- 11 Aralık 2018
- 42.602
- 264.764
- 598
- Konu Sahibi FairyTale89
-
Asfalyalarımızı attırmak için yapıyorlar hep. Biri simit der biri çekirdek der.Çekirdek değil o. Çekirdek olsa duramazsın.Çiğdem onun adıBir de yenmez çitlenir. Dikkat et yoksa izmirliler fena kavga çıkarır
Zaten nüfusa oranla en çok döviz birikimi olan yer Yozgat , Nevşehir ve Aksaray’dı sanırım . İşsizlik işte , zamanında gitmişler . Arkadaşımın ailesinden de yurt dışında yaşayan kişiler vardı .çoğu almanya fransa avusturyada dır ordakilerin.zenginlerdir yani ne köyüilahi esra erol
pardon çok özür dilerim simit yerine de gevrek diyeceğimm bundan sonraÇekirdek değil o. Çekirdek olsa duramazsın.Çiğdem onun adıBir de yenmez çitlenir. Dikkat et yoksa izmirliler fena kavga çıkarır
Aynen öyle.Asfalyalarımızı attırmak için yapıyorlar hep. Biri simit der biri çekirdek der.
İncir?pardon çok özür dilerim simit yerine de gevrek diyeceğimm bundan sonra
çamaşır suyunu çözemedim ama neyseeeİncir?
Çamaşır suyu?
Kumru deyince aklına ne geliyor?
Hele sen su sorulara cevap ver sonra tekrar değerlendiriri
Klorakı diyor.çamaşır suyunu çözemedim ama neyseee
haa tmm.bir de .......... izmir deniyor maalesef o en üzücüsüKlorak
Evet biz alıştık.haa tmm.bir de .......... izmir deniyor maalesef o en üzücüsü
Yorumun 4 ayri köşesinde emojiyle yanıt olsa hepsine muhteşemi basmak isterdimİzmirli değilim ama İzmir’i gömenlere karşı duruşum ektedir:
+100000000000000Bir izmirli olarak yaziyorum (ist’da yasiyorum isim dolayisiyla):
guzel insanlarla dolu guzel izmirin her yerinde yasayabilirsiniz, en kotu yerinde bile oyle cok korkunc olaylar duymadim. Altyapisi kotuymus pehhhh, kafa yapimiz yeter
Allah gönlünün muradını versinHayallerimde, dualarimda, hıdırellez dileklerimde, meditasyonlarimda hep, her zaman İzmir'de yaşamak var.
Bulunduğum şehrin medeniyet seviyesine daha fazla katlanamıyorum.
Bir mancınıkla İzmir'e atılsam keşke.
Denize bakan bir kavak ağacı olarak bile İzmir'de yaşamaya razıyım.
Seviyoruz çünkü. Siz de sevin doğduğunuz yaşadığınız yeri. Biri gelip canım sinop dedi de Sinop’a canım diyemezsiniz sadece izmire diyebilirsiniz mi dedik?Neden İzmir ile ilgili herhangi bir konuda hemen İzmir güzellemesi yapılır bunu hep merak etmişimdir.
İzmir'i yerenler ayrı konu. Onu tartışmak istemem zaten.
Ben diğer konuyu merak ederim
Ne bileyim burda Sinop sorulsaydı.
Ah canım Sinop kalp
Sinop başkadır
Sinop aşktır
Biz Sinoplular şöyleyiz
Çünkü Sinoplu olmak
Vs
Gibi söylemler neden olmaz mesela.
Bunu hep merak etmişimdir.
Nedir bu tüm iller bir yana İzmir bir yanacılık.
Aslında kimseyle tartışmak istemem. Çünkü yazar burada İzmir'i yermiyor. Bu farkı anlamaya çalışıyor
Benim memleketim de İzmir'e yakın sayılabilecek bir il. Doğası denizi tarihi vs muhteşemdir mesela.
Herkes sever herhalde memleketini. Ondan belki....
Neyse. Konu sahibi gitmiş zaten.
İzmir'i gezdim ben beğendim güzeldir, yaşayacak mı acaba
Gayet iyi anladınız bence.Seviyoruz çünkü. Siz de sevin doğduğunuz yaşadığınız yeri. Biri gelip canım sinop dedi de Sinop’a canım diyemezsiniz sadece izmire diyebilirsiniz mi dedik?
Terslemedim ki, sizin ters anlayasınız varmış. Dediğiniz sebeplerin hepsi olabilir evet, biliyormuşsunuz demek ki sebepleriGayet iyi anladınız bence.
Kimse size diğer illeri diyemezsiniz demedi.
Ben zaten seviyorum yaşadığım yeri. Tam da bu şehirde olmalıydım zaten.
Yaşadığı yeri seven herkes bu şekilde davranmıyor.
İzmir'in bir farkı var.
Belki de birbirinize bağlısınızdır.
Mesela iki İzmirli Adana'da karşılaşsa hemen dost oluveriyordur belki. Tutkunsunuzdur şehrinize, insanınıza...
Bunlar olabilir? Bana böyle şeyler söyleseydiniz daha samimi olurdu. Terslenmek yerine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?