım iyileşmek için.
artık yapacak bir şeyim de kalmadı.
dün ilacın tamamını içsem ne olur ki derken buldum kendimi.
dedim ki bi dakika neler düşünüyorum böyle ???
bunu atlatan nasıl atlattı Allah aşkına ya
daha ne yapmam gerekiyor çok yoruldum ....
Başlarda hala ona bağımlı hissettiği için insan bir üzülüyor. Yaşananların şoku kolay geçmiyor. Biraz sürünüyorsun. Terapi, aile, arkadaş desteği, günlük meşguliyetler ile oyalanıyorsun. Gündüz birşey yokmuş gibi işe gidip geceleri ağlıyorsun. Birkaç ay böyle geçiyor. Ama sonra bir yerde dank ediyor insana. Ben ne yapıyorum böyle kendime diyorsun. Oldu bitti geçti gitti yaşananlar yaşandın ve bitti. Neden kabullenmek yerine acı çekmeyi seçiyorum diyorsun. Herkes hayatına bakıyor. Dünyada daha ne dertler var. Neden geçmişe sünger çekip önüme bakmıyorum diyorsun. Kısaca acı çekmekten yorulduğumu anladım. Acı çekmek yerine mutlu olmayı seçmek istedim. Çünkü bu hikayede iyi olan benim. Ve en büyük mutlulukları da ben hak ediyorum öyleyse. Hatta bana bunu yapanların canı cehenneme dedimve bir daha böyle adamlar için üzülmemeliyim diye kendime söz verdim.
Senin de öyle olacak. Bu bir değişim, gelişim süreci. İyi hissetmek için herşeyi dene. Denemekten yorulma.
Not: başlarda düşünmekten kafayı yiyecek gibi oluyordum. Yemek yemeyi unuttuğum gün olmuştu. Psikoloğumun önerisi ise şu idi. Madem düşüncelerini durduramıyorsun. O halde tüm bu düşünceler için bir zaman ayır. Yani mesela; düşünmek mi istiyorum. Tamam cuma saat 12.00 de oturup dibine kadar düşüneceğimkısaca anlık bir set çekmiş oluyorsun. Bende işe yaradı. Cuma saat 12.00 olduğunda ise komik bir şekilde düşünmediğimi fark ettim
ama bu çok iyi fikirmiş ya.O halde tüm bu düşünceler için bir zaman ayır. Yani mesela; düşünmek mi istiyorum. Tamam cuma saat 12.00 de oturup dibine kadar düşüneceğim
İnanın ben de bazen arada hatırlıyorum özlem duygusunun çok ağır bastığı zamanlarim oldu ama bir şekilde alışılıyor ilk ilişkim değil sonda olmayacak sonuçta.
Ben hatta evleniriz diye düşünüyordum ama olmadı çünkü ailelerimiz tanışıyor benim yaşım 25 onun 30 vs ama oda yalnız yaşadığı için rahatlığa alışmıştı bir de evliliği tayin sonrası vs düşünüyordu bence öyle anlamıştım olmadı yapacak bir şeyimiz yok olmayınca olmuyor
Geçen sene sevgilimden ayrıldığımda boğazımda bir yumru olmuştu. Öyle bir yumru ki sesim çıkmayacak kadar kısılmış ve işe gidememiştim. Şimdiyse o sene ve o yaşadıklarım hayal miydi gerçek miydi emin değilim. Sanki her şey sadece 2-3 dakikalık bir rüyaydı.
Demem o ki, her şey gelir geçer. Geriye hayal meyal hatırlanan anılar kalır. Umarım senin için de yakında her şey 3 dakikalık bir rüya olur.
Ofiste çalışma imkanınız var mı? İlk önce evden çıksanız?
Kalkın ayağa ve küllerinizden yeniden doğun.
Emin olun birbiriniz için yaratılmış olsaydınız, ne olursa olsun bitmezdi. Bittiyse, ne bir şeyi fazla ne de eksik yaptığınızdan bitti.
Uzun yıllar beraber olan insanlar, dört dörtlük oldukları, hiç hata yapmadıkları için mi hala beraberler sanıyosunuz ?
Ilişkiniz bitmesi gerektiği icin bitti. Önce bunu bir kabullenin. Kabullendikten sonra çok daha kolay atlatırsınız.
Hatalarınızdan ders çıkarın çünkü bir süre sonra «neden bu kadar fedakarlık yaptım, neden bu kadar taviz verdim» diye kendinize kızıcaksınız. Ders çıkarın ki, bir sonraki ilişkinizde aynı hataları yapmayın.
Ve şunu da unutmayın; karşınızdaki idealize ettiğiniz kadar mükemmel degil. Siz gözünüzde büyütüyosunuz sadece.
Merhabalar canım yaşadığın şey tamamen konfor alani yani alıştığın şeyleri bırakmandan dolayı ve bu geçici bir süreç. Sana tavsiyem algini değiştirmen aslında yaşadığın şeyi olumsuz olarak kodladigin için zihnin seni koruma altına almaya çalışırken bunalıma da sokuyor olduğun durumu normal kabul etmen ve zorda olsa dışarı çıkman gerekiyor. Her şey senle başladı seninle bitecek. İlaç alıyormuşsun ama ilaçtan ultra bir etki bekleme dediğim gibi her şey sende bitiyor. Sağlıklı günler dilerim
3 yıldır rutininiz, alışkanlıklarınız vardı. Eski sevgilinizin degil yasanmisliklarin yoksunlugunu çekiyorsunuz.
Kendinizi dışarıya kapatarak en büyük hatayı yapıyorsunuz. Çivi çiviyi söker.
Benim rehberimde hala kayıtlı aileler tanışıyor kötü bir şey geçmedi hayatımdada henüz biri olmadığı için silmedim olunca tabi silicem durum vs attigimda bakıyor.ya bende bir de şey duygusu var nerede ne yapıyor kiminle vs. bunlar saçma sapan yiyor içimi
of ben kafayı yerdim iyi dayanıyorsunBenim rehberimde hala kayıtlı aileler tanışıyor kötü bir şey geçmedi hayatımdada henüz biri olmadığı için silmedim olunca tabi silicem durum vs attigimda bakıyor.
Bir süre sonra alışıyorsunuz yani mesela instagram kullanmıyor whatsappda bir şey paylaşmaz çok nadir senede 1 falan belki oda anneler günü vs de paylaşmıştı annesini onun harici hiç benim attığım olursada bazen saniyede görüyor.of ben kafayı yerdim iyi dayanıyorsun
benim yaşadığım olay olmadığı halde Pandemide eve tıkıldığımda psikolojim bozulmuştu. Covid olursam olayım deyip işe döndüm. Azalmıştı artık. Kimse çağırmadı halbukiyataktan çıkmak hiç istemiyorum biliyor musun
bir çocuğu çişe çıkartıp yürütüp geliyorum o kadar.
ama kendime zaman verdim pazartesi gideceğim diye kendimi zorlayacağım. sana söz olsun
tüm yazılarınıza kalbiniz yansıyor. ❤
umarım karşılıklı dualarımız kabul olur.
çünkü gerçekten artık gücüm kalmadı.
su an işe gitmem gerekiyor yataktan çıkamıyorum inanılmaz gerçekten
Lütfen olumsuz düşünmeyin bırakın.çocuğum daha 20lerindeyken benim 60 larımı geçmiş olacağım gerçeği beni çok üzüyor((
o da olursa tabi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?