jinekolojik muayene?

Örtüsüz muayene mi olur arkadaslar. Hele hele genital bolge muayenesi? Kıçı kırık rontgen cektirirken bile örtü verirler.
Konu sahibi gecmis olsun ama ne yazik ki anlayissiz bir doktora denk gelmissiniz.
Bir daha doktora gidince bastan diyin ki, ben ilk muayenemde cok gerildim ve bu yuzden doktor beni muayene etmedi, siz bana her islemden once haber verir ve ne yaptığınızı soylerseniz gerilmeycegimi düşünüyorum.
Mutlaka ortu talep edin.
Bastan her seyi acikca konusmak doktorla aranizdaki uyumu artiracaktir.

doktor hiç yardımcı olmadı inan çok üzüldüm hep böyle mi olacak diye düşüyordum , iyiki konu açmışım konuyu bilgi sahibi oldum ama hala iyi bir dr arıyorum

Bence doktorunu değiştir
Örtüyü alıp uca oturursun
Gayet rahat ve acısız
Utanma kısmına birşey diyemem

İşte cahil insanlar böyle insanla iletişime geçen hassas mesleklerde çalışmamalı zaten. Böyle meslek gruplarında bir nevi kişisel seviye olmalı. Haspa geliyor yaratılışın gereği, dünyanın düzeni bir olayı sen keyfinden yaşıyorsun sanıyor. Sanki onlar öyle konuşuyor diye kadınlar vazgeçecek doğurmaktan. Bir komşum anlatmıştı İstanbul'daki çok ünlü doğumevindeki çalışanların konuşmalarını. İnanamamıştım...

Vardı bir hemşire ben yatıp rahat bi pozisyon almaya çalışınca oturacaksın ucuna, yatma dedi

Ben de kadın doğum doktorlarının yardımcılarını sevmiyorum. Hepsi asabi. Kibar ve insan halinden anlayan çok nadir çıktı. Bazıları da alaycı bir bakış atarlar size...Sanki zavallı sen der gibi..

teşekkür ederim bundan sonra iyi dr bulursam öyle yapıcm

Evlendikten sonra 6-7 tane jinekologa gitmişimdir. Çok korkmama rağmen, hiç birinde sıkıntı yaşamadım (ama korktuğumu çekindiğimi söyledim hep). Mesela smear testinde çok gerilmiştim. Ama doktorum o kadar nazik ve sabırlı davrandı ki, belki 5 dk lık işlemi 15 dk da yapmıştır, hiç bir acı hissetmedim. Böyle böyle korkularımı yendim. Erkek doktorlar sanki daha anlayışlı ve nazik gibiler. Bu arada tüm muayenelerimde örtü vardı.

Bence başka bir doktora daha gidin. Uzandığınızda başınızı arkaya yaslayın, gözlerinizi kapatın, vücudunuzu rahat bırakıp, derin derin nefes alın ve başka şeyler düşünün. Ben çok faydasını gördüm.

Ortu ne icin olacak? Benim doktorum isigi los yapiyodu ekran daha iyi gozukuyodu ve kendimi daha rahat hissediyodum.. ama her zmn uzerimde elbise tarzi bisey olurduki alt taraf cibildak olunca ayaga kalkinca filan ciplak totoyla kalmiim :)
Bize minik bir ört veriliyordu. Pantolonla gittim diyelim pantolon çıkar, o örtüyü peştemal gibi takarsın

Bende ilk defa 15 gün önce felan muayene oldum..Aklımın ucundan dahi geçmedi alt muayene olacağım..
Doktor bey gayet kibardı fakat asistanı hiç rahatlatmadı acayip utandım ama öyle acı veren korkutucu bir şey olmadı..

yorumları okuyamadım
ne demek örtü yok? nasıl yani sırtı dayamadan dirsek üstünde? o nasıl özel hastane???
bi kere örtü olur, belden aşağıya örtülür ki kadınlar nasıl muayene edildiklerini görüp utanmasınlar diye
kabin gibi bi yerde altınızı çıkarırsınız, o örtüye sarınıp gelirsiniz, ayaklarınızı uzattığınızda da örtü üstte kalır.
ne doktorun ellerini, ne de ne yaptığını görmezsiniz
evet aşağı kayılır, ama hala sırt dayalıdır yani, öyle dirsek üstünde falan olunmaz
bence o hastaneyi değiştirin, bir daha gitmeyin

Bende çok zorlanıyorum hatta sırf o sebeple doktora gitmemek için bir sürü bahanem oluyo. İki kere oldum alttan muayene o anbaşka şeyler düşünüp gözümü kapatıp derin nefes alıp veriyorum.

kötü bir doktorun var, değiştir, gitme bir daha
bir daha gitmem zaten bir de erkek dr araştırcm bakalım şansıma artık

İlk muayene psikolojik olarak kötü etkilemişti beni. Çıktığımda betim benzim atmıştı :) ama acı falan yok. Utanma, ne olacağını bilememek...
Küçük bi kabin var, oraya girip alt kısmı çıkarıyorsun. Bi örtü ve terlik veriyorlar. Hazır olunca muayene başlıyor. Dirsek üstü falan değil. Baya uzanarak ayakları çatala koyup öne doğru çıkıyorsunuz.
Size yapılmaya çalışılan tam olarak ne anlamadım.

Canım zamanla öğrenirsin zaten her işin acemiliği vardır . Doktor iyiyse muayene rahat geçiyor ama spekulum zorluyor bazen insanı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…