- 25 Aralık 2014
- 52
- 24
- 98
- Konu Sahibi yarim___8660
-
rica ederim cnm.Ne öğrenmek istersen istediğin zaman sorabilirsin.Bildiğim bişeyse seve seve upuzuun anlatırımEğer testler aşılama için uygunsa ilk adetle hemen başlanıyor.Ama testleri götürdüğün zaman adetinde aşılama yapalım dedikleri zaman rapor için hemen başvur.Sen hatırlat onu.15 gün kadar rapor için bekliyorsun çünkü.Adet olana kadar raporun çıkmış olsun.Aşılama için değil de tüp bebek için birkaç ay bekleniyor.Aşılama hemen olur.
doktor rapor kağıdı yazcak en alt katta adı neydi unuttum bi oda var oraya verceksin o kağıdı.Bu kadar.15 gün sonra aynı yerden raporunu alcaksın.Basit yaniAşılama için mi rapor çıkacakişlemleri nasıl
çok teşekkür ederim canımdoktor rapor kağıdı yazcak en alt katta adı neydi unuttum bi oda var oraya verceksin o kağıdı.Bu kadar.15 gün sonra aynı yerden raporunu alcaksın.Basit yani
rica ederim.bekliyorum canım gelişmelerden haberdar olmak isterim.İnşallah en kısa sürede kavuşursun bebişineçok teşekkür ederim canımicraate geçince haber veririm
Sen tup bebege gideceksin sanırım. Aşılama yaptırdınız mikızla bende perşembe günü gidiyorum inş reglim gelirde bi aksilik çıkmaz gebetikte temz çıkarsa eğer rapor çıkarıp doğum kontrol hapına başlaycaz inş
Bugün özel cinarlida genel Anestezi ile Hsg çektirdim, sukur Tupler acıkmış.rica ederim.bekliyorum canım gelişmelerden haberdar olmak isterim.İnşallah en kısa sürede kavuşursun bebişine
rica ederim.bekliyorum canım gelişmelerden haberdar olmak isterim.İnşallah en kısa sürede kavuşursun bebişine
rica ederim.bekliyorum canım gelişmelerden haberdar olmak isterim.İnşallah en kısa sürede kavuşursun bebişine
çok sevindim canım tüplerinin açık olmasına.Yazabilir de yazmayabilir de bu doktoruna göre değişiyor biraz.Fakat eğer tanıdık bir eczanen var ise ilaçları ödünç alıp rapor çıkınca yazdırıp ödeme de yapabilirsin.Ben öyle yapmıştım.Doktora bir sonraki siklusu beklemek istemiyorum, tanıdık eczanem var ilaçları alayım,başlayalım.Siz rapor çıkınca yazarsınız dedim. O da olur dedi.Zaten aşılama için başlarsınız kontrollere gidip gelirken raporun çıkmış olur.En kötü bir kaç gün idare edecek eczacın.Bugün özel cinarlida genel Anestezi ile Hsg çektirdim, sukur Tupler acıkmış.
Çekim cok rahattı Tavsiyen icin
teşekkürler
Şimdi 21. Gün progesteron testim kaldı. Onun icin gittiğimde hem test yazıp, hem rapor yazmaz mi acaba. Nasil olcak bilmiyorum, bu adet donemime yetişir mi rapor
Tanıdık eczacı var sorun olmaz inş. doktora gidince oyle soyliyim bunu ogrendigim ıyi oldu. bakalim yetiscek mi. Bendeki sebepsiz gorunuyo şimdilik. Gerci çatlayıp catlamadigini bilmiyorum, hiç çatlama gününde muayene olmadım. Bi keresinde 12. Gün muayene olmuştum yum oluşmuş 2 gune çatlar demişti. sonra noldu meçhulçok sevindim canım tüplerinin açık olmasına.Yazabilir de yazmayabilir de bu doktoruna göre değişiyor biraz.Fakat eğer tanıdık bir eczanen var ise ilaçları ödünç alıp rapor çıkınca yazdırıp ödeme de yapabilirsin.Ben öyle yapmıştım.Doktora bir sonraki siklusu beklemek istemiyorum, tanıdık eczanem var ilaçları alayım,başlayalım.Siz rapor çıkınca yazarsınız dedim. O da olur dedi.Zaten aşılama için başlarsınız kontrollere gidip gelirken raporun çıkmış olur.En kötü bir kaç gün idare edecek eczacın.
