Eşiniz sahiden çok agresif. Geçmiş konularınızın da bir ikisine bakmaya çalıştım objektif davranmak adına, arada yardımcı olduğunu söylemişsiniz. Bebeğinizi 10 dakika alıp sevip sonra geri vermesi, onunla ilgilenmemesi bana sorarsanız en büyük dert, kendi bebeğine yabancı davranıyor gibi hissettim, umarım yanlış anlamışımdır. Eşinizin ailesi onu fazla doldurmuş olmalı, belki de hala dolduruyor. Tüm konularınıza vakıf değilim, hatta okuduğum kadarıyla normalde ben hemen celallenip size 'İyi olmuş, öyle bir adamla evli kalmaktan kurtulduğunuza sevinin' derdim ancak nedense içime doğan bir his ortada çok büyük bir yanlışlık olduğunu söylüyor. Bu durumdayken eşinize karşı ılımlı bir adım atmanız geri tepebilir, hatta aldatılma şüphenizin üzerine düşününce doğru da olmayabilir. Ancak olur da eşiniz size ılımlı bir adım atarsa, lütfen ilk solukta iyi bir evlilik terapistine gidin. İleride sonucu hala olumsuz da olsa bebeğinize denemiş olmanızın verdiği rahatlıkla vicdan azabı çekmeden daha iyi bir yaşam sunabilirsiniz.
Belki 'ben ne diyorum, sen ne diyorsun' diyebilirsiniz, ancak söylemeden içim rahat etmeyecek. Kendiniz de lütfen öncelikle bu durumu atlatabilmek için iyi bir psikolog ya da odasına girdiğiniz gibi reçete yazmaya girişmeyen bir psikiyatristten yardım alın. Bununla birlikte, öncesinde ufak bir araştırma yaparak, eğer siz de iyi geleceğine inanırsanız bir biyoenerji uzmanına gidin. Bu her ne kadar keyfi bir uygulama olarak görülse de, enerji bedeninizin akışının düzenlendiğinde size rahat düşünme, doğru açıdan bakma, daha az stres yapma gibi faydalar sağlayacağını göreceksiniz. Eterik bağ koparma gibi ruh/enerjiye dayalı uygulamalar da geçmişe dönük yüklerinizi hafifletecektir. Geçmişin yükünü taşımamanız da (örneğin kayınvalidenizle olanlar, eşinizin eski ve yeni hataları) sizi daha az stresli, daha huzurlu bir insan yapacaktır ki bebeğinizin de ihtiyacı olan en temel şeylerden biri, huzurlu bir ortam. Dediğim gibi, bunu keyfi bir uygulama olarak görebilir, ne dertlerim var benim, neler söylüyorsun diyebilirsiniz. Ancak kanser hastası babama bile sadece biraz olsun hastalığını düşünmesin, rahatlasın diye biyoenerji uzmanı getirmiştik. İnsanın canı acıdıkça herhangi bir çareye başvurmaktan hiç sakınmadığını çok iyi biliyorum. Umut ediyorum ki bebeğiniz de siz de bu durumdan en az yara ile kurtulursunuz...