Doğuma Hazırlık izmitli anne adayları bilgi alışverişi yapalım

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
merhabalar ben gülçin hn. gidiyorum evet kalabalık oluyo maalesef hiç bi zaman randevu saatinde giremedim şimdiye kadar

senin doğumun şubatta herhalde dimi, çok bekleniyor ama doktorlarındanda memnun kalıyor insan görümcem gülçin hanimda doğum yaptı ve çok memnundu. ben erkan beye gidiyorum, doğumuda konaktamı düşünüyorsun. 750 normal doğum 900sezeryan üstelik ocak itibariyle zamlanabilirmiş.

benim doğumun kısmetse Aralık sonlarına doğru olacak seninki ocakta galiba, Erkan beyide çok methediyolar ama o diğer doktorlardan çok daha yoğun oluyo galiba ya da bana öyle denk geldi.
doğum fiyatlarını henüz sormadım, görümcen normalmi yoksa sezeryanmı yaptı doğumunu

Son düzenleme:

sezryanla yaptı güzelim.ikizleri oldu. evet ne yazıkki erkan bey daha da bi yoğun oluyor.konakta pek normal doğuma rastlamıyorum zaten gelen sezeryan giden sezeryan genelde.

slm kızlar malesef doğumuma 1 gün kala fark ediyorum bu topici bende karamürselde oturuyorum şuan annemgildeyim derincede konağa gidiyorum erkan beye ssk ve emekli sandığı mensupları aynı ücreti ödemiyolar ben emekli sandığı 900 lira ödicem sezeryan yarın 8.30da ameliyatım var ..sezeryan 12 dakika diyo erkan normalden korkuyolar bence zorlanmakta işlerine gelmio ohh mis gibi diyodu geçende bana bende ilki çok kötü geçtiğinden baya sıkıştırdım hemen ii olcaksın dedi bakalım inş....bu araada heyecandan midem bulanıo yarın böle olmam inş.ben civilin karşısında adese var 60 evlerde civille kıyaslayında bazı şeyleri öle alın derim bazı şeyler baya farklı biberon mr brown aaldım ilkinden teecrübeyle büyüyen beşik aldım ama belli dönemden sonra kendini atmaya çalıştı birde park yatak aldım onda yatıyor misafirliktete yanımda taşıyorum yoksa uyumaz beşiğide ufaklığa rezerv ettik ..kipadaki weniceyide atlamayın derim ben hep ordan alıyorum hem yerli malı yıka yıka bişi olmuo hemde güzel ve ucuz lcwyi beğenmiyorum kullanışsız ve pahalı artık benden böle tavsiyeler size unuttuğum bişi varsa affola herkese hayırlı ve sağlıklı doğumlar

Allah yardımcın olsun canım inşallah sağsalim bebişine kavuşursun

günaydın izmitli annelr doğumumu yaptım konak erkan beyde çok memnun kaldım 1.den çok çok iyiydi ilgi alaka kalkıpta yürüyünce bide süper oldu ..sezeryan düşünürseniz tavsiye ederim herkese hayırlı doğumlar diliyorum bana cvp yazan arkadaşada sllmlar

merhaba herkese,

ben 9 haftalık hamileyim ve acıbadem kocaeli ne semih özerene gidiorum. 1,5 yıldır değirmendere de yaşıorum evlenip geldim buraya istanbuldan. acaba doktor veya hastane hakkında bilgisi olan veya semih beyde doğum yapan yapacak olan var mı? bilgilerini paylaşabilirler mi? herkese hayırlı doğumlar

merhaba arkadaşlar rabbim iyi günler göstersin bebişinle sana, darısıda bizim başımıza,, bende erkan beyin hastasıyım. tatlım bir iki sorumu cevaplıyabilirimisin. hastanedeki kapı süsü ve oda süslemesini sen mi yapıyosun onlarmı? bide bunları çıkarken alabiliyormusun. hastaneden özelikle temizliğinden memn un kaldınmı? bide hastane bebekle ilgili bez falan gibi bişey veriyormu? hastane çantanda neler vardı eksikliğini hissettiğin bişey oldumu yada bunları boşuna getirmişim dediğin ? ayy ne çok sordum dimi))

nurben bebeğinin odasını gördüm çok beğendim, mutlu günlere büyüsün inşallah. ben de aynı odadan siperiş etmiştim 15 güne kadar gelecek. inşallah memnun kalmışsındır takımdan. birkaç şey sorcam,uyku setini ordan mı aldın adı neydi, halıyı, perdeyi, sticker ve harfleri nerden aldın?

