• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaçarak evlendim..

madambaykuss

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
13
4
1
26
Hata mı yaptım bilmiyorum ama hata yaptığımı düşünmüyorum 2 senedir birlikte sevgili olduğum adamla kaçtım . Ben 19 o 23 yaşında. Aklıma böyle bişey gelmezdi bile babam istediğim okula istediğim bölüme yollamadı üniversite de okursan oku okumazsan da okuma dedi tutulmayan bi bölüme yazdırdı beni erkek arkadaşımı öğrendikten sonra. Erkek arkadaşım doğulu .. Mardinli .. erkek arkadaşımı şimdi ki eşimi öğrendi Kürt dedi alevi dedi benim istediğimle evleneceksin dedi dövdü sövdü. Eşim konuşmaya gitti babamla onun yüzüne olumsuz konuşmamış eve geldi bir ton tantana yaptı. Ailesi tanışmak istiyor sadece tanışmak dedim onun anasını da s..m ailesini de dedi herşey birikti benim hakkımda kuzenime konuşmuş okulunu bitirsin diye ıyalıyorum onları çocuk askerliğini yapmış 4-5 sene beklemez ayrılırlar demiş daha neler neler . Kaçtım evlendim. Marifet değil belki çözüm de bu değildi ama babama kimler kimler dil döktü ne okul konusunda ne erkek arkadaş konusunda bi adım geriye adım atmadı 2 gün oldu nikahlanalı tüm aile büyüklerim babamın ailesi annemin ailesi tamam olmuş gelsinler tanışalım diyor babam hayır diyormuş kardeşime mesaj attırdı kızsa bakireyse gelsin diye .. Beynimden vurulmuşa döndüm. Ne yani bakire değilsem insan değilim bakireysem insan mıyım? Ben ne yapıcam nasıl orta yol bulucam kaçtığım gün yakın çok yakın bi akrabamıza gittik onlar bile bu adama böylesi müstehak dediler

Eşinden memnunsan eğer, böyle adama müstehak.
Eşim ne Kürt ne aleviydi oysa ki Kürt olsa ne insan değil mi ? Eşimin ailesi kaçtı geldi diye bırakmadı gelelim diyor isteyelim diyor usulünce yapalım düğün yapalım oynayalım diyo ama nafile

Ne diyelim olan olmus inşallah pisman olmazsin. Esin istedigin bölümü okutacak mi bari?
Açıktan o bölümün ön lisans programına yazdırdı beni harcını ödedi dikey geçişle 4 e tamamlarım bitiririm o da öyle söylüyor

Evliliği sorumsuz ve suçlu babalardan kaçış yolu olarak görmeyin rica ediyorum. Babanızdan kaçıyorsunuz ama evlendiğinizde daha da hüsrana uğrayabilirsiniz. Kendi istek ve düşüncelerinle, sana uygun olan zamanda evliliğini gerçekleştirseydin keşke. Benim fikrim bu. Kaçarak evlenenlerin 3/2 sonu hüsranla bitiyor. Umarım sen mutlu olursun. Babanızın söylediği kelime çok ağır(bakirelik olayı). Eski insanların çoğunun kafası bu durumda. Üzülmeyin bu olaya. Evlenmişsiniz sonuçta, artık yapabilecek birşeyi yok. Sevgiyle kalın.

Eşinizden memnun musunuz hanımefendi?
Abla zaten ben sevgiliyken de çok memnundum çevremde ne kadar kötü arkadaşım varsa temizlemişti o arkadaşlarım varken burnum b.tan kurtulmuyordu onlar gitti derdim tasam kalmadı hep sahip çıktı bana hala da öyle babam kıyafet almazdı para vermezdi bilirdi bana verirdi para kıyafet alırdı daha beler beler

Abla zaten ben sevgiliyken de çok memnundum çevremde ne kadar kötü arkadaşım varsa temizlemişti o arkadaşlarım varken burnum b.tan kurtulmuyordu onlar gitti derdim tasam kalmadı hep sahip çıktı bana hala da öyle babam kıyafet almazdı para vermezdi bilirdi bana verirdi para kıyafet alırdı daha beler beler
18 yaşında mısın?
Arkanda baban olmayınca, eşini babanın yerine koydun, babanın yarattığı açığı onunla kapattın, anlıyorum...
Umarım pişman olmazsın canım...

Açıktan o bölümün ön lisans programına yazdırdı beni harcını ödedi dikey geçişle 4 e tamamlarım bitiririm o da öyle söylüyor

Tamam oyleyse benden sana abla tavsiyesi, okulunu bitirip eline meslegini almadan sakin bebek düşünme

Sevgililik le evlilik aynı şey değil güzelim inş mutlu olursunuz

Madem böyle bi işe kalkıştın inşallah hiç bi zaman babanın kapısına dönmek zorunda kalmazsın.okulu bitir bi mesleğin olsun mutlaka ve o zamana kadar sakın çocuk yapma

Okul konusunda değil ancak ben babanızın evlilik konusundaki tavrını doğru buldum. Bekaret,kürt, alevi vs olaylarından bahsetmiyorum. Neticede daha 19 yaşındasınız keşke hayatı görüp tanıyıp bilip doya doya yaşayıp ondan sonra evlenseydiniz.. o yaşlardan hepimiz geçtik ve illa ki hepimizin o dönemlere ilişkin "ben bunu nasıl yaptım ki" dediğimiz büyük küçük pişmanlıklarımız olmuştur.. Kaldı ki evlilik insanın hayatını ciddi anlamda değiştiren bir durum.umarım pişman olmazsınız.

Neyse olan olmuş artık. Mutluluklar...

Konularıma bakarsan iki yılda ne çektiğime bir bak isterim. iki yıl boyunca uğraştım babami ikna etmek için ikna olmayınca buradaki can üyelerin deyimiyle "düğünüme ailemi davet ettim" bir şekilde hallettim. Ama benim mesleğim vardı ve 26 yaşındaydım. Yanı tüm ımkanlarım olgunlaşmıştı anlatmak istediğim bu. Yaşın daha çok küçük ve devam ettiğin bir okul var esin de 23 yaşında henüz olgunluğa erişmemiş bir beyefendi, neden şartların daha iyi hale gelmesi için beklemedin ki

Son düzenleme:
Sadece sen değil eşin de pişman olacak bu durumdan. Zamanı gelince üzülme dik dur.

Back
X