K.k'nün güzel hanımları, siz olsanız bundan sonrası için nasıl davranmayı seçerdiniz?

Eşlerinizin ailesi ile mutlu olmadan (onları yok sayarak), eşlerinizle mutlu olabilir misiniz?

• Ankete Katılan
    238

Bizimki öyle değil işte ailenin erkek fertleri bile bu hanımdan çekinir malesef. Nasıl bir yüz ifadesi var siz düşünün artık. Eşinin söz geçiremediği bir kadına kim söz geçirebilir ki?

Evet en başta da belirttiğim gibi eşim çok severdi beni flört dönemimizde, sonra nasıl bu kadar üzüp, yalnız bıraktı anlayamadım ama o kötü şeyler yaşanırken bile genel olarak mutluyduk. Fakat sorunlar hep vardı, gözardı ediyorduk. Vageçmek değil de, geri plana atmak bence çok güzel bir tabir. Mutlu etti beni söyledikleriniz, çok teşekkür ederim. Zamana bırakacağım, tüm yaralarımızı sarar umarım zaman.

Sanki gaz vermişler gibi eşine canım. Ailesi yani.

Bırakın aynı sokağı aynı şehirde bile yaşamamak lazım :) Ben de yanyana oturuyorum evlenirken bir allahın kulu bile beni uyarmadı kızım sorun olur diye. Sorunların daniskanısı yaşadım ama göz göre geldi yani .

Sanki gaz vermişler gibi eşine canım. Ailesi yani.

İşte ben gidemediğimden o tarafta neler oluyor, gittiğinde neler konuşuluyor veya konuşulmuyor bunu merak ettiğimden, yalnız göndermek istemiyorum biraz da. Yoksa onlarla tekrar samimi olmak değil derdim, yüz yüze bakacak kadar bir mesafe koymak.

Eşinizde hiç merhamet duygusu yokmuş o zaman, bakın kızı olacakmış işte "Allah korusun". Cinsiyetini bilmeden yazdım, kusura bakmayın yanlış anlamayın ama böyle sorumsuz insanlar bugün sizden boşanıp yarın başkası ile evlenseler bile başka birinin başını yakarlar. Allah akıl fikir versin, insan kendi canından olan birşeye nasıl reva görür böyle birşeyi hadi annesini geçtik diyelim. Sabırlı olun ve bol bol dua edin, Allah bir kapı açacaktır size.

Aynen benim başıma da bu gelmişti biliyorsun ama şu da var canım, sen eşinin yanında olamazsın ki 24 saat, gaz vermek isteyen her türlü veriyor emin ol. Bak benim kv mesela, dün yattım baktım sesler geliyor gece 12 de aramış oğlunu ve şunu farkediyorum uyumuyor haftaiçi benim eşimden erken yattığımın farkında ve ben yatınca arıyor adamı. Şaka gibi değil mi...

Bak benim meseleleri en iyi sen bilirsin, huylu huyundan asla vazgeçmiyor, sen idare ediyorsun sadece. Biz şimdi tatile gideceğiz diye klasik kv bana gene tavırlı, mesajlarıma cevap vermemek şu bu gibi ama ben değişik taktik yapıyorum onu ciddiye almıyorum, ama inan kadının yanında durdukça şok oluyorum o kadar art niyetli ki anlatamam sana. Görümceme çocukluk arkadaşlarını kötülüyor, fitliyor yani nasıl desem kendi tabiriyle "muzur". Ve ben bu insana artık tek kelime samimiyet duyamam. Bizim de gittiği yere kadar gidecek, yarın ne olur bilemem, ama hayata bir kez geliyorum, baktım gene aynı şeyler oluyor kesip atarım. Kimse için üzülmeye değmiyor.

