K.valideme nasıl davranmalıyım?

kucukpisi

Hayata inat gülümse...
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
7.563
4.577
448
Merhaba arkadaşlar.

İlk önce durumumu anlatayım. İş yerim ilin orta yerinde, yani çarşıda. Öğle aralarında kimseyi çağırmam yanıma, gelmek isteyen (kendi ailem ya da arkadaşlarım olsun) öğlen müsaitsen görüşelim mi derler. İşlerim bazen çok yoğun oluyor. Genelde dairedeyim. Zaten çalışan bayanım. Ayrıca hafta sonları dinlenmek ve iş yapmakla geçiyor. Alış-veriş ve pazarı cumartesi hallediyorum, acil birşey çıktımı da eve gitmeden alıyorum. Bu nedenle kimseyle görüşecek vakti bulamıyorum. Ailelere bile hafta içi bir günde gidiyoruz. Ama aileleri ihmal ettiğimi düşünmedim. Günde mutlaka ararız. Kendi ailemi ben ararım, eşimde annesini arar. aynı ildeyiz ve ilimiz küçük olduğu için aileler çok uzakta değiller.

Gelelim cuma gününe. Cuma günü ziyarete gittik. K.validem "aramıyorsun, sevmiyorsun. Bak komşu bayan (yeni evli gelin) bile gelir gider. Bir şeyler getirir. Oturmaya gelir" diye sitem etti. O bayan öğretmen ve dersleri az. Güne gitmeyi bile fırsat buluyor. Ama benim fırsatım yok. Bazen çok yorgun oluyorum, yemek bile yapacak dermanım olmuyor. Neyse sonra, "senin doğum günün ne zamandı" dedi. ablam (görümcem) "12 mart" dedi. K.valide "iyi kucukpisi pasta yapta kutlayalım" dedi. Hiçbir şey demedim. Ama kırıldım. O gün gidesiye kadar sitem etti. Bende “a olur mu anne… sevmez miyim…” gibilerinden teselli ettim. Eşimde giderken dayanamadı mı ne, Tamam pazartesi gelelim tekrar dedi. Ama benim doğum günüm. Evdeyken de ben eşime sitem ettim.

Çok sıcak kanlı bir bayan değilim. K.validemin psikolojik sorunları var. Arada bize takıyor. Kendide biliyor ve tedavi oluyor. Sorunları olan birine nasıl davranabilirim?

İşin açıkçası benimde strese girmemem gerekiyor. Astım tetikleniyor. Kendimi de korumam lazım. Ama k.validenin olur olmaz konuşmaları benim için stres kaynağı.

kaynananda rahatsızmış madem duymayacaksın,görmeyeceksin,kafaya takmayacaksın.umursamayacaksın:34:

İlk başta yat kalk şükret çok yakın değilsin sen o zaman görürdün sorunları... Bütün kaynanalar öyle oldugunu da kabul et seviyorum ediyorum diyene kadar diyebilirsin çalışıyorum yorgun geliyorum evimin işini anca hallediyorum diye.. Siz böyle karşınızdakini yumuşatdıkça daha sorun oluyor ilerde yetmiyor artık.. Kendimden örnek vereyim sana malaesef kaynanamla aynı apartmandayız eşim bir gün sormasa eşime surat yapar eşim konuşamaz çünkü evde tek ve eşini kaybetti kalbini kırmak istemiyor ve bana eşim diyorki ben konuşmuyorum ama sen söyle... Kendi kızları evlendiğinden beri kaynanasına gitmez ama gelininden herşey bekleyene aynen bunu tekrar ettim bende benim yanımda daha ölçülü konuşuyor.. Sürekli sitem etme dedim anne senin rahatın yerinde oh maaşn elinde borcun yok geçim derdin yok yaşlı değilsin kaldı ki benim annemle aynı yaşta annem çalışıyor... Biraz şükretmeyi öğren dedim bunları söylerken eşim yanımda eşim artık benden taraf çünkü çok sıkıldı kaynanamın sitemlerinden...Kaynanam kem küm etti haklısın dedi bana kabul etmeside birşey.. Dedim senin sadece derdin eşini kaybetmen Allah rahmet eylesin ama yapcak birşey yok yasımızı tuttu artık gerisi günah ne mutlu ki rabbim sıralı ölüm verdi onun yerine evladınıda kaybedebilrdin hem kaldi ki kaynpederim iki adım atamıyordu kaç yıldır evde hapisti....
He bu arada kaynanamda gelin överdi dedim bana kimseyş övme ben birnin kaynanasını yannda övsem tansiyonun tavan yapar sende benim yanımda kimseyi övme diye... Arkasından konuşmadım etmedim kimi gelin var yüze karşı bal kaymak eşlerine dolduruyor hemde eşlerinden oluyorlar... Ben eşime karşıda doldurmadım yüzüne karşı dobra dobra yapcak birşey yok ben okumuş bir bayanım eşimin annesi benden sadece saygı bekler düşmediği sürece hizmet beklemesin... Beni böyle kabul edece zorlada olsa zorla ben annemim evinde ezilmedim babamn annemin kötü lafını bilmem kaynanamdan mı azar işiteceğim yokk yaa kaldıki eşim üstüme titrer... ilk başlkarda zordu benim için alışkın değildim ama şimdi herkes mum gibi işine geliyorsa artık....

