İyice Çirkinleştik

Ben tavirli soylemedim konumda da belirttim hatta dislerini sikmasina rağmen canjm bak yanlis anladin beni diye izah etmeye calistim

Kesinlikle oyle bir tavirda olmadim konumda da acikca belirtmeme ragmen israrla trip atmisim gibi algi yaratmayin rica edecegim

Merhaba,
Öncelikle sizi tam anlamıyla anlamaya çalışabilmek için yaklaşık 2 saattir açtığınız tüm konuları ve burada size verilen tavsiyelere ne cevaplar verdiğinizi, akabinde ne gelişmeler yaşadığınızı tek tek okudum. Başlıca problemleriniz bana göre ;
-eşinizle evliliğinizin oturduğu bir temel olmaması
-eşinizin bencilliği ve ailesinin her şeye müdahalesi
-sizin sabrınızın çabuk tükenmesi ve öfke kontrolünüzü sağlayamadığınız için haklıyken sürekli haksız konuma düşmeniz(tabloları fırlatmanız vs)
-psikolojik olarak sürekli bir gerilim içindeyken( dilden düşmeyen bir boşanma mevzusu) yaşanan sorunlarda çözüme ulaşmadan yeniden bir sorun içine dahil olmanız ve bu sorunlardan çıkış yolunuzu kendinizce henüz geliştirememiş olmanız
-bu kadar temelsiz ve sallantıda olan bir evlilikte çocuk dünyaya getirmeyi göze almanız
-eşinizin de bu yaşananlar içinde kendi iç dünyasında ( siz ve ailesi arasındaki sıkışmışlık durumu) neler yaşayabileceğini etraflıca göz önünde bulundurmadan cevaplar vermeniz
- eşinizin depresif, şiddete meyilli olan yanını bildiğiniz halde sizin de ona benzer şekilde davranış göstermeniz
- özellikle eşinizin ailesinin söylediklerini çok ciddiye almanız
- dayanacak maddi veya manevi herhangi bir motivasyonunuzun olmaması

Şimdi tüm bu saydıklarımda sadece size yükleniyormuşum ve size yapılanları hak görüyormuşum gibi gelebilir, bana da kızabilirsiniz.. Yaşadıklarınızı ve geçmişinizi anlattığınız bir başlıkta başınızdan geçen zor günleri okudum. Sizin hissettikleriniz ve maruz kaldığınız şeyler ağır gerçekten. Fakat siz de güçlü bir karaktersiniz ve mücadele etmekten vazgeçmemişsiniz. Bu güçlü yapınız sizin bu kadar agresif tavırlar içinde olmanızı haklı kılmaz maalesef. evet anlaşılabilir kılar fakat haklı kılmaz. Küçük yaşta belki bi şeylerin yoluna gireceği veya eksik olan aile hissiyatını tamamlayabileceğiniz hissi ve duygularınız çerçevesinde kurtuluş olarak gördüğünüz biriyle evlilik yapmışsınız. Beklentileriniz bu kadar büyükken yaşadığınız olumsuzluklar sizi üzdüğü halde bile bile lades diyerek devam etmeyi tercih etmişsiniz. Çok üzüldüm inanınki, keşke o anlarda yanınızda olabilseydim ve sizi şöye bir sarsarak kendine gel napıyorsun diyebilseydim. Yine de buraya açılan bu kadar konunuzda ortak bir takım görüşler varken sizin bunları dinlemeyerek hayatınızı daha da çıkmaza sokmanızı üzülerek okumaya devam ettim.

Sizin hayata karşı bir öfkeniz var ve bunu dindirebilmiş değilsiniz , beklentileriniz karşılanmadıkça da büyüyerek içten içe devam etmiş ve ara ara patlamış zaten. Şiddet konusunda eşinizin davranışını hiç bir şey meşrulaştıramaz bu konuda tamamen haksız.

