- 7 Mayıs 2014
- 434
- 155
- 33
- Konu Sahibi blackwitch7
-
keşke bunu insanlar da anlasa..birine anlatsan hemen damgayı yiyosun..sanki kendisi dünyanın en temiz insanı..neler neler yapmış ama..bilemiyorum bide ben namaz kılan ne bilim ibadetlerine düşkün birini isterdim ama öyle biri beni istemez su saatten sonra.Canım benim, ne kadınlar evleniyor kimler kimler evleniyor görsen haline şükür edersin.. Sen sadece bekâretini kaybetmişsin. Beden senin, bu senin kararın kimseye izah etmek zorunda değilsin. Kendine "mal" muamelesi yapma. Sen insansın. Kırılan bozuk eşya gibi görme kendini. Beyninle, iç güzelliğinle etkile karşındakileri vajinanla değil. Inan bana etrafta iyi insanlar da var. Sırf insanlar seni yargılar diye diktirme gibi operasyonlarda bulunma sonucu ağır olursa daha çok canın yanar. Evlilik yapıp boşanmış da olabilirdin o zaman da bekâretin olmazdı. Bir çok boşanmış kadın çok daha güzel evlilikler yapıp evlâtlara sahip oluyorlar insanın içi güzelse elbet mutlu olur bir gün. Her şey bekâret değil. Şahit olduğum insanlar var neler neler yaşıyorlar sırf "zar" sağlam diye bâkire sayıyorlar kendilerini. Saf olmak sadece bekârete bağlı değil ruhuna bağlı..
keşke bu çevreyle ilgili olsayahu, karşına çıkan erkekler bakir mi yani senin hep?
bunu açıkladığında karşındaki barzo garip tepkiler veriyorsa sen de ona bakir olup olmadıgını sor?değilse ne cüretle bunu problem etmeye kalkıştıgı konusunda konuş..
belki de problem takıldıgın çevrededir?üni. okuyormuşsun, çevreni falan değiştir..benim tavsiyem üniversite okudugunun farkında,daha geniş bakış açısına sahip insanları bulup arkadaşlık kurman..
keşke bunu insanlar da anlasa..birine anlatsan hemen damgayı yiyosun..sanki kendisi dünyanın en temiz insanı..neler neler yapmış ama..bilemiyorum bide ben namaz kılan ne bilim ibadetlerine düşkün birini isterdim ama öyle biri beni istemez su saatten sonra.
ne güzel yazmıssınız düşünceleriniz için tesekkür ederim:) içimi rahatlattınız biraz.Yahu neden istemesin dinine bağlı insan seni? Kendine güvenir misin?? Sen sadece bekaretini kaybettin diye ibadet etmeyen, o tarz insanlara yakışmayan bir insan mı oluyorsun? Neden utanıyorsun, birisini mi öldürdün? Hak mı yedin? Hırsızlık mı yaptın? Ne güzel, dinine bağlı birisini bekliyorsun. Ellerini aç dua et "Rabbim beni hayırlı insanlarla, yolundan ayrılmayan adam gibi adamla karşılaştır" de. İnanç çok başka. Her insanda da olmayan bir şey mesela. Bu içten gelen bir şey. Vurgulamak istediğimde bu; senin içinde bir güzellik var, bir ruh var işte o ruhun güzelliğine bağlı her şey. Yapmışsın bir hata (hata olarak gördüğün için böyle söylüyorum) ve ders almışsın. Olacağı varmış yaşanmış. Bu demek olmuyor ki bundan sonra sen ruhsuz, paçavra birisisin. Çünkü ruh güzelliği insandan asla gitmeyen, her insanda da olmayan bir şey.. Sen kendini acındırırsan herkes ezer. Kendine saygın olsun. Bâkire olmayıp evlenen, evlat sahibi olan emin ol bir sürü kadın vardır. Eminim ki bazı kadınların sevilecek çok yanı var, bazı kadınların da hiç yok. Sen de olanlardansın bence, böyle düşün.
ne güzel yazmıssınız düşünceleriniz için tesekkür ederim:) içimi rahatlattınız biraz.
haklısınz orda hata yapıyorum galiba sabırsızım..kendime gelemiyorum arınamıyorum demişsin de eğer diktirip sevgilini/eşini kandırınca arınabileceğini mi zannediyorsun?
yaşadıkların için seni suçlayamam senin hayatın senin tercihin ama ne olursa olsun dürüst ol. emin ol bana terkedilme sebeplerinin çoğu bakire olmaman değil, bunu hemen sevgililerine açıklamış olman. biri bana böyle bir şeyi hemen açıklasa ben o zaman rahatsız olurum, altında başka bir şey ararım. belki de beni sevdiği için benimle değil de beni bir kurtuluşu olarak gördüğü için benimle diye düşünürüm. sevgililerim diyorsun, 21 yaşındayım diyorsun belli ki hayatına girenler kısa süre kalmış hayatında, bunları erkenden konuşmuş olman yanlış bence. karşındaki seni tanısa belki bunu sorun etmeyecek ama sen tanımasına fırsat vermeden itiraf ediyorsun. küçükken yaşadığın ve şimdi pişman oldugun bir hatam var diyorsun, herkes hata yapar bırak bunun bilincine varsın sevgilin
ama şunu da düşünmüyo değilim bi insanın karakteri bozuksa zamanı farkeder mi her türlü bu niyete girer sonra da ayrılır..Bencede hemen söyleme sana baglaninca söylersiniz hemen söylersem ya senden ayrılırlar yada kendileride senden ilişki isterler
ama şunu da düşünmüyo değilim bi insanın karakteri bozuksa zamanı farkeder mi her türlü bu niyete girer sonra da ayrılır..[/QU
Sen bir ilişkiye basladigin kişiyi hemen sevmeye başlar misin hayır ona zaman gerek değilmi seven insanla sevmeyen bir olmaz
okucam tesekkür ederim:)Böyle adamlara resmen ''Adriana Lima, Beyonce'' vs kollarını açsalar yemin ederim koşa koşa gidecekler. Öyle kişilikler.
