İzin Kullanmamı İstemiyor

Zarm

Guru
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2013
1.005
1.561
333
35
Merhaba bayanlar
Üç aydır bi işyerinde çalışıyorum uzun süre iş aradım.Burasi küçük biyer olduğu için patronlar da iş olmadığını çok iyi biliyolar, bu yüzden de çalışanların canına okumayı çok severler.
Okulum bir dönem uzadi sadece sınavlara gidiyorum.
Asıl konuya gelecek olursam haftanın altı günü çalışıyorum pazar günleri izin günüm ama patron sürekli pazarları da mağazayı açmam gerektiğini söylüyor. Yahu hem eşi hem kendisi aynı sektörde siz açın ben neden açıyorum ? Okulum bitene kadar aileme yük olmak istemedim en azından masrafim çıksın hemde deneyim olsun diye girdim bu işe günde 11.30saat çalışıyorum. 600tl maaş aliyorum primlerle falan bazen 1000e çıkıyo.
Kesin açacaksın demiyo ama sürekli pazar geliyosun demi, pazar işin var mi ,pazar kalabalık olur gelseydin iyi prim alirdin ,neyse bu hafta gelmezsen haftaya işin olmaz gelirsin. Ya neden işim olmasın? 23yasinda insanım benimde ailem arkadaşlarım var hic biri olmasa dinleneceğim tek gun bu gün. Kesin bir dille gelmem dedim ama laf arasinda şaka yapıyormuş gibi pazar anlaştık demi deyip gülüyor
Ne yapmalıyım bu şakayla laf sokmalari nasıl bitirebilirim.

sen gelemem dedikten sonra laflarını takma
bir süre sonra susacaktır...
taviz tavizi doğurur bunu unutma
evet iş bulmak zor ama işverenler için de düzgün çalışan bulmak zor bu yüzden rahat ol
Benden çok memnun sürekli söylüyor bunu. İki hafta önce tamam dedim pazar geleceğim ek ücret alacaksın dedi ama lafını bile açmadı sonra paranın. Mal gibi oturdum bi Allahın kulu gelmedi belki iki kişi oda en fazla. Onu da kabul etmemim sebebi eşiyle ilceye gitmesi gerekiyodu işimi halledene kadar duruver dedi tamam dedim.O gun kapıdan bakiyordum
Bir baktim önümden geçerken kornaya basti biz biraz gezicez diye şaka gibi

Pazar yogunsa ve çalışmanıza ihtiyaç varsa (ki anladığım kadarıyla mağazada pazar günü çalışmanız kendi açnızdan iyi olur priminiz artar.) izin gununuzu değiştirin misal çarşamba olsun.
Bunun dışında neden maaş 600 lira asgari ücretten düşük maaş hala veriliyor mu? Sigortanız var mı?

Başında konuşacaksınız benim pazarları dinlenme günüm diyeceksiniz veya belirledikleri hangi gün ise !
Lütfen bu konuda israrcı ve benim düşüncelerime ters olan şeyler söylemeyin diceksiniz
ALLAH allah sanki size dünyaları veriyor birde işin esprisini yaparak cılkını çıkarıyor.

Tam zamanlı mı çalışıyorsunuz? Neden o kadar az maaşınız? Hem maaş konusu hem de sergiledikleri tavır yüzünden başka iş arardım ben olsam

Bu ne ya çalışanın insan olduğunun farkında değil heralde:KK11: verdiği parada bişey olsa gözü doysun, o kadar saat çalışmaya neden bu kadar az para?:KK11:

Benden çok memnun sürekli söylüyor bunu. İki hafta önce tamam dedim pazar geleceğim ek ücret alacaksın dedi ama lafını bile açmadı sonra paranın. Mal gibi oturdum bi Allahın kulu gelmedi belki iki kişi oda en fazla. Onu da kabul etmemim sebebi eşiyle ilceye gitmesi gerekiyodu işimi halledene kadar duruver dedi tamam dedim.O gun kapıdan bakiyordum
Bir baktim önümden geçerken kornaya basti biz biraz gezicez diye şaka gibi
Senin gibi kabulleneni bulmuş,memnun kalırlar tabi. Azıcık dişli ol.
Kuş kadar maaşa o kadar çok çalıştırılır mı, part time olsa neyse

Afedersiniz pazar yoğunluğu olacak bir yer değil anladığım kadarıyla.
Kendinizi ezdirmeyin taviz vermeyin. O şartlarda başka bir iş elbet bulunur.