Eğer gerçekten boşanacaksanız adamla ve ailesiyle ilgili her şeyi boş verin yok eğer yine devam edecekseniz mücadele yolunu değiştirmenizde fayda görüyorum. Siz öyle bir kadın olmalısınız ki eşiniz annesinin evinde veya dışarıda alkol alarak aradığı huzuru sizde ve evinde çocuğunuzla bulabilsin. Çok ama çok sabırlı olarak ve bu esnada güler yüzünüzü eksik etmeyerek en başta siz kendi huzurunuzu sağlayın ki bebeğiniz de eşiniz de sizle huzur bulsun.

Sürekli laf sokmak,iğnelemek vs yöntemlerle onlarla aynı seviyeye düşmeyin artık . Sizi soktukları bu çukuru kendiniz için cennet bahçesine çevirmek yine sizin elinizde. Biliyorum bu şekilde insanlarla mücadale etmek çok zor ama imkansız değil. Dediğim gibi eğer boşanmayacaksanız bu dediklerime kulak verin. Eğer boşanacaksanız ( ki benim bu yöndeki düşüncem en baştan daha çocuk vs olmadan bitmesi gerektiğiydi ama önemli değil şu saatten sonra da muhtemel) bunlara kulak vermeyin çekmek zorunda değilsiniz hiç bir zaman. Çünkü sizin de söylediğniz gibi bu evlilik devam ettikçe burada daha çok konu açacaksınız gibi görünüyor. İyice çirkinleştiyseniz artık bu ortamda bir çocuk büyütmemeniz gerektiğini de düşünüyorum.Hem kendi ruh sağlığınız için hem de çocuğunuzun gelişimi için bu kara cehalet ortamından ya kurtulun ya da mücadele yönteminizi değiştirin.

Kimse yanlış alındı diye kavga çıktı falan demedi kaldı ki dedim yanlış alındı diye eşine sitem etmiş bu sekilde kavgayı kadıncağız başlatmış olsa ne olur? dedim. Çoğu zaman kavgalar saçma sapan şeylerden başlar zaten bir taraf alttan alır. Yeni bebek sahibi kadınlara, eşlerin normalden biraz fazla destek olması gerekmektedir çünkü o onun da bebeğidir ya hani o açıdan(Türk toplumunda bebeğin bakımının tamamen anneye ait olması ayrı bir konu bu arada 2018'deyiz). Asabı bozulmus olabilir, yorgun olabilir, sütü gelmiyor diye stres panik yapmış olabilir nedir yani tamam hayatım değiştiririm der ya da susar ya da öff der geçer ama dişlerini sıkıp kolundan tutup sarsmak?? Hem de kucağında çocuğu varken??! Adam da kızmış ne var bunda zihniyeti yüzünden zaten kadınlar her işi halletmek hep sabır göstermek zorunda farz edildi aman adamların asabını bozup ters bişey söylemeyelim çünkü biz insan değiliz yorgun sıkkın olamayız hep güler yüz hep anlayış göstermek zorundayız çünkü onlar işten geliyor (vooov ne büyük marifet) yoksa koca gider, dayak yeriz ya da öldürülürüz aman aman

Son düzenleme:
Özellikle söyledim şahsına değildi dediğim diğer yazan üyeye genel bi yorum yaptım kusuruma bakmayın

Kimse yanlış alındı diye kavga çıktı falan demedi kaldı ki dedim yanlış alındı diye eşine sitem etmiş bu sekilde kavgayı kadıncağız başlatmış olsa ne olur? dedim. Çoğu zaman kavgalar saçma sapan şeylerden başlar zaten bir taraf alttan alır. Yeni bebek sahibi kadınlara, eşlerin normalden biraz fazla destek olması gerekmektedir çünkü o onun da bebeğidir ya hani o açıdan(Türk toplumunda bebeğin bakımının tamamen anneye ait olması ayrı bir konu bu arada 2018'deyiz). Asabı bozulmus olabilir, yorgun olabilir, sütü gelmiyor diye stres panik yapmış olabilir nedir yani tamam hayatım değiştiririm der ya da susar ya da öff der geçer ama dişlerini sıkıp kolundan tutup sarsmak?? Hem de kucağında çocuğu varken??! Adam da kızmış ne var bunda zihniyeti yüzünden zaten kadınlar her işi halletmek hep sabır göstermek zorunda farz edildi aman adamların asabını bozup ters bişeysöylemeyelim çünkü biz insan değiliz yorgun sıkkınolamayız hep güler yüz hep anlayış göstermek zorundayız çünkü onlar işten geliyor (vooov ne büyük marifet) yoksa koca gider, dayak yeriz ya da öldürülürüz aman aman

