Tüp Bebek Merkezleri İzmir'de tüp bebek yaptıranlar lütfen yardııım!Çok kararsızım.

Herkes mi tatil de yaaaaaa...kimse niye yazmiyor ne var ne yok bu sıcakta nasıl zaman geçiriyorsunuz..ben klimasız yasayamiyorum..üşütecem diye korkuyorum yaaaa...dun otellere baktım can sıkıntısından zaten aşırı pahalı hayatta gidemeyiz yakin çevreye uzaklara da vücudum dayanmaz..uffff...fotolari gördükçe kendimi orda hissettim bazen insan zamanın tatilin kıymetini bilmiyor..simdi çok iyi anladım..İnşallah kimse benim gibi olmaz..

Ahh ahh tatili kim kaybettide biz bulcaz canim yaa..sicaktan butun gun kavruluyorum yazliga getirdi esim ama burasida fena aksamlari sadece iyi oluyo izmirden.burda olupta yatmak daha kotu

Ahh ahh tatili kim kaybettide biz bulcaz canim yaa..sicaktan butun gun kavruluyorum yazliga getirdi esim ama burasida fena aksamlari sadece iyi oluyo izmirden.burda olupta yatmak daha kotu
En azından insanları izle kuzum git deniz kenarında al kitabini aksam ustu otur..O bile değişiklik ...tv de izliyecek hic bir şey yok...ondan senin sesin cikkkmmmiiyyoorr kaç gündür

En azından insanları izle kuzum git deniz kenarında al kitabini aksam ustu otur..O bile değişiklik ...tv de izliyecek hic bir şey yok...ondan senin sesin cikkkmmmiiyyoorr kaç gündür
Yaa orasi oyle haklisin balkona cikip onlari izlemekte guzel ama icim gidiyor iste..kitap kalmadi okumaktan 2 kere okudugum kitap bile var sen nasilsin canim bebisle neler yapiuosunuz

Yaa orasi oyle haklisin balkona cikip onlari izlemekte guzel ama icim gidiyor iste..kitap kalmadi okumaktan 2 kere okudugum kitap bile var sen nasilsin canim bebisle neler yapiuosunuz
Benimde gidiyor herkes heryerde tatile gidenler tekrar tekrar tatillerde nasıl para yetiyor tek maaşla anlamıyorum..her hafta bir yer tutsan imkansız basa çıkılmaz..beach ayrı para pansiyon ayri para...otele zaten gitsek nolcak 2 günlük girdiğinizde çıktığımız bir..babannesinin yazlığı taaa çandarlı da çok uzak dönüş yoku işkence oluyor haftasonu...offf ama yaaa...su ağustos u da atlatırsak herkes bacağını kırıp oturur herhalde dimi..:)))) kardeşim aradı çeşmeye gitmişler görmediği kimse kalmamış...geçen gün düğünü olan arkadaşımı görmüş..domuz eltiyi ve kocasını görmüş...bende kocamda gelsin yemek yapsın diye bekliyorum..seneye alcam çocuğumu her hafta cuma gitcem bir yere pazartesi doncem çok hırslandım coookkkkk...yurtdışı tatilim de ayrı olcak..

Su boyama kitabini alcam bende..belki o stresimi alır ben sana göndereyim bendeki kitapları işin tuhafı o kadar kötüyüm ki kitap ta okuyamıyorum..bilmiyorum bebek te bir saattir pek bi kasildi karnimda reiki müziği açtım artik sesleri duyuyor diye..ona mi kasildi bilemedim..yattığım yerde karnım geriliyor...birde gece sırtım çok ağrıdı.