600 lira maas aldigina gore ve 11.5 saat calistigina gore sigortani yapmiyor yani devletten vergi kaciriyor. senin de emegini somuruyor sen de saka yollu eh siz de pazartesi sigortami baslatin ben de pazar gunu gelmeye calisayim de...;)

Pazar yogunsa ve çalışmanıza ihtiyaç varsa (ki anladığım kadarıyla mağazada pazar günü çalışmanız kendi açnızdan iyi olur priminiz artar.) izin gununuzu değiştirin misal çarşamba olsun.
Bunun dışında neden maaş 600 lira asgari ücretten düşük maaş hala veriliyor mu? Sigortanız var mı?
Diğer günlerde de izin vermiyor ki sadece pazar izin onda da çalışmam gerekiyo beyefendiye göre. Yüzde beş prim alıyorum açıkçası kendimi de yırtsam dünya kadar satış da yapsam elime iyi para gecmiyo bende o yüzden gelmek istemiyorum.sigortam bu ay başlayacak

Tam zamanlı mı çalışıyorsunuz? Neden o kadar az maaşınız? Hem maaş konusu hem de sergiledikleri tavır yüzünden başka iş arardım ben olsam
Aradım ama malesef bulamıyorum tam zamanli çalışıyorum.
İşi hic bilmeden girdim.Ögrenene kadar maas buydu öğrendiğimde artacakti. Suan tüm isi yapiyorum ama lafı bile açilmiyo bu maaş günümde konuyu açacağım artık artsın diye

işe başlarken ne şekilde konuştunuz açık kapı bıraktınız mı?
haftada 1 gün iznim var ve günlük 8 saat çalışması var ben 11,30saatb çalışıyorum
ses çıkarmıyorum diye bu kadarda yapılmaz kesin ve net söyleyin bir daha bana böyle şeyler demeyin

Başında konuşacaksınız benim pazarları dinlenme günüm diyeceksiniz veya belirledikleri hangi gün ise !
Lütfen bu konuda israrcı ve benim düşüncelerime ters olan şeyler söylemeyin diceksiniz
ALLAH allah sanki size dünyaları veriyor birde işin esprisini yaparak cılkını çıkarıyor.
Benim kızdığim da o salı gününden başlıyor pazar işin var mi diye. Şuan planim belli değil ama sonuçta altı gün burdayım bir gunu arkadaslarima ayırıyorum yani var dedim. Peki öğleden sonra aç o zaman arkadaşlarınla sabah gorus nasıl olur diyor

Bu ne ya çalışanın insan olduğunun farkında değil heralde:KK11: verdiği parada bişey olsa gözü doysun, o kadar saat çalışmaya neden bu kadar az para?:KK11:
Sözde işi öğrenince maaşım artacaktı. Şuan tüm işi ben yapıyorum ama lafi bile açılmıyor bu maaş gününde konuşacağım artsin diye

600 lira maas aldigina gore ve 11.5 saat calistigina gore sigortani yapmiyor yani devletten vergi kaciriyor. senin de emegini somuruyor sen de saka yollu eh siz de pazartesi sigortami baslatin ben de pazar gunu gelmeye calisayim de...:KK66:
Bide kul hakkından çok korkarım diye konuşur birşey olduğunda bir haftaya başlayacak sigortan dedi ama maaşin lafını açmıyor henüz

Sözde işi öğrenince maaşım artacaktı. Şuan tüm işi ben yapıyorum ama lafi bile açılmıyor bu maaş gününde konuşacağım artsin diye

o zaman başka iş bak arada.... mecbur musun onlara...

Back
X