Oncelikle size cok tesekkur ederim degerli vaktinizi ayirip Objektif bir yorum yapmissiniz. İnanin keyifle ve defalarca okudum. Keske gercekten yanimda sizin gibi biri olsaydi da hata ustune hata yapmasaydim. Sizi kesinlikle yanlis anlamadim ve benim bile kendime itiraf edemedigim ne varsa yazmissiniz. Tekrar tesekkur ediyorum. Su surecte ne yapacagimi bilmiyorum biraz kafami dinlemek kendime ve kizima zaman ayirmak dusuncelerimi toparlamak ve o sekilde karar almak istiyorum. Dediginiz gibi cocugumu bu ortamda buyutmeye kalkarsan ileride tipki benim gibi sorunlar yasayacaktir ya bosanip tertemiz bir sayfa acmak ya da evlilik terapisti ki esim bunu nedense kabul etmiyor.. gercekleri duymak hosuna gitmeyecek sanirim.

Şu anda esiniz de Siz de tamamen duygularınız hatta ofkenizle hareket ediyorsunuz bence. Tmm evliliginizde iletişim sorunu başta olmak üzere pek çok sorun var gözüküyor ancak ortada bir bebek var. Profesyonel bir yardım alın kendiniz. Bir arkadaşımın eşi de gitmiyorum kadin kendi gidiyordu. En azından sorun çıkmayı engelleyebiliyordu çok yardımı oldu aile terapistinin. Siz Gidin, evliliginizde için çaba gösterin. Ha diyorsanız ki bitti bende de hersey gözüm görmez kalbim atmaz onun için bir daha yapacak birsey yok. Ama profilinizde çalışmadığınız yazıyor. Bebekle bir hayata hazır mısınız bari

Tek basina gidilebildigini bilmiyordum tesekkur ederim. Yani benim de suan kafam karisik ama kizimin gozlerine bakknca ona haksizlik mi edecegim düşüncesi cok uzuyor beni. Yada evliligime dvam edersem daha mi cok uzecegim onu diyorum bilmiyorum. Meslegim var zaten bebegim biraz buyudukten sonra tekrar donebilirim

Bence imkaniniz varsa psikolojik destek almalısınız, tabi ki ilaç hep insanın kendisi ayrıca zaman tabi ama kabullenme, mantıklı düşünme, karar verme sürecinizi hızlandırır bu şekilde kızınıza Ve kendinize daha çabuk daha net bir şekilde dönmenizi sağlarsınız. Çok değerli olduğunuzu bilin kavgalar olur sinirle haddini aşabilir insanlar ama şiddetin hiçbir şekline tahammül etmeyin asla kendinizi geçtim kızınız için.

Mesleğinin olması pozitif bir durum eminim ayaklarınızın üzerinde de durursunuz ancak ben eşlerin sevgisi saygısı anlayışı TAMAMEN bitmedigi sürece tekrar denemeleri taraftarıyım. Yalnız bunu şu durumda tahlil etmeniz zor çünkü kötü kavga etmişsiniz. Umarım bebeginiz sizin ve esiniz için en hayırlı neyse o olur.