Sen en iyisi kitaplari bosver esine soyle siz gelin aksama kadar laklak ederiz .yer icer yatariz.seneye de biz insanlari catlaticaz ins kizcelerimizlee

Sen en iyisi kitaplari bosver esine soyle siz gelin aksama kadar laklak ederiz .yer icer yatariz.seneye de biz insanlari catlaticaz ins kizcelerimizlee
Bütün sosyal medyaya katılıp her yerden bildirim yapacağım :)) nerde kuzu o yaaa merdiven indim mi çıktım mi sonra 1 hafta oynatmiyor yerimden..başına kalırız valla hadi ben neyse de benim çenesi düşük eşimi çekmek var geçen gün düğünde baktım bu bana of pof yapiyor...uzun zamandır görmediğim ilkokul arkadaşım in da bizim masadaydı ilkokuldan beri yani..baktım benimki yaninda ki adamla konuşmuyor ben sordum sen ne isle uğraşıyon diye mali müşavir mis oda..allah bu yaa..esim masaya gelince hayatım memette mali müşavirmis dedim bıraktım onları butun gece çocukla konuştu:)))) bana çok sarmadi :))) yoksa kalkalım hadi deyip duruyordu...sizin yazlık nerdeydi canım..

Kizlar bu ne sicak.. bu gun kontrolum vardi.. simdilik 6 tane yumurtam var.. carsamba belli olurmus.. az kaldi.. dua edin bana kizlar..

Kizlar bu ne sicak.. bu gun kontrolum vardi.. simdilik 6 tane yumurtam var.. carsamba belli olurmus.. az kaldi.. dua edin bana kizlar..
Ederim kuzum..etmem mi sende bizi haberdar et valla sıcaktan bunalimlardayim ben çok fena beynim sulandı içim şişti evde yatmaktan..unutuyorum bazen..can sıkıntısından konuşmadığım forum kalmadı..5bin sayfalık bir forum var onu okuyorum kitap oku desen okumam o kadar rahim ağzı yetmezliği var kizlar doğurmuş mu diye merak tan okuyorum..ben seni bize çağriyorum klima var diye elpis beni çağırıyor yazlık var diye..

Kusadasinda canimm..sen dusuk ceneli gormemissin benimkinin cenesi iki dakika durmaz biz ailecek alisigiz susam insan sevilmez bizde

Arkadaslar merhaba
oncelikle bebek bekleyenlere saglikli guzel bir hamilelik diliyorum insallah saglikla kucaginiza alitsiniz.
bebek isteyenlere de hayirlisiyla en kisa zamanda nasip olur insallah.
ben de tüp bebek dusunuyorum ve yeni basladim arastirmaya. Kaan beyden epey memnun olan var sanirim. Bir de erdal bey varmis bilginiz var mi acaba?
Ya da kimi onerirsiniz?
Bir de kaan beyleve erdal beyle tup bebek fiyati hakkinda bi bilgi verebilir misiniz. Tabi kisiden kisiye degisiyordur ama ortalama bir fiyataihtiyacim var.

Herkese Merhabalar.
Öncelikle biraz kendimden bahsetmek istiyorum. 34 yaşındayım. 8 senelik evliyim. Kendi işimizle uğraşıyoruz ve haftanın 6 günü günde en az 12 saat çalışıyoruz. Normalde stresli ve şu anik ekonomik durumunda Türkiye'nin dahada stresli bir işimiz var. O nedenle açıkçası ne çocuk düşünebildik nede hayal kurabildik.
İşin gerçeği hiç bir zaman çocuk delisi bir insan olmadım ve halada kararsızım İlk 6 senemizi korunarak geçirdik eşimle. Ben doğumkontrol hapı kullanıyordum. Önümüzdeki kasım ayında tam 2 sene olacak ilacı bırakalı. Bu iki senelik süreçtede herhangi bir hamileliğim vs olmadı. Hatta son 6 ayımızı epey deneyerek geçirdik diyebilirim. Ovulasyon testleri kullandık vs vs. Ama aklımıza hiç olmayacağı gelmiyordu.