Keşke önümde bir örnek olsaydı da beni de uyarsalardı diyorum ama yaşanacağı varsa yaşanır. İnsan kaderine mani olamaz belki ama en azından yol ayrımlarını belirleyebilir, evliliklerinize sahip çıkın hanımlar. Bazen sahip çıkmanız gereken durumda başka bir kadın, bazen bir anne, bazen bir görümce veya bir elti olabiliyor. Rabbim sağlıkla sınamasın yeterki, tüm kötülükler de biyere kadar. Allaha havale edelim..

Art niyetli olduğu ve tekrar aldanmaman konusunda bende seni uyarmıştım biliyorsun. Seninki yüzüne de güldüğü için rengini anlayamaman gayet normal, benimkinin en azından tavrı belli önüme de aynı arkama da. :) Ama ben duyacak birini bırakmadım çevremde, arkamdan konuşuyorsa da konuşsun, nasıl olsa bana gelmiyor konuşulanlar.

Hayata 1 kere geliyoruz haklısın, ve mutlu olmak tüm yükü çeken kadınların hakkı en çok da. Eşine de çok takılma, ne kadar az önemsersen, o da seni o kadar çok önemser.

Aynen öyle zaten evliliğe devam kararı almamda da bunu konuşmuştuk, inan kendine ne kadar kıymet verirsen o kadar kıymetli oluyorsun. Açık açık yapması daha iyi herkes biliyor görüyor sonuçta. Benimki millete karşı kendini melek ilan ediyor en kötüsü de bu. Allah biliyor ya yeter.

Ama bir şey diyeyim mi, geçen bayramda yaşadıklarımızı resmen Allah içim soğusun diye yaşattı bana. Neler yaşadı benim yanımda neler, bende eleştirdiği her şeyi kendi ailesinde gördü, bu da bana yeter.

Yasadiklarıni kusursuzca ifade etmissin cok uzun ama net..Esin takdire layik cunku senden vazgecmemesi icin sebebi cokmus..En dogru olani yapmissiniz ayrilmakla..Kaynanani bu hale getiren diger gelin..Bana ogretmen bir kadinin asosyal hali garip geldi..calisan kadin hic mi tatil istemez yahu..Bayramdan bayrama git bence esinle resmi bir sekilde konus ama caya kahveye yardim da et..insanlik gorsunler kocan da mutlu olur..Bence hic gorusmemek de kotu ..

Teşekkür ederim desteğiniz için kusurluk bişey yok ki ben sadece üzüldüğüm şuan bekar gibi kızlarla takılması ama kızı olacak yarın oda yetişkin olacak merhametsiz beni gectim kzına sahip cık .ÇOk şükür ailem arkamda ona ihtiyacım yok ama kızının bi babaya ihtiyacı var.

Çok güzel anlatmışsınız bizi ve bizim gibileri, huzursuzluk ve kaostan beslenen bir yapım yok malesef ve böyle olunca bu beni ziyadesiyle yoruyor. Eşimin akrabaları da gelmiyorsunuz, gitmiyorsunuz diyip duruyorlar bayramda seyranda görüşmediğimizden en azından telefon açtığımda. Aradıktan sonra aradığıma da pişman oluyorum. Hepten ölü taklidi mi yapmak gerekiyor bilmiyorum

Ne zaman evlendiniz? Vallahi ben de çevreme baka baka soğudum. Başta iyi olanlar bile zamanla kötü oluyor galiba. Sizin de mi öyle oldu?

Evet bence de kötü ve ilerde mutlaka problem yaratacak. Bende resmi olmaktan yanayım zaten bu saatten sonra, mümkünse siz li biz li hatta düşüncem. Ben yalnızca masalarına oturdum,düğün bitene kadar gürültüyü bahane edip hal hatır bile sormadım. Ben farklı bir masaya otursam, insanlar onların gerçekk yüzlerini görmeyecekti. Düğünden çıktıktan sonra hiçbişey söylemedim, eşim söylendi arabada "ne var sanki bu kadar abartacak diye" onlara kızdı :) Gerçi bir süre sonra onu da unuttu ama ondan sonra bayramlarda da götürmek istemedi beni.