Erkek her istediğini yapar, ama kadın yapamaz diye bir ayet inmedi.
Her özelini anlatmak zorunda mısın ? Daha ortada evlilik yok, ciddi bir şey yok pat diye söylememek gerek.
Lütfen diktirme konusunu da bir zahmet kafanızdan atın. Kendinize gelin.
Karşındaki kişi bakir değilse hiç bir zaman bakire bir kız istemeye hakkı yok.
Erkek her istediğini yapamaz. Namus kavramı kadınlara özgü bir şey değildir. Allah affedici ve bağışlayandır. Erkek dediğin kimdir ?
Allah'ı düşün. İçini rahatlat. Bunları yaşamak kaderinde varmış. Kader yazar sen oynarsın.
Hazreti Rabianın hikayesini okumanı öneririm.
Müthiş anlatmissiniz bayıldım. Çok doğru tespitlerKulağımı çok tersten tutacağım ama... Bir insanın bazı konularda tercih yapabilmesi için, yaş değil belki ama belli başlı konularda kemale ermesi gerek ki, yapılan tercihe saygı duyulsun. Zira kişi, kendi çevresinin (ailesi, arkadaşları) konu ile ilgili görüşleri belliyken, o konuda zıt bir karar alıp uyguluyorsa, buna cahillik denilemez.. Bu konuda uyarılmıştır, kurallarla çevrilmiştir, kontrol edilmiştir, baskılanmıştır. Cehalet, o konuda bir şey bilmemek demektir... Siz, çevre şartlarınız Türk Aile Kodeksine uygun bir bayanken, bu kodeksin dışında, bedelini ödemek üzere bu kararı almışsınız. Buna artık cahillik demeyelim. Kendinizi ne kadar suçlarsanız, karşınızda ki insanlar da bu konuda sizi o kadar suçlayacak..
Bekarete önem veren güruhta göze çarpan, ki bu çoğunluk ülkemizde, aile ilişkileri sıkı, toplumsal kurallara uyan, gelenek ve görenekçi olmaları.. Eğitim seviyeleri belli limitlerde, arkadaş çevreleri ise çoğunlukla mahalli veya okuldan olmak kaydıyla sınırlı.. Dolayısıyla kendini yetiştirme ölçütü ne yazık ki belli seviyelerde..
Bekarete önem vermeyen güruhsa, eğitim olarak ve çevre olarak daha farklı bir çemberde. Genellikle ekonomik seviye anlamında da daha üstün. Böyle bir grup var bu arada..
Bekaretini kaybetme konusunda sana bir küçük örnek vereyim. Bu işi, aklı selim değilken yapmış olan ile ilgili erkek görüşü, benim çevremin değerlendirmesi adına konuşuyorum "Cahilce.. Kolay.. Kullanılmaya müsait.. Geçmişi kalitesiz erkeklerden oluşmuş" olarak değerlendiriliyor. Çünkü kadının seçim yapma, değerlendirme ve ilişkiye girme anlamında kural belirleme ölçütü sadece "nefsani ve zevk" uğruna (tecrübesiz, gençken).. Buna saygı duyulmuyor bu yüzden.. Ve fakat, her türlü eğitim anlamında donanmış, ayakları yere sağlam basan, kimseye ihtiyacı olmadığını hissettiren, ayakları yere sağlam basan kadınların "bekareti" sorgulanmıyor. Doğru seçimlerle "kaliteli" bir hayat standardını kendisi için oluşturmuş bu kadınlar, erkek seçimlerinde de seçici davranmıştır. Dolayısıyla geçmişten kirli bir "erkekle" karşılaşma, veya kendi kalitesini düşürecek bir anı ile karşılaşma payı sıfıra yakındır. Bu kadınlar güven verir..
Kulağımı çok tersten tuttum ve elle tutulabilir bir şeyler vermeye çalıştım. Bu tarz muhabbetler bizim arkadaş ortamlarımızda çokça konuşulur. Değerlendirme açısından. Türkiye şartlarının kadınlar üzerinde ki etkisi açısından...
Madem çevrene göre davranmadın...
O halde artık önüne bakacak, eğitim anlamında, kariyer anlamında başarılı seçimler yaparak, bu cahilliğin üstünü örteceksin.. Kendine güveneceksin.. Sağlam, ayakları yere basan bir kadın olacaksın ve kimseye ihtiyaç duymayacaksın. Daha kendin aldığın karardan pişmanken, ben sana yalan söyleyemem.. Bekaretmiş, şuymuş buymuş diyerek.. Çevren A diyorsa, A'ya yakın yaşamak durumundayız, ayaklarımız yere sağlam basana kadar ki, kararlarımızı doğru alabilelim.. Kendi doğru kararlarını alabilmek için şu sıralar hayatına kimseyi sokma, bundan da kimseye bahsetme.. Kendine yönel, bir şeyler başar.. Elinden geldiğince güçlü ve başarılı bir kadın ol.. Kısaca.. Bir erkek seni sorgulayabilecek kadar güçlü olmasın karşında.. Sen her anlamda güçlü olmalısın.. Bak bakalım sorgulayabiliyor mu bir şeyleri...
Ne demek istediğimi, dediklerimi yaparsan anlarsın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?