• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaçarak evlenmek...

canım benim ben çook üzüldüm yazdıklarını okuyunca ama bazen insan kendi annesine babasına güvenemiyor tanıyamıyor...sen kendi ayaklarınıın üzerinde durabilen bir kadınsın belli kimseye minnet etme gün gelir eline kalırlar allaha havale et...umarım herşey gönlüne göre olur hiç birimiz bilemeyiz ki yarın ne olucak o yüzden dua ve şükretmelisin:nazar:

inan her gün ALLAHıma şükürler ediyorum beni iyi insanlarla karşılaştırsın diye...bundan sonra eşimle birbirimize ana baba olduk.kimileri düşünebilir eş değişir yada ana baba gibi olmaz diye.inanın öyle şeyler yaşadık ki.hala yemek yerken bile tabaktaki son kalan şeyi birbirimize bırakıp doydum diyoruz.bazen eğer bazı şeylere çabuk ulaşamamak mutluluğu hazır değilde savaşarak bulmak el ele sırt sırta vererek üstesinden gelmek.hep iyisini değilde şu hayatın kötüsünüde görmek evlilikleri aşkları daha da sağlamlaştırdığına inanıyorum.tamam yıprandık ama en azından ALLAHım bize kendisinden başkasına el açtırmadı.Bu savaşı vermenin en büyük sermayaside büyük bir aşk.Allah herkesin yüreğine göre bir hayat nasip etsin....:nazar:

kimi akılsızlığı yüzünden kaçar kimide aşkından herkesin bir nedeni var şu dünyada.bende çok karşıydım kaçarak evlenmeye fakat hayat insana hiç istemediği şeyi zorunlu kılıyor bazen.kimi hüsranla sonuçlanıyor bazende masal mutlu bitiyor.kim istemez ki gelinlik giymeyi.aşık olduğum insan fakir diye ona sırtımı dönemedim çünkü ben gerçekten sevdim bu akılsızlıksa ben değil aşka inanmayan sahte ve mantık evliliği yapanlar akılsız...

inan her gün ALLAHıma şükürler ediyorum beni iyi insanlarla karşılaştırsın diye...bundan sonra eşimle birbirimize ana baba olduk.kimileri düşünebilir eş değişir yada ana baba gibi olmaz diye.inanın öyle şeyler yaşadık ki.hala yemek yerken bile tabaktaki son kalan şeyi birbirimize bırakıp doydum diyoruz.bazen eğer bazı şeylere çabuk ulaşamamak mutluluğu hazır değilde savaşarak bulmak el ele sırt sırta vererek üstesinden gelmek.hep iyisini değilde şu hayatın kötüsünüde görmek evlilikleri aşkları daha da sağlamlaştırdığına inanıyorum.tamam yıprandık ama en azından ALLAHım bize kendisinden başkasına el açtırmadı.Bu savaşı vermenin en büyük sermayaside büyük bir aşk.Allah herkesin yüreğine göre bir hayat nasip etsin....:nazar:

amin canımm dilerim ki hep mutlu olursun ailenle

bazen gercekten insanlarin zor ailesi olabiliyor ama kesinlikle ailesini terk ederek bir yuva kurmaya calismak sacma olur o evlilikten hayir gelmez hem bir insanin bir istegi olmuyorsa ya gercekten olmamasi gerektigi icin yada hakkinda hayirlli olmayacagi icindir ve o ailesini terk eden insan düsünmeli birgün o evlendigi kactigi adam ile bir kizi oldugunda rabbimde aynisini basina getirmezmi sence ...yani ben genel olarak ters bakiyorum böyle islere sadece evlilik icin degil her konuda anne baba rizasi olmadan ve üstüne üstlük o birsey icin tartisiyorsan onlarla o isin ne olursa olsun rast gitmez. . .

eğer eşim gidecek yerim var diye korkup bana tahammül ediyorsa kötü.ama gidecek yerim olmadığını bildiği için bana rest çekebiliyorsa bu daha iyi en azından ne kadar hain olduğunu anlarım gerçekten eşimi işte o kimsesizliğimde tanımış olurum.ayrıca be kaçarak evlendim ve aileme resti ben çektim eşi için değil paraya düşkün oldukları için şu an kendi yuvamdan başka gidecek yerim yok.9 senedir evliyim ve 9 senedir bu durumdayım 8 aylık kızım var.bir insan gerçekten insani değerleri bilip ALLAH tan korkuyorