Kiyamam :) yat yaa bak keyfine, ben maç izliyom keyif almaya basladim sanirim kacamiyom ya zevk almaya bakiyom yani heheheKizlar yatmaktan sikildim.. siz ne yapiyorsunuz?
Güzel yatmalar bunlar keyfini çıkar ben de o günler gelsin yapcağını biliyorum eşime :) biz de ananeme geldik urla ya..bizim çocukları buraya defnetmiştik uzun bir süre belki gelemem belki diye bir ziyaret edelim dedik.yarın kabristana filan gitmez işte..Kizlar yatmaktan sikildim.. siz ne yapiyorsunuz?
Benim de elti problemim var..şimdi Benim tedavi oldugumu herkes biliyor..bizimki şimdi kayınvalide ye göze çıkmak için hamile kalcak gibi geliyor..o korkum var..bir iki ay önce kistleri vardı ameliyat oldu eltim..baya 5-6 cm olmuş..geçen ayda kaynanamda yemekteydik yanım da oturdu yemek te hiç kalkıp hizmet etmesi ikide bir bu aralar midem çok bulanıyor..soğan kokusu bile ağır geliyor deyip durdu sessiz sessiz..sanki bana bir şey ima eder gibi..muhatap olmadığımız için birbirimizle..stres oldum valla..onlar 1 senelik evli biz 7 sene olcak..korkmuyorum desem yalan söylerim yani..Bnmde kalabalik misafirim vardi.ayrica bgn eltimin hamile oldugunu ogrendim kayinvalidem soyledi. Sevindim hem de uzuldum.kvalidemde sizden bekliyrdm onlardan degil dedi. Kismet böyleymiş. Bnmde inş diger aya bebisim olur. Napayim gec olacak ama sonuc guzel olsun
Benimkide açtı maçı yaaa...:)))))Kiyamam :) yat yaa bak keyfine, ben maç izliyom keyif almaya basladim sanirim kacamiyom ya zevk almaya bakiyom yani hehehe
Valla bizim aramizda 6 ay var evlilik tarihinde.4 yillik evliyiz ama onlarin daha evleri bile yok kizin annesinde kaliyorlar.yurtdisindaydi esi esya almadilar daha. Yeni ev aldilar 2 aya tasincak. O halde zor olur. Daha isi bile yok. Bildim bileli ise girecek. Kimse bekleniyordu yani. Ama kismet iste. Seninkide oyle dediyse kesin hamilelik dusunuyordur.Benim de elti problemim var..şimdi Benim tedavi oldugumu herkes biliyor..bizimki şimdi kayınvalide ye göze çıkmak için hamile kalcak gibi geliyor..o korkum var..bir iki ay önce kistleri vardı ameliyat oldu eltim..baya 5-6 cm olmuş..geçen ayda kaynanamda yemekteydik yanım da oturdu yemek te hiç kalkıp hizmet etmesi ikide bir bu aralar midem çok bulanıyor..soğan kokusu bile ağır geliyor deyip durdu sessiz sessiz..sanki bana bir şey ima eder gibi..muhatap olmadığımız için birbirimizle..stres oldum valla..onlar 1 senelik evli biz 7 sene olcak..korkmuyorum desem yalan söylerim yani..
Canım bence de baktirmak şart ben biraz aceleci davrandım d vitaminini kafama göre aldım dedim ya yakmıştım gemileri yükleme yaptım ilk 3 dozdan sonra dış gebelik geçirdim kendiliğinden gebelik oldu yani şimdi dusunuyom da tüplerimden sorun olmasa kesin hamileydim demekki kısmet ışte öteye gecilmiyoD vitamininin kısırlığa etkileri
nette bunu buldum bu hafta kesinlikle baktırıcam
- D vitamininin polikistik over sendromlu (PKOS)kadınlarda önemli bir sorun olan insülin direncini ve kandaki androjen hormonlarını azalttığı yapılan çalışmalarda gösterilmiştir.
- Kısırlığın önemli nedenlerinden biri olan endometriosis oluşumunda D vitamini metabolizmasındaki sorunların rol oynayabileceği araştırılmaktadır. Adetlerin şiddetli ağrılı olduğu dismenöre durumunda D vitamini verildiğinde, şikayetlerin azaldığı saptanmıştır.
- Yumurtalıkları uyarmak için sık kullanılan bir ilaç olan klomifen sitratın 50 mg verildiği kadınlarda D vitamini eksikliği mevcutsa, daha az folikül yani yumurta geliştiği ve gebelik oranlarının da düşük olduğu tespit edilmiştir.
