İzmir Bornova

moral bozmak istemem ama izmir deprem konusunda güvenli bi yer değil
dağlık tepelik yerleri zemin açısından güvenli ama büyük bi deprem karada olursa
oraların da hasar almayacağının garantisi yok
istanbuldansa izmir daha yaşanabilir aslında ama sağlamlık açısından ben tavsiye etmem
çok fazla eski yapı var ve imar barışının en fazla olduğu şehirlerden biri izmir
imar barışı denen şeyi savunanlar her ne kadar makyajlasa da imar barışı demek
ben zamanında derme çatma kıytırık bi ev diktim o dönem devlet izin vermedi , kaçak yaptım
sonra devlete para verdim devlet bu kıytırık evi " evden saydı "
bu meseleyi birileri "vatandaş elektrik su bağlatabilsin diye yaptık" diye anlatsa da o iş öyle değil
Çok teşekkürler. Haftasonu İzmir'deydim. Marketten aldığımız domates sera da olsa domates kokuyordu. Gurbetçi tribine benzedi biraz ama İstanbul gibi bir şehirle kıyaslayınca cennet gibi memleket :) İnsanları, trafik durumu, sebzesi meyvesi... İzmir'de sallanıyor evet ama çok korkutucu bir deprem beklenmiyor uzmanların söylediğine göre

Çok teşekkürler. Haftasonu İzmir'deydim. Marketten aldığımız domates sera da olsa domates kokuyordu. Gurbetçi tribine benzedi biraz ama İstanbul gibi bir şehirle kıyaslayınca cennet gibi memleket :) İnsanları, trafik durumu, sebzesi meyvesi... İzmir'de sallanıyor evet ama çok korkutucu bir deprem beklenmiyor uzmanların söylediğine göre
istanbuldan daha iyi olduğu kesin
en azından izmirde göçük altında kalırsanız kurtarılma şansınız var
istanbulda bu pek mümkün bile olmayabilir :(

Bucaya gittim. Nasıl yer sizxe
Yaa sandım abi benimle sohbet ediyor ahshshs meğer ağzımı arıyormuş.
Diğeri de zaten hiçbir şey sormadı, şuraya dedik 2 yol varmış uzun olanda götürdü. Ne diyeyim çoğu yerin taksicisi böyle zaten ama istanbulda bile ge gelmemişti bu başıma :KK43:
Bucada arabama öğlen vakti bira şişesi fırlattılar, söyleyeceklerim bu kadar 😂

Trafik mi durumu??? Geçen sene evime 40 km uzakta bir okulda çalışıyordum. Öğlen 25 dakikada gittiğim yolu akşam 3.5 saatte dönüyordum. İzmirin her şeyini övebiliriz ben tamamım, ama trafiğini övemeyiz. Son 4-5 yıldır istanbulla yarışır. Rezalet.

Trafik mi durumu??? Geçen sene evime 40 km uzakta bir okulda çalışıyordum. Öğlen 25 dakikada gittiğim yolu akşam 3.5 saatte dönüyordum. İzmirin her şeyini övebiliriz ben tamamım, ama trafiğini övemeyiz. Son 4-5 yıldır istanbulla yarışır. Rezalet.
doğrudur belki de bize denk gelmedi :) sanıyorum vazgeçmeye niyetim yok sonsuza kadar izmiri savunacakmışım gibi :D

doğrudur belki de bize denk gelmedi :) sanıyorum vazgeçmeye niyetim yok sonsuza kadar izmiri savunacakmışım gibi :KK70:
Yok valla eski tadı kalmadı. Çok göç alıyoruz ama izmir yoğun nüfusu kaldırabilecek bir şehir değil maalesef. Ha bana sorsanız her şeye rağmen yine de ülkede başka bir şehirde yaşamak istemem o ayrı mesele. ☺️

Back
X