adetlerin düzenliyse çatlıyordur canım.Örneğin ben de pko var.Yumurta oluşuyor ama çatlamıyor,adet olamıyorum.Ama yinede 1 yıl korunmamanıza rağmen gebelik oluşmadı ise sebepsize giriyorsun evet.Tanıdık eczacı var sorun olmaz inş. doktora gidince oyle soyliyim bunu ogrendigim ıyi oldu. bakalim yetiscek mi. Bendeki sebepsiz gorunuyo şimdilik. Gerci çatlayıp catlamadigini bilmiyorum, hiç çatlama gününde muayene olmadım. Bi keresinde 12. Gün muayene olmuştum yum oluşmuş 2 gune çatlar demişti. sonra noldu meçhul
Düzenli ama bekarken 7 gün sürüyordu, 28 de bir oluyordu. Doğumkont hapi kullandım 2 yil , bırakınca 10 gün suruyo ve 25 te bir oluyo. Bu hap dengeli mi bozdu anlamadım. 1,5 yildir korunmuyorzadetlerin düzenliyse çatlıyordur canım.Örneğin ben de pko var.Yumurta oluşuyor ama çatlamıyor,adet olamıyorum.Ama yinede 1 yıl korunmamanıza rağmen gebelik oluşmadı ise sebepsize giriyorsun evet.
Canim ya bisi daha sorucam, aşılama icin Ilac ne zaman kullanılmaya başlanıyor ve ne zamana kadar kullanılıyo, transfer sabit yum gününde mi oluyo ve transfer sonrası bi kaç gün dinlenmek gerekiyo mu yani işyeri icin rapor almak falan. Cok sordum de mi. Sen de bana sor ödeselimadetlerin düzenliyse çatlıyordur canım.Örneğin ben de pko var.Yumurta oluşuyor ama çatlamıyor,adet olamıyorum.Ama yinede 1 yıl korunmamanıza rağmen gebelik oluşmadı ise sebepsize giriyorsun evet.
canım yok istediğin kadar sorabilirsin.Ama direk tüp bebek istiyorsan burada işin biraz zor.Ancak bayanın her iki tüpü kapalıysa,yumurta rezervi baya bir düşükse veya eşinin sperm sayısı-hareketi baya düşükse tüp bebek yapıyorlar çünkü.Bu gibi mecburi durumlar yoksa tüp bebeğe geçmeden evvel bir kaç ay yumurta takibi yapacaklar.Yine olmazsa 2 kez aşılama tedavisi ve ancak yine olmazsa tüp bebek.Ama bakarsın hiç gerek kalmaz tüp bebeğe.Bu tedavilerden biriyle hamile kalıverirsinCanim ya bisi daha sorucam, aşılama icin Ilac ne zaman kullanılmaya başlanıyor ve ne zamana kadar kullanılıyo, transfer sabit yum gününde mi oluyo ve transfer sonrası bi kaç gün dinlenmek gerekiyo mu yani işyeri icin rapor almak falan. Cok sordum de mi. Sen de bana sor ödeselim
Evet ya insan evde durunca surekli onu düşünür. Tuttu mu tutcak mi. Benim ısim ağır degiL zaten oturuyorm bol bol. Doktora bana yumcanım yok istediğin kadar sorabilirsin.Ama direk tüp bebek istiyorsan burada işin biraz zor.Ancak bayanın her iki tüpü kapalıysa,yumurta rezervi baya bir düşükse veya eşinin sperm sayısı-hareketi baya düşükse tüp bebek yapıyorlar çünkü.Bu gibi mecburi durumlar yoksa tüp bebeğe geçmeden evvel bir kaç ay yumurta takibi yapacaklar.Yine olmazsa 2 kez aşılama tedavisi ve ancak yine olmazsa tüp bebek.Ama bakarsın hiç gerek kalmaz tüp bebeğe.Bu tedavilerden biriyle hamile kalıverirsinBenim ilk aşılama tutmuştu mesela.Kaldı ki tek tüpüm tıkalı ve yumurtlama sorunum var. Ama yine de soruna cevap vereyim aşılama ve tüp bebekte adetin 2.ve3. günleri gibi iğne kullanmaya başlanıyor.