Hee gezmek hobiler fln var sıkıntı yok gezip tozuyorum çıkarım kendi başıma da olsa ..Ay evet ya motivasyonsuzluk yapıyor şu an bi aydınlandım. Beş- altı ay önce sürekli planlar projeler rutinler vs biriydim . Tam hayatımı yoluna koyayım işte hobilerimle uğraşayım diyorum sonra aman bu zamana kadar çok yoruldum biraz keyfime bakayım oluyorum. Keyfime bakmak da iş yerinde telefona bakmam mı yani . Bu boş yaşam iyice dibe sürüklüyor .
Çözümü bulamadım ama sebebe dair birkaç tahminim var:
1. Geçmişte çok yorulup tükenmek
2. Telefon, sosyal medya veya bilgisayarda çok vakit geçirmek.
Duymuşsunuzdur siz de telefona çok bakmak dopamin dengemizi bozuyormuş. Mesela önceden tatmin duygusunu sağlamak amaçlı ders çalışmak, iş yapmak, başarmak vs dopamin salgılatırken artık ekrana bakarak eforsuz çok daha yüksek dopamin salgılayabiliyoruz. Dopamin de zaten tatmin duygusu sağladığı için geri kalan şeyleri boşveriyor olabiliriz.
Sizde de bu boşverme süreci telefonla çok vakit geçirmeyle mi başladı?
Zamanında çok kafaya takmanın ve umursamanın yan etkisi olabilir. Bende fazla ince düşünürüm, fazla kafaya takardım. Kafaya takma kısmını artık pek yaşamıyorum, gerektiği kadar ince düşünüyorum o kadar. Hayat ve yaşadıklarım beni bu hale getirdi.Yani olabilir ama hayattan zevk alırım gezerim tozarım sadece umursamıyorum. Mesela yanlış mı anlayacaklar diye artık umursamıyorum.. olmuyorsa olmuyor işine gelirse modundayım.
Umursamazlığı severim. Genel olarak öyle bir yapım vardı, taaki çocuğum olana kadar.. Şu an ankesiyete belasıyla uğraşıyorum ama sadece çocuk konusunda böyleyim öbür konularda hala umursamazlığım aynen devamKızlar selam
Normalde genel yapım her şeye kafaya takan tarafımdır ve ne hikmetse her şeyi de anlarım . Yada bazen yanlış anlarım kuruntu yaparım vs vs. İşyerinde özel hayatımda vs. İş yerinde mesela yanımda geldiğim günden beri bana yardımcı olan abla var severim iyidir genel olarak ama bazen arkamdan konuştuğuna demeyeyim de tepkisine şahit oldum bazen söyler de suratıma bir şey olduğunda. Mesela işten çıkarılacağım zaman internete verilmiş ben çok sonra gördüm ama o görmüş çaycı ablayla konusuyorlrdı aman banane umurumda değil dedi geldim sustular sonra konusu oldu aşkolsun dedim söylemediniz bilmiyorduk ayağına yattılar ( anlarım söylememelerini iş hayatı sonuçta ) ama çoğu kez böyle şeylere şahit oluyorum arkamdan iş çevirdiklerini fln..
genel olarak hayatımda da çoğu şeyi umursamamaya ciddiye almamaya başladımaman ne olacaksa olur modundayım olmadı mı boşver bitti mi boşver kovuldum mu boşver kaçmış mı boşver sallamıyorum artık . Bir şey oluyor siz bilirsiniz haklısınız modundayım . Özel hayatımda da bu böyle iyi peki tamam olur bu nedir arkadaşlar ben nasıl böyle oldum anlamadım . Tamam zamanında çok şey yaşadım ama böyle değildim .. tahammülsüzlük değilde boşvermişlik sanki
Bende ailemden uzakta şehirdeyim kafam rahat kendim rahatım baya hemde amin inşvalla benımde bütün yaşam şartlarım işim evim şehirim hepsi değişiyor ailemden uzağa başka şehire taşınıyorum
ama bende gram üzüntü yok , çünkü buna HUZUR olarak çok ihtiyacım var ,
rabbim huzurumu ve sağlıgımızı bol eylesin
Telefonda fazla vaktim olmaz . Kitap okurum gezerim yürüyüşler yaparım fln . Dedim ya eğlenmekte gezmekte sıkıntı yokÇözümü bulamadım ama sebebe dair birkaç tahminim var:
1. Geçmişte çok yorulup tükenmek
2. Telefon, sosyal medya veya bilgisayarda çok vakit geçirmek.
Duymuşsunuzdur siz de telefona çok bakmak dopamin dengemizi bozuyormuş. Mesela önceden tatmin duygusunu sağlamak amaçlı ders çalışmak, iş yapmak, başarmak vs dopamin salgılatırken artık ekrana bakarak eforsuz çok daha yüksek dopamin salgılayabiliyoruz. Dopamin de zaten tatmin duygusu sağladığı için geri kalan şeyleri boşveriyor olabiliriz.
Sizde de bu boşverme süreci telefonla çok vakit geçirmeyle mi başladı?
Hayır o örnekti ben söylememelerine değil sanki haberleri yokmuş gibi yemin etmelerine takıldım bir de ablanın aman banane umrumda değil demesine sanırım beklemiyordum ondan aramız iyi çünkü. Benden önce kıza söylemişler çünkü.. sorun bu da değil zatenİyi bisey değil mi bu?Bence ıyı bısey:)Yanı caycı gelıp aa senı isten cıkarıyolar dese ne degisecek?İS aramaya o anda baslayacak mısınız?Bence kafaya takmamak oluruna bırakmak en iyisi.Hayatınızı etkileyen bısey değilse.
