İyice umursamaz oldum

she86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2022
2.857
1.669
83
38
Kızlar selam
Normalde genel yapım her şeye kafaya takan tarafımdır ve ne hikmetse her şeyi de anlarım . Yada bazen yanlış anlarım kuruntu yaparım vs vs. İşyerinde özel hayatımda vs. İş yerinde mesela yanımda geldiğim günden beri bana yardımcı olan abla var severim iyidir genel olarak ama bazen arkamdan konuştuğuna demeyeyim de tepkisine şahit oldum bazen söyler de suratıma bir şey olduğunda. Mesela işten çıkarılacağım zaman internete verilmiş ben çok sonra gördüm ama o görmüş çaycı ablayla konusuyorlrdı aman banane umurumda değil dedi geldim sustular sonra konusu oldu aşkolsun dedim söylemediniz bilmiyorduk ayağına yattılar ( anlarım söylememelerini iş hayatı sonuçta ) ama çoğu kez böyle şeylere şahit oluyorum arkamdan iş çevirdiklerini fln..
genel olarak hayatımda da çoğu şeyi umursamamaya ciddiye almamaya başladım aman ne olacaksa olur modundayım olmadı mı boşver bitti mi boşver kovuldum mu boşver kaçmış mı boşver sallamıyorum artık . Bir şey oluyor siz bilirsiniz haklısınız modundayım . Özel hayatımda da bu böyle iyi peki tamam olur bu nedir arkadaşlar ben nasıl böyle oldum anlamadım . Tamam zamanında çok şey yaşadım ama böyle değildim .. tahammülsüzlük değilde boşvermişlik sanki

Tükenmişlik sendromu olmasın

Yaaa ne kadar güzel bir şey. Keşke nasıl başarabildiğinizi farkedip bu yöntemi bizimle de paylaşabilseniz çok mutlu olurum...

Yaaa ne kadar güzel bir şey. Keşke nasıl başarabildiğinizi farkedip bu yöntemi bizimle de paylaşabilseniz çok mutlu olurum...
Güzel mi yani bilmiyorum ki biraz fazla rahat gibi . Mesela bugün çok sevdiğim komşum taşınıyor çok uzağa değil ama o çok üzgündü vedalaşmadı bile benimle tamam bi ihtiyacın var ise ara fln dedim ama üzülmedim hee gidiyo o ayrı sadece biraz Burukluk o kadar ..

Bu ara bende de var. Boşvermişlik var üzerimde. Çoğu şey umrumda değil . Halbuki bende kafamı takarım çoğu şeye . Ben bunu ülkedeki genel olumsuz tabloya da bağlıyorum. Yani kötü şeyler ola ola şükretmeye mi başladık acaba ne oldu. Belki de cidden hayatımız yolunda mı ? Ben de çözemedim gerçekten .

Süper bişey bu , kendini gereksiz yere üzmuyorsun işte .
Biraz fazla rahatlık gibi geldi . Geçen patronun masanın üzerinde bi tomar para çaycı girememiş aman bir şey olur diye aman ne olacak dedim ne lazımdı bardağı alacaktım dedi çıktım aldım kapısını da kapattım sonra söyledim hiç çaycıyı karıştırmadan kapınızı ben kapattım bardağı ben aldım neymiş para yerinden oynamış hmm doğrudur dedim çıktım .. yani başkası olsa durduk yere o lafa takardı umursamadım açıkçası suçlasaydı da umursamazdım gibi .

Her konuya olmasa da %70-80 siz gibiyim ancak memnun değilim, insanların dediklerini takmamak iyi hoş ama bu umursamazlık bana motivasyonsuzluk olarak dönüyor. Kendime doğru düzgün hedef koyamıyorum eskisi gibi. Eskiden çok hırslıydım ve tam tersi her şeyi takardım.

Güzel güzel. Gerçekten çok güzel bir şey bu. Çünkü diğer türlü hayat çok zor olur, çok yıpratır... Vedalaşma konusu örneğinde de bence her insan yapısı gereği ya duygusaldır ya değildir, üzülürsün ama dışarıya çok fazla belli etmezsin, gereği ne ise onu yaparsın falan yani en azından ben öyle düşünüyorum...

