Doğuma Hazırlık izmitli anne adayları bilgi alışverişi yapalım

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

sen belki de normal doğum yapabilicektin sancın gelir gelmez gitseydin öylemi? yani bebek gelmiş aslında ama sen gitmedin diye mi sıkışmış yavrum. peki sen demişsinki ben zaten sezeryan istedi baştan diye. sen istediğinde semih sana ne dedi. hemen ok benim de işime gelir mi dedi yani. seni normal doğuma yönlendirmeye çalışmadı mı? bu işler son ana kadar belli olmaz. normal doğum yapabilcekken niye sezeryan istiosun baştan demedi mi. bunları demediyse,sen direkt ben sezeryan istiorum dediinde direkt ok dediyse zaten sezeryan mantıklıdır

ben sezeryan istiyorum dediğimde benim için farketmez demiş eşim öyle diyor.ben pek hatırlamıyorum.ben kesin istemiyorum dediğim içinde üstelememiş olabilir.ama semih beyin plansız olan normal doğumlara vakti olduğunu hiç tahmin etmiyorum açıkçası.bence sen kesin normal doğum istiyorsan açık açık konuş.ama şunuda unutma başlarda normal doğum yapmak istiyorum deyipte,son ayda vazgeçen çok arkadaşım oldu.baştan korkulmuyorda sonradan korkulabiliyor.ben bile doğum yaklaştıkça korku sarmaya başladı.birde belki zaten normal doğum yapamayacaksın.bebek dönmeyebilir,suyun azabilir,çatın dar olabilir,sancın yeterli olmaz suni sancı verirler bebek sıkıntıya girebilir vs vs.ama kesinlikle normal doğum yapmanı tavsiye ederim.benim sezeryandan sora bahsettiğim gibi hiç ağrım olmadığı halde,o göbek çok zor topluyor kendini.hem hemen ayağa kalkarsın,bebeğinle ilgilenirsin.her şekilde daha sağlıklı.allah'tan hangisi hayırlısı ise onu dile.ama dediğim gibi semih beye de açık açık sor...öptüm canım ii geceler

tabiki bu dediklerinin hepsi olabilir. ona bi lafım yok zaten ama yinede zihniyet çok önemli. doktorun kafasında sezeryan varsa zaten kaçarın yok. o ne dese inanıcaksın. allem eder kullem eder yatırır keser seni:) ama tabiki sezeryanı da iyi yapacak doktor çok önemli o açıdan semih çok çok iyi olduğunu duydum zaten.korkma sen de. bildiğin bir doktorun ellerindesin daha cesur olmalısın. genelde ikinci hamileliklerde daha korkuluomuş sanırım çünkü bir çocuğun daha var. şimdi sen onu da düşünüosundur. ama korkma bence hakkımızda hayırlısı tabiki ben de onu istiorum allahtan. asla diretmem zaten normal doğurıyım diye. ama dediğim gibi zihniyet çok önemli. zaten öyle gelemem gidemem ayaklaındaysa zaten olmaz. evet arkadaşım şimdiden öğrenmem lazım bunu. mecbur iki doktora birden gidicem. son anda istanbulda doğurmaya karar verirsem beni bilen bir doktor olmalı

bana bi akıl verin lütfen.. çok kararsız kaldım.. napcam bilmiyom.. özellikle ilk hamileliği olmayanlardan bi akıl lütfen.. kısaca özetliyim.. 36+0 ım bugün kontrolüm vardı, bebek 3,5 kilonun üzerinde şuan, doktor bu 5 e yakın bişi olacak dedi.. zaten hep ilerden gidiyodu haftalık olarak.. şimdi benim doktor baştan beri bana normal yaparsın sen diyodu. şimdi bebek çok iri aşağıdan parçalanırsın ilk doğumun bunca eziyete dikişe gerek yok sezeryan daha mantıklı dedi..aşağıdan 20 dikişin olacağına sezeryan olsun dedi.. bende korktum bebek çok iri, gerçekten zor bir doğum olur, ama sezeryan da korkutuyo beni.. hem bebeğiminde sıkışmasını sıkıntı çekmesini istemem tabii. doğumdan sonra bakabilecek kimse yok bana.. kayın validem var ama onunda eline kalmak istemiyom ,zaten bişi yapmaz da, yapsada hayatımın sonuna kadar öde öde bitmez kaferati.. sezeryandan sonra kaç günde kendi işimi yapabilecek hale gelirim acaba.. ne yapayım sezeryana ok mi diyim, direnip normal mi isteyim.. bide benim normal tarihim 11.11.11 idi. bayram sonrası, doktorum durursa arife günü alırız sezeryanla dedi,ben istemiyom öle çok erken alınmasını çünkü.. bide bayramı hastanede geçirmek var yani.. baş belası bi kayınvalidem var, tek derdi kurbanını kimin kestireceği, oğlu ona ait olacakmış bayramda, benimle pazarlık yapıyo şimdiden.. hey Allahım sabır.. napim ben arkadaşlar, normal mi sezeryan mı? ne dersiniz?

