- 1 Şubat 2015
- 1.148
- 613
- 73
Yürüyüş bol su tam buğday ekmek.Bol meyve ve sütlü gevrek tok tutuyor.Bir de sabahları haşlanmış yumurta.Hafta 2 3 bende poğaça tarzı şeyler yedim ama ardına baya su içtim haftada 3 gün 2 km yürüdüm.25. Haftada sadece 1 kilo aldım.Beyaz ekmek de varsa kesin acil.Maalesef 4 kg aldım. Hem kilo alımı hızlandığından hem de annemin yaptığı sarma ve böreklerden. Bir ara eşim hafta sonu kahvaltılarında hep simit, poğaça alır vrya tost yapardı. Ben de fazla kilo almadım diye yedim. Onları yemeseydim şimdi belki toplam 5-5.5 kg almış olurdum. Hedef en çok 11-12 kg ile tamamlamak ama bakalım ne olacak.
Birkaç haftadır dikkat ediyorum. Ekmek öğünlerde 1'er dilim yersem yiyorum. Çavdar, çok tahıllı veya tam buğday. Gevrek beni fazla tok tutmuyor. Meyvenin fazlası da kilo aldırıyor diye günde 2-3 porsiyon yiyorum en fazla. Evde egzersiz yapıyorum. Yürüyüşü hala tam anlamıyla hayatıma sokamadım. En kötü ihtimalle 32. haftadan sonra izne çıkınca düzenli olarak yapacağım. Tavsiyeler için teşekkürler. Siz kaç kiloyla hamile kaldınız? Hamileyken kilo verdiniz mi?Yürüyüş bol su tam buğday ekmek.Bol meyve ve sütlü gevrek tok tutuyor.Bir de sabahları haşlanmış yumurta.Hafta 2 3 bende poğaça tarzı şeyler yedim ama ardına baya su içtim haftada 3 gün 2 km yürüdüm.25. Haftada sadece 1 kilo aldım.Beyaz ekmek de varsa kesin acil.
Ben 64.5 ile hamile kaldım.Ama ilk aylar çok birşey yiyemedim.Şeker,meyve falan yedim sadece.Yarım kilo kadar verdim.1 2 aydır herşeyden yiyorum.Ama günlük kalori hesaplayarak tüketiyorum.Birkaç haftadır dikkat ediyorum. Ekmek öğünlerde 1'er dilim yersem yiyorum. Çavdar, çok tahıllı veya tam buğday. Gevrek beni fazla tok tutmuyor. Meyvenin fazlası da kilo aldırıyor diye günde 2-3 porsiyon yiyorum en fazla. Evde egzersiz yapıyorum. Yürüyüşü hala tam anlamıyla hayatıma sokamadım. En kötü ihtimalle 32. haftadan sonra izne çıkınca düzenli olarak yapacağım. Tavsiyeler için teşekkürler. Siz kaç kiloyla hamile kaldınız? Hamileyken kilo verdiniz mi?
Ara öğün yapıyor musun, günde kaç kalori alıyorsun?Ben 64.5 ile hamile kaldım.Ama ilk aylar çok birşey yiyemedim.Şeker,meyve falan yedim sadece.Yarım kilo kadar verdim.1 2 aydır herşeyden yiyorum.Ama günlük kalori hesaplayarak tüketiyorum.
2300 2500 arası.Ara öğünde meyve kuruyemiş yiyorum.Kefir içiyorum ya da sütle gevrek yiyorum.Sade süt içemediğim için.Ara öğün yapıyor musun, günde kaç kalori alıyorsun?
Bünye meselesi demek biraz da. Abartılı şekilde yemememe rağmen yine de kilo alıyorum. Tiroit bezim yavaş çalıştığından belki de. İlk hamileliğimde her gün yürümeme rağmen yine de toplam 11 kg almıştım.2300 2500 arası.Ara öğünde meyve kuruyemiş yiyorum.Kefir içiyorum ya da sütle gevrek yiyorum.Sade süt içemediğim için.
