Çok teşekkür ederim iyi dileklerine. Benzer kan testleri istenmiş benden de ama bu "mutlaka yapılan 4 test" de benden istenmediCanım hakkında hayrlısı olsun..inş hayırlı sonuçlar alırsın..hangi hastanede başlayacaksın tedavine?
Benden de ilk etapta troitten tur vitaminlere rubelladan anti hcv, tox. , hemogram, glukoz, insülin vs vs bi sürü tahlile bakılarak başlandı..herşey normal çıktı..doktor da dedi herşey normal olunca bu 4 ünde de sıkıntı yoltur die baktırmadım aslında dedi..öyle bi mantık mı olur ya şimdi o değerler normal değilse..o bahsettiğim 4 tahlil de şu canım;
Faktör v leiden mutasyon
Lupus antikogülan
Protrombin mutasyon analizi
Antitrombin III
Kime sorduysam herkese tüp bebek öncesi yapılmış
Hayirlisi olsun canim tedavin ins olumlu sonuclar alirsin.vence ukalalikla alakasi yok aklina ne geliyorsa ne bilgi edindiysen hepsini soyle sonradan pisman olacagina tedbirini almis olursun.ben oyle sorularla gidiyordumki esim artik yuh diyordu.bende nuray hocada oldum tedavimi iyi bi dk..Çok teşekkür ederim iyi dileklerine. Benzer kan testleri istenmiş benden de ama bu "mutlaka yapılan 4 test" de benden istenmediİzmir su hospital eurofertilede başlanacak inşallah. Kafam karıştı şimdi. Çünkü diğer herşey rubella tokso glukoz amh toroid vs. bir sürü şey istendi ve hepsi normal. Çok ukalalık yapmak da istemiyor insan dr.a ama yine de bir sormak da fayda var galiba. Sen de kendini fazla yıpratmamaya çalış lütfen. Biliyorum çok zor ama sterss ve üzüntü en riskli faktör bu aşamada. Sevgiler...
Canım aklına gelen ne varsa sor bence de..okadar para tüketiyoruz ben soruyrm ama gayet nazik şeklde:)) isterlerse cevap vermesinlerÇok teşekkür ederim iyi dileklerine. Benzer kan testleri istenmiş benden de ama bu "mutlaka yapılan 4 test" de benden istenmediİzmir su hospital eurofertilede başlanacak inşallah. Kafam karıştı şimdi. Çünkü diğer herşey rubella tokso glukoz amh toroid vs. bir sürü şey istendi ve hepsi normal. Çok ukalalık yapmak da istemiyor insan dr.a ama yine de bir sormak da fayda var galiba. Sen de kendini fazla yıpratmamaya çalış lütfen. Biliyorum çok zor ama sterss ve üzüntü en riskli faktör bu aşamada. Sevgiler...
Kızlar günaydın hepinize umarım herkes iyidir herşey yolundadır. Sizinle bir arkadaşımın başına geleni paylaşmak istedim. Arkadaşım denizlide oturuyor. 4. Tüp bebek denemesi için dr ararken medikal parkı ahmet zeki ışıkı tavsiye etmişler oda bi süre önce gitti derdini anlattı 4. Deneme olduğunu sorunlarının ne olduğunu çok yorulduğunu tedaviden önce yapılmayan ne test varsa yapılıp öyle transfer istediğini anlattı. Dr hiçbişey bakmadan hemen tedaviye başlamış o kadar çok ilaç yazmışki arakadaşım şaşırmış daha önçe hiç bu kadar yazılmadı diye. İlaçların ancak yarısında ztn transfere karar vermiş doktor. Transfer günü yarım saat önce ultrasonla muayene edip transfere almışlar. Transferden sonra arkadaşım ayılınca dr. Çok üzgün olduğunu böoyle şeylerin pek sık olmadığını ve yunurtalarının çatladığını kendilerinin zamanı ayarlayamadığını söylemiş. Arkadaşım tabi perperişan olmuş.birde transferden önce öyle pohpohladıki bizi diyor. Böyle bişiy olabilirmi ya zamanı ayarlayamadık ne demek kız maddi manevi çöktü tabi. Aldırdığı ilaçlarda elinde kalmış doktora söylemiş bu kadar çok yazmasaydınız diye dr bağışlarsın demiş. Arkadaşım sanki ben milyarderim diyor para toplayıp 4. Tedaviyi oldum diye ağlıyor. Ben dr da tanımam hastaneyede gitmedim ama burada herkes sorduğu için paylaşmak istedim...
