Kabulenemiyorum

Yorgunceylan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2018
6
2
1
38
Evleneli 3 sene oldu. Ben turk alevi kiziyim esimde kurt alevi(bunu neden yazdigimi anlicaksiniz devamindan)

Benim ailem hic ayrimcilik yapmayan. Kurt , turk, sunni , yabanci. Herseyden önce bize insan olmayi ogretiller

Cocugumuz olana kadar hersey cok guzeldi. Karsi tarafla cok iyi anlasan evliligimde ufakta olsa sorunlar olan ama her zaman ustesinden gelmisizdir.

Oglum dogduktan sonra degisti hersey. Sorunlar basladi. Kavgalar buyudu ki esim cok istedi oglumuzu. Ailem geldiginde surat asip konusmazdi, yegenim sunneti vardi onun yuzunden gidemedim cunku evde kalmak istiodu ogluyla.Ben calisan birisiyim ve calismaya baslicam yakin zamanda bakici bulamadigimiz icin annem bakicak ki annem seve seve bakio torunlarina. Kaynanam ben bakmam dedi acik ve net mecburda degil zaten.Ama bunu hem esim hemde karsi taraf istemiyor nedeni ise.. annemin namaz kilmasi. Evet annemin namaz kilmasi ve oglum bunu ogrenir diye korkmalari. Cunku biz alevide olsakta annem namazini kilar,camiye girilir bizde, ailem beni oyle yetistirdi. Esim annemin namaz kildigini biliyodu evlenmeden.

Oglumla ilgili herseye cok karisiolar, sanki oglum icin benim soz hakkim yokmus gibi davraniyolar. Bana surekli annen bakmasin, bakiciya ver (bakici yabanci bir kadin yurt disinda yasiyorum) yabanci birine vermeyi tercih ediyolar ki annem torunlarina herseyi yapan,benim baktigimdan daha fazla bakar ogluma herseyi dusunur. Bosanmayi dusundum ama esim oglumu birak git diyor bana. Ogluna cok duskun ama ailesinin agzina cok bakiyor. Bazi sorunlarimizi gidip anlatiyor ailesine.

Bunun haricinde esim evine bagli,isinde eve evden ise,bisey istesek alir,disari cok nadiren cikan bi insan,herkeze yardim eder.

Cocuk olana kadar ailesi hic biseyimize karismazdi,severlerdi beni bende onlari sadece kaynanamla ufak tartismalar olsa bile bi sekilde duzelirdi hep.

Ama anneme yapilan saygisizligi kabulenemiyorum. Bana siz alevisiniz,annem namaz kildigini bilseydik bu evlilik olmazdi diyolar ki ben esimden saklamadim. Artik yuzlerini gormeye tahmul edemiyorum. Ne yapmam lazim?

Kusura bakmayin cok uzun oldu, hakinizi helal edin.

Çok çok zor bir durum. Neticede alevi de bir müslüman. Namaz kılması oruç tutması Kuran okumasi kadar normal bir durum yok . karşı taraf çok düşüncesiz ve anlayışsızmış Allah yardımcın olsun .

Ağırlığınızi koymadikca bu böyle sürer gider. Eşiniz ne hakla ailenize surat asar? Sırf onların keyfi olsun diye yabancıya vermem oğlumu. Size verdiği degeri "cocugu bırak git" demesinden belli. Esim bu tutumunu sürdürse bosarim net.

Evet bu konu çok ban isteyecek gibi ..

Çok zor ama keşke herkes önce insan olmayı becerebilse

Eşiniz biliyormuş durumu, sonradan değişen, gizli saklı bir şey degil.
Yanınızda olması gerekir.
Ben farklılıklarını çok bilmiyorum,
ilgilenmiyorum da,
Çocuğunuzu kime güveniyorsanız ona emanet edersiniz.
Anneniz şiddet eğilimi olan, küfürbaz, dengesiz, ahlaki değerleri zayıf biri falan olmadığına göre, kimsenin bir şey söylemeye söz hakkı olduğunu düşünmüyorum.

Ağırlığınızi koymadikca bu böyle sürer gider. Eşiniz ne hakla ailenize surat asar? Sırf onların keyfi olsun diye yabancıya vermem oğlumu. Size verdiği degeri "cocugu bırak git" demesinden belli. Esim bu tutumunu sürdürse bosarim net.
Zaten yabanciya vermicem bu cok net soyledimde sizin icin yabanciya vermem dedim. Zaten boyle giderse olacagi o. Annemin yaptigi kotu bisey yok ama onlar sanki afferdersiniz annem kotu yolda gibi davraniyolar

Ewin once adam opsun sonra mezheplere takilsin diyip bende kaciyorum. Benim esimin aileside alevi hic kimsenin ibadetine karismazlar. Tut bakiciyi versin parasini sen maasindan kesinlikle verme

Ben ogluma asla bunu yapmicaksin demem. Buyunce kendi yolunu bulcaktir. Herseyden once ona saygiyi ogreticem. Buyudugu zaman annemden gormese bile baskasindan illaki gorcek.
Eşiniz şu devirde dünyaya kapalı ve sadece kendi değerlerini öğrettiği bir çocuk yetiştirmeyi hayal ediyorsa ancak hayalinde kalır bu.
Dünyanın öbür ucundaki Afrika nın bilmem ne kabilesinin dinini araştırabiliyoruz artık
Her konuda bu kadar sığ düşünceliyse zaten beraber yürüyecek çok yolunuz yok demek...

Ortak noktalarınıza dikkat çekip, bir de öyle yaklaşmayı dene... daha da yapacak bir şey Yok zaten...
İleride anneannesine gitmesin, anneannesinde kalmasına kadar gidecek bu...

Zaten yabanciya vermicem bu cok net soyledimde sizin icin yabanciya vermem dedim. Zaten boyle giderse olacagi o. Annemin yaptigi kotu bisey yok ama onlar sanki afferdersiniz annem kotu yolda gibi davraniyolar

Siz annenizin arkasında durun. Anneniz hakkında konusmaya baslayani kim okursa olsun susturun ve sert bir şekilde uyarın. Kimse kimseyi sevmek zorunda degil, ama susmayı bilsinler o zaman. Sinir oldum ya. Yerinizde olsam sanırım esinizin ailesi bırakın evime gelmeyi yüzümü dahi göremez

Siz annenizin arkasında durun. Anneniz hakkında konusmaya baslayani kim okursa olsun susturun ve sert bir şekilde uyarın. Kimse kimseyi sevmek zorunda degil, ama susmayı bilsinler o zaman. Sinir oldum ya. Yerinizde olsam sanırım esinizin ailesi bırakın evime gelmeyi yüzümü dahi göremez
Annemin her zaman arkasindayim. Sonucta annem kotu bisey yapmiyo. Arama mesafe koydum zaten nerdeyse gorustugumuz yerde konusmuyorum. Aramiyorum artik eskiden iki gunde bir arardim. Ama artik bitti.

İyi de çocuk bugun öğrenmese yarın öğrenir.
Yani merak ederse illaki öğrenir.
Bunu nasıl engelleyecek?
Şimdi anneniz çocuğa bakmayı bıraksa bile ileride bu inanç konuları sizin canınızı çok sıkacağa benziyor.
Adam arızalı çünkü.

Valla annemin namazına laf edenin alnını karışlarım ben olsam

Back
X