Artık 6. ayımızı tamaladığımızda bir sorun olabileceği aklımıza gelmeye başladı. Ben öncelikle eşimi zorladım test yaptırması konusunda. Çünkü biliyorum kadın araştırılmaya başladığında işin sonu gelmiyor. Erkeğin işi çok kolay ama nedendir bilmem bu iş erkeklere çok zor geliyor. Ben kararlıydım ama. Eşime hep dedim, sende bir sorun yoksa o zaman doktora giderim diye. Pek çok hikaye duydum etrafta çünkü, iş kadının incelenmesine geldiğinde kurcalanmadık yerimiz kalmıyor ve çektiğiniz eziyetlerde cabası. Kasınlar aylarca testlere girip çıkıyor ama bir bakıyorsunuz yarım saatlik testin ardından sorun erkekte.
Çok "sorun" da demek istemiyorum bu duruma, dedimya çocuğum olmadı diye kafamı bir yerele vuracak bir insan değilim.

Eşimin testlerinin ardından yapısal hiç bir sebep olmamasına rağmen sperm sayısı ve hareketliliği aşırı düşük çıktı. Geceler boyu araştırdım ve bu sayı ve hareket ile normal yollardan çocuk beklemek biraz hayal gibi. Sperm sayısı 3 milyon/ml, %96 hareketsiz, %4 yerinde hareketli, %0 ileri hareketli...
İş böyle olunca ben tüp bebek merkezlerini araştırmaya başladım. Bu arada eşimin doktoru yani ürolog hala bekleyin, ilaç kullanalım sayı arttıralım, 6 ay deneyelim felan diyo. Doktorlarda bir garip, kardeşim yaşımız olmuş 34 yapacaksan neyi bekleyeceğiz daha. Üstelik 6 ay sonra birşeylerin düzeleceğinin garantiside yok.
Eşime dedim maden sen çocuk istiyorsun, bir kere tüp bebek deneyelim, olursa olur olmazsa olmaz. Şart değil ya. O hala normal yollar peşinde, inanmak istemiyor.

Ben tüp bebek merkezi araştırmaya devam ediyorum bu arada. Ege, Dokuz eylülde olduğunu öğrendim ama prosedürleri çok uzun geldi bana. Oraya gidenler 1 sene sonunda tüp bebeğin rahme koyulma aşamasına geldiğini söylüyor. Bide devletin ilgisiz doktorları ile uğraşmak istemedim. İrenbe Tüp Bebek merkezinin ismine rastladım her yerde ve direk aradım onları. Bilgi almak için size zaten oradan bir doktorun geri dönüş yapmasını sağlıyorlar. Telefonda İrenbe doktorlarından İsmail Bey döndü. Genç bir doktor ama bizede öylesi lazımdı. Hafif deli doluyuzdur ailecek o nedenle beni bu süreçte sıkmayacak, içimi bunaltmayacak bir doktora ihtiyacımız vardı. Hemen ertesi güne bir görüşme randevusu aldık.. Bu arada bu görüşme ücretsiz yani istediğiniz zaman gidip görüşebilirsiniz. Bilgi alabilirsiniz.

Gittik görüşmeye, doktoru gördük beğendik Zaten eşimin test sonuçlarını görünce normal yolla çok uğraşırsınız ve bir garantiside yok dedi. Bu arada ben 34 yaşındayım ama ailemin kadınları 38 yaşında menopoza girer. Benim korktuğum buydu. Çıktık görüşmeden, eşimle oturduk bir cafeye ve karar verdik. Ertesi gün yeniden muayene için randevu aldık.

İrenbede ilk tüp bebek muayenesinde ne yapılıyor diye sorarsanız: E tabi gene bizi kurcalıyorlar Vajinal ultrasonla beni inceledi. Ömrümde ilk defa bu muayeneye maruz kaldığımdan epey endileşiydim ama kokulacak hiç bir yanı yokmuş. Doktor o kadar profesyonel ki hiç bir şey anlamıyorsunuz, utanacak bir şeyde yok, adamcağız bir yerinizi göremiyor bile. Ultrasın içeri girdikten sonrada benim için eğlence başladı. Hep merak ederdim içimi ne var ne yok, rahmim varmı, yumurtalıklar yerinde mi diye. Yerindeymiş herşey. Kist vs yok. Sadece yumurta rezervinde azalma var dedi, toplamda 6 yumurta görebildi. yumurta şabonu diyorlar sanırım. Terimlere henüz yabancıyım. Bir sürü ilaç ve test ile bizi gönderdi ve yaklaşık yumurta çatlama dönemime denk gelen bir randevu daha verdi. Bir regl periyodunda yumurta varmı, yumurtlaya biliyormusunuz, yumurta yeterince büyüyormu ve yumurta çatlıyormu bunu takip edecekler.

