kabile halinde yaşayan gelin

ayy çok güldüm...iyi demişsin valla...biraz teknik öğret canım yaa bize... valla bravo nasıl dedin yaaa

her evli abiye 3 aylık misafirler mi geliyor???

3 aylık misafir her defasında degişiyor mu, ya da sadece bir- iki kere 3 aylık misafir mi geldi?
Belki çok daha başka durumlar vardı,kalmak zorundaydı,
gelininiz sizlerin diline düşmemek için duyurmadı....

Kim bilebilir ki...

Diline düşmemiş halindeki senaryolar bunlarsa ah birde dile düşse neler görcez

ayy çok güldüm...iyi demişsin valla...biraz teknik öğret canım yaa bize... valla bravo nasıl dedin yaaa

kızım yerıne gore cırkef olcan yerıne gore ağırbaslı yerıne göre nasıl olman gerekıyosa ıste.. skımsenın huzurunu bozmam kımsenınde husurumu bozmasına ızın vermem.. hersyın bır adabı var dozajı var.. asanı bı sekılde uyarmam sart ama konu sahıbı arkadasın dedığı bambaska bısey.. baskasının evı benı hıç ılgılendırmez kım olursa olsun.. benden yardım ıstemedıkce bana düşmez ona laf soylemek.. ama iş konusu benım evımse benım kurallarım okadar

yani kk da bir konu açılınca konu sahibini değil de karşı tarafı haklı çıkarmak için demeyeceğiniz şey yok.belki öyledir de belki böyledir.sürekli birileri var,bir kere 3 aylık misafir geldi gitti değil ki habire.evde her daim 3.şahıs yani birbirlerinden mi korkuyorlar nedir anlamadım.abim de sürekli oğlumla ilgileniyorlar iyi oluyor deyip duruyor bize,yani garip olduğunu biliyor ama hani benim de işime geliyor demeye getiriyor.biz hiç bir şey demeden diyor bunları demem zaten aman aman.herkesten önce abim onlarcı olur neme lazım.tek korkum iyice olayın suyunu çıkartırlarsa da ağzımdan bir laf çıkarsa diye.

bugün dedim ya size,faceden abime "gezdir bakalım baldızları "yazdım diye.sonra kapattım facesi konu uzamasın diye.açınca gördüm o da "ne yapayım bebeğim" yazmış.çaresizliği buradan da seziliyor aslında.

Şu hayatta acıyacağım son kişiler erkeklerdir, bir erkeğin "ezilme" durumunu düşünemiyorum. Ya kendince bir çıkarı vardır da durum mantalitesine ve çıkarına paralellik gösterdiğinden susuyordur, ya da cidden mutludur.

Dahası burada eşi tarafından hakaret ve şiddete maruz kalan bayanların durumu söz konusu olunca şöyle bir durup "cıks, olmadı şekerim aileni bu işe karıştırmamalıydın, hatalı konumuna düştün" diyoruz.

Gel gör ki, zavallım erkekler eşlerine "seninle başbaşa kalmak istiyorum hayatım" diyecek cesarete sahip değiller.Parkta oynayan çocuğun kavgasına müdahale eden anne gibi evliliğe müdahale edilmesinden bahsediyoruz.

Adam hayatından memnun, belki sırf karısını memnun etmek için yapıyor, başkasını niye ilgilendirir ki?

Kaynanasının kayınpederinin altından tuvaletini almaya kadar hizmetini gören bir çok gelin var. Kimisine kocası şart koşuyor, kimisi içinen geldiği için, kaynanasını kayınpederini sevdiği için, ya da Allah rızası için yapıyor. Memnun oldukları halde kardeşleri çıkıp da "Kendini kullandırma" diye akıl verseler çok mu doğru?

Son düzenleme:

canım bız tabıkı her yonden ele alıcaz konuları... sayfa acanı pohpohlamak uzere kurulmadı sanırım burası.. eğrısıyle doğrusuyla kendı fıkırlerımızı söyluyorz cunku sayfayı acan kımse zaten bunu soruyor.. heeee herkesın fıkrı acana uymaya bılır... bence sen kendını gelının yerıne koy sende gelınsın bır yerde.. bunu yapan sen olsan sana oğlan tarafından bısey deseler ne hıssederdın.. öyle yada böyle orası senın evın senın hayatın.. kötuluk ıcın yazmıyo kımse herkes kendıce yardımcı olmaya calışıyooo

Diline düşmemiş halindeki senaryolar bunlarsa ah birde dile düşse neler görcez

Vallahi açıkçası ben direkt bunu düşündüm.