haftada 1 kayınvalıdenıze gıdıyorsanız bence gayet guzel.daha baska nasıl olabılırdı kı.sımdı sız dogumgununuzu orada gecırmekten mı yoksa sızı baskalarıyla kıyaslamasından mı daha fazla sıkayetcısınız

kendın söylemişsin tedavi görüyomus böyle bir insan modeli var ken karşında söyledıklerıne yaptıklarına kulak asma sadece küçükpisi nasıl bir kişilikse o şekilde davransın ekstra baska modele yönelmesin bence

k.valideyle çok uzak değiliz. 5dk yürüme mesafesinde. ben k.validemle doğum günü geçirmekten yada kıyaslanmaktan şikayetçi değilim. sürekli şikayet halinde. eski zamanlardaki yaşanmışlıklarını unutamıyor. kız kardeşlerinin gelinleriyle sorunları var. onlarda dolduruyor.

duyma görme demeklede olmuyor. karşımda ağlayan bir bayan olunca, bende üzülüyorum.

doğum gününü başbaşa kutlamak istiyoruz desin eşin günü değiştirsin,çok olmadı gitmezsin,gidip stres yükleneceğine evde kalmayı tercih et.bu konular eşte bitiyor.bizde hafta da bir gidiyoruz öğle anlaştık,yoksa başka türlü kendim gidince hep b laf sokmalar manalı konuşmalar.annem oturmaya gelir kayınvalidemi davet ederim kırılmasın diye yüzünü somurtur anneme şikayet eder.şimdi bebeğim var onu gündüzleri bakmak için istiyo,ne götürücem biricik oğlum var sonra arkamdan bakamıyo başından atıyo desin kimseye minnet etme,direk konuş.çünkü yüzüne söyleyemediğini sen hariç herkese söylüyorlar.Allah sabır versin,konuşmak tek çare çözülmüyosada dedim ya gitme diye

Merhaba arkadaşlar.

İlk önce durumumu anlatayım. İş yerim ilin orta yerinde, yani çarşıda. Öğle aralarında kimseyi çağırmam yanıma, gelmek isteyen (kendi ailem ya da arkadaşlarım olsun) öğlen müsaitsen görüşelim mi derler. İşlerim bazen çok yoğun oluyor. Genelde dairedeyim. Zaten çalışan bayanım. Ayrıca hafta sonları dinlenmek ve iş yapmakla geçiyor. Alış-veriş ve pazarı cumartesi hallediyorum, acil birşey çıktımı da eve gitmeden alıyorum. Bu nedenle kimseyle görüşecek vakti bulamıyorum. Ailelere bile hafta içi bir günde gidiyoruz. Ama aileleri ihmal ettiğimi düşünmedim. Günde mutlaka ararız. Kendi ailemi ben ararım, eşimde annesini arar. aynı ildeyiz ve ilimiz küçük olduğu için aileler çok uzakta değiller.