Son düzenleme:

ben varım canım.30 haftalık hamileyim.2.çocuğum.ilk çocuğumda da semih beye gittim.çok ama çok memnunum ki sigortam acıbadem de geçmediği halde orada doğum yapacağım.ben aylık muayenelere acıbademe gitmiyorum yalnız.semih beyin muayenanesine gidiyorum.ilk çocuğumda amaliyatlar için konakla anlaşmalıydı.orda sigortam geçiyordu.doğum için hastaneye hiç para vermedim desem yeridir.ama semih beye vermiştik. şimdi mecbur acıbademe bayılıcam parayı.ama dediğim gibi semih beyden çok memnunum.zaten kendisi perinatolog.çok güveniyorum kendisine.
bu arada bende değirmenderede oturuyorum

Son düzenleme:

benim ilk doğumum sezeryan.çünkü 12 saat sancı çektim.ama rahim ağzında bebeğim sıkıştığı için mecbur sezeryan oldum.muayenanede ücret 220 tl ama eski hastaysan yada 9 ay takibini semih beyde yaptırıcaksan 200 tl. sigorta olayına gelince bizim demir hayat var.elimizde demir hayatın çekleri var.her gittiğimde bir çek kullanıyorum.sigorta bu ücretin yarısını yani 100 tl yi eşimin hesabına geri yatırıyor.ama dediğin gibi doğum limitinden düşüyor.ama benden sana bir bilgi: her yıl galiba haziran ayında limitler sıfırlanıyor.yani diyelim doğum limitin 2000tl.sen bunun 1000 tl sini harcasan bile,haziran ayında limitin sıfırlanıyor ve tekrar 2000tl oluyor.ama bu muayenanelerde benim kullandığım çek olaylarında böyle.ama hastanelerde nasıl bilmiyorum.eşin bir araştırsın.ama sigorta şirketleri bu bilgiyi verirlermi bilmiyorum.tanıdık olması lazım.
acıbademde semih beye ayrıyetten para vermiyorsun.herşeyi hastaneye ödüyorsun.hastane sana doğum dan sonra bebeğine tulum,şapka,patik ve battaniyesini veriyor.aklında bulunsun.bende yakında gidip,doğum servisini ve odaları gezicem.
semih beye ilk gittiğimde bundan 5 yıl önce çok soğuk davrandı.ikinci muayenedede aynıydı.ve bende üçüncü ve son kez muayene olmaya karar verdim.ama bu seferde çok çok ilgilendi.yani biraz tanıması lazım.hatta eşim ve benle çok samimi oldu.bak sana şöyle söyliyim beni de eşimide çok sever ama akşam saatlerinde muayenanesine gitmek zorundayım(eşimin işi nedeniyle)bana bir 6+0 bir de geçen hafta çok ilgisiz ve soğuk davrandı.hatta tersledi.ama onu anlıyorum.çünkü çok yoğun ve akşam saatlerinde tahammül seviyesi düşüyor.ama dediğim gibi bu sadece 2 defa oldu.ve bu 2.çocuğum.acıbademde hiç muayene olmadım bilmiyorum.ama muayenane gibi ilgi olmaz.bende telde kolay kolay arıyamıyorum.hatta ilk çocuğumda 12 saat sancı çektim gene arayamadım.(gerçi aramadığıma çok kızmıştı).ama çekiniyorum işte.yapı meselesi.bende sekreterini arayıp,sorumu iletiyorum.cevabını telefondayken kız bana veriyor.zaten tel açık olduğu için konuşmalarını duyuyorum.çok önemliyse kendisini istiyorum.gerçi daha bir kere istedim. bu arada bırak ilgiyi.ne ilgili doktorlar var,sakat çocuklar doğurtuyorlar.doktor iyi olsunda varsın ilgiside kalsın diyorum.çünkü çok iyi bir doktor.bir çok doktor işin içinden çıkamadığında hemen semih beye yönlendiriyorlar.. umarım yardımcı olabilmişimdir.

Son düzenleme:

aynen ben de 2 kere gittim daha, 3. şans vericem dedim haftaya gidicem işte. hatta istanbulda arkadaşımın doktoruna bile gittim ayrıntılı bi görelim kalp atışını duyalım diye. çok kararsız kaldım çünkü.olmadı öle yapıcam yarın muayenehanesini arayıp sekreterden öğreneyim Acıbadem geçiomu diye. geçiodur heralde.peki duyduğun kadarıyla normal doğum yanlısı bi adammı şimdiden sorulmaz çünkü çok komik olur adama karşı ama bilmeliyim yapmıosa gitmiicem.senin ilki sezeryansa bu da heralde sezeryan olucak. hastane çıkışından bahsetmişsin. o zaman direkt bebeğ onlar mı giydiriyor. senin götürdüğün hastane çıkışını almıyorlarmı.
limit olayına gelince benim bildiğin senin ve eşinin poliçe tarihi neyse o zaman sıfırlanıyor. bizim nisan galiba zaten mayısta doğumum var çok önemli değil. doğum teminatım 5000.tam acıbademi karşılıyor tabi artmazsa yeniyılda.senin doğum ne zaman şimdi. bebiş kız mı erkek mi. ilk bebeğin neydi? allah evlatlarından güldürsün inşallah. evet çok yardımcı oldun saol