İkisinde de aynı ilaçlar kullanılıyor hemen hemen fakat dozları farklı.Tüp bebekte daha yüksek doz kullanılıyor.7-8-9 gün civarı iğneler kullanılıp söyledikleri gün kontrole gidiyorsun.Bu süreçte hiç izin almana gerek yok.Aşılamada söyleyecekleri gün eşinden alınan örnek konsantre edilip senin rahmine bırakılıyor,tüp bebekte ise embriyolar rahme yerleştiriliyor.Fakat aşılamada 1 gün sadece yapıldığı gün izin almak yeterli.Tüp bebekte transfer sonrası istirahat için 3 gün izin almak gerekiyor.Ben aşılamada baya at gibi koşturdum.Hatta annem vardı yanımda.Yavaş ol diye kızıp durdu bana.Ben de amaaan tutmaz anne bu diyip durdum.Çünkü tek taraf kapalı olduğu için aşılama da şansım çok düşüktü.Ama tuttu.Tüp bebekte 1 hafta yattım tutmadı Şimdi bir daha tüp olacak ve bu kez 3 gün izin alıp sonrasında işe başlıcam.Çünkü evde 1 hafta beklemek beni çok zorladı ve gereksizdi.Doktorum bana transfer sonrası ata binmek falan gibi bişey yapmadığın sürece bir şey olmaz,o 3 günü de içiniz rahat etsin diye veriyoruz.Yoksa ona da gerek yok dedi.Sonuçta o dönemde normal yolla hamile kalanların haberi bile olmuyor neler yapıyorlar.
canım yok istediğin kadar sorabilirsin.Ama direk tüp bebek istiyorsan burada işin biraz zor.Ancak bayanın her iki tüpü kapalıysa,yumurta rezervi baya bir düşükse veya eşinin sperm sayısı-hareketi baya düşükse tüp bebek yapıyorlar çünkü.Bu gibi mecburi durumlar yoksa tüp bebeğe geçmeden evvel bir kaç ay yumurta takibi yapacaklar.Yine olmazsa 2 kez aşılama tedavisi ve ancak yine olmazsa tüp bebek.Ama bakarsın hiç gerek kalmaz tüp bebeğe.Bu tedavilerden biriyle hamile kalıverirsinBenim ilk aşılama tutmuştu mesela.Kaldı ki tek tüpüm tıkalı ve yumurtlama sorunum var. Ama yine de soruna cevap vereyim aşılama ve tüp bebekte adetin 2.ve3. günleri gibi iğne kullanmaya başlanıyor.İkisinde de aynı ilaçlar kullanılıyor hemen hemen fakat dozları farklı.Tüp bebekte daha yüksek doz kullanılıyor.7-8-9 gün civarı iğneler kullanılıp söyledikleri gün kontrole gidiyorsun.Bu süreçte hiç izin almana gerek yok.Aşılamada söyleyecekleri gün eşinden alınan örnek konsantre edilip senin rahmine bırakılıyor,tüp bebekte ise embriyolar rahme yerleştiriliyor.Fakat aşılamada 1 gün sadece yapıldığı gün izin almak yeterli.Tüp bebekte transfer sonrası istirahat için 3 gün izin almak gerekiyor.Ben aşılamada baya at gibi koşturdum.Hatta annem vardı yanımda.Yavaş ol diye kızıp durdu bana.Ben de amaaan tutmaz anne bu diyip durdum.Çünkü tek taraf kapalı olduğu için aşılama da şansım çok düşüktü.Ama tuttu.Tüp bebekte 1 hafta yattım tutmadı Şimdi bir daha tüp olacak ve bu kez 3 gün izin alıp sonrasında işe başlıcam.Çünkü evde 1 hafta beklemek beni çok zorladı ve gereksizdi.Doktorum bana transfer sonrası ata binmek falan gibi bişey yapmadığın sürece bir şey olmaz,o 3 günü de içiniz rahat etsin diye veriyoruz.Yoksa ona da gerek yok dedi.Sonuçta o dönemde normal yolla hamile kalanların haberi bile olmuyor neler yapıyorlar.
