forumda okudum bugün 2 kez düşük yapmış eşinde 13-14 kromozomunda problem varmış.3. yü cesaret etmiş gene hamile kalmış.allah çok şükür bebeği sağlıklı imiş.bu kromozomda 1/6 oranında sağlıklı gebelik elde ediliyormuş.. ben de gebe kalabiliyorum ama hamile kalmak istemiyorum gene kürtaj olmak gene umutlarımın yarım kalması herhalde ağır gelir bana..helal olsun allah ne güzel gönlüne göre vermiş uğraştırmamış.doktoru korunun demiş tüp bebek yapcaklarmış şansına o ay sağlıklı olmuş...aynen öyle cnm rabbim vericekse olucak gerisi boş
hangi aşamadasınız canım Aral beyde?bu zamana kadar neler uygulandı problem ne sizde??Ben Aral beyin hastasıyım. Çok memnunum doktorumdan. En iyisini yaptığına inanıyorum. Zaten güleryüzlülüğü ile de insana moral veriyor.
bizim 2. denememiz olucak cnm ama o kadar yoruldum ki anlatamam eşimde ayrı sorun bende ayrıBuldum buldum ama doğru düzgün bir şey yok videoda. Sen neler biliyorsun? Benim de eğer olursa ilk tüp bebek denemem olacak.
Sağol bitanem. Zahmet ettin.anladığım şu:bu sistem daha kaliteli spermleri elde ederek hamilelik ihtimalini arttıriyor.doğru mu?Erkeklerde sperm azlığından kaynaklanan çocuk sahibi olamama sorunu artık tarihe karışıyor.
Amerika'da Harvard Üniversitesi'nde geliştirilen ve Türkiye'de aynı zamanda uygulanmaya başlayan 'Mikro Akışkan Çip' teknolojisi sayesinde tüp bebek tedavisindeki gebelik oranlarında ciddi artış yaşanıyor. Acıbadem Tüp Bebek Merkezleri Koordinatörü Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tıraş, "Mikro Akışkan Çip teknolojisi ile en iyi DNA'lı spermlerden en iyi DNA'lı embriyolar oluşturuluyor. Bu çok yeni bir teknoloji olduğu için henüz yaygın kullanılmıyor. Ancak erkek kısırlığı sorunu yaşayanlar için çok büyük bir şans" dedi.
Bilim insanlarının tüp bebek tedavisindeki yeni çalışmaları çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için de umut oluyor. Amerika'da Harvard Üniversitesi'nde geliştirilen, Türkiye'de aynı zamanda uygulanmaya başlayan 'Mikro Akışkan Çip' teknolojisi de bunlardan biri. Erkeklerde sperm azlığından kaynaklanan çocuk sahibi olamama sorunu ciddi oranda azaltan yöntem Türkiye'de de kullanılmaya başlandı. Acıbadem Tüp Bebek Merkezleri Koordinatörü Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Bülent Tıraş "Tıbbın başka alanlarında da kullanılan mikro akışkan çip teknolojisi ile tüp bebek tedavisinde önemli olan gelişmeye imza atıldı. Mikro enjeksiyon sırasında sağlıklı spermleri seçilerek yumurtaya enjekte edilir. Bu teknoloji de sağlıklı spermleri seçmek üzere sperm çipleri geliştirildi.
Mikro Akışkan Çip teknolojisi ile en iyi DNA'lı spermlerden en iyi DNA'lı embriyolar oluşturuluyor. Sperm çiplerinin içinde vücuttaki sistemi taklit eden mikro kanalcıklar var. Bu mikro kanalların içinde de kaliteli sperm seçilir. Bir tarafta tüm spermler toplanır ve sağlıklı spermlerin mikro kanallardan süzülerek diğer tarafta toplanması sağlanır. Mikro akışkan çip teknolojisi mikro enjeksiyon işleminde gebelik başarı şansını yükseltir. Çünkü bu spermlerle yumurtaların döllenme ve kaliteli embriyo oluşturma dolayısıyla da gebelik oranları artar. Ülkemizde belli başlı kliniklerde uygulanan bu yöntemle ciddi başarı oranları elde edildi" dedi.
yok cnm ne zahmeti benmde anladıgım kadarıyla aynen öle doktorla konuşmadım önümüzdeki kontrolde detaylı öğrenicemSağol bitanem. Zahmet ettin.anladığım şu:bu sistem daha kaliteli spermleri elde ederek hamilelik ihtimalini arttıriyor.doğru mu?