Sanırım gelin hanım, aileyi az da olsa çözmüş ve nabza göre şerbet veriyor.
Eş de kendisinden yana olunca onlar tarafından sorun yok,
ama görümce sorun ediyor.

Electraya bir de dış görünüşle ilgili bir mesaj yazmıştın, tam hatırlayamadım şimdi,
göbegime baktı süzdü vs... yazmıştın.
Ben bunların sizin düşünceleriniz oldugu düşünüyorum.

Bu arada gelin hanım kaç yaşında, siz kaç yaşınızdasınız?
Gelin hanım çalışıyor mu? Meslegi ne?
Siz çalışıyor musunuz?

Son düzenleme:

Konuyu getirdiğiniz yere bakın .Muhalefetlikle suçladığınız insanın yorumlarını ben genelde tarafsız bulurum.

Ben bu konuda size hak veriyorum,dışlanmış hissediyorsunuz ve normal.Daha önceki mesajımdada yazdım.Sizde sıksık görüşün ,planlar yapın abinizle,arada yanlarına gidin,böylece sizde içlerinden biri olursunuz.

Eh canım o zaman sen haklısın, ne diyebiliriz ki

İster erkek tarafı ,ister kız tarafı gelsin böyle aylarca çöreklensin hoş değil.Erkek de ,kadın da sıkıntı çeker.Hele ki kadınlar eşlerinin ailelerinin evlerine kamp kurmasından hoşlanmazlar.Abinizin sesi çıkmıyormuş,ama onun da evinde rahat hareket ettiğini sanmıyorum.

canım ne kadar iyimsersin keşke hayat senin düşündüğün gibi olsa.biliyorum olayı aa sen onu kıskanıyorsuna getirmeye çalışıyorsun ama onun benden tek bir üstün meziyeti yok.benim derdim abimin kullanılması+gelin ve tayfasının arsızlığı.

Özellikle öyle yapan üyeler var elbet, ben de çok iyi farkındayım, fakat inan ki,
bu güne kadar hiç öyle bir düşüncem olmadı...

Yani ben anlamadım şimdi,
atıyorum kardeş geliyor kalıyor 3 ay, o gidiyor başkası gelip 3 ay mı kalıyor?

Bunu bizzat yaptım, ben de yengemi sevmez, dayımı bizden aldığını falan düşünürdüm. Şunu kabullenmek lazım, dayım bekar değil, eşi var. Allah için bir elmanın iki yarısılar. Şu an ikisiyle de aram iyi doğal olarak. Zaten konu sahibinin en büyük hatası abisinin evinde kendisini "el" olarak kurgulaması. Sen kendini nasıl görürse o statü üzerine yapışır, en başta seni rahatsız eder.

hayır canım periyodik olarak herkes 3 ay kalamıyor tabi.bir kuzen var lisede her okul kapalı olduğunda orada.kışın o gelemiyor diye anneannenin annesi,arada bir kaç haftalığına kardeşler.günü birlik olarak da komşular.sırf onları yatırmak için yaşındaki bebğine genç odası aldı rahat etsinler diye.güya oğluna aldı yaşında bebek genç odasında mı yatar?

Madem onlar arsızlar, sizin aile de arsızlık yapsın.
Siz de gidin kalın, madem bu kadar misafirperverler.

pek çok aile daha bebek dogmadan alıyor.
Buna bile bir kılıf buluyorsun electraya...

Mesela ben de oturma odamı açılır kapanır koltuklardan aldım sırf yatılı misafir gelince yatsın diye.

Son düzenleme:

Şunu merak ediyorum, abin gelip sana "böyle böyle başımda bir dert var, eşimle konuştum ama bir çözüm bulamadım, ne yapsam kardeşim, akıl ver" mi dedi? Yoksa sen durduk yere abine dert kazandırmak mi istiyorsun?

Ben en iyi anlaştığım insanla bir 3 ay aynı yerde kalsam 10 kez kavga ederim en az. 3 aylık misafirlik bana da ters, çünkü yanlız yaşayan biriyim. Belki sen de öylesin. Ama abinin kendisinin bizzat arz ettiği bir dert yok, bizim bakış açımıza göre imkansıza yakın ama belki adam cidden memnun ya da umursamıyor. Emin ol umursasa ya yolunu bulur ya da birilerine derdini açar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…