Bunu bizzat yaptım, ben de yengemi sevmez, dayımı bizden aldığını falan düşünürdüm. Şunu kabullenmek lazım, dayım bekar değil, eşi var. Allah için bir elmanın iki yarısılar. Şu an ikisiyle de aram iyi doğal olarak. Zaten konu sahibinin en büyük hatası abisinin evinde kendisini "el" olarak kurgulaması. Sen kendini nasıl görürse o statü üzerine yapışır, en başta seni rahatsız eder.
hayır canım periyodik olarak herkes 3 ay kalamıyor tabi.bir kuzen var lisede her okul kapalı olduğunda orada.kışın o gelemiyor diye anneannenin annesi,arada bir kaç haftalığına kardeşler.günü birlik olarak da komşular.sırf onları yatırmak için yaşındaki bebğine genç odası aldı rahat etsinler diye.güya oğluna aldı yaşında bebek genç odasında mı yatar?
ladykaka yorumların yapıcı ve mantıklı öncelikle teşekkür ediyorum.şöyle bir durum da var.hani benim derdim ben onlara gitmeliyim başkası gitmemeli değil.ben onlara ayda bir ziyarete giderim onlar da bize gelir.benim çocuğum var,annem ,k.validem,işim gücüm bir sürü meşguliyetim var.yani onlara her hafta gidecek bir mesaim yok zaten.gitsem de iyi karşılanırım bunu biliyorum.yani beni tek üzen abimin hiç dinlenecek bir anının olmaması ,öbür tarafın anlayışsızlığı...
ladykaka yorumların yapıcı ve mantıklı öncelikle teşekkür ediyorum.şöyle bir durum da var.hani benim derdim ben onlara gitmeliyim başkası gitmemeli değil.ben onlara ayda bir ziyarete giderim onlar da bize gelir.benim çocuğum var,annem ,k.validem,işim gücüm bir sürü meşguliyetim var.yani onlara her hafta gidecek bir mesaim yok zaten.gitsem de iyi karşılanırım bunu biliyorum.yani beni tek üzen abimin hiç dinlenecek bir anının olmaması ,öbür tarafın anlayışsızlığı...
:) çok tanıdık.. Bizimde böyle bir gelinimiz var-dı..
Annesi kardeşleri gelinleri teyze kuzen ne varsa toplanıp gelirlerdi. Çarşambadan gelir pazara kadar kalır evlerine döner bi sonraki salı çarşamba yine gelirlerdi.
O arada tabi bizimki alışverişi yapar buzdolabını doldurur, bişey lazım mı diye evden çıkarken herkes sigaralarına varana kadar sipariş verirdi.
Şimdi gelin hanım ailesiyle mutlu mesut hayat sürmeye devam ediyor.
Çünkü dağ dayanmıyor, maddi ve manevi çöktü.
Adam kendi evinde yatacak yer bulamamaya başlamıştı (çocuklarının birini sağına diğerini soluna alıp yatağa yayılırlardı)
afedersinizde içinde abiniz de olsa bir başkasının özel hayatına heleki ev yaşantısına ne hakla bu kadar kafayı yoruyorsunuz anlamıyorum....
dileyen evinde dilediğini ,dilediği kadar misafir eder..ister 3 ay misafir ederim ister 6 ay kime ne????eşlerden herhangi biri rahatsız oluyorsa ancak kısıtlama getirilirki,bu da olmadığına göre abinize batmıyor bu durum.yoruluyor falan demişsiniz doğrudur işte yoruluyordur demekki evinde ağırladığı kişileri yakın görüyor ve rahatsız olmuyor.ne güzel eşini mutlu etmek adına eşinin akrabalarına yüz çevirmemiş...siz neden bu kadar gocunuyorsunuz ki???
size müdahele etmeyin demicem çünkü etsenizde söylediğinizle kalırsınız gibime geliyor.alan memnun veren memnun..
aynısını bizim bir yakınımızda yaşadı.adam eve geliyormuş bir bakıyormuş sanki düğün var.adamdan maddi beklentileri de yoktu sadece geliyorlardı ama adam yine de dayanamayıp boşandı.
bizimki her türlü hizmeti yapıyor,arada gelinin kardeşlerini donatıyor,her türlü şöförlük hizmeti,tatil,piknik,gezi Allah ne verdiyse.şimdi araba aldılar kredi çekip bir yandan da kira nasıl altından kalkacaklar belli değil.gelin hanım babama "nasıl geçineceğiz "deyip duruyormuş.babam da "bana laf duyuruyorsa benden zırnık çalışmaz"diyordu.
ben bir görümceyim görümce olarak tabiki herşeye hakkım var.muhteşem yüzyılda hürrem olsun mahidevran olsun görümcelerinin eteğini öpmüyorlar mı?aynı ilgiyi beklemek benim hakkım.
İşte bu tam aymazlık, lüks için para saçılmasına ben de karşıyım, abin gereğinden fazla cömert sanırım, zaten maddi bir darbe yediğinde kendine gelir. Ama asıl misafir ağırlamaktan ziyade bu kredi mevzusunda biraz sarssaydınız onu.
Cidden abinle normal bir şekilde konuştun mu hiç? Yani "gelinin ailesinin şoförü oldun" ithamından ziyade, bu kadar sosyal aktivitenin onu nasıl yormadığını merak ettiğini falan dile getirdin mi? Ya da dile getirdin de ona rağmen yine de bir serzenişte bulunmadı mı?
Ne olur ciddi değilim de bana.
bizim törelerimizde var ama görümceye saygı.
ben bir görümceyim görümce olarak tabiki herşeye hakkım var.muhteşem yüzyılda hürrem olsun mahidevran olsun görümcelerinin eteğini öpmüyorlar mı?aynı ilgiyi beklemek benim hakkım.
yok ikimiz de çalışmıyoruz.aramızda 4 yaş var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?