, bu yeni teknik sayesinde döllenmiş yumurtaya zarar vermeden alınan tek bir hücrede insandaki tüm 46 kromozom 12 saat içinde inceleniyor ve kromozom hatası olmayan embriyonun ana rahmine transferi sağlanıyor.doktorumla fazla uzun konuşamadık haftaya histeroskopi için geldiğinizde konuşalım dedi nu açıklamayıda bi siteden buldum canım.çok az kaldı zaten kadın doğumcularla yarışa girmeye :))))nasıl bir şey miş o test 24 saat testi..ben de adet oldum pazartesi filan hsg çekilirim herhalde öbür hafta istanbul yolları gözüküyor gibi bize..en iyisi en çok inceleme hangisinde ise onu tercih et canım..fish yöntemi de varmış..aayy valla uzman doktor olucaz az kaldı:)
Ayyy kıyamam y aaaabizim 2. denememiz olucak cnm ama o kadar yoruldum ki anlatamam eşimde ayrı sorun bende ayrı14 yasımdan beri bitmedi çilem şükür rabbime
hadi bakalım valla geri sayımlar başlıyor tek tek..:) umarım hepimiz yarışı kazanırız.., bu yeni teknik sayesinde döllenmiş yumurtaya zarar vermeden alınan tek bir hücrede insandaki tüm 46 kromozom 12 saat içinde inceleniyor ve kromozom hatası olmayan embriyonun ana rahmine transferi sağlanıyor.doktorumla fazla uzun konuşamadık haftaya histeroskopi için geldiğinizde konuşalım dedi nu açıklamayıda bi siteden buldum canım.çok az kaldı zaten kadın doğumcularla yarışa girmeye :))))
öle cnm ilk başta bizi birbirimize uygun görmüş rabbim bendeki problemleri bilerek benmle evlendi ama onda bi sorun oldugunu hiç düşünmedik ama işte takdiri ilahi şimdi o bana ben ona destek rabbim saglık versn hepimizeAyyy kıyamam y aaaaama emin ol bir zamanı var.allah ona göre veriyor.yani biliyor bizi ve ona gore veriyor.
İnş bu yarışıda bizler kazanalım artık..umarım nisan mayıs gibi burda umut dolu mutlu yazışmalarımız olsun hepimizin..hadi bakalım valla geri sayımlar başlıyor tek tek..:) umarım hepimiz yarışı kazanırız..
Bak işte dediğin gibi sadece sende sorun olsaydı eşin rahatsız olurdu bir süre sonra.ama allahın sevgili kulusun bence.öle cnm ilk başta bizi birbirimize uygun görmüş rabbim bendeki problemleri bilerek benmle evlendi ama onda bi sorun oldugunu hiç düşünmedik ama işte takdiri ilahi şimdi o bana ben ona destek rabbim saglık versn hepimize
Ayy ağzın bal yesiiiinnnİnş bu yarışıda bizler kazanalım artık..umarım nisan mayıs gibi burda umut dolu mutlu yazışmalarımız olsun hepimizin..
Sperm azlığı bizdeki sorun. Bende şükür problem yok. Aral bey muayene etti. Histereskopi yaptı. Opu oldum Ocak sonunda. 4 tane döllenmiş yumurtam var şükür. Donduruldu. mart adetimle birlikte transfer için tedaviye başlıcam işte. Sonra da Mart ayı içinde ona göre uygun zamanda transfer olacak. İrenbe de genellike dondurulmuş tedavi uyguluyorlar. Ben başta istememiştim dondurulmuş ama hem vucut dinleniyormuş, ilaçlardan arınıyormuş hem de böyle şans daha yüksek oluyormuş. Tamam dedim bende.hangi aşamadasınız canım Aral beyde?bu zamana kadar neler uygulandı problem ne sizde??
Aminnnn kızlar inşallah rabbim hepimizin yüzünü güldürsünİnş bu yarışıda bizler kazanalım artık..umarım nisan mayıs gibi burda umut dolu mutlu yazışmalarımız olsun hepimizin..
