merhabalar...belli bir diyet listesine uyamıyorum sağlıklı bir şekilde kalori hesabı yaparak zayıflamak istiyorum..boyum 165 kilom 78 haftada 1- 1.5 kilo kadar vermek için kaç kalorilik bir diyet uygulamalıyım .....cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..
merhabalar...belli bir diyet listesine uyamıyorum sağlıklı bir şekilde kalori hesabı yaparak zayıflamak istiyorum..boyum 165 kilom 78 haftada 1- 1.5 kilo kadar vermek için kaç kalorilik bir diyet uygulamalıyım .....cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..
bu sorunun cevabi aslinda cok zor cünkü her insanin metobolizmasi cok farkli :) ancak diyetarkadasim.com ve kalorisepeti.com gibi 2 site önerebilrim sana, diyetarkadasim da günlük kalori ihtiyacinizi hesaplayabilirsiniz bilgilerinizi girdikten sonra sonrada altta günde 500 kalori alirsaniz ayda x kilo 750 alirsaniz y kilo verirsiniz gibi bilgiler cikacak vermek istediginiz kiloya göre ordan ne kadar almaniz gerektiginizi hersaplayabilirsiniz. kalorisepetinde ise ayni sekilde bilgileri giri girip hedef kilonuzu ve o kiloda olmak istediginiz tarihi yazdiginizda günde kac kalori alirsaniz o tarihte istediginiz kiloda olabileceginiz cikacak :) umarim yardimci olabilmisimdir