merhaba arkadaşımm, benim 3. hamileliğim. ilk bebeğim 3.800gr normalle oldu fakat zor bi doğumdu ve normal olmasına rağmen alttaki dikişlerden çok çektim, afedersiniz, tuvalet ihtiyacını falan görmek ölümdü. ve 1 haftada zor ayaklandım. 2. hamileliğimde son ayıma girdiğimde bebeğim 4,5 kg olmuştu ve doktorum sezeryan önerdi.ilk doğumum zor olduğundan sezeryanı düşünmeden kabul ettim ve zor ilk doğumun ardından sezeryan çok rahat geldi bana,gerçektende bebeğim 5kg doğdu. ama sana direk sezeryan deyip etkilemek istemem. türkiyede en büyük sorunumuz doktorlara güven duyamamamız, bence bi doktora daha git önceki söylenenler ne kadar doğru öğren. sonra kararı verirsin. herkezin iyileşme süreci farklı ben sezeryanda 3 güne ayaklandım. eşin sana yardımcı olan biriyse kayınvalidene sadece bebeğin bakımını bırak, seni wc ye veya yürümeye eşin kaldırsın, yani senle alakalı şeyleri eşine yaptır bence. kocaelidemi yaşıyorsun arkadaşım?hangi doktora gidiyorsun

Son düzenleme:

hayatım sana diğer topikte de cevap yazmıştım. benim de doğumdan sonra bakanım olmııca. kayınvalidem var. annem vefat etti 10 sene önce maalesef. ben de çok düşünüorum. insanın nazı geçmez herkese. benim kayınvalidem iyi niyetli ama yine de benim kadar titiz değil tez canlı değil anlatabiliomuyum.ve hasta bir kayın pederim var. onu da getirirse yandım. ben zaten lohusayım. damızlık gibi bir meme dışarda geziosun yalan mı? bütün arkadaşlarım öle oldu. rahat edemem. babam bana çok daha iyi bakar aslında onun elinden her iş gelir. bir anne gibi baktı bana yıllarca. hala kalmaya babama gittiğimde gece kalkar süt ısıtır getiri bana öyle bir babam var ama o da erkek işte ne kadar yardımı olur bana. yine kayınvalideme kaldım. ama içim rahat değil tabi. her şey benim kontrolümde olsun istiorum çünkü ben. biraz da titizim. ama bunlar yenidoğan. titizlenmek zorundasın.benim kayınvalidem çok iyi ama biraz boşverdimci.çok sevicek emini ama mesela gece uyur uyanmaz bence.veya bebeğin hijyenine çok titizlenemez. hele kayınpederimde gelirse toptan uçtum. yüksek sesle konuşmamı dersin,camları açıp oturmamı dersin,elini yıkamdan geçip oturmamı dersin. tam benlik yani al boğ:) eşime dedim baban gelmesin yazlığa gitsin. ayrılmaz işte karısından. bypasslı zaten bir de ölüm korkusu mu ne var yalnız yürüyüşe bile çıkmaz. ama istemem ben. yaza doğacak çocuğum zaten bütün camları açar oturur.

neyse canım kendi dertlerimden şu sezeryan olayına gelemedim. ben de normal doğum istiorum. hatta 10 haftalığım ben daha acaba doktora şimdiden sorsammı diye düşünüorum. ama bir de şu var.kötü bir normal doğum yapmaktansa sezeryan daha iyi olabiliyor. bak sende bakacak doğru dürüst kimse yok diosun. allah korusun ama kötü bir normal doğum geçirirsen oturamazsın bile. ilerde idrarını tutamazmışsın hatta çok ender olarak orda dışkı bile gelirmiş. allah korusun. bunlar benim arkadaşımın doktorunun yorumlarıydı ben de ordaydım ve bilioruzki adam normal doğum mantıklı bir adam. sezeryana çok sıcak bakmıo. ama bu durumlarda yapıcak bişey yok. bebişini de sıkıntıya sokma.doktoruna güveniorsan zaten o ne derse onu yapıcaksın. ben semih beye gidiorum acıbadem de. onun hakkında çok iyi yorumlar var ama ben kontağa geçemedim pek adamla. birazda yoğun bir adam. mesela o baştan karşıysa normal doğuma daha gitmiicem ona. istanbulda da bir doktora gidiorum arkadaşımın doktoruydu tanıodum zaten adamı. bir de o görsün belki son anda ona karar veririm adam beni bilsin die arada gidicem. öyle işte. sen semih özereni duydunmu peki

