k.valide (çok mu abartıyorum)

eşin arkandaysa hiç korkma yavaş yavaş koy mesafeni eşin arkanda olmazsa işler içinden çıkılmaz hale geliyor o yönden şanslısın değerlendir.bende eşim annesini azarlasın demiyorum ama yeri gelince söylemesi gerekeni söylesin istiyorum planımız var demenk yada minnie ye soruyum demek saygısızlık değil ben bunu bekliyorum ama nerde.bu arada ben davet işlerini bıraktım ilk zamanlar yemeğe falan çağırıyordum ama yapmıyorum çünkü kadın zaten o kadar etrafımdaki bi de ekstradan çağırmıyorum

kayınvalidenizden daha temel sıkıntılarınız var o zaman. Allah yardımcınız olsun.

Peki annesi plan yapmadan soyle yapsaniz elinizde pasta bigun onceden gitseniz ertesi gun ikiniz kutlayacaginizi soyleseniz
aslında olabilir ama onlar gününde yaparlar sadece bi de işler o noktaya kalmıyor kadın günler öncesinde ayarlıyor eşimde uyguluyor

Bence sizde de hata var. Doğumgününde kavga çıkarıp adamı evden kaçırmışsınız. Sonuçta bu sizin değil onun günü. Gerilim olmadan geçirmek istiyorsa öyle geçirmek hakkı. Özel birşeyler planlamak istiyorsanız, annesinin de oğlunun doğum gününü kutlamak istediğini biliyorsanız annesinin dahil olduğu bir program yapıp, başında veya sonunda da başbaşa kalacağınız bir etkinlik düzenlerdiniz. Ya da çok içinizde ukte ise başbaşa doğumgünü önceden otelde kutlama, günübirlik gezi, sevdiği bir konsere bilet gibi bir organizasyon planlayıp, kayınvalidemize haber verirdiniz anne böyle bir süpriz yapıyorum o gün için kocama, sakın belli etme unuttuğumu sansın, döndüğümüzde de sizinle bir pasta keseriz diyip müdahale etmesini engellerdiniz.

Aynen eşin anneye hayır diyemiyo ama anneside maşallah anlayış sıfır.Bizde doğumgünlerimizi birlikte kutlarız herkesin dediği olsun diye.Ama başbaşada kutlarız ve kv kesinlikle bana sormadan plan yapmaz ayıp ya

tartışma d.gününden bi kaç gün önce oldu illaki haksız yönlerim vardır kabul ediyorum ama her zaman aynı şeylerin olması insanı sıkıyor.bundan önceki yıllarda hep annesi dahil oldu bende başbaşa olmak istedim eşimle konuşacaktım annem yemeğe çıkalım diyor deyince bütün keyfim kaçtı.kutlamanın başında yada sonunda başbaşa kalmamız imkansız huyunu çok iyi biliyorum k.validemin.belki dediğiniz gibi haftalar öncesi bilet falan alsam belki kutulurdum o da aklıma gelmedi

başbaşa hiç kutlamadık daha öyle bişey mümkün olmuyor.zaten beni kızdıran bana sorulmaması biraz da

var maalesef tek sorun o değil

Eğer ayrılmayı ciddi ciddi düşünüyorsanız o zaman içten içe kendiniz düşünüp düşünüp durmayın. Gidin eşinizle tartışmadan korkularınızı konuşun. Baştan söyleyin. Bu konuşmayı bağırma çağırmaya dönüştürürsen zaten korktuğum şeye daha fazla yaklaşmışız demektir diyin. Evliliğinize dair endişeleriniz olduğunu ve belki de çocuk da olmadan ayrı yollara gitmenin mantıklı olup olmayacağını son zamanlarda daha fazla düşündüğünüzü belirtin. Saçmalama falan diye bağırmaya başlarsa sadece bir gün eline mahkeme celbi geldiğinde şaşırmamasını düzeltmek için bir şeyler yapmazsa da bir de üzerine bağırırsa da bu sona yaklaştığınızı söylersiniz.

