• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyiki boşandım diyen anneler yaşadığınız zorluklar/kolaylıklar neler ?

Çok şeyler yaşamışsınız belli...
Hem geçmiş olsun...
Hem şuandaki ikinci evliliğiniz için hayırlı olsun diyorum...
Birinci evliliğinizde hem mutluydunuz ve anlaşıyordunuz da niye ayrıldınız ?

İkinci evliliğinizde karşı tarafa nasıl güvendiniz ? Sonuçta çocuğunuz var. İnsan o yönden zorlanır....

öyleydı goruntu oydu ama ayrıldıgımızda daha dogrusu kendısı bızı terk ettıgınde
evet habersızce
oylece gelecegını bılerek rutın markete gıtmıstı :25:
bı kadın oldugunu ogrenmıstıım ama detay bılmıyordum henuz
benımle oynadıgını mutlu olmadıgımızı mutlu gıbı durdugumuzu 3.kısıye alısamadıgını el kadar bebek gobek bagı yenı dusmus :((((((
Allah kahretsın onu
uzun uzun anlatırım ancak suan degıl

nasıl guvendım bılmıyorum
bırbırlerıne benzıyor oglumla nısanlım yanı babası cok enteresan
anlatıcam sımdı cıkmam lazım

öyleydı goruntu oydu ama ayrıldıgımızda daha dogrusu kendısı bızı terk ettıgınde
evet habersızce
oylece gelecegını bılerek rutın markete gıtmıstı :25:
bı kadın oldugunu ogrenmıstıım ama detay bılmıyordum henuz
benımle oynadıgını mutlu olmadıgımızı mutlu gıbı durdugumuzu 3.kısıye alısamadıgını el kadar bebek gobek bagı yenı dusmus :((((((
Allah kahretsın onu
uzun uzun anlatırım ancak suan degıl

nasıl guvendım bılmıyorum
bırbırlerıne benzıyor oglumla nısanlım yanı babası cok enteresan
anlatıcam sımdı cıkmam lazım

İşte ben diyorum hep kadınlara...
Siz sevmeseniz bile kendinizi zorluyorsunuz evliliğe, ama erkekler alternatif buldu mu veya hata olduğunu düşündüğü bir davranışınızı gördüğü anda sizden soğuyor.
Çok yazık !
Canım beddua etme, boşver Allaha havale et o adamı da ! Kini bile sana zarar !

Ne güzel inşallah çok mutlu olursun...
Görüşürüz...

ya bişey sorucam merak ettim. evlenmeden önce her şey çok mu iyiydi yoksa anlaşamayacağınız taa o zamanlardan belli miydi ?

bende çok sıkıntıdayım, eşimle 2 gün iyi olsak 2 hafta kavgalıyız, geçinemiyoruz, uyuşamıyoruz, sevgi, saygı ve güven yok. Kızım 8 aylık ne yapcağımı şaşırdım.

Ne güzel bunları duymak.
Ne kadar süre önce ve niçin boşandınız ?
Kızınız kaç yaşında ?
Tek başına mı büyütüyorsunuz kızınızı ?
Kızını ne diyor gitmemek için babasına ?

kızım 4 yaşında, gitmek istemediğin söylüyor sadece ama ben onu ikna ediyorum, seni çok özlemiş, çok eğleneceksiniz filan diye...8 ay oldu resmen boşanalı...sebebini anlat anlat bitmez, ama kısaca kişilik bozukluğu diyelim ;)

kızım 4 yaşında, gitmek istemediğin söylüyor sadece ama ben onu ikna ediyorum, seni çok özlemiş, çok eğleneceksiniz filan diye...8 ay oldu resmen boşanalı...sebebini anlat anlat bitmez, ama kısaca kişilik bozukluğu diyelim ;)

Niye zorla gönderiyorsun?
Kişilik bozukluğu varsa kızını olumsuz etkilemesinden çekinmiyor musun?
Bir de yatılı veriyor musun kızını hiç ?

Merak ettiğim birşey daha var...
Boşanırken hangi aşamalardan geçiliyor?
Anlaşmalı boşanan var mı ? şartları neler?
Çocuk velayetini genelde anne alıyor ve boşanma sonrasında baba ile görüşmeleri ne sıklıkla nasıl oluyor?