evet kocaelideyim, akademide nuriye gidiyom.. bebişim baştan beri hep 2hafta ilerden gidiyordu zaten, o hep diyodu iri olacak diye, 4 4,5 olur diyodu. ama dün bu 5 i bile zorlar maşallahı var dedi, yani adam son anda demedi bunu.. bide ben baştan beri aman çok iri olmasın nasıl doğar diye endişemi dile her getirdiğimde, ya sen doğurursun sen doğurmayacanda kim normal doğuracak dedi hep.. benim boyum 1.80 ve şuan kilomda 90 a yaklaşmıştır.. o yüzden diyodu sen doğurursun diye.. şimdi istersen yine normal deneyelim ama seni zorlamak istemem diyo, 2. doğumun olsa kesinlikle normal doğuracan der kestirir atardım yine ama bu senin ilk doğumun parçalamaya gerek yok aşağıyı diyo.. ya doktoruma da güveniyorum, ya zaten nuri bey normal doğuma yatkın bir adam olduğu için ona gitmiştim baştan, yani yaptırdığı doğumların yüzde 80 i normal doğum.. o hastanede çalışan arkadaşım vardı bizzat kontrol ettirdim adam normalci yani.. öle para için iş çevircek adam değil.. tahlil veriyo mesela, hastane 50 lira alıyo bu tahlilden, aynı tahlili sağlık ocağında da yapıyolar hemde bedavaya oraya git, sonuçları al ara beni telde konuşalım bidaha yorulma buraya kadar diyen bir adam yani.. adam böle cici biri, çok güveniyom.. bana kesinlikle sezeryan da demedi zaten, sen karar ver, 2 hafta sonra yine gel kontrole bi daha konuşalım, bebeği tartıp tekrar değerlendirelim, karar tamamen senin diyo adam ben o yüzden kararsızım işte, daha önce tecrübe edenlere soruyom.. yoksa bana dese kesin sezeryan başka şansın yok, yatacam zaten hemen masaya.. ama sanki ben doğurabilirim normal gibi de geliyo bana, gözümü karartmıştım yani gazıyla doktorumun.. ya off neyse hayırlısı ya bakacaz belki o zamana kalmaz zaten millet 36 haftalıkken doğuruyo baksanıza.. hakkımızda hayırlısı, kısmette ne varsa o olacak zaten, boşuna bu kadar düşünüp yıpratıyom kendimi.. herşey olacağına varır.. hakkımızda hayırlısı..

[/QUOTE]neyse canım kendi dertlerimden şu sezeryan olayına gelemedim. ben de normal doğum istiorum. hatta 10 haftalığım ben daha acaba doktora şimdiden sorsammı diye düşünüorum. ama bir de şu var.kötü bir normal doğum yapmaktansa sezeryan daha iyi olabiliyor. bak sende bakacak doğru dürüst kimse yok diosun. allah korusun ama kötü bir normal doğum geçirirsen oturamazsın bile. ilerde idrarını tutamazmışsın hatta çok ender olarak orda dışkı bile gelirmiş. allah korusun. bunlar benim arkadaşımın doktorunun yorumlarıydı ben de ordaydım ve bilioruzki adam normal doğum mantıklı bir adam. sezeryana çok sıcak bakmıo. ama bu durumlarda yapıcak bişey yok. bebişini de sıkıntıya sokma.doktoruna güveniorsan zaten o ne derse onu yapıcaksın. ben semih beye gidiorum acıbadem de. onun hakkında çok iyi yorumlar var ama ben kontağa geçemedim pek adamla. birazda yoğun bir adam. mesela o baştan karşıysa normal doğuma daha gitmiicem ona. istanbulda da bir doktora gidiorum arkadaşımın doktoruydu tanıodum zaten adamı. bir de o görsün belki son anda ona karar veririm adam beni bilsin die arada gidicem. öyle işte. sen semih özereni duydunmu peki[/QUOTE]