haklısın içten içe düşünerek bişey çözemem bi yere varamam.ben hep konuşmaktan yanayım sorun varsa insanca çözmekten ama karşımdaki adam böyle şeylerden bi haber iletişim kuramıyor ya tartışmaya döndürüyor olayı yada küsüp kendini iletişime kapatıyor .bu durumda bana kalan ya sabretmek yada çekip gitmek inan o kadar zor bi durumdayım ki bunun kararını veremiyorum böyle bi karar verilecekse bile konuşmamız lazım ....kör düğüm oldum bu adam yüzünden.

gelinli kaynanalı ortayı bulamayan kocayı iyi bunaltmışınız ,gıyabında doğum günü kutlamak nedir yahu fıkra gibi yeminlen..ha bu arada bi kaynana davasıda benden gelmek üzere malum iki gündür misafirim oluyorlar(pardon misafir olan bendim evimde)Allah yardımcın olsun konu sahibi..

Oglunun dogum gunu bence onun da orda olmasi, kutlamasi gerek esinizi o dogurdu.hatta sizin de kayinvalidenizi o gun tebrik etmeniz lazim iyi ki dogurmusun anne diyerekten. evlilik yildonumu olur anlarim ama esinizin dogum gununu neden basbasa kutlamak istiyorsunuz. Basbasa dogum gunu kutlamasi bence biraz sacma bayramda ben esimle basbasa olcam gibi bir sey.

Başka problemleriniz olabilir hem eşinizle hem kayınvalideniz de o konularda sorunun kaynağı nedir bilmiyorum, ama şu noktada hatanız eşinizi muhattap alıp onunla tartışma yaşamanız. Çünkü eşiniz tarafından bakınca onun için güzel birşeyler yapmaya çalışan iki taraf var ikisinden birisini tercih etmek çok zor. Hatta annesini seçmesi daha mantıklı çünkü o sizi de kapsayan bir plan yapmak zorunda, ama sizin planınız anneyi soyutlamak üzerine. Seneye hiç doğumgünü planı yapmayın eşinizle, hatta unutmuş gibi davranın. Sonra kayınvalideyi arayıp gayet neşeli bir şekilde iki kişilik süpriz bir program hazırladığınızı eşinize çaktırmamasını ve o gün için eşinizle planlama yapmamasını rica edin. Hatta diğer özel günlerde de böyle yapıyorsa yılbaşı için bu yöntemi deneyebilirsiniz.

Suç eşinizde. Eşiyle annesinin dengesini kuramamış. Annesiyle konuşup, yalnız zamanlar geçirmeye hakkınız olduğunu, karı koca olduğunuzu hatırlatması gerekiyordu. Sen söylesen suçlu olursun, gelinsin sonuçta. Eşin arayıı bulup dengeleri kurmadıkça sen bunun için çabaladıkça sadece suçlu olursun. Eşinle konuş bunu..

Bu nası şey böyle ya
Ozaman gelinlerde doğum yapınca kvler kucaklarına dahi almasınlar kız anneleri kızlarınıda bebeğide alsın götürsün
Zira o da doğurduğunun doğurduğu oluyo

bu fıkra gibi fikirler hep kayınvalidemden çıkar.daha ne fikirler görürüm ben gidişle.neyse allah sana da sabır versin....

elbette o doğurdu annesi ama bende hayat arkadaşıyım bu hayatı birlikte paylaşıyoruz çeşitli zorluklara göğüs geriyoruz eş olmakda önemli bi sıfat bence ayrıca çiftler başbaşa planlar yapbilir bizler artık yetişkiniz eşimize sormadın plan yaparsak eşimize ayıp etmiş oluruz taktığım mesele bu aslında

yılbaşında da aynısını yapıyor geçen yılbaşı eşime dışarı çıkmak istedim çünkü biliyorum ki evde beraber olmamız imkansız öyle atlattık.ben bu konularda eşimden bekledim arayı bulmasını ama yapmıyor dediğin gibi ben çabalamak zorundayım.d.gününde 2 kişilik plan yaptığımı son anda söylesem planı yalnız uygularım heralde çünkü o ayarlar herşeyi ama yinede deneyeceğim her olay her tartıma her hareket bi tecrübe bana

eşim çok yetersiz bu konuda annesine hayır diyemiyor yani böyle durumlarda ya katlanıcam yada tartışma çıkacak eşim başka türlüsüne olanak tanımıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…