Ayrıca bende bırının ısten cıkarılacagı bı sekilde ögrensem,gidip senı isten cıkarcaklar bak demem.Bu arkadan ıs cevırme değil,onunla isveren arasında bisey.Benı ilgilendiren bi durum yokki.Söylesem ne olacak?
İşi hiç takmıyorum keşke kovulsam o ayrı umurumda değilBen de böyleyim genelde umudumu kestiğimde oluyorum. İş konusunda öyleyim çünkü zaten 2-3 aya ayrılıcam gözüyle bakıyorum. Tükenmişlik olabilir ben de hissediyorum.
Bende öyleyim biraz sanki buz tutmusum da duygularım yok gibi. Arkadaşım mi gidecek aman gitsin, o mu oldu aman olsun moduGüzel mi yani bilmiyorumki biraz fazla rahat gibi . Mesela bugün çok sevdiğim komşum taşınıyor çok uzağa değil ama o çok üzgündü vedalaşmadı bile benimle tamam bi ihtiyacın var ise ara fln dedim ama üzülmedim hee gidiyo o ayrı sadece biraz Burukluk o kadar ..
Ay aynı ben kovulsam daha iyi olur kafasındayımİşi hiç takmıyorum keşke kovulsam o ayrı umurumda değilBen bekledikçe o da kovmuyor o ayrı . Genel olarak umurumda değil hiç bir şey ..
Aynen buz tuttum mesela o kadar ilgisiz oldum ki büyükşehir de ki en yakın dostlarımı bile aramaz oldum geçen biri sitem etti %1500 haklı hemde ama aklımda olmadığından değil aramak gelmiyor içimden ..Bende öyleyim biraz sanki buz tutmusum da duygularım yok gibi. Arkadaşım mi gidecek aman gitsin, o mu oldu aman olsun modu
İyi bir şey mi bu bilemedim açıkçası .. bu kadar vurdumduymaz umursamaz olmakAy aynı ben kovulsam daha iyi olur kafasındayım
Bende öyleyim hee işimi yapıyorum ama kafaya takmıyorum .Ay aynı ben kovulsam daha iyi olur kafasındayım
Valla sanırım öyle yaş aldıkça yaşadıklarımızdan bunaldıkça insan daha da bi bu hisse kapılıyor. Eskiden bi işi bitiremeyince dert ederdim kendme . Geçen eşimle de konuşuyoruz sen yaptın sundun mu evet o baktı mı hayır o zaman bitti senden çıkmış ara ara söyle üsteleme dedi senin elinde olmayan şeyler için bu kadar yıpratma kendini en fazla kavga çıkar özel hayatında iş hayatında da kovulursun aaa dedim adam doğru söylüyor .. düşündüm taşındım olay bu kadar basit aslındaEn güzeli bence , umursayınca çok mu farklı olacak sonuç . Boşverin . Elinizden geleni yapıyorsanız sonucu sizi çok düşündürmesin .
Mesela bazı arkadaşlar acaba gelecekte benim çocuğum ne olacak derdinde . Velilerimin bazısının hayal gücü o kadar çok ki 13 yaşındaki çocuğu büyütüp , iş bulamayıp , evsiz barksız , çocuklarına bir lokma ekmeği alamayıp banka soyduruyor ve hapse attırıyor , sonrasında da torunlarına güç bela bakmak zorunda kalıyor hatta çocuk esirgeme kurumuna vermek zorunda kalıyorlar torunlarını hayallerindebunların hepsi yazılıdan 100 alamayınca gerçekleşiyor bir de .
Biraz gönüllü işlerine yönelin . Bence aslında umursamaz biri olmadığınızı göreceksiniz . İnsan yaş aldıkça bazı konuların değeri azalıyor .
Bilmiyorum ki her şeyi kafaya takan ben her şeyi kuran ben dayanamaz her şeyi söyleyen ben bi anda böyle oldum .. ve böyle olunca da aslında kendi kendime yaptığımı fark ettim olmadığında zorlamak gibi neden mesela diye sordum kendime aynen öyle neden ? Başkası için bu kadar yıpratmak niye sağlığından olacak kadar hemde .. söylenenlere yapılanlara daha az kulak verir oldum . Böyle mi düşünüyorsun aynen öyle böyle mi hissediyorsun aynen öyle sen bilirsin gibiAyy keşke bende umursamaz olsam böyle sinirlerimi aldırmış gibi
Kesin 10 yıl gençleşirim
Nasıl başardın bende istiyorum
Yaaa ne güzel tam istediğim ve ulaşamadığım kafa : (Bilmiyorum ki her şeyi kafaya takan ben her şeyi kuran ben dayanamaz her şeyi söyleyen ben bi anda böyle oldum .. ve böyle olunca da aslında kendi kendime yaptığımı fark ettim olmadığında zorlamak gibi neden mesela diye sordum kendime aynen öyle neden ? Başkası için bu kadar yıpratmak niye sağlığından olacak kadar hemde .. söylenenlere yapılanlara daha az kulak verir oldum . Böyle mi düşünüyorsun aynen öyle böyle mi hissediyorsun aynen öyle sen bilirsin gibi
Sanırım benimde çocuğum olsa rahat olamam bir tek ona olur ..Umursamazlığı severim. Genel olarak öyle bir yapım vardı, taaki çocuğum olana kadar.. Şu an ankesiyete belasıyla uğraşıyorum ama sadece çocuk konusunda böyleyim öbür konularda hala umursamazlığım aynen devam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?