sen daha doğumu sorma bence çook erken.. zaten şuan senin doğumla ilgili soracağın soruyu ciddiye alıp normal ya da sezeryan diye yorum yapıyorsa doktorun şimdiden sen o doktordan direkt vazgeç derim.. ben ilk hamile kaldığımda daha 6 haftalıktım kalp atışlarını bile zor duyduk yani bi doktora gittim ismi lazım değil, oturur oturmaz bana normal mi düşünüyon sezeryan mı diye sordu adam.. eşimle birbirimize baktık, şok tabisi biz.. nası yani daha çok erken değilmi bu sorunun cevabı için, hem bu konuda ilk hamileliğim olduğu için bir fikrim de yok siz beni yönlendirirsiniz diye düşünmüştüm ama dedim.. adam hııı tamam dedi dosyamın üstüne kocaman bir soru işareti yaptı.. neyse uzatmayım, odadan çıkar çıkmaz eşime ben bu adama gelmem bi daha dedim, eşimde sen istesende ben seni buna emanet etmem zaten dedi ve bi daha gitmedik.. sonra nuriye gittik ve ben doğumla ilgili şöle bi dürttüm onu bakalım bu ne dicek diye, ilk gidişimde.. ya sen ne kadar heyecanlısın böyle, bunları konuşmak için önümüzde çook uzun aylar var zamanı gelince konuşuruz bunları sakin ol sen bunları düşünme şimdiden sen tadını çıkar hamileliğin.. ben senin yerine düşünürüm dedi.. o an tamamdır bu adam dedik..
semih beyle ilgili olarak da duydum, gidenler var. çok iyi bir doktor olduğunu, işinin uzmanı olduğunu biliyom.. sadece sabahtan öğlene kadar acıbademde olduğu için ulaşmanın, randevu almanın zor olduğunu, muayenelerin yoğunluktan dolayı 10 dak sürdüğünü söylüyolar.. çok fazla ilgilenemiyomuş ama iyi bir doktormuş, yani adama kendini bırakacan, o sağ salim vericek çocuğu kucağına diyolar.. o kadar iyimiş.. ama acıbademde doğumlar sezeryan oluyomuş, daha bi kaç saat önce bizde bu konuyu konuşuyoduk arkadaşlarla.. hem doğum fiyatlarıda doktora göre değişiyomuş, o nası oluyo anlamadım tam olarak ama.. böle işte..

Son düzenleme:

günayydınnlarrr, herşeyin hayırlısı diyelim ozaman arkadaşım, ilk doğumlar bu kararı vermek için zor oluyor, benim ilk doğumum normal ve çok zor bi doğum olduğundan ikinci hamileliğimde doktor iri bir bebek dediğinde hiç teredüttsüz sezeryan dedim.ki doğru bi karardı bence ilk bebeğim 3.800 grla çok zor ve alttan bi sürü dikişli oldu, düşünki ikinici oğlum 5 kg doğdu normal olsaydı tam anlamıyla parçalanıcakmıştım. şimdi 3. hamileliğim ve yine bebeğin önden gittiğini söylüyor doktorum. ve en son doğumumdan 11 yıl geçtiği için normali deniyebilirsin dedi. ama benim normal doğuma hala cesaretim yok ve sezeryan yanlısıyım.akademide doğum fiyatları ne civarda doğumuda ordamı düşünüyorsun arkadaşım?

merhaba arkadaşlar,
bende İzmitteyim. form hemen dikkatimi çekti ve sayfaları sıradan okudum.inşallah bebişlerinizi sağlıcakla kucağınıza alırsınız.
ben 15haftalık hamileyim. ilk başta bayağı doktor gezdim. ankarada ilk keseyi bir doktor gördü normal dedi
,izmite dönünce bir ara kanama sıkıntısı ile uğraştık acilde Hürer bey ve Funda hanımla tanışmış bulundum. Hürer bey 2aylık bebeğimi ultrasyonda göremeyip yüreğimi ağzıma getirdi ama iyi niyatli kibar bir insandı.başka bi gece gittiğimdede funda hanım azarlar gibi bir tavırla düşük tehlikesi dedi bakmaya bile tenezzül etmedi her acile gelene ultrasyonla bakmaya zamanı yokmuş.sabaha kadar karnımdaki bebek öldü mü yaşıyomu bilemeden korku içinde dört döndüm. sonra Akademideki Nuri beye gittim Nuri beye dha öncede gidiyordum memnundum ama pahalı geldi bana akademi birde 40günde bir gel demişti o kadar nasıl dayanim.şimdi bile 15günde bir çağırılıyorum son günler geçmek bilmiyor nasıl özlüyorum bebişimi anlatamam. en son durağım İzmit kadın doğum merkezi oldu.Ertan izgüç e gidiyorum. muayene 30tl ve testler çok uygun akademide tam kan sayımına 40 gibi bişi veriyodum burada kan idrar sarılık için 7tl verdim. doğumda uygun sezeryanda normalde 450miş.
şimdilik bir sorun yok.daha ilk muayenede doğumunu nasıl düşünüyorsun dedi.benim istediğim normal ama aksilikler falan son karar sizin dedim. normal doğum yanlısı olduğunu son ay çatı muayenesine göre bebeğin kilosuna göre bunu tekrar konuşacağımızı söyledi.inşallah aksilik olmazda normal doğal kızım.