Merak ettiğim birşey daha var...
Boşanırken hangi aşamalardan geçiliyor?
Anlaşmalı boşanan var mı ? şartları neler?
Çocuk velayetini genelde anne alıyor ve boşanma sonrasında baba ile görüşmeleri ne sıklıkla nasıl oluyor?

anlaşmalı boşanmada taraflar boşanma anlaşması yapıp mahkemeye başvuruyor, tek celsede boşanılıyor, en az bir yıllık evli olma şartı var,dava masrafı daha az oluyor.
çocuk küçükse, zina iddiası yoksa çocuk genelde anneye verilir, baba çocugun yaşına göre değişmekle birlikte ayda iki kez haftasonları görür çocugu, babalar gününde, milli, dini bayramlarda ayrıca yılda 1 ay kadar süreyle görme hakkı var babanın.

Son düzenleme:
Bende 5 yillik evliyim. 22 aylık oglum var ve uzun suredir bosanma konusu dilimizde. Benden yana sevgi bitti ama esim bazen sevdigini bazen nefret ettiğini igrendigini soyluyor. Saygida yok aramizda surekli tartisiyoruz hakaretler havada ucusuyor. Ilk baslatan oydu defalarca uyardim bana hakaret etme asagilamaya calisma ama birakmadi sin 1 seendir bende ona soyluyorum..
Hayatimda olsun istemiyorum ama arkamda destegim yok :( annem kardeşim bizimle yasiyor. Kardesimin dedigi su isin gucun yok kendi kararini veremezsin bosanamazsin nasil bakacaksin çocuğa. Girersin işe ondan sonra kararina saygi duyariz..
Annemin dedigide su cocuk cok kucuk babasindan mahrum etme..
Anlasamadigimizi hakaretleri surekli kavga ettigimizi görüyorlar mutsuz olduğumu görüyorlar öyle ki sinirden yuzum istemsiz seyiriyor kolum uyusuyor ama bosanamiyorum iste.. 1 sene daha sabredip oglumu kresi verip ise girip hemen ayrilmayi dusunuyorum..

Sıkışmış hissediyorum kendimi. ..

konuya başka yazan yok sanırım. bu başlık aktif olsa ve tecrübelerinizi baylaşsanız ne kadar güzel olur..
Allah hakkımızda hayırlısını versim. oglumda 25 aylık oldu ve hala sıkışık bir durumdayım ne yapacagım ne edeceğim hiç fikrim yok

İnatlaşma uğruna boşananlar pişman oluyor.
Hani evliliğin ilk dönemlerinde anlaşma sorunları olur ya.Riskli dönemler.
Eşini de seviyor,mantığına uygun görüyorsaydı önceden..Bu kişiler genelde pişman oluyor.
Sonra eski eşi kadar bile karşısına çıkmayanlar oluyor.
Ve bunu itaraf ediyorlar..

Bende bosanmis ve cocklu biri olarak biseyler eklemek isterim bende bosandigim icin cok mutluyum cunku benim eski esim ana baba ne derse onu yapan cinstendi tabi isine geldiginde bi bize duskun bi ailesine karman corban bi evlilikti kavga gurultu hepsi vardi ben bosanirken 2 seyi dusunup oyle karar verdim. Sevgiyi acikcasida son plana koymustum 1. Cocugum bu kavgalarda buyurse nasil bi cocuk olacak 2. Eski esim ve her zaman her olaya mudahale eden ailesi birgun beni delirtirlerse cocuguma kim bakacak... ve verdim karari ordugum duvarlari asamiyordum sevgide bitti betecekti his yoktu artik ama korkum hep cocugu ileride alacaklari tehditleriydi halada aklimdaki tek sorunda bu ya alirlarsa suan 7 aylik haftada bi gorme gunu ve her hafta gelip aliyor anlayacagin kendi adima mutluyum bi manyaktan kurtuldum korkuyorum cunku cocugumdan ayri kalmaya dayanamam. Benim hayat isigim Rabbim kimseyi kotu insanlarla karsilastirmasin ve zulum edenleride islah etsin...