Belki de bilmiyorum her şeye olabilir geçmişte yaşadıklarıma Fln işin ilginci iş özel her şeyde böleyim. Evet hayatım boyunca hep kendim yaptım Ailem vs bana hiç arkamda yanımda durmadı ben yaptım ben ettim işte de öyle bunu yapayım sonra şu vardı sonra hmm ii bende bıraktım muhtemelen olmadığında geç kalındığında hop kapı önü oldu bye. Ev sahibi mesela işten çıkarma durumu vardı olmazsa olmaz çıkarız dedi nerede kalacaksak hep bi rahatlık ..

Heh aynen işte . Yani takmıyorum umursamıyorum . Motivasyona da etki yapıyordur muhtemelen . İş gezmeye eğlenmeye gelince sıkıntı yok

Ay evet ya motivasyonsuzluk yapıyor şu an bi aydınlandım. Beş- altı ay önce sürekli planlar projeler rutinler vs biriydim . Tam hayatımı yoluna koyayım işte hobilerimle uğraşayım diyorum sonra aman bu zamana kadar çok yoruldum biraz keyfime bakayım oluyorum. Keyfime bakmak da iş yerinde telefona bakmam mı yani . Bu boş yaşam iyice dibe sürüklüyor .

valla benımde bütün yaşam şartlarım işim evim şehirim hepsi değişiyor ailemden uzağa başka şehire taşınıyorum
ama bende gram üzüntü yok , çünkü buna HUZUR olarak çok ihtiyacım var ,
rabbim huzurumu ve sağlıgımızı bol eylesin

Heh aynen işte . Yani takmıyorum umursamıyorum . Motivasyona da etki yapıyordur muhtemelen . İş gezmeye eğlenmeye gelince sıkıntı yok

Çözümü bulamadım ama sebebe dair birkaç tahminim var:
1. Geçmişte çok yorulup tükenmek
2. Telefon, sosyal medya veya bilgisayarda çok vakit geçirmek.

Duymuşsunuzdur siz de telefona çok bakmak dopamin dengemizi bozuyormuş. Mesela önceden tatmin duygusunu sağlamak amaçlı ders çalışmak, iş yapmak, başarmak vs dopamin salgılatırken artık ekrana bakarak eforsuz çok daha yüksek dopamin salgılayabiliyoruz. Dopamin de zaten tatmin duygusu sağladığı için geri kalan şeyleri boşveriyor olabiliriz.

Sizde de bu boşverme süreci telefonla çok vakit geçirmeyle mi başladı?

İyi bisey değil mi bu?Bence ıyı bısey:)Yanı caycı gelıp aa senı isten cıkarıyolar dese ne degisecek?İS aramaya o anda baslayacak mısınız?Bence kafaya takmamak oluruna bırakmak en iyisi.Hayatınızı etkileyen bısey değilse.
Ayrıca bende bırının ısten cıkarılacagı bı sekilde ögrensem,gidip senı isten cıkarcaklar bak demem.Bu arkadan ıs cevırme değil,onunla isveren arasında bisey.Benı ilgilendiren bi durum yokki.Söylesem ne olacak?

Ayy keşke bende umursamaz olsam böyle sinirlerimi aldırmış gibi
Kesin 10 yıl gençleşirim
Nasıl başardın bende istiyorum

İşte eskiden olsa üzülür sarılır ağlardım şimdi yok kız geldi tabağım kalmış onu getirdi gel istersen dedi yok dedi vedalaşmayalım hop gitti sonra ben yazdım bir şeye ihtiyacın var ise buradayım diye o kadar ama üzülmedim

En iyisini yapıyorsun, hayatta hiçbir şey insanın kendisinden daha değerli değil ve hiçbir şeyi kafaya takmaya değmez.

Ne olduysa azıcık bana da olsa gece uykularım kaçıyor biri bişey diyince başıma bişey gelince

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…