Gunaydin canim..maalesef doktorlar icin maddiyatin ve maneviyatin onemi yokki onlar bizlerin ne cektigini anlasalar zaten ilk basta pohpohlamazlar insani umitlendirmezler..yuzde yuz olacak diye bir kural asla yok rabbim iizn verdiyse doktorlar sadece bir arac ama onlar kendilerini oyle zaannetmuyorlar iste..benimde bu tedavim 4.denememdi ama artik gozumu oyle iyi acmistimki hicbirseyi atlamamaya calisiyordum.ilk 2 deneme baska bir dk da ozel muahayesinde gecti deli gibi gide paralar artan onlarca ilac..dedim 3. Denememde hastane dk ru bulucam ve iyikide oyle yapmisim rabbim karsima oyle bir dk cikardiki herkesi oyleleriyle karsilastirsin..ignelerimi hep 2 gunluk rutin kontrol bittikce aldik hersey hesabimiza uygun gitti..sadece vicdan meselesi ama bu kimin umrunda ki dk lar ben isimi yaparim gecerim derdinde yeterki cukka kazansinlar insanlari bitirmisler umurlarindami sanki..Kızlar günaydın hepinize umarım herkes iyidir herşey yolundadır. Sizinle bir arkadaşımın başına geleni paylaşmak istedim. Arkadaşım denizlide oturuyor. 4. Tüp bebek denemesi için dr ararken medikal parkı ahmet zeki ışıkı tavsiye etmişler oda bi süre önce gitti derdini anlattı 4. Deneme olduğunu sorunlarının ne olduğunu çok yorulduğunu tedaviden önce yapılmayan ne test varsa yapılıp öyle transfer istediğini anlattı. Dr hiçbişey bakmadan hemen tedaviye başlamış o kadar çok ilaç yazmışki arakadaşım şaşırmış daha önçe hiç bu kadar yazılmadı diye. İlaçların ancak yarısında ztn transfere karar vermiş doktor. Transfer günü yarım saat önce ultrasonla muayene edip transfere almışlar. Transferden sonra arkadaşım ayılınca dr. Çok üzgün olduğunu böoyle şeylerin pek sık olmadığını ve yunurtalarının çatladığını kendilerinin zamanı ayarlayamadığını söylemiş. Arkadaşım tabi perperişan olmuş.birde transferden önce öyle pohpohladıki bizi diyor. Böyle bişiy olabilirmi ya zamanı ayarlayamadık ne demek kız maddi manevi çöktü tabi. Aldırdığı ilaçlarda elinde kalmış doktora söylemiş bu kadar çok yazmasaydınız diye dr bağışlarsın demiş. Arkadaşım sanki ben milyarderim diyor para toplayıp 4. Tedaviyi oldum diye ağlıyor. Ben dr da tanımam hastaneyede gitmedim ama burada herkes sorduğu için paylaşmak istedim...
Gunaydin canimmm..Kızlar günaydın..5 haftadır kaynanamdaydim dun evime geldim 34 haftadır yatmaktan biktim...doktor artik doğsa da tutmak için müdahale etmeyecegim dedi..annemin kolu hala kırık...ve ben kaynanam da gerçekten kalmak istemiyorum..Allahım hepimize Sağlık la kucağını doldurmayı nasıp etsin inş.
Geldim evime kuzum..ama ben dun sok yaşadım ananem kalmiyacakmis başladım ağlamaya...anneme gitcekmis oraya kalmaya gelmiş...Çok fena sinirlerim boşaldı..valla doktor dun hastanede yatırsa daha mi iyi olur diye düşünüyorum artik..bilirim ki hastane deyim yani...şimdilik kalacak kadara kadar ben ağlayinca...söylendim bir suru tak etti canıma valla ya...anne siz dalga mi geçiyonuz benle dedim..rahat değilim orda gittim 1 hafta 10 gün dinlen diye dedim...5 hafta orda kaldım daha ne...butun herşeyi söyledim...taştım artik galiba..bir yandan ağladım..allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin bunu anladım dedi...bileydim hic tedaviye başlamazdım..o da inat iste gelmiyor dedim..Gunaydin canimmm..
Gunaydin canim.ben 2 ayda biktim yatmaktan çok haklisin.ama bu haftaya gelmek bile bi mucize senin icin. Bi 4 hafta dayansa kuzucuk 37 38 de normal dogum icin. Belki annesini uzmez bekler kuzucuk. Odasi esyalari hazir mi buarada nasil yapacaksiniz.Kızlar günaydın..5 haftadır kaynanamdaydim dun evime geldim 34 haftadır yatmaktan biktim...doktor artik doğsa da tutmak için müdahale etmeyecegim dedi..annemin kolu hala kırık...ve ben kaynanam da gerçekten kalmak istemiyorum..Allahım hepimize Sağlık la kucağını doldurmayı nasıp etsin inş.
Bilerek yazmadim sana aksam zaten dedim gelmislerdir belki rahatsiz etmiyim dedim keske aglamasaydin iyiydi ama insan bi noktadan sonra patliyor haklisin ne diyim ki..en azindan ortadakileri yerlestirisnler bari onlar kalksin sonra gitsinlerGeldim evime kuzum..ama ben dun sok yaşadım ananem kalmiyacakmis başladım ağlamaya...anneme gitcekmis oraya kalmaya gelmiş...Çok fena sinirlerim boşaldı..valla doktor dun hastanede yatırsa daha mi iyi olur diye düşünüyorum artik..bilirim ki hastane deyim yani...şimdilik kalacak kadara kadar ben ağlayinca...söylendim bir suru tak etti canıma valla ya...anne siz dalga mi geçiyonuz benle dedim..rahat değilim orda gittim 1 hafta 10 gün dinlen diye dedim...5 hafta orda kaldım daha ne...butun herşeyi söyledim...taştım artik galiba..bir yandan ağladım..allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin bunu anladım dedi...bileydim hic tedaviye başlamazdım..o da inat iste gelmiyor dedim..
Bilerek yazmadim sana aksam zaten dedim gelmislerdir belki rahatsiz etmiyim dedim keske aglamasaydin iyiydi ama insan bi noktadan sonra patliyor haklisin ne diyim ki..en azindan ortadakileri yerlestirisnler bari onlar kalksin sonra gitsinler
Oda dert fulyacim hala biraz eksiklik var..o yüzden eve gelip eksikleri belirleyeyim dedim..herşeyi yığıldı kaynanam da..ne var ne yok bilemedim...mobilyalar geldi geçen hafta kadın tuttuk onlarda uyuz mu ne..doğru düzgün temizlenmemis sinir oldum milletle bu kadar is oluyor..kaynanam da havaya bakmış resmen diyorum...birde mutfak eşyaları iyice karisimis..dun aksam yemek yiyeceğiz tabak yok 2 tanesi üst dolapta 2 tanesi obur tarafta 6 kişilik takim i zor buldu kardeşim düşün yani..birde bir kaç cesit yemek takimim da yok olsa gam yemeyecegim günlük 1 takim 6 kişilik...Gunaydin canim.ben 2 ayda biktim yatmaktan çok haklisin.ama bu haftaya gelmek bile bi mucize senin icin. Bi 4 hafta dayansa kuzucuk 37 38 de normal dogum icin. Belki annesini uzmez bekler kuzucuk. Odasi esyalari hazir mi buarada nasil yapacaksiniz.
Hayirlisiyla su gunleri bi atlatalimda rabbim bi daha zor gunler yasatmasin inss..cok zor yasadagim icin anliyorum hep muhtaciz ama gececek be kaderim bu gunlerde sabir sabir..Oda dert fulyacim hala biraz eksiklik var..o yüzden eve gelip eksikleri belirleyeyim dedim..herşeyi yığıldı kaynanam da..ne var ne yok bilemedim...mobilyalar geldi geçen hafta kadın tuttuk onlarda uyuz mu ne..doğru düzgün temizlenmemis sinir oldum milletle bu kadar is oluyor..kaynanam da havaya bakmış resmen diyorum...birde mutfak eşyaları iyice karisimis..dun aksam yemek yiyeceğiz tabak yok 2 tanesi üst dolapta 2 tanesi obur tarafta 6 kişilik takim i zor buldu kardeşim düşün yani..birde bir kaç cesit yemek takimim da yok olsa gam yemeyecegim günlük 1 takim 6 kişilik...