Merhaba, yıllar geçmiş mesajısınızın üzerinden inşallah görürsünüz yazdıklarımı. Sizinle çok benzer bir durumdan geçiyorum şuan bebeğim yeni 7 aylık oldu ve ben boşanma kararı aldım ama eşim ve ailes öyle baskınlarki ve eşim ailenin lafıyla o kadar çok hareket ediyorki bebeğimi benden alırlar diye çok korkuyorum. Siz nasıl başardığınız bebeğinizi vermemeyi. Birde daha çok küçük olduğu için aldığında bakımını beslenmesini nasıl yapıyor baba kesin o da annesine götürür çocuğu diye düşünüyorum. Bir de alıp akşamda kalsın diye eve geri getirmemezlik yaparsa ne yaparım bebeğim daha çok küçük anne sütü alıyor ama eşim o kadar inat ve ters ki sırf bana inatlarına yaparlar kesin. Kendimi bu insanların şerrinden nasıl koruyacağımı bilemediğim için doğumdan beri maruz kaldığım ağır psikolojik şiddette susuyorum ama boğuluyorum artık

Merhaba. Son durumunuz nedir. Benim de oğlum 9 aylık birebir aynı durumdayız. Karar tamam ama bu 18 gün yasak yüzünden dava açamadım. Herşeyde haklı iken karşımda ki cahiller yüzünden haksız görülüyorum. Eşim dövmüyor aldatmıyormuş. Hakaret psikolojik şiddet sevgi saygı yokluğu boşanma nedeni olarak görmüyor ailesi. Ve tabi bebeğim küçük olduğu için ve daha fazla katlanmadığım için vicdansız olacağım onlar için.

Merhaba. Son durumunuz nedir. Benim de oğlum 9 aylık birebir aynı durumdayız. Karar tamam ama bu 18 gün yasak yüzünden dava açamadım. Herşeyde haklı iken karşımda ki cahiller yüzünden haksız görülüyorum. Eşim dövmüyor aldatmıyormuş. Hakaret psikolojik şiddet sevgi saygı yokluğu boşanma nedeni olarak görmüyor ailesi. Ve tabi bebeğim küçük olduğu için ve daha fazla katlanmadığım için vicdansız olacağım onlar için.
Elalem hic susmaz susmayacak sen kendini düşün psikolojik siddet siddetlerin en ağırı
Kararırın arkasında durup netliğini göstermen gerek yoksa kaale bile almıyorlar insanı

4 yıllık evliyim 2 yıldır ayriyim 2.5 yaşında oğlum var boşanma davam sürüyor.Hayata bir kez geliyoruz,insan gibi muamele görmek hakkımız.Olmuyorsa olmuyordur bunu öğrendim.

Agresif bir eş, 7/24 "oğlum ben siizn için neler yaptım" diye ağlayan ve yaptığı duygu sömürüsü ile gurur duyan, benimle ilgili sevmediği özellikleri yüzüme söylemek yerine arkadan opğlunu işleyen bir k.valideden, eşimin hakaretlerinden kurtuldum için oh diyorum.
sanırım eşimi artık sevmiyorum ama yokluğuna alışmak yine de zor oluyor. çocuk konusunda 1,5 yaşında kızım var işim çok yoğun olduğu için bir akrabam yatılı bakıcı olarak kalıyor çünkü hiç bir akrabamın olmadığı bir şehirdeyim ve eski eşim ölüyoruz desem annesinden izin almadan gelmez. annesi de izin vermez. o yüzden çocuğun çok zorluğunu hissetmiyorum.
En büyük zorluk eski eşimle hiç yüzyüze bakmadığımızdan ve nefret ettiğimizden düzenlenemeyen çocukla ilişki. bunun dışında bir kursa yazıldım. işim yoğun zaten. bol bol kitap okuyorum. böylece zamanın geçmesini sağlamaya ve düşünmemeye çalışıyorum.
İşiniz çok yoğun
Üstüne kursa gidiyorsunuz
Bir de bol bol kitap okuyorsunuz ne güzel
Peki çocuğunuzla ne zaman Ve nasıl vakit geçiriyorsunuz?

Back
X