Beklentiyi yükselten eltim zaten, onlar kötü gelin görmemişler. Eltimin ailesi şehir dışında, yazın 3 ay tatili oluyor, ailesinin yanına giderken bile eşinden önce kv nin gönlünü yapıp gider. Anlaşıyor gibi görünüyorlar ama ben sabrettiğini düşünüyorum bazen yüz şeklinden öyle okunuyor. Asosyalden ziyade eltimin politik ve mesafeli bir ilişkisi var genel olarak tüm insanlar ile. Samimiyetten pek hoşlanmaz, tam bir evcimendir. Kendisini 5 yıl sonra gelen mucize bebeğine, ve sonrasında 2.bebeğine,evine,kocasına ve kocasının ailesine adamış bir kadın.

Ne zaman evlendiniz? Vallahi ben de çevreme baka baka soğudum. Başta iyi olanlar bile zamanla kötü oluyor galiba. Sizin de mi öyle oldu?

3 yıl oldu. Evet başta isteme, nişan, düğün zamanları şimdiye göre iyiydi yada ben kimseyi kırmamak için herşeye evet demişim. Gelinliğimi bile kv min isteği üzerine seçmiştim, bende çok tolerans gösterdim, bende de tecrübesizliğin vermiş olduğu çok hata var. Sonra bana seni ben istememiştim, oğlum istediği için aldım; bana sen bakmazsın diğer gelinim bakar zaten bile dedi. Ortada ona bakmayacağıma dair en ufak bir kanıt veya söz bile yokken. (siz düşünün) Bende almasaydın, zorla mı geldim veya kaçtım size demek istedim ama işteeeee

5,5 senelik evliyim. Ya aslında herkes gösteriyor kendini bir şekilde, görmek önemli olan. İnsan deneyimsiz oluyor, etraftada uyaran yoksa, aileniz de iyi niyetli insanlarsa sonunuz böyle oluyor. Çok uyanık olmak lazım, her küçük olay bir işaret aslında. Bakın kv başta benim suratıma bakmıyordu, mesela evi gezdiriyor bize, eşimle konuşuyor ona bakıyor ben sanki yokum, surat nemrut ötesi. Ben kv nin beni kıskandığını ve hiç bir zaman istemediğini, ama eşimi kaybetmemek adına kabul ettiğini düşünüyorum, ayrıca kabul etsin etmesin benden daha iyi bir gelin adayı asla bulamazdı. Kaç defa yanımda laf soktu eşime eee oğlum çalışan kadın aldın bak ayak uyduramıyor, sanırsın ki gelen gideni bitmeyen sosyal çevreleri harika insanlar. İnanın alakası yok. Kendini öyle tanıtıyor ki kendine değer verilsin.

Benim kv kendi anlattığına göre okutulmamış çalıştırılmamış bir kadın ama böyle anlatmanın onun işine geldiğini düşünüyorum. Yaşamak istediği şeyleri ben yaşadığım için ölesiye kıskançlık duyuyor, beni üzmekten gizli bir zevk alıyor gayet farkındayım. Ama bir yandan da oğlunu benden vazgeçiremiyor. Ayrıca psikolojik rahatsızlığı olan biri dolayasıyla yaptıklarını ciddiye almayıp gülüp geçmeye çalışıyorum. Ha tabi her yaptığını değil, her şeyin bir sınırı var.

Arkanızda olan bir aileniz var, yine de çok şanslısınız bence. Benim babam beni tehdit bile etmişti, yok öldürücem onu yok bilmem ne; bizde ayrılmak yoktur malesef. Acaba beni aldatsa falan da aynı şekilde barış derler miydi?. Fakat o gün anladım bana benden ve eşimden başka kimsenin yardım edemeyeceğini. Hep iyi öğütle, eşimin sağ duyusundan yararlanarak, güzel güzel işlemeye çalışıyorum. Yoksa çekip gitmek çok kolay, önemli olan zor ama güzel zaferler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…