Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Merhaba bayanlar
Üç aydır bi işyerinde çalışıyorum uzun süre iş aradım.Burasi küçük biyer olduğu için patronlar da iş olmadığını çok iyi biliyolar, bu yüzden de çalışanların canına okumayı çok severler.
Okulum bir dönem uzadi sadece sınavlara gidiyorum.
Asıl konuya gelecek olursam haftanın altı günü çalışıyorum pazar günleri izin günüm ama patron sürekli pazarları da mağazayı açmam gerektiğini söylüyor. Yahu hem eşi hem kendisi aynı sektörde siz açın ben neden açıyorum ? Okulum bitene kadar aileme yük olmak istemedim en azından masrafim çıksın hemde deneyim olsun diye girdim bu işe günde 11.30saat çalışıyorum. 600tl maaş aliyorum primlerle falan bazen 1000e çıkıyo.
Kesin açacaksın demiyo ama sürekli pazar geliyosun demi, pazar işin var mi ,pazar kalabalık olur gelseydin iyi prim alirdin ,neyse bu hafta gelmezsen haftaya işin olmaz gelirsin. Ya neden işim olmasın? 23yasinda insanım benimde ailem arkadaşlarım var hic biri olmasa dinleneceğim tek gun bu gün. Kesin bir dille gelmem dedim ama laf arasinda şaka yapıyormuş gibi pazar anlaştık demi deyip gülüyor
Ne yapmalıyım bu şakayla laf sokmalari nasıl bitirebilirim.
Dün konuştuk sigortam bugün yapılıyor belgeleri istedi benden.
Maaş işini de konuştum oda artıyor sigortayla beraber asgarî ücrete geçiyorum.
Asıl mesele pazar günleri gelmekle alakalı şakalar uzun süre devam edecek sanirim hala
içimden bir his (inşallah yanılırım) bu adam sigorta ne yapmaz diyor.
türkan şorayın bir filmi var ya çocuklu kadını kandırmak için nikah dairesine götürüyor evraklarıda çöpe atıyordu aklıma o geldi...: ))
içimden bir his (inşallah yanılırım) bu adam sigorta ne yapmaz diyor.
türkan şorayın bir filmi var ya çocuklu kadını kandırmak için nikah dairesine götürüyor evraklarıda çöpe atıyordu aklıma o geldi...: ))
Merhaba sigortanı yapmak zorunda . Ki yapar çünkü işverenler için sigortalı işçi demek vergiden düşmek demektir. işlerine gelir yani aslında.
ama benim anlamadığım.. haftanın 7 günü çalışıyorsun ve 600 TL alıyorsun bu nasıl oluyor cok az değil mi en azından sana asgari ücret vermek zorunda ve sigortanı yapacaksa asgari ücret vermek zorunda min asgari den öder çünkü..
eğer az öderse bu adam sana part tıme sigorta yapıyor ama senin tam gün sömürüyor demektir. böyle bir hakkı yok şikayet etsen aferdersin bayaa bi tazminat alırsın. emeğin sömürülmesi resmen bu buna izin verme işçi mahkemeleri her zaman işçinin yanında .. ya konuş maaşına zam iste ve yasal izin gününü kullan .. ya da o adamı şikayet et seni sömürmesine izin verme
Merhaba sigortanı yapmak zorunda . Ki yapar çünkü işverenler için sigortalı işçi demek vergiden düşmek demektir. işlerine gelir yani aslında.
ama benim anlamadığım.. haftanın 7 günü çalışıyorsun ve 600 TL alıyorsun bu nasıl oluyor cok az değil mi en azından sana asgari ücret vermek zorunda ve sigortanı yapacaksa asgari ücret vermek zorunda min asgari den öder çünkü..
eğer az öderse bu adam sana part tıme sigorta yapıyor ama senin tam gün sömürüyor demektir. böyle bir hakkı yok şikayet etsen aferdersin bayaa bi tazminat alırsın. emeğin sömürülmesi resmen bu buna izin verme işçi mahkemeleri her zaman işçinin yanında .. ya konuş maaşına zam iste ve yasal izin gününü kullan .. ya da o adamı şikayet et seni sömürmesine izin verme