kısmet, hakkımızda hayırlısı.. evet doğumu orda yapacam, normal 550, sezeryan 770.. bunlar paketmiş, yani herşey içinde, oda, anastezi falan herşey.. yenidoğan yoğun bakımıda ücretsiz, hani olurda erken falan doğar bişi olur Allah korusun.. yani devlet karşılıyormuş.. öle dediler..

aramıza hoşgeldin arkadaşım.. hamileliğin başlarında en büyük problem insanın güvenebileceği bir doktor bulması, sonrasında her şey yoluna giriyor, ilk bebeğin herhalde dimi arkadaşım?

aşağı yukarı aynı demekki fiyatlar, konaktada sezeryan 900 fakat içine oda süslemesi ve 16 adet fotoğraf çekimide varmış, bu da paket fiyat tabi içinde bebeğin ilk muynesi falanda var, konak hastanesinin tek kötü yanı çok yoğun olması

merhaba bende izmitteyim ama henüz anne adayı değilim aday adayıyım inş. RABBİM banada benim gibi isteyen herkesede nasip eder hayırlısıyla

EVET EN KÖTÜ YANI YOĞUNLUĞU, eşimin tüm akrabaları konakta doğum yaptı, bana da çok ısrar ettiler sende konağa git diye, sırf o yoğunluğundan çekindiğim için istemedim.. randevu almakta, aldıktan sonra içeri girebilmekte bir dert, Allah yardımcınız olsun..

tuğba senin artık tüm hazırlıkların bitmiştir dimi, izmitte nerelerden alışveriş yaptın arkadaşım, bebek şekeri hazırladınmı?

tuğba senin artık tüm hazırlıkların bitmiştir dimi, izmitte nerelerden alışveriş yaptın arkadaşım, bebek şekeri hazırladınmı?

evet çok şükür hazırlıklar bitti sonunda.. bebek şekerini şennur nikah şekerlerinden yaptırdım.. haftaya alacam ama daha almadım.. çok güsel ve sıra dışı modelleri var, çok güzel özene bezene çalışıyorlar.. ben nikah şekerlerimide oraya yaptırmıştım.. mesela ben böyle minik bebek figürü olan şekerlerden istemiyodum, farklı bişi istiyodum hep, şennura gittim direkt aldım ve çıktım yani hiç gezmeden.. ekleyecem şimdi resmini beğenirseniz sizde gidin, çok cici şeler var daha o kadar cici ki.. tabi bunların mavisi olacak benim tosunuma..

bebeğin alışverişlerini alt açma seti, battaniye,çanta falan gibi büyük şeleri ayanoğlundan almıştım, kıyafetlerini daha çok wenice, civil bebe ve pınardan aldım.. öle çok şeyde almadım ama, hediyesi çok gelir diye.. battaniyeleri falan aldım ama 6 tane çeşitli kalınlıklarda var.. hastane çıkış setinin birini ayanoğlundan aldım birini civilden.. civilde fiyatlar çok uygun haberiniz ola.. ben tam takım bir hastane setini, içinde 3 ayrı takımı battaniyesi falan var ve kışlık bi takım çok güzel, yumuşacık, yıkadım hiç bişi olmadı 50 ye almıştım, bebek emzirme minderi e-bebekte 59 du, civilden 30 a aldım. aynı marka hemde.. bebeğin biberon emzik falan o tarz ihtiyaçlarını e-bebekten aldım.. araba ve pusetini kocali devlet hastanesinin orada bir bebek mağazası var ordan aldım, sen beğeniyon kataloktan netten onlar istediğini siparişle getirtiyo, peşin alacam diyince de çok güzel indirim yapıyolar..

bebeğe oda yapmadım ben yatak odasına beşik ve şifonyer aldım, odamız fazlasıyla müsait.. onlarıda paşada bir mağazadan aldım, baby hope un ama marka olarak, sallanan beşik.. onlarında fotosunu eklerim iisterseniz yatağımmızıda hazırladık hafta sonu eşimle çok şükür.. başka başkaaaaa.. bişi gelmedi aklıma, varsa merak ettiğin bişi sen sor ben yazarım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…