istanbul'daki doktora kalp atışını duymak için gitmene gerek yok.sen 9 haftalık hamileymişsin.12.haftadan evvel bebeklerin kalp atışını dinlettirmek bebeğe sıkıntı verdiği için,işte semih bey gibi iyi doktorlar çok kısa dinletiyorlar ki oda olmaması lazım.onlar için önemli olan kalp atışlarını görmek.
normal doğum yanlısı olup olmadığını bilmiyorum.çünkü ben direkt sezeryan istemiştim.ama daha öncedende dediğim gibi 12 saat önce sancılarım başladı.kimseye bütün gece korkudan birşey diyemeyip,bir an önce sabah olmasını ve sezeryan saatimin gelmesini bekledim.sabah hastanede semih beye bütün gece sancılandığımı söyleyince çok kızmıştı.muayene etti,nst ye bağlandım.ama bebek çok sıkıntıdaydı.çünkü benim kendimi sıkımamdan dolayı bebek rahim ağzında sıkışmış.çok zor bir sezeryan geçirdim kendi hatam yüzünden.amaliyat masası çatal haline getirilip,baska bir doktor bebeği alttan iterek sezeryana yardımcı oldu.ama bu zor amaliyata rağmen düşün amaliyat sonrası ağrı kesici bile vurdurmadım.düşün gazını çıkarmadan taburcu etmiyorlar.ve benim hiç gazım yoktu.gaz yapabilmek için lağman bile yapıldı.semih bey bence çok iyi bir cerrah.
hastane çıkışı kıyafetine gelince bende acıbademin sitesinde yeni doğan bebeklerin resimlerine bakınca dikkatimi çekti.çoğu tek tip kıyafet.sadece renkleri farklı semih beye sordum evet öyle dedi.bir hafta öncede acıbademe gitmiştim.semih beyin odasının önündeki hemşirelere sordum.evet öyle dedi. (kızlara genelde pembe ve sarı,erkeklere mavi giydiriyorlar dedi.ama ben sitede fıstık yeşilide gördüm.)
yalnız benim ilk çocuğumun doktoruda acıbademde(halil arslankaya ki ondanda çok memnunum.konaktaydı.bu sene acıbademe geçti.bende peşinden sigortam geçmediği halde acıbademe transfer oldum.çünkü başka hiç bir doktor çocuğumu iyi edemiyor.)neyse halil beyle bu kıyafet konusunu konuştum.al getir sen kıyafet giydiririz dedi.kusar bişey olur dedi.ya kusmazsa dedim.ya sen getir bişey olmaz dedi.yani anladığım kadarıyla reklam amaçlı kendi tulumlarını veriyorlarda,sen başka kıyafet istersende hayır giydiremezsin demiyorlar.
bu arada benim 4.5 yaşında bir oğlum var.buda allah nasip ederse kız teyzesi

Son düzenleme:

ay allah bağışlasın. ne güzel bir kız bir oğlan. allah evlatlarına sağlık versin hep. demek öle. ben de diorum nie böle dinettirmedi. benim çok erken duyuldu zaten 5 haftalıktım duyuldu. bizde duyduk çok kısa. hatta semih dediki duyulmaması lazım ama duyuldu haftaya daha net duyalım dedi. haftaya gittik işte bilmediği bir cihaza aldılar beni semih bey bilmiodu tam onu. tamam kalp atışı var dedi ama duymadık biz kalk dedi. nooluo olduk. zaten kan test sonuçlarım çıkmıştı tsh ım yüksek çıkmıştı 5,65 çıktı. ona odaklandı belki de. neyse bakıcaz. mesela ilk gittiğimizde test istio ya. aynı gün yaptırdık ve aynı akşam sonuçlar çıktı. o bize haftaya gelirken getirin dedi. ama madem o kadar önemli tsh aynı gün getirin deseydi bize. demedi. bir haftam kayboldu boşuna. bir hafta sonrada ilaca başladım. dün test yaptırdım tekrar 3 e düşmüş. bakalım haftaya salı semihteyim. göstericem sonucu. sence acıbademde devammı ediyim yoksa muayenehanesine mi gidiyim? senin ne kadar sürüo muaynelerin. belki adam öle kısa bakıodur. renkli ultrasonu var mı ne kadar inceledi seni renklide. ayda bir kere mi gidiosun muaynelere. ayrıca hastanede olduğu gibi mesela 15 gün içinde gidersen para ödenmiyor ya semihin muayenehanesinde de öylemi. ya canım çok soru sorup bunaltıorum seni ama senden başka kontağa geçtiğim kimse çıkmadı. benim de yardımım dokunursa sana çok sevinirim.