Gelelim cuma gününe. Cuma günü ziyarete gittik. K.validem "aramıyorsun, sevmiyorsun. Bak komşu bayan (yeni evli gelin) bile gelir gider. Bir şeyler getirir. Oturmaya gelir" diye sitem etti. O bayan öğretmen ve dersleri az. Güne gitmeyi bile fırsat buluyor. Ama benim fırsatım yok. Bazen çok yorgun oluyorum, yemek bile yapacak dermanım olmuyor. Neyse sonra, "senin doğum günün ne zamandı" dedi. ablam (görümcem) "12 mart" dedi. K.valide "iyi kucukpisi pasta yapta kutlayalım" dedi. Hiçbir şey demedim. Ama kırıldım. O gün gidesiye kadar sitem etti. Bende “a olur mu anne… sevmez miyim…” gibilerinden teselli ettim. Eşimde giderken dayanamadı mı ne, Tamam pazartesi gelelim tekrar dedi. Ama benim doğum günüm. Evdeyken de ben eşime sitem ettim.

Çok sıcak kanlı bir bayan değilim. K.validemin psikolojik sorunları var. Arada bize takıyor. Kendide biliyor ve tedavi oluyor. Sorunları olan birine nasıl davranabilirim?

İşin açıkçası benimde strese girmemem gerekiyor. Astım tetikleniyor. Kendimi de korumam lazım. Ama k.validenin olur olmaz konuşmaları benim için stres kaynağı.

takmıcaksın canım boyle seylerı ben kayınvalıdemle aynı apartmandayım 1.bucuk senedır her mısafırınden haberım olur ay ılk zamanlar mısafırım gelır asgıya ıner ona mısafır gelır benı cagırırı bıkmıstım hap sıtres evlılıgımı anlamadım kurslara yazıldım bu sefer banada soguksun gelmıyon gıtmıyon gezmelere goturmek ıstıyo oysakı ondan baska kımse gelınlerını getırmıyo bıkmıstım artık gıtmıyorum artık ıstesede..demek ıstedıgım onların huyuna gıttı mı omuyo onemlı olan anlayıs olcak sen calısıyosun ıznınde evınle esınle ılgılenmek ıstersın senı cok ıstıyosa dekı cıkayım sen bana maas ver her ay yanında olayın bende:27:

kendi durumunu alat biliyorsun anne çalışıyorm benm kendime ayıracak vaktim yok de. ben hem çalışıyorum hem hamileyim kendisi bayramlar hariç annemlere hiç gitmemiş olan kocam beni haftada zorla en az üç kez annesine götürüyor. en azından eşin yönünden sanslısın illa gidelim diye tutturmuyor. kaynanalar çok anlayışsız oluyor ben okadar gittiğim halde kalkarken arada gelin böyle gelmiyorsunuz diyor. durumunu anlar fazla da kafaya takma eman.

canım anlıyorum seni ama okadar yoğun olduğun halde haftada 1 gün gidebiliyormuşsun bence gayet güzel ama yaşlılar nazlıdır benimkiside öyle bizde aynı şehirdeyiz ve çalışıyorum bende oda bazen şikayet ediyor gelmiyrosunuz gitmiyorsun en azından 10günde bir görüşüyoruz benim anacım ne yapsın 12 saat uzakta bende 3,4ayda bir görüyor ondan ben çok takmıyorum sende çok duyma etme ama doğum günü ilk defa evliliğinizde kutlucaksınız bence yanlız kutlayın

eşim o konuda anlayışlı. o kadar çok sitemime dayanamadı. ziyaret işini yarına aldı. ama ben dilerdim ki bana özel birşeyler yapsın. ona söylemeden süpriz yapsın istemiştim. hayal kırıklığı oldu bana. azıcık odunluğu tuttu paşamın:52:.

kendi durumunu alat biliyorsun anne çalışıyorm benm kendime ayıracak vaktim yok de. ben hem çalışıyorum hem hamileyim kendisi bayramlar hariç annemlere hiç gitmemiş olan kocam beni haftada zorla en az üç kez annesine götürüyor. en azından eşin yönünden sanslısın illa gidelim diye tutturmuyor. kaynanalar çok anlayışsız oluyor ben okadar gittiğim halde kalkarken arada gelin böyle gelmiyorsunuz diyor. durumunu anlar fazla da kafaya takma eman.

hafta da üç kez baya çokmuş. k.valideye ogün dedim. bazı günler gerçekten çok yoğun oluyor işlerim. kendime bile zaman ayıramadığımı söyledim. söyledim ama havada kalıyor.

Back
X