gerçek bu değil mi gerçeğin bu olması bizim bunu isteğimiz anlamına gelmez gelmiyor da ama bu böyle maalesef.Kızım ve oğlumu yetiştirirken oğlum kızımın dururp dururken oyununu bozuyorsa sen de boz o yaptığı şeyin cezasını sen de onun oyununu bozarak yap bir daha oyununa müdahale etmesin diyorum.Oğlum kızımın canını yaktığında git aynı şeyi sen de ona yap diyorum kardeşe vurulmaz bunu anlamalı sen den dünyada başka yok diyorum oğluma da kardeşine saygılı olmasını öğütlüyorum fakat ikiz olmaları sebebiyle sataşmalar normal olarak olabiliyor.Ama inanın ben kibarlığı saygıyı öğretsem de bu erkeklerin gerçekten fıtratı bu küçücük erkek çocuk bile kız kardeşine sataşıp duruyor hiç kıza fırsat vermiyor.Bunu bizler değiştirelim diyorum ama maalesef içlerinden gelen bir ayılık var bence :)

Cok haklsiniz sadece evliligim icin degil şahsi olarak da buna ihtiyacim var cunku hayattan zevk alamıyorum mutlu degilim hep birseyler eksik geliyor bir yanim hep eksik

Cok tesekkur ederim guzel dileginiz icin

Ben bu yorumu kacirmisim yorum sahibine tesekkur ediyorum. Sizede tesrkkur ederim insallah dilediginiz gibi guzel evlatlar yetistirsiniz Allah size bagislasin ikisinide

Rica ederim Kendi evliliğinizin terapisti kendiniz olabilirsiniz ben de size bundan bahsediyorum... Önce briz nefes alın ve sakinleşin akabinde eşinizi de sakinleştirin ve sürekli restleşmek yerine uzun uzun gerçekten birbirinizi dinleyin önce, gerekirse yazın bi kenara sonra bulmak istediğiniz yolu karşılıklı dile getirin. Lütfen ama lütfen kavga etmeyin, kendinizin sözlerini değersiz hale getirmeyin. eşiniz kabul etse bile terapist karşısında rol yapabilir, orada daha büyük sorunlar çıkabilir orada söyledikleri sizin hoşunuza gitmeyebilir veya doğru gelmeyebilir, bunun için tekrar bir kavga yaşanabilir.
Belki başka bir karakter veya aile yapısından bahsetseydiniz ikna edin vs diyebilirdim ama sizin evliliğiniz için evlilik terapistinin tek ve kesin çözüm yolu olduğunu düşünmüyorum. Çareyi birilerine ya da bi şeylere bağlamak yerine biraz kendi içinize de bakmayı ihmal etmeyin.

İnanin cok ilimli konustum cayi geri ver derken de

Yok yok bence senin eşinin geçinmeye niyeti yok. Bir insan eşi terslense bile (ki öyle olmadığını söylüyorsun) "senden nefret ediyorum" diyecek kadar eminse bu iş kafada bitmiş demektir.

Adam çalışmış da yorgunmuş da falan filan.. Biz de hem çalışıp hem çocuk büyütüyoruz. Bilmesek inanacağız. Bir de eczaneye uğramış adam daha ne yapsınmış? vah vah..

Kadın evde 7/24 bebekle yorulmuyor sanki. Ki söylediğin şeyde kavga çıkaracak bir şey yok. İşyerinde mola verir dinlenirsin bebekle evde mola verilebiliyor mu?
Ancak uyuduğu sürede. O sürede de kadınlar evi toparlayıp, yemek yapmanın derdinde. Çay kahve mi içsin evin işlerini mi görsün?

Başlarım fıtratlarına. Yok canım hiç fıtratları öyle diye bir şey yok, siz bu şekilde kanıksadınız, etrafınızdaki erkekleri bu şekilde alıştırdınız diyedir olsa olsa. Erkekdir hakkıdır yapar tarzı yazılmış resmen ve bi kadının bunu böyle kabullenmiş olması çok kötü.

Ayrıca birbirine vuran kardeşlere git sen de intikamını al onun canını yak demek de yanlış.

E
evet çok yanlış ama onun oyunu bozulunca bir daha yapmıyor güzellikten anlamıyor daha 4,5 yaşında.Ama bn kanıksamıyorum bunlar böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…