- Konu Sahibi benkahvecanavari
-
Anneniz tek mi yaşıyor? Haftada bir hatta 2 haftada bir bile çıksa alışverişe idare edemez mi? Ekmeği alıp buzluğa atsa..yumurta, kahvaltılığı, sebze, meyveyi de bol alsa..aracı yoksa pazar arabası gibi bişey edinse(taksiye binmekten imtina edinir belki diye yazdım bunu)
İzmir için yerel sanal market önerisini bilmiyorum ama bildiğimiz büyük marketlerin sanallarından da ihtiyacına göre olmadı haftaya için alışveriş yapsın, olmaz mı?
Merhaba.Merhaba, öncelikle mesajınız için teşekkür ederim. Biz 3 kişi yaşıyoruz, annem ben ve kardeşim. Babam şehir dışında çiftçilik yapıyor. Ekmeği 6-7 tane alıp buzluğa atıyoruz, stoğumuz var baya ama evde bazı şeyler çok çabuk bitiyor. Mesela yoğurt, sebze, makarna, kahve tarzı gıdalar. Bu yüzden sordum.
M... ile başlayan market int alışverişi yapıyorsun eve servisle getiriyolar.yokmu orda.. sizin büyük marketiniz var k... ile başlayan onlar eve servis yapmıyolarmı. İaim veremiyoruz sanırım
Biz de alttaki üyenin önerdiği şekilde çiğ süt alıp 5 lt yoğurdu kendimiz mayalıyoruz..bahsettiğiniz diğer ürünler de iki haftalık alınabilir sanki..bu ara pazar fiyatları da bi hayli uygundu(İzmir’de de öyle mi bilmem) M ile başlayan market fiyatları bi hayli fahiş ama Türk kahvesiyse bu ara Kocatepe kahve orda indirimdeydi, Nescafe ise Jacobs’un mini bir kavanozu A bilmem kaçlı matkette indirimde bu aralarMerhaba, öncelikle mesajınız için teşekkür ederim. Biz 3 kişi yaşıyoruz, annem ben ve kardeşim. Babam şehir dışında çiftçilik yapıyor. Ekmeği 6-7 tane alıp buzluğa atıyoruz, stoğumuz var baya ama evde bazı şeyler çok çabuk bitiyor. Mesela yoğurt, sebze, makarna, kahve tarzı gıdalar. Bu yüzden sordum.
Biz bir de evde oturmaktan şişmeyelim diye az yiyoruz annemle:)Siz market sormuşsunuz ben nasıl yiyecekler saklanır gibisinden bişiler yazmışım. Biraz konu dışı olmuş,sorry
nobahari ya katılıyorum.Misal biz 3-4 paket unonun paketli ekmeklerinden aldık,buzluğa attık.Bittikçe normal dolaba indirip tost makinesi ya da tavada ısıtıp yiyoruz.Buzlukta olduğundan tazecik kalıo,yeni alınmış gibi.Uzunca süre idare ediyor.
Onun dışında markete gitmeden ne ihtiyaç var yok inceleyip detaylı bi liste yapıoruz.Bizi 2 hafta falan idare ediyor bu şekilde.Ayrıca bazı şeyleri bi kaç tane ya da büyük olanından alıoruz.Örneğin yumurtayı falan 30luk koliyle alıorız ki uzun süre idare etsin.Benzer şekilde bazı şeyleri de 2-3 şişe alıoruz (kefir,süt gibi-son kullanma tarihlerine de bakıoruz tabi).Aynı şekilde pazardan aldıklarımızı da bir nebze fazla alıoruz,annem bazılarını bozulmaması için hafifçe haşlayıp buzdolabı poşetlerimde buzluğa atıo daha snra kullanmak adına.Bu şekilde de 2 hafta gidiyor.(aslında buzluğumuz büyük olsa daha da uzun süre giderdi)
Kasaptan da biraz et alıp yarım kilo olcak şekilde ayırıp buzdolabı poşetinde buzluğa attık.
Mandıradan da 3-4 kalıp peynir aldık ve peynir kalıplarını ayrı ayrı vakumlattık.Bu şekilde 6 aya kadar dayanıomuş.Paketler bittikçe vakumluları açıyoruz sırayla.Zeytin falan da kiloluk aldık ki çabuk bitmesin.