İrenbenin tüp bebek ücretlerine gelince:
ilk muayene 250 TL (bu muayene ücreti her regl döneminizde geçerli. Yani aylık gibi düşünebilirsiniz. Bir ayda 2-3 kere muayeneye çağırılıyorsunuz)
histeroskopi: 1000TL
Yumurtalama iğnelerini olmaya başladığınızda 500 tl veriyormuşsunuz.
Yumurta toplama işlemi günü 4000-4500 tl daha veriyormuşuz. (o kadar karışık anlattılarki bu para sürecini bu kadar toparlayabildim)
İlk verilen vitamin mineral ilaçları eşim ve benim toplam 450TL tuttu.
İlk verilen testler (benden yaklaşık 20 test istedi, eşimden 6) özelde direk labaratuara yaptırırsanız 1700tl tutuyor. Bu direk labın verdiği fiyat. Özel hastanede yazdırırsanız 500tl civarında. Ama daha önceden devlet hastanesinde gittiğiniz tanıdığınız bir doktor var ise ordanda yazdırabilirsiniz dediler. Onu daha denemedik. Testleri henüz yaptırmadık.
Daha tabi esas hormon iğneleri vs yok bu ücretlerin içersinde.

Ben hala kararsızım. Bu forumda herkezin çocuk için delirdiğinzi görünce aslında biraz utanıyorum dediğimden, ama kesin birileride vardır benim gibi düşünen. Birde tüm bunların üstüne doktorun ilk şartı tabiki kadın ve erkeğin sigarayı bırakması. Bu biraz zorluyor beni 5 gündür. Yeni başladığım için herşeye sormak istedikleriniz varsa taze taze cevaplandırabilirim bildiğim kadarıyla olmadı doktoruma sorarım Birde bana rahim filmini boşuna çektirmeyin dedi doktor. Bu sperm değerleriyle aşılamada olmaz, tüp bebekte gerek yok dedi. Bilginize.
Herkesin dileği kabul olur işallah...

Bizim forumun kızları tüp bebek te deneyimli ..değişik merkezlerde deneyen arkadaşlarım var.. stillhavefun umarım herşey sizinde gönlünüze gore olur ama sizinde artik anlattıklarına göre en azından deneme yapmanız lazim..benim doktorum sigarayı bırakın demedi direk bize..ben tedavi sırasında azaltmaya çalıştım benimde esim in değerleri çok iyi değil morfoloji hareketlilik problemi var..bu süreçte ne kadar esin de inanır bilmiyorum ama keçiboynuzu kurunu deneyin derim..1 ayda esim in değerleri keçiboynuzu sayesinde baya fark etmişti..labaratuvar farklı idi tahlillerde oynamadıysa tabiki..

Amelie p forumlardan bir arkadaş erdal beyden pozitifi görmüştü o arkadaş kimdi hatirlayamiyorum ama eksik yönleri olduğunu da biliyorum bazı arkadaşlar o yüzden negatifi de gördüler..sana iki doktorla ilgili yorum yapmam doğru olmaz.umarım onda tedavi olan arkadaşlarım sana fikir verebilir..

Çok tesekkur ederim canim.
ben de yeni arastirmaya basladigim icin hic bilgim yok. Sen nerde yaptirdin peki?

Çok tesekkur ederim canim.
ben de yeni arastirmaya basladigim icin hic bilgim yok. Sen nerde yaptirdin peki?
Ben istanbulu tercih ettim embriyo lara genetik inceleme yaptırmayı düşündüğüm için..ordaki doktorum da çok gereksiz senin için dedi yaptirmadik sonra..

Ben hic yazmayayim nerde oldugumu size. Ama arda girip okuyrm.yogunum buaralar. Bide kuzenin dugunu vardi . Yorulduk baya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…