- Yapılan bir araştırmada tüp bebek tedavisinde kan ve folikül (yumurta) sıvısında D vitamini değerleri yüksek olan kadınlarda, düşük olanlara göre daha fazla gebelik elde edildiği bildirilmiştir.
- Yine sonuçları yeni yayınlanan bilimsel bir araştırmada donör yumurta alıcısı kadınların kanlarında D vitamin düzeyine bakılarak gebelik oranları karşılaştırılmıştır. Kanda bakılan formu 25 (OH) D vitamini olup, 30 ng/ml’nin üzerindeki değerler normal olarak kabul edilmiştir. D vitamini değerleri normal olan kadınlarda gerek klinik gebelik, gerekse canlı doğum oranları belirgin şekilde yüksek bulunmuştur. Bu araştırma vitaminin özellikle ‘endometrium’ üzerine etkili olabileceğini düşündürmektedir.
Allah yardımcımız olsun canım benim öyle sorunlarım yok çok şükür eltimin çocuğu yok olmadı çok geç evlendiler evlendikten sonra tüp yapacaklardı film çekilirken çok acı çekmiş kaynim da sperm örneği vermekten çekindi öyle vazgeçtiler kayinvalidem de cook rahat bi insan takmıyo acaba istemiyor mu diye düşünmeden de edemiyom yani ne bileyim belki de benim psikolojim bozuldu iyi olsa bile kötü algiliyom sorun ediyom kendimeValla bizim aramizda 6 ay var evlilik tarihinde.4 yillik evliyiz ama onlarin daha evleri bile yok kizin annesinde kaliyorlar.yurtdisindaydi esi esya almadilar daha. Yeni ev aldilar 2 aya tasincak. O halde zor olur. Daha isi bile yok. Bildim bileli ise girecek. Kimse bekleniyordu yani. Ama kismet iste. Seninkide oyle dediyse kesin hamilelik dusunuyordur.
Valla bende tüp bebeği kendim istedim.iyiki de istemişim nasılsa sen hamile kaliyon diyor herkes ama sadece hamile kalmak çözüm degilki en doğrusu bu sefer bu geldi bunu deniycem dedim.genetik tede problem çıktı..özürlü olsa hastalıklı olsa nolcak o zaman..bazı doktorlar deneme yanılma yöntemini seç mutlaka 1/10 ihtimal sağlıklı embriyo oluşur dedi ama onun da ne zaman olduğunu bilemem ki zaten asılama da çık yıpranmıştım üzerine erken doğum olunca o kadar serklaj azaltma operasyonlari herşey boşa çıktı..Benim elti fena valla..sinsi hemde..Benim akrabam bide eltim..benden 6 yaş küçük geçen gün telefonda kayinvalidemi aradı onunda elleri batikti telefonu ben açtım..kimsiniz dedi sanki evde başka kadın var..bende söyledim benim diye..ne dese beğenirsin annemi telefona alabilirmiyim kader dedi..bende o sinirle kader abla diyecektim herhalde dedim..uyuzz..kaynanamda bozuldu..benden 6 yaş küçük yaa..gıcık işte gıcık..Etrafimdaki herkes hamile ve benden de bekliyorlar. Psikolojik baski var uzerimde . Sanirim onun etkisi. Bende istiyrm en cok kendim ve esim icin ama olmuyor. Her yolu denedim. Su an son care tup bebek onu da denyecegim hende 3. Defa. Bunda baska da yol yok. Napayim olmazsa olmayacak.
Yok arkadaşım eşlerimizin de bizi koruması lazım bu anlattığım olaydan dolayı 2 gündür uykuma giriyor uyuyamiyorum uyanıyorum o ses tonu emri vaki konuşması kulaklarimda..eşime diyorum takma cevabını vermisin diyor..zaten kaynım teğmen o yüzden doğu görevi var bir iki seneye gitcekler izmirden ama..sınır oluyorum yaaa..kaynanam da karşılaşırız hayatta abla vs demez eşime abi abi abi aşağı abi yukarı çomak batırdım yaa ben..Kızlar benim elti 1 senelik evli 2 aylık bebeği var... Benim 2. Düşüğüm var, kaynanam bilmiyor tüp bebek yaptığımızı.. Geçenlerde doğurmayı beceremiyorsun dedi.. :)) güler misin aglar mısın:)) hiç takmıyorum. Biliyorum bütün gün beni çekiştiriyorlar.. Bir de utanmadan kendileri beni çekiştiriyor diyorlar.. Eşimin hatrı var..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?