para durumuna göre sen karar ver canım.sonuçta hastaneyede gitsen,muayenaneyede gitsen bence emin ellerdesin merak etme.tsh sonucuna gelince çok riskli görseydi seni haftaya gel demezdi.çünkü seni riske atması demek,kendini riske atması demek.
muayeneye gelince ben hiç bilmem bir saatten aşağı çıktığımı.önce içeri alır.masasının karşısına buyrun oturun der.şikayetlerin varmı der.varsa anlatırsın.bir yandanda seninle ilgili her ay tuttuğu notlarına bakar.sonra muayene odasına alır.renkli ultrasyonu var mı demişsin? var tabiki.ondaki cihaz kimsede yok.adam perinatolog.yani riskli gebelik uzmanı.her muayenede bebeğimin 4 boyutlu(renkli)resmini ve cd (video) sini veriyor.muayene bitince tekrar masasının karşısına oturtur.o sırada sekreteri tansiyon ve kilo ölçümünü alır.semih bey bebekle ilgili bilgileri anlatır.ve seninle beraber kapıya kadar gelir,tokalaşır ve bir sonraki hastayı alır içeri.dışarısı ne kadar kalabalık olursa olsun hiç acele etmez muayenelerinde.
evet semih beyin muayenanesindede 15 gün kontrol süresi.ücret ödenmiyor.ama kafana görede 15 günde bir kontrol alamazsın.o seni çağırıyor.mesela ilk çocuğumda 32-34 haftalardan sora 15 günde bir çağırmıştı.
ayrıca çok soru sorupta bunaltmıyorsun canım.bilakis çok mutlu oluyorum...

puck sana özel mesaj attım .

hayırlı doğumlar olsun arkadaşlar.

mesajını aldım teşekkür ederim. ben de sana attım ama gelmemiş olabilir çünkü yeni üye olduğum için belli bir mesaj sayısına ulaşmam gerekiyor. çok iyi anladım arkadaşım seni. verdiğin bilgiler çok önemliydi allah razı olsun.dikkat edicem söylediklerine. zaten henüz karar veremedim istanbulda da dotora gidiorum arkadaşımın doktoruna. ücreti makul çok iyi bir doktor ama işte istanbulda olduğu için kararsızım. çok teşekkür ediorum ve yaşadıklarını çok iyi anlıorum.

anladım canım. hastanede mümkün değil tabi 1 saat bakması.belki arada da muayenesine giderim ilerleyen haftalarda renkli cihaz falan yoksa . şimdi zaten renkli olsa bile ne görücezki. ikili testini hangi haftada yaptı. benim için en önemli olan konu da normal doğum taraftarı olması.bu son ana kadar belli olmaz ama kolaylarına gelio diye,planları bozulmasın herkes gününde saatinde gelsin kimse gece yarısı aramasın diye sezeryana almak istiolar.çok yanlış. gerçi benim sancım tutsa direkt hastaneye giderim o semih beyi hemen getirtirler dimi :) sanki gece sancılanır insan illa:) daha çok var tabi o günlere ama doğum anı da çok önemli. kim doğumuna giricekse o doktorla devam etmek lazım.

ee senin bebişinin herşeyi hazırdır şimdi. hoş gelir inşallaah. ben çok beğendi acıbademin odalarını.biz şimdiden baktık:) hatta daha hamile değildim bi gezelim dedik oraya başka bişey için gittiğimiz bir günde. o sıralar iki arkadaşım 1 ay arayla doğum yaptılar. çok da yakın arkadaşlarım. o yüzden doğuma girişleri çıkışları nasıl oluo hastanede ne var ne yok,bebeği nasıl yıkılıolargiydiriolar,ilk etapta ne lazım herşeyi biliorum.mesela hastane çıkışının iki tane olması lazım. en azından ikinci bir bataniye üst baş şart bebeğe. mesela arkadaşımın kızı doğumdan sonra hemen kustu battaniyesine hemen kirliye atıldı. üstüne geldi çıarılıp ikincisi giydirildi. o yüzden lazım.evet resimlerde hep acıbadem logolu şapkalar falan. onlar giydirio demekki. ama neyle yıkanıo onlar ütüleniomu acaba. biz aldığımız şeyleri bebek deterjanıyla yıkayıp ütülüoruz onlar naapıo acaba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…