İnş bu yarışıda bizler kazanalım artık..umarım nisan mayıs gibi burda umut dolu mutlu yazışmalarımız olsun hepimizin..
inşallah o günleri görürüz yaşarız hep beraber burdan..İnş bu yarışıda bizler kazanalım artık..umarım nisan mayıs gibi burda umut dolu mutlu yazışmalarımız olsun hepimizin..
inşallah gönlüne göre olur canım..emeklerin boşa çıkmaz..Sperm azlığı bizdeki sorun. Bende şükür problem yok. Aral bey muayene etti. Histereskopi yaptı. Opu oldum Ocak sonunda. 4 tane döllenmiş yumurtam var şükür. Donduruldu. mart adetimle birlikte transfer için tedaviye başlıcam işte. Sonra da Mart ayı içinde ona göre uygun zamanda transfer olacak. İrenbe de genellike dondurulmuş tedavi uyguluyorlar. Ben başta istememiştim dondurulmuş ama hem vucut dinleniyormuş, ilaçlardan arınıyormuş hem de böyle şans daha yüksek oluyormuş. Tamam dedim bende.
slm senlw sorunlarimizayni. hastanemizde ayni. Bende irenbedeimSperm azlığı bizdeki sorun. Bende şükür problem yok. Aral bey muayene etti. Histereskopi yaptı. Opu oldum Ocak sonunda. 4 tane döllenmiş yumurtam var şükür. Donduruldu. mart adetimle birlikte transfer için tedaviye başlıcam işte. Sonra da Mart ayı içinde ona göre uygun zamanda transfer olacak. İrenbe de genellike dondurulmuş tedavi uyguluyorlar. Ben başta istememiştim dondurulmuş ama hem vucut dinleniyormuş, ilaçlardan arınıyormuş hem de böyle şans daha yüksek oluyormuş. Tamam dedim bende.
Smirna mağdurlarındanım. Resmen ağzıma s-çtılar bende senin gibi olumsuzluklar yaşadım orada. Sonradan çıktı kokusu! Kimseye önermiyorum...Arkadaşlar merhaba.
Aylardır okuyorum topikleri üye olmadan. Eşimin ısrarı üstüne yaşadıklarımı paylaşmak için üye olmaya karar verdim. En uygun başlık burasıydı. Eylül Ayında Smyrna da Başlayan tüp bebek tedavimiz bugün itibarıyla sonlandı. Bende problem yok YAŞım 26. Eşimdeki morfoloji Hız ve Sayı problemlerinden dolayı merkeze başvurduk. Çok yüksek şans verdiler. Ekim Ayında ilaçlar iğneler ve opu. 9 olgun yumurtadan geriye sadece 2 tane 3 günlük 1.kalite embriyo. Amaç blastokist ve fazla embriyo iken sadece bu. Ve en kötüsü opu esnasında iğnelerle girip yumurtaları toplama işleminde kanama meydana gelmesi ve farkedilmemesi ve evime döndükten sonra nefes alamama şikayetiyle merkezi defalarca aramamıza rağmen ohss dir (9yumurtaepitopu) su için geçer demeleri en son gece 12 de baygınlık geçirecekken satış yapan adama arayı doktora ulaşmamız gece 1 de merkeze gitmemiz. Doktor geldi bir baktı batın kan dolu. Gece ameliyat ekibini evlerinden Alıp beni operasyona alarak içimde biriken 1000cc Kanı boşalttılar(bana500cc diye yalanda söylediler) tedaviye ara verdik embriyolar donduruldu. Kaybettiğim Kanı 2 ayda ANCA toparladım. Bu arada o kanama kist yaptı. Neyse;ilk Donmuş tedavide tekini koydular negatif. 2 ay ara yine kist kanamadan kaynaklı. Tekinide geçen hafta koydular yine negatif. Evet herkes pozitif almak zorunda değil ama şunu bilin ki işini oldukça ciddiyetsiz yapan bi merkez. Geçirdiğim kanama beni Öldürse ruhları duymayacak. Öğlen 3 te aramaya başlayıp ANCA gece 12 de ciddiye alındım. Kimseye önermiyorum.
Bende önermiyorum ilk orada başladım . Bişey sormak için sabah arıyorum akşamüstü dönüyorlar ilgisizler yol yakınken vazgeçtim iyikide öyle yapmışım...Smirna mağdurlarındanım. Resmen ağzıma s-çtılar bende senin gibi olumsuzluklar yaşadım orada. Sonradan çıktı kokusu! Kimseye önermiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?