Böyle toplu görününce çok harcanıomuş gibi duruyor aslında ama normalde ay içinde de bu kadar harcıo insan.(gereksiz şeyler ve de gereklileri fazlaca stoklamadıkça)Sadece birden nakit çıkışı olduğından insan kötü hissedio
İzmirdeyim ben de ve sanal market kullanmadım hiç.Sadece normalde çerezleri ve baharatları "Ümit Kuruyemiş "ten alıyoruz. Ama çarşıya inmek istemediğimden bugün ordan online sipariş verdim,hemen kargoya verdiler.Yarın teslim gözüküo.Bakalım ben de sanal market olayını yeni denicem.Normalde ürünleri uygun ve tazedir.Başka da bildiğim yok maalesef.
Biz de alttaki üyenin önerdiği şekilde çiğ süt alıp 5 lt yoğurdu kendimiz mayalıyoruz..bahsettiğiniz diğer ürünler de iki haftalık alınabilir sanki..bu ara pazar fiyatları da bi hayli uygundu(İzmir’de de öyle mi bilmem) M ile başlayan market fiyatları bi hayli fahiş ama Türk kahvesiyse bu ara Kocatepe kahve orda indirimdeydi, Nescafe ise Jacobs’un mini bir kavanozu A bilmem kaçlı matkette indirimde bu aralar
Bu arada biz de annem, kardeşim ve iki miniğimle yaşıyoruz
Bu arada bulunduğunuz yer Karabağlar etrafında mı? Oraların sınır hattıyla pek bi oynuyorlardı da bi aralar:/
Biz de öyle,hatta spor yaptığımızdan (leslie) biraz kilo bile verdikBiz bir de evde oturmaktan şişmeyelim diye az yiyoruz annemle:)
Migros sanal 4 gün sonraya sipariş alıyor. Sabah sekizde açılıyor 4 gün sonranın siparişi öğleni bulmuyor dolması. Sabah erken sipariş verir ve dört gün beklerseniz geliyor. 7 gün olması imkansız en fazla 4 gün açıyor migros sanal siparişleri. Hemen hemen her hafta 2 kez bu şekilde sabah erkenden sipariş veriyorum ben. Bir de kapıda ödeme kabul etmiyor artık sanal posla sipariş anında ödüyorsunuz.
Ekmeğinizi yoğurdunuzu evde kendiniz yapın, benim tavsiyem bu yönde. O kadar zor değil.
Biz de öyle,hatta spor yaptığımızdan (leslie) biraz kilo bile verdikamma velakin yine de temel bazı şeyler ihtiyaç oluyor.Peynir,ekmek,zeytin gibi..Ulaşmak istediğimizde dışarı çıkmak zorunda kalmamak adına bazı seyleri stokladık el mecbur.Ama 6 aya kadar ömrü var etin,peynirin vs.Birden yemiyoruz:) Ama inanın hiç aburcubur yemiyoruz.Bağışıklığı güçlü tutmak adına sağlıklı beslenmeye çalışıyoruz. Tabi tüm bu dikkat ne derece işe yarar bilinmez.Allaha emanetiz hepimiz.
Şu an internet sitesinde, oturduğumuz adrese gönderim tam 7 gün sonrasına. Yok o işin zorluğunda değiliz biz, dışarı çıkma işini minimuma indirmeye çalışıyoruz sadece.
Hehe olsun siz gene zayıfmışsınız.Süreçten snra verirsiniz Allahın izniyle. Biz annemle biraz balık etliyiz:))) ve onun kullandığı ilaçlar da olduğundan (kansr geçmişi var) özellikle dikkat etmeye calısıom.Garibim tatlı istio falan ama haftada 1 gün sadece ve o da şekersiz;bal ve pekmezle tatlandırıomBiz de tam tersi. Oturdukça yiyiyoruz, kahve ve çikolata tüketiyoruz, yemekten sonra çay demliyoruz. Sıkıntıdan delirdik. Ben ders çalışıp, kitap okuyorum, kardeşim zaten uyku düzenini mahvetti, annem bizi doyurmak için canla başla tatlı yapıyor, e o da bize pahalıya patlıyor tabii. Ben karantinaya girdiğimde 55tim, şimdi 63üm mesela.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?