Elpisim ben ağlayinca kardeşim ben bebeğin eşyalarını yerleştireyim dedi..annem poşetleri boşalttı..kardeşim in esi balıklar olmuş yosun onları ben halledeyim dedi...hepsi birşey yaptı iste...anam da uyuz kuzum yaa..tamam Annanem E üzülüyor haklı ama teyzem ona altlı üstlü domuzluk yapıyor sa napalim kal bak evler kaloriferli demiyor..sırf ortalığı gazliyor ben giderim urla ya ananen iyi değil ben ona moral oluyorum teyzen birşey yapamaz diyor..herkes de bir mantıksızlık almış başını gidiyor yaaaa...kaynanam inat ayrı zaten gelmem diyor..
Imtihan dunyasindayiz be arkadasim herseyin ayri bi derdi var..simdiye kadar hep korku icinde geldim bu gunlere ama gecen aylar inan daha kokaymis bugunler cok daha zor geciyor yinede herseye sukurler olsunn..ahh kızlarr hamile kalamamak bi dert hamile kalıp yatmak bi dert çocuk doğunca o ayrı bi dert denir dertler hiç bitmez bitse neyle imtihan olucaz ki...herşeye sabır inşş...
haklısın arkadaşım aynen öylee...yani benim inş bi sonraki olacağım tedavim tutar ve hamile kalırım hayırlısıyla ama sonrasını tahmin edebiliyrm 9 ay çok uzun bi zaman...her anımda acaba kanamam mı gelecek düşecek mi die o aylar nasıl geçer bilmiyorum..allah hepimizin yardımcısı olsun...Imtihan dunyasindayiz be arkadasim herseyin ayri bi derdi var..simdiye kadar hep korku icinde geldim bu gunlere ama gecen aylar inan daha kokaymis bugunler cok daha zor geciyor yinede herseye sukurler olsunn..
34 tehlike sınırı diyor benim doktorum kurtardı artik kendini diyor..o yüzden bende erken doğum olsa bile alicam dediği için oturayayim evimde rahat rahat diyorum kimse gelmese de yaparım yavaş yavaş..çok zor ama alışmışız yatmaya azcik is yapınca sırt vs ağrıyor yani...hemen tepki veriyor vücut...Hayirlisiyla su gunleri bi atlatalimda rabbim bi daha zor gunler yasatmasin inss..cok zor yasadagim icin anliyorum hep muhtaciz ama gececek be kaderim bu gunlerde sabir sabir..
Benim korkumda erken gelecek korkusu be kaderim en azindan 37 yi gecsek diyorum..ben zaten korkuyom vala bu kadar yatmadan sonra tempolu gunler baslicak isimiz zorr..34 tehlike sınırı diyor benim doktorum kurtardı artik kendini diyor..o yüzden bende erken doğum olsa bile alicam dediği için oturayayim evimde rahat rahat diyorum kimse gelmese de yaparım yavaş yavaş..çok zor ama alışmışız yatmaya azcik is yapınca sırt vs ağrıyor yani...hemen tepki veriyor vücut...
Ilk 3 qy cok korku icinde gecti onu atlattinmi inan biraz azaliyo ama yinede bitmiyo tabii..ama benden sana tavsiye hic korkma rabbim iizn verdiyse hersey dvm ediyo 5 ay ara ara kanamam oldu hep igne vuruldum bak simdi o gunleri unuttum agrilarla savasiyoruz erken dogum yapma korkusu basladi.dk rum bana demiwti ki canim 9 ayin kendine gore riski var o yuzden kucagimiza alana kadar tedbirli olacak ve yatacaksin demisti gercektende dogruymus..haklısın arkadaşım aynen öylee...yani benim inş bi sonraki olacağım tedavim tutar ve hamile kalırım hayırlısıyla ama sonrasını tahmin edebiliyrm 9 ay çok uzun bi zaman...her anımda acaba kanamam mı gelecek düşecek mi die o aylar nasıl geçer bilmiyorum..allah hepimizin yardımcısı olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?