Tiroit bende de var Can'ım.Eutyrox 50 mg kullanıyorum.Onun da faydası var tabi.Şimdi daha iyi ilaç kullanmıyor musun ki?H
Bünye meselesi demek biraz da. Abartılı şekilde yemememe rağmen yine de kilo alıyorum. Tiroit bezim yavaş çalıştığından belki de. İlk hamileliğimde her gün yürümeme rağmen yine de toplam 11 kg almıştım.
İlaç kullanıyorum. Ben de 50'lik kullanıyorum ama ne zaman haşimato başladı, işte ondan sonra kilo vermem çok zorlaştı. Büyük ihtimalle 8 hafta sonra doğum olur (İlki sezaryendi.) O zamana dek 3-4 kg daha alsam yeter. Şu an 7.5-8 kg oldu.Tiroit bende de var Can'ım.Eutyrox 50 mg kullanıyorum.Onun da faydası var tabi.Şimdi daha iyi ilaç kullanmıyor musun ki?
Çok iyi. Hamur işi, makarna vb. zaten yemiyorsundur. Şekeri bıraktığını yazmışsın. Sadece hazır gıdalardaki şekeri mi bıraktın yoksa meyve de mi az yiyorsun? Spor yapıyor musun?Arkadaşlar bir sürü konuya defalarca yazdım yine yazıyorum ŞEKERİ BIRAKIN! Ben her gün çikolata gofret pasta herhangi birini ya da birkaçını mutlaka yerdim. 1,5 ay önce gibi bıraktım şekeri ve bu süreçte hiç kilo almadım. Gebeliğimin 8. ayını bitiriyorum bu hafta. Bebek son 3 hafta 750 gr almışken ben 800 gr vermişim. Şekeri bırakana kadar 15 kilo almıştım. Şekerin bu kadar kilo almaya etkisi olduğu tahmin etmezdim tabi ki şişmanlatıyor ama bu kadarı mucize gibi oldu bana. Keşke daha önce bıraksaymışım diyorum şimdi.
Çok iyi. Hamur işi, makarna vb. zaten yemiyorsundur. Şekeri bıraktığını yazmışsın. Sadece hazır gıdalardaki şekeri mi bıraktın yoksa meyve de mi az yiyorsun? Spor yapıyor musun?
Yürüyüş yapmak kilo alımını dizginliyor gerçekten. 32. haftada izne ayrılacağım. En kötü ihtimalle o zaman düzenli yürüyüş yaparım.Meyve olarak günde 1 portakal ya da mandalina kadar tüketiyorum çok aram yok meyve ile. Günde 3-4 adet hurma yiyorum süt yapar diye. Günde 6-7 km yürüdüğüm oluyor. Geçenlerde abarttım 10km kadar yürümüşüz eşimle. Bazen yorgun olsam bile yarım saatte olsa yürüyorum mutlaka. Hamur işini arada tüketiyorum malesef ama eve öyle düzenli ekmek girmiyor çok nadir. Beni asıl mahveden pastalar, çikolatalar, şöbiyetlermiş onu anladım. Etraftakilerin sen gebesin bir çatal al nefsin kırılsın ısrarlarına bile direniyorum.
Hayırlı olsun bebeğiniz. 20. haftadan sonra kilo alımı başlıyor. Sonra kilo alımı epey hızlanıyor. Benim 20-29. haftalar arası kilo alımım fazlaydı. Dikkatli ilerlemek lazım.Ben de şuan 16+4 haftalığım. Boyum 1.59 falan. İlk 3 ay bulantıyla geçti yiyemedim hiç bişey. Şuan bulantılarım gitti ama iştahım hala açık değil. Şuan 54 kg. Hamile kalmadan öncede 54 tüm. Ya kilo verdim ilk 3ay yada hiç almadım.
Allah hem annelere hem de evlatlara sağlık sıhhat versin inşallah, kilo alınır da verilir de. Allah isteyen herkese nasip etsin...Hayırlı olsun bebeğiniz. 20. haftadan sonra kilo alımı başlıyor. Sonra kilo alımı epey hızlanıyor. Benim 20-29. haftalar arası kilo alımım fazlaydı. Dikkatli ilerlemek lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?