ben öyle demiştim canım evet ki zaten doğruydu da benim ki.Yaptırmıştım yani 6 ay kadar.Ama burda bahsedilen yumurta takibi öyle değil.Hap veriyorlar yine yumurtlama için.Klomen adı.Birden fazla yumurta büyütüyor bu hap.Yani öyle doğal siklusu takip etmiyorlar.Destek için hap veriyorlar.2 ve daha fazla yumurtan gelişiyor onları takip edip çatlatma iğnesi veriyorlar ve ilişki.Ama eğer istemezsen bunları öyle söyle.Ben dışarda 5 ay klomen denedim olmadı şimdi buraya aşılama için geldim de.Bana denk gelen doktor sorun çıkarmamıştı,belge filan da istememişti. İşin ağır değilse eğer hiç rapor alma boşver.Tüp bebek gerekirse o zaman alırsın bi 2-3 gün kadarEvet ya insan evde durunca surekli onu düşünür. Tuttu mu tutcak mi. Benim ısim ağır degiL zaten oturuyorm bol bol. Doktora bana yum
takibi yapıldı desem belge olmadan
inanır mi, direk aşılamaya gecsek
Bizzat kendim yaptim takibi ovulasyon testleri, atesölçerlerrr, ohooo
yarın sabah randevum var, progesteron testi yapılcak, napcam karar veremedim. bu ay klomen deneyip olmazsa diğer ay mı aşılama denesem. geçen hafta hsg çekildi ya, belki yapışıklık falan varsa açılmıştır, kendiliğinden olur kim bilir, her şey Allahtan. her ay ümitlenecek bişi buluyorum, oL de olsun RABBİM sen BüyüksüNben öyle demiştim canım evet ki zaten doğruydu da benim ki.Yaptırmıştım yani 6 ay kadar.Ama burda bahsedilen yumurta takibi öyle değil.Hap veriyorlar yine yumurtlama için.Klomen adı.Birden fazla yumurta büyütüyor bu hap.Yani öyle doğal siklusu takip etmiyorlar.Destek için hap veriyorlar.2 ve daha fazla yumurtan gelişiyor onları takip edip çatlatma iğnesi veriyorlar ve ilişki.Ama eğer istemezsen bunları öyle söyle.Ben dışarda 5 ay klomen denedim olmadı şimdi buraya aşılama için geldim de.Bana denk gelen doktor sorun çıkarmamıştı,belge filan da istememişti. İşin ağır değilse eğer hiç rapor alma boşver.Tüp bebek gerekirse o zaman alırsın bi 2-3 gün kadar
tatlım hayırlı olsun hiç can sıkacak bir şey yok bu tamamen senin içinden ne geldiğiyle alakalı her iki yolda mantıklı.Netice itibariyle bir ay klomen denemek isteyebilirsin ama klomeni 1 ay deneyip sonraki ay hemen aşılamaya geçerler mi emin değilim.3 ay filan deneyelim klomenle olmazsa aşılama yaparız da diyebilirler.Hsg sonrası ufak tefek yapışıklıklar açılabiliyormuş evet sonrasında gebe kalan çok insan var.Eğer doğal yolla deneyebilirim diyorsan yani çokta acele etmek gönlünden geçmiyorsa istersen 2-3 ay klomenle dene.Hem şansın biraz daha artar 1 den fazla yumurta oluşacağı ve zamanlama takip edileceği için?Zaten sorunun da yok görünüyor o yüzden çokta acele etmene gerek yok.Ben yerinde olsam öyle yapardım açıkçası ama yine senin kararın.Bol dua et canım Meryem Suresi,Yasin bunları oku.Stres en büyük düşman.Kendine stres attıracak birşeyler bul,oyalan.Bir çok kez duymuşsundur tam unuttum yok ev taşıyordum yok tatile gittim çocuk işini rafa kaldırdım o zaman oldu diyenleri.İnan çok etkisi var.Umarım rabbim seni çok bekletmezyarın sabah randevum var, progesteron testi yapılcak, napcam karar veremedim. bu ay klomen deneyip olmazsa diğer ay mı aşılama denesem. geçen hafta hsg çekildi ya, belki yapışıklık falan varsa açılmıştır, kendiliğinden olur kim bilir, her şey Allahtan. her ay ümitlenecek bişi buluyorum, oL de olsun RABBİM sen BüyüksüN
