Tüp Bebek Merkezleri İzmir Kent Hastanesinde Tüp Bebek Yaptıranlar

canım..biz 4 yıllık evliyiz ve yaklaşık 3 senedir bebek istiyoruz...bu kış eşimde varikosel olduğunu öğrendik ve hemen ameliyat yerine bir de profa gittik. prof ameliyata gerek olmadığını ilaçla tedavi olacağını söyledi...nitekim ilaçla sperm sayısı artmasada morfoloji ve hızlılık düzeldi...ama sanırım bu yeterli olmadıki hala bebişim yok.. ve birde symrna ya gidelim dedik ne diyecekler diye...birde ben muayne olayım dedim.. bende bir şey çıkmadı ama dediğim gibi spermsayısı aylardır aynı...ve tüp bebek önerdiler...
ilk önce bana rutin kandan hormon testleri yapıldı.eşimede spermiyogramına bakıldı..sonuçlar çıktıktan sonra funda hanımın odasına girdik..hem ben muayne oldum hemde bize tedavinin açıklamasını yaptı.. daha sonra hasan beyin odasına alındık ve fiyat konuşuldu...

fiyatlarsa şöyle:
kandan hormon ve spermiogram 79tl(yalnız eşimde bende sgklıyız)
daha sonra rahim filmi istiyorlar 800tl(eğer tüp bebek tedavisine başlayacaksan 500tl)
ilaçlar 1000tl--1600tl arası tutuyormuş.
tüp bebek tedavisi ise 2500dolar mış.toplam 5000-6000tl yi bulacakmış.
ama bunun yanında bize dışarda yaptırmamız için kan testlerinin yazılı olduğu başka bir kağıt verdiler özel yerlerde çok pahalı.bir poliklinikte sorduk eşim ve benim testlerim 1000tl tuttu..zaten çok pahalı olduğu için bunudevlet hastanesinde yaptırabilirsiniz denildi...bu testler eşimle anladığımız kadarıyla(aids-hepatit testi gibi) bulaşıcı hastalık olup olmadığını anlamak için yapılııyor...

ama ben bu ay tüp bebek tedavisine başlamaktan vazgeçtim.çünkü ev felan taşımam gerekebilir...ayrıca tam karar vermişte değilim..herkes için değişiyor dr.ların ilgisi ve başarısı.. birde kentle görüşmeyi düşünüyorum ama nasıl olacak bilmem? bu kadar araştırınca kafamda karışıyor..aslında besmele çekip başlayacaksın..ama insan o kadar maddi ve manevi yıpranacaksa sonucu güzel olsun istiyor..
rabbim kucaklarımızı boş bırakmasın insallah.....

bende smyrna da rahim filmi çektirdim 400 tl idi . tüp bebek olunca 800 mü oluyormuş. kent in başarısı daha fazla ama kısmet bu işler nerde olacağı belli olmaz..

bende smyrna da rahim filmi çektirdim 400 tl idi . tüp bebek olunca 800 mü oluyormuş. kent in başarısı daha fazla ama kısmet bu işler nerde olacağı belli olmaz..

hangi ay çektirdin tatlım..?
bize normal fiyatı 800 ama tüp bebek tedavisi olacaksan hastalarımıza 500tl denildi...bu arada sen de mi hastane arıyorsun?

bu konuya kimse uğramıyor artık...
aslında tecrübeli arkadaşlar ize yardımcı olsanız ne iyi olurdu..

ben smyrnayı daha ucuz sanıyordum.en son 3000-3500 tl gibi birşey duymuştum.2500$ ise onlar da arttırmış fiyatı.
dışarda yaptırmanız için verilen kağıtta yazılan testler hangileri peki?

kızlar selam,
bende aralık ocak gibi kentte başlıyacağım inşallah.smyrna dan vazgeçtim.bazı testler istediler onları sağlık ocağı ve hastaneler ücretsiz yapıyormuş.hepimize hayırlısı olsun

hangi ay çektirdin tatlım..?
bize normal fiyatı 800 ama tüp bebek tedavisi olacaksan hastalarımıza 500tl denildi...bu arada sen de mi hastane arıyorsun?

defnecim kusura bakma görmemişim ben mesajları. ben temmuz da çekildim smyrna da ayla hanım çekti. ama cihazları yok çınarlıda çekiyorlar. çınarlıdaki makine de biraz eskiymiş sonradan öğrendim. kent aynı fiyatsa gidip orda çektir derim . ama bize direk fiyat 400 tl anestezili dediler. yok tüp yaptıracaksan böle şöle demediler. ben zaten oraya hsg çekinmek istiyorum diye gittim. tüplük bi durumumuz olup olmadığı zaten hsg de belli oldu.
görmezsem özelden yaz mutlaka cevaplarım.

Son düzenleme:
senin durumlar nasıl,karar verdin mi nereye başlayacağına.

hayır ya daha karar veremedim...ne yapacağım bilmiyorum...orası mı burasımı demeye vaktimde kalmadı adet tarihim yaklaşıyor...karar verince mutlaka yazarım..aşamalarıda açıkça anlatırım...

ben smyrnayı daha ucuz sanıyordum.en son 3000-3500 tl gibi birşey duymuştum.2500$ ise onlar da arttırmış fiyatı.
dışarda yaptırmanız için verilen kağıtta yazılan testler hangileri peki?

bulaşıcı hastalık olup olmadığını anlamak için yapılan testler birde hormon tahlilleri varmış tamamını yazmamı istersen bir dahaki msjda yazarım..

kızlar selam,
bende aralık ocak gibi kentte başlıyacağım inşallah.smyrna dan vazgeçtim.bazı testler istediler onları sağlık ocağı ve hastaneler ücretsiz yapıyormuş.hepimize hayırlısı olsun

kent mi istedi bu tahlilleri?sen kararını vermişsin ne güzel..sıra bizde....bende kentle görüşsem fena olmayacak....randevu mu almak gerekiyor..? birde illa adet dönemi mi gitmeliyim? yani bu hafta gitsem olmaz mı?yine de görüşebilir miyiz?

valla bana burda çekiyoruz dediler.. ama ben bu ay gidemediğim için daha çektiremedim diğer aya kaldı..aslında dediğin gibi önce kentle görüşmek lazım..eğer her şey aynı fiyatsa kentte denemek daha faydalı..hele birde tüp bebeği orda yaptıracaksan hepsinin aynı yerde olması daha iyi....hepimiz bebeklerimize kavuşuruz insallah...

evet canım tüpten önce istediler. 1,5 sene önce yaptırmıştık evlenirken ama son 6 ayda yapılması gerekiyomuş aids hepatit bişey daha vardı onları yaptır gel deiler ama hormon tahlilini kendi bünyemizde yapıp görmek isteriz dediler galiba onlar tüp fiyatına dahil değil. onları işte aralık gibi konuşurum .ama bana 5 500 ü bulur dedi handan hanım. ben ilaçlara para vermeyeceğim o yüzden bana baya bi ucuza gelcek ama. belki aralığa kadar doğal yolla bir sürpriz olur:)
canım kent çok dolu önce ara telle. israel bey sürekli yurt dışına çıkıyor. bir de ekimde mi kasımda mı ne embriyolog 15 gün kadar ABD de olacak işler baya bi duruyo yavaşlıyo yani. adet günü gitmen senin için daha sağlıklı olur ama acelen varsa hemen ara randevu al. durumunu bi anlat göster tahlilin vs ne varsa. istersen tel no yazarım sana.

ya smyrna yeni hsg aleti aldı yada başka bişey var benim bilmediğim.

Son düzenleme:

arkadaşlar kent hastanesi rahim filmini 800 tl ye çekiyor smyrna da 400 tl ye cekiyorlar
bizim gelin kent hastanesinde 3.denemede tuttu sakın verdikleri rakamlara kanmayın inanın üzerine çok ilave oluyor
ben smyrna ya yeni başladım
histereskopi 500 tl ödedim
3000 merkeze ödeyecegiz
ilaclar 1000-1500 arası tutacak
kent hastanesinin tüp bebek bölümünü ısraıl bey kiraladı ilaçlarıda dikkat ederseniz kardeşinin eczanesinden almanız için ısrar ediyor israil den getiryorlar ilaçları sakın kanmayın onlara para için herşeyi yapıyorlar...

insallah doğal mucizen seninle olur....benim artık ümidim yok..bu yüzden tüp bebek en mantıklısı...aslında fiyat olarak hemen hemen aynı her ikisi de...ama karar vermek zor gerçekten...biliyorum şehir dışına çok çıkıyor kent hastanesinin dr.ları duymuştum..bu aralar da bende çok doluyum..dr.larla paraleliz yani meşguliyet konusunda :)

bana smyrna hsg burda çekiyoruz dedi ama belkide ilk görüşme olduğu için müşteri kaybetmek istememiştir. ya da ben yanlış anlamış olabilirim.. o gün gerçekten heyecanlıydım...artık tüp bebek yaptırmayı kabullenmiş sayılırım.. bu bile benim için bir ilerleme...Rabbim bebeklerimizi bizlere tez zamanda verir insallah....

valla defnecim tamamını yazarsan çok sevinirim.

evettt..yazıyorum arkadaşım bize dışarda yaptırmamız için verilen tahlilleri içinde anladıklarımda var anlamadıklarımda:
bana:
hsb-ag / anti-hsb/ hcv/ anti-hcv/ hıv/ toxoplazma lgG/ toxoplazma lgM /rubella lgG/ rubella lgm/ bunlar serolojik incelemelermiş.

ft3/ft4/tsh bunlarda hormonlarmış...

eşime:hsb-ag / anti-hsb/ hcv/ anti-hcv/ hıv

bunlar özel yerlerde çok pahalı..o yüzden devlette yaptırın dediler...

sizin en yakınlarınızdan biri denemiş kentte.sizde bir ön fikir oluşmuştur muhakkak...umarım sizde bebeğinize tez zamanda kavuşursunuz..sonucunuzu mutlaka burdan bildirin..dilerim mutluluğunuzu paylaşmak nasip olur...

canım neden hiç ümidin kalmadı. sorun eşinde mi? ne kadar zaman oldu sizin? bak bir sürü tüp deneyip boş dönen arkadaş var burda. ben o yüzden tüp e başlamadan önce tüm ihtimalleri deniycem .tüp en son basamak olcak. çünkü o da mucize değil diyolar hep. yani kesin bi tedavi değil.tabiki ilk denemedede olabilir yaptıracaksan olumlu düşüneceksin ama eğer yaşın geç değilse bekleyebilirsin. ama yaş ve yumurtalık rezervin sorunsa tabiki hiç bekleme. bendede tüp kapalı.diğer tüpten de gebe kalamadım bir türlü ama eşime vitamin ve destek tedavisi yapıyoruz ki doğal yolla olma şansı artsın.

teşekkürler.başka bir topikte bir arkadaş kentte sadece hcv ve hıv'ı dışarıda yaptırıyormuşsun,eğer istersen kentte yaptırırsan iki kişi için 200-300TL dedi yanlış anlamadıysam.yani herhalde hormon tahlillerini kendileri yapıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…