İzin Kullanmamı İstemiyor

Benim kızdığim da o salı gününden başlıyor pazar işin var mi diye. Şuan planim belli değil ama sonuçta altı gün burdayım bir gunu arkadaslarima ayırıyorum yani var dedim. Peki öğleden sonra aç o zaman arkadaşlarınla sabah gorus nasıl olur diyor

İşte sizde bu konuda net olun neden açıyorum benim izin günüm ve dinlenmek en büyük hakkım diceksiniz
BU şekilde pazarlığa girmemesini anlayacak tövbe ytarabbi ben sinir oldum ya hu !

işe başlarken ne şekilde konuştunuz açık kapı bıraktınız mı?
haftada 1 gün iznim var ve günlük 8 saat çalışması var ben 11,30saatb çalışıyorum
ses çıkarmıyorum diye bu kadarda yapılmaz kesin ve net söyleyin bir daha bana böyle şeyler demeyin
Konuştuk pazar izinlisin dedi şimdi 600le başla sonra işi öğrenince artacak dedi. İlk başta çalışma saatim 10saatti böyle anlastik a bir gun elime anahtari koydu yarin yarim saat erkem acarsin dedi saka sanirim dedim. Yok degil neden şaka olsun dedi. Biraz zaman geçti tam çıkacağım zaman iş yerme telefon etti yarim saat çıkışı uzattom gec çıkacaksın dedi. Kafasina gore değiştiriyor kısaca

Çok fazla saatleri erken yaşta vücudun pes eder..
O yüzden sen iş araştır bi kaç kişiye eşe dosta haber sal. Emin ol bulursun
Oda çıkacağın zaman görsün

Bide kul hakkından çok korkarım diye konuşur birşey olduğunda bir haftaya başlayacak sigortan dedi ama maaşin lafını açmıyor henüz
eger sigortani baslatacaksa sana en az 1300 vermek zorunda bu bir ikincisi hafta birgun tatil vermeli aslinda saat hesabi ama patronun bunu cok umursamaz. ki sigorta baslatmak oyle zor birsey degil insanlari kandiriyorlar. adamin zaten vergi levhasi vardir bu da sgk ya kkayit demek gir internete yap. artik gunluk soligorta bile yapiliyor.
bak sen adresi ver biz sikayet edelim sgkya istersen ;))))

Merhaba bayanlar
Üç aydır bi işyerinde çalışıyorum uzun süre iş aradım.Burasi küçük biyer olduğu için patronlar da iş olmadığını çok iyi biliyolar, bu yüzden de çalışanların canına okumayı çok severler.
Okulum bir dönem uzadi sadece sınavlara gidiyorum.
Asıl konuya gelecek olursam haftanın altı günü çalışıyorum pazar günleri izin günüm ama patron sürekli pazarları da mağazayı açmam gerektiğini söylüyor. Yahu hem eşi hem kendisi aynı sektörde siz açın ben neden açıyorum ? Okulum bitene kadar aileme yük olmak istemedim en azından masrafim çıksın hemde deneyim olsun diye girdim bu işe günde 11.30saat çalışıyorum. 600tl maaş aliyorum primlerle falan bazen 1000e çıkıyo.
Kesin açacaksın demiyo ama sürekli pazar geliyosun demi, pazar işin var mi ,pazar kalabalık olur gelseydin iyi prim alirdin ,neyse bu hafta gelmezsen haftaya işin olmaz gelirsin. Ya neden işim olmasın? 23yasinda insanım benimde ailem arkadaşlarım var hic biri olmasa dinleneceğim tek gun bu gün. Kesin bir dille gelmem dedim ama laf arasinda şaka yapıyormuş gibi pazar anlaştık demi deyip gülüyor
Ne yapmalıyım bu şakayla laf sokmalari nasıl bitirebilirim.
sen nezaman okula gidiyosun

tatlım başka iş bak kendine...kurumsal mağazalar falan...part-time olarak..

İşte sizde bu konuda net olun neden açıyorum benim izin günüm ve dinlenmek en büyük hakkım diceksiniz
BU şekilde pazarlığa girmemesini anlayacak tövbe ytarabbi ben sinir oldum ya hu !
Salıdan cumartesi akşamına kadar söylüyorum inanın geçen hafta günü birlik başka şehre gittim. Pazartesi bana sen gezdin gezdin biz çalıştık diye şaka yapıyormuş gibi laf soktu.

Salıdan cumartesi akşamına kadar söylüyorum inanın geçen hafta günü birlik başka şehre gittim. Pazartesi bana sen gezdin gezdin biz çalıştık diye şaka yapıyormuş gibi laf soktu.

Yav he he diyiverin böylelerini sallayın gitsin
Vurduymaz hatta sağır olun
En iyi cevap böyle insanlara bu sanırım

tatlım başka iş bak kendine...kurumsal mağazalar falan...part-time olarak..
Aslında giysi mağazasında çalısmiyorumm eczane optik tarzı biyer burasi. İşi gerçekten sevdim ama çalışma şartları zorluyor beni

Vize ve final döneminde iki dersim kaldı alttan sınava gidiyorum sadece.
haaa tamam o zaman.ezdirme kendini lütfen dişini göster patronu kap bi kaç kere en azından pazarlarını kurtar.sigorta içinde mahkemeye ver ispatla bi avukatla görüş maddi manevi al tazminatı çık haketmiş bu iş veren.

Merhaba bayanlar
Üç aydır bi işyerinde çalışıyorum uzun süre iş aradım.Burasi küçük biyer olduğu için patronlar da iş olmadığını çok iyi biliyolar, bu yüzden de çalışanların canına okumayı çok severler.
Okulum bir dönem uzadi sadece sınavlara gidiyorum.
Asıl konuya gelecek olursam haftanın altı günü çalışıyorum pazar günleri izin günüm ama patron sürekli pazarları da mağazayı açmam gerektiğini söylüyor. Yahu hem eşi hem kendisi aynı sektörde siz açın ben neden açıyorum ? Okulum bitene kadar aileme yük olmak istemedim en azından masrafim çıksın hemde deneyim olsun diye girdim bu işe günde 11.30saat çalışıyorum. 600tl maaş aliyorum primlerle falan bazen 1000e çıkıyo.
Kesin açacaksın demiyo ama sürekli pazar geliyosun demi, pazar işin var mi ,pazar kalabalık olur gelseydin iyi prim alirdin ,neyse bu hafta gelmezsen haftaya işin olmaz gelirsin. Ya neden işim olmasın? 23yasinda insanım benimde ailem arkadaşlarım var hic biri olmasa dinleneceğim tek gun bu gün. Kesin bir dille gelmem dedim ama laf arasinda şaka yapıyormuş gibi pazar anlaştık demi deyip gülüyor
Ne yapmalıyım bu şakayla laf sokmalari nasıl bitirebilirim.

sen haftada 6 gün, günde 11,30 saat çalışıyor ve 600 tl.ye tamah mı ediyorsun?? bulunduğun yerde bu nasıl bir iş yokluğu? markete girsen kasiyer olsan asgari ücretin yatar sigortan da olur en azından..
bu kadar çalışmaya ve bu maaşa bişey demiyorsun da pazar çağırmasına mı bozuluyorsun?

tam gün çalışıyorsun ve maaşın asgari ücret bile değil. 600 tl nedir ya. bu nasıl vicdansızlık! bir de pazar günü çağırıyormuş. hem kel hem fodul. oldu olacak sen işyerinde yat kalk, maaş da vermesin sana bir kap yemeğe çalış. insanları nasıl sömürüyorlar gerçekten yazık.. çok ihtiyacım var diyorsan ve başka iş bulamıyorsan devam et bir süre daha ama asla taviz verme, asla.

iyi dayanıyosunuz yani

günlük 11,5 saat çalışma. bazen pazar günleri dahil. sigorta yok. maaş 600. bi ayaklarınıza zincir vurmadığı kalmış.

hiç çalışmamak bundan iyi .

şimdi 600 liraya seni sömüren ay başında sigortanı yapıp maaşını asgari ücrete çıkarmaz. Kendini kandırma. Çalışma saati açısından da fazlasıyla sömürüyor. şikayet etmelisin. Onun dışında başka adı bilinen kurumsal tüm mağazalara kendi sitesinden başvur. İlla açık ilan arama. Hatta git direk mağazaya başvur. Pirt time başlayanlar kısa sürede tam zamanlıya geçiyor.

sen haftada 6 gün, günde 11,30 saat çalışıyor ve 600 tl.ye tamah mı ediyorsun?? bulunduğun yerde bu nasıl bir iş yokluğu? markete girsen kasiyer olsan asgari ücretin yatar sigortan da olur en azından..
bu kadar çalışmaya ve bu maaşa bişey demiyorsun da pazar çağırmasına mı bozuluyorsun?
Mağaza da kasiyerlik de denedim onda günlük çalışma 12saati de geçiyor. Fiziksel olarak yorulmuyorum ama bu laflar sıkıyor canımı bu işi ömür boyu yapacağım diye girmedim açıkçası en azindam bir sene çalışıyim dedim. Maaş da simdi başla böyle sonra işi öğrenince artacak ayrıca iyi prim alırsın dedi ama şimdilik onlarin lafı açılmıyor bu ay konuşacağım maas alırken artirin artik diye

tam gün çalışıyorsun ve maaşın asgari ücret bile değil. 600 tl nedir ya. bu nasıl vicdansızlık! bir de pazar günü çağırıyormuş. hem kel hem fodul. oldu olacak sen işyerinde yat kalk, maaş da vermesin sana bir kap yemeğe çalış. insanları nasıl sömürüyorlar gerçekten yazık.. çok ihtiyacım var diyorsan ve başka iş bulamıyorsan devam et bir süre daha ama asla taviz verme, asla.
Başka iş aradım ama bulamıyorum onlarin şartları daha ağırdi bundan.

Back
X