Canim cok teşekkür ederim, RAbbimtatlım hayırlı olsun hiç can sıkacak bir şey yok bu tamamen senin içinden ne geldiğiyle alakalı her iki yolda mantıklı.Netice itibariyle bir ay klomen denemek isteyebilirsin ama klomeni 1 ay deneyip sonraki ay hemen aşılamaya geçerler mi emin değilim.3 ay filan deneyelim klomenle olmazsa aşılama yaparız da diyebilirler.Hsg sonrası ufak tefek yapışıklıklar açılabiliyormuş evet sonrasında gebe kalan çok insan var.Eğer doğal yolla deneyebilirim diyorsan yani çokta acele etmek gönlünden geçmiyorsa istersen 2-3 ay klomenle dene.Hem şansın biraz daha artar 1 den fazla yumurta oluşacağı ve zamanlama takip edileceği için?Zaten sorunun da yok görünüyor o yüzden çokta acele etmene gerek yok.Ben yerinde olsam öyle yapardım açıkçası ama yine senin kararın.Bol dua et canım Meryem Suresi,Yasin bunları oku.Stres en büyük düşman.Kendine stres attıracak birşeyler bul,oyalan.Bir çok kez duymuşsundur tam unuttum yok ev taşıyordum yok tatile gittim çocuk işini rafa kaldırdım o zaman oldu diyenleri.İnan çok etkisi var.Umarım rabbim seni çok bekletmez
Aynen canım ben verdiğim kısa aralarla 2 yıldır uğraşıyorum.Tüp bebekte doktor çok yüksek şans verdi yine olmadı.Vakti saati gelmeyince olmuyor.15 gün sonra kadar tekrar transfer olacak bu kez 2 embriyo konulacak.Eğer yine olmazsa bu kez baya üzülürüm yalan değil.Yine de hayırlısını diliyorum Allah tan.Kimisi klomenle 2-3 ayda hamile kalıyor.Benim tüplerde de sorun olduğu için biraz sıkıntılı.Sen o açıdan şanslısın.Ben klomenle denediğin ya da aşılama yaptırdığın bir ay mutlu haberi alacağını tahmin ediyorum.Tabii Allah bilir.İyi ya da kötü gelişmelerden haberdar edelim birbirimizi.Canim cok teşekkür ederim, RAbbim
sana, bana tüm isteyenlere hayırlı evlatlar versin. Okuyorum o süreleri,
duaları yapıyorm. Zamani var demek
ki. Bana da klomen mantıklı geliyor,
doktor ne diyecek bakalim. evet aklımdan çıkarmam lazım. Ama testlerim yeni tamamlandı, mecbur akla geliyoyarin ola hayrola...
inş son transferin olur, sağlıklı gönlümüze göre bir bebeğimiz olur ikimizin de. prog sonucum 15.81, sonucu doktora göstermeye gidemicem, netten araştırdım 10 üzerinde ise çatlıyor diyor. tsh ım 2 aydır düşmemiş 3.18, kendi kendime eutrox umu artırayım bari. kendimizin doktoru olduk, araştıra araştıra. adetin 2. günü gel ultrasonla bakalım ona göre hapa başlayalım dedi. ultrasonla neden bakıyor ki, bakmadan olmuyor mu, adetli adetli alttan mı bakacak yaaAynen canım ben verdiğim kısa aralarla 2 yıldır uğraşıyorum.Tüp bebekte doktor çok yüksek şans verdi yine olmadı.Vakti saati gelmeyince olmuyor.15 gün sonra kadar tekrar transfer olacak bu kez 2 embriyo konulacak.Eğer yine olmazsa bu kez baya üzülürüm yalan değil.Yine de hayırlısını diliyorum Allah tan.Kimisi klomenle 2-3 ayda hamile kalıyor.Benim tüplerde de sorun olduğu için biraz sıkıntılı.Sen o açıdan şanslısın.Ben klomenle denediğin ya da aşılama yaptırdığın bir ay mutlu haberi alacağını tahmin ediyorum.Tabii Allah bilir.İyi ya da kötü gelişmelerden haberdar edelim birbirimizi.Progesteronun kaç çıkacak bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?