İzmir Sohbetleri

hoşgeldiniz canlarım...kardelencim pğlunun doğum gününü kutlamıştım bikaç sayfa evvel...yine de kutluyorum..nice yıllara sağlıkla inşallah...:))

Onbir ayın sultanı geldi..Hoş geldin Ya Ramazan...

Herkese,
Hayırlı Ramazanlar...
Allah tekrarına sağlık sıhhat ve afiyetle kavuştursun inşallah...:Saruboceq:

GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ...

Pazar geceleri banyo yaptıktan sonra TV' de bizimkileri izlemek :
Ertesi gün okul olduğu içinde evde ayrı bir telaş!
Ayyy!! önlükler yıkanır , ütülenir...Tırnaklar kesilir...Pazartesiye yetişecek ödevler son kez gözden geçirilir...
Sonrasında birde parlament sinema gecesi vardı..geç başladığı için izleyemeden sitemle erkenden yatmak zorunda kalmak vardı...
Çok fazla kanal seçeneğimiz yoktu ..Şimdilerdeki gibi bilmem kaç yüz kanal arasındaki karar vermek zorunda kalmıyorduk..O yüzden tatlı geliyordu belki de..herkes aynı şeyi izliyordu..mecbur..Birde dallas,flamingo yolu, şahin tepesi, köleler, küçük ev var benim şu an hatırladığım o yıllardan..Aslında dahası da vardı ancak şu an aklıma ilk gelen onlar...

Şimdi büyüklerimizi daha iyi anlamaya başladım galiba..''Biz eskiden....' diye başlayan anılarını anlatmak isteyişlerini..Zaman o kadar çabuk ilerliyor ki..Sen istemesen de zamanın gerisinde kalıyor yaşadığın bazı şeyler...
Hayat bu işte...Tarih tekerrürden ibaret..Sadece oyuncular değişiyor sahne aynı aslında...

Sibel ablam o kadar güzel bir yazı ki...İnan yüreğim cız etti.Keşke o günleri tekrardan yaşayabilsek:1no2:

Şimdi ki nesil aslında ne kadar şansız...Sadece bilgisayar ve PS oyunlarından ibaret hayatları ve doğru düzgün arkadaşları yok,olsa da konuşacakları doğru düzgün muhabbetleri yok...
:gitme:

Evt jazmincim...çocuklar asosyal oluyorlar ne yazık ki...senağlama
kaydirigubbakcemile5 valla ablam alışverişe gtmiştik geldik...sen napıosun ne var ne yokŞeniz
ne olsun cnm..aynı şeyler...sen anlat bakalım neler yaptın? Nasıl buldun İNG'yi:uhm:

Evt jazmincim...çocuklar asosyal oluyorlar ne yazık ki...senağlama

ne olsun cnm..aynı şeyler...sen anlat bakalım neler yaptın? Nasıl buldun İNG'yi:uhm:

Allah nasip ederse çocuğumu bu şekilde yetiştirmek istemiyorum.Teknoloji denen şey hayatımızdan çok şey götürdü maalesef...:gitme:

İzmir'in Kızları...opuyorumnanaktan
ooooooo kibelecikte gelmis hosgelmis nasilsin canimopuyorumnanaktan
ortim valla cok anlamli bir yazi gecmisi hatirlattin nerde o eskilerde kalanlar zaman cok degisti sagolasinopuyorumnanaktan

Hayat dersleri...

Hayvanlar bir gün kim daha çok doğurabilir diye çekişmeye başlarlar.
Hep birlikte dişi aslana gidip danışırlar.
“Sen kaç tane doğurabiliyorsun” diye sorarlar aslana.
“Bir” diye cevaplar dişli aslan;
“-Fakat ben aslan doğururum...”
(...DERS: Nitelik nicelikten önemlidir)
“Neden böyle yan yan yürüyorsun yavrum” diye sorar anne yengeç yavrusuna...
“Düzgün yürüsene” der...
“Pekala anne” der yavru.
“-Sen önümden düzgün yürü, ben seni takip ederim...”
(...DERS; Hareketler sözlerden önce gelir)
Aslanın biri, bir koyunu yanına çağırır ve nefesinin kokup kokmadığını sorar.
“Evet” diye cevaplar koyun. Aslan bu cevaba kızar ve koyunu oracıkta parçalar.
Daha sonra kurda seslenip yanına çağırır, ona da aynı soruyu sorar.
“Hayır” diye cevaplar kurt korkudan. Ancak o da yağcılık yaptığı için aslanın öfkesinden kurtulamaz.
Sıra tilkiye gelmiştir. Aynı soruyu tilkiye de sorar. Tilkinin cevabı şöyle olur;
“-Üzgünüm, üşütmüşüm biraz, o yüzden burnum koku almıyor...”
Alıntı...

Beğendiğim yazıları sizinle paylaşıyorum canlarım...umarım beğenirsiniz...

sibelciğim o günleri bir an tekrar yaşadım ne güzel günlerdi çocuklarımız dizimizin dibindeydi şimdi birinin yanındayken diğeri olmuyor yinede canları sağolsun güzel günlermiş mücadeleyle geçmiş tadına varamadık

Koca filazof Eflatun'a 'insanoğlunun onu en çok şaşırtan davranışları nelerdir?" diye sormuşlar.

EFLATUN tek tek sıralamış:

"Çocukluktan sıkılırlar ve büyümek için acele ederler. Ama büyüyünce çocukluklarını özlerler, geri dönmek isterler"

"Para kazanmak için durup dinlenmeden çalışır, bu uğurda sağlıklarını yitirirler. Sonra yitirdikleri sağlıklarına tekrar kavuşmak için, eskiden sağlıklarını kaybetme pahasına kazandıkları tüm paralarını doktora, ilaca, kaplıcalara yatırırlar."

"Yarınlarından öyle derin endişeler duyarlar ki, bugünü yaşamayı unuturlar. Dolayısıyla hem bugünü, hem de yarını kaçırırlar."

"Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşarlar, ancak hiç yaşamamış gibi ölürler."

a.s.

Haklısın murgiz ablam...şimdi küçük olsalar da yanımızda olsalardı keşke...senağlamaAllah acılarını göstermesin...:Saruboceq:
iyi yapiyorsun ortim emegine saglikopuyorumnanaktan
ortim ben nette başka sayfalarda hep bir şeyler okurum...burdaki sayfamda açık durur..beğendiğimi sizinle paylaşıyorum...kaydirigubbakcemile5

ayyyy çok duygulandm bir an göğüsmde uyuyan mink yavrumn byüynce yanmda olamyacğı gnler geldi aklıma ama allah m sağlk huzr versnde ona da dayanlrmafoldumben
sibel ablm çok doğru sözler bnlr

Herkes hayatını kendi tercihleri doğrultusunda yaşar elbette. Ancak siz yine de bu hayat derslerine bir göz atın. Belki de kötü giden hayatınızı iyiye çevirebilecek bir ipucu vardır...

* Bir sorunla karşılaştığında bil ki üstesinden bir şekilde gelebilirsin
* İyice tanımadan hiçbir insana bağlanma.
* Bitmemiş ilişkilerin üzerine ilişki kurma, acı çeken sen olursun.
* İyice soruşturup diğer insanların da haklı olabileceğini düşün.
* Seni takmayanı sende takma, konuşmayanla asla konuşma.
* Yalanını yakaladığın kişinin düzelebileceğini düşünme.

* İnsanlara doğru değer ver, haketmeyenleri sil.
* Kimseye yalvarma.
* Asla dönüp de arkana bakma.
* Sır tutmasını bil.
* Dostlarının yeri ayrı, sevgilinin yeri ayrı. Sevgilin için dostlarını, dostların için sevgini satma.
* Hakettiğin sevgiyi alamadın mı? Kendini üzme, sorun sen değilsin.
* Kimsenin lafıyla dolduruşa gelme, ama aklının bir köşesinde de tut.
* Bir ilişkiyi kafanda bitirdikten sonra iki çift tatlı söz, iki damla gözyaşı için asla yumuşama.
* Seni sevenlerle, kullananları iyi ayırt et.
* Seni dinleyip anlamaya niyeti olmayanlarla tartışma.
* Emrivaki oluşturulan dostlukları kabul etme.
* Eğer verdiğin o kişide kalmıyorsa ikinci bir sır şansı verme.
* Kendini öven insanlardan kaç.
* Karşındakinin doğruyu söylediğini varsayma.
* Kendine saygını yitirmene neden olacak hiçbir şey yapma.
* Sorunun olduğunda insanlar zaman ayırıp seni dinliyorlarsa onların öğütlerini gözardı etme.
* Göz göre göre su birikintilerine taş atma, mutlaka üzerine sıçrar.
* Gözyaşlarının değerini bil. Onları haketmeyenler için harcama.
* Sana bahşedilen zekayı kullanmayarak Allah'a hakaret etme!
* Senin zekana inanan insanları hayal kırıklığına uğratma.
* Kendini sev.
* Alkol alınca kontrolünü yitirenlerle asla tartışma.
* Dışarıdaki güneşe bakıp gülümse ve önünde koskocaman bir gelecek olduğunu unutma.
* Dostluğunla yetinmeyenler için hiçbir fedakârlık yapma.
* İnsanları kaybediyorsun diye ağlayıp sızlama, ama kazandığın insanların değerini bil.
* Kimseye taşıyabileceğinden fazla değer verip bununla övünmesine fırsat verme.
* Güvenmediğin kimseye aleyhine kullanılabilecek hiçbir koz verme.
* İstediğini almak için asla duygu sömürüsü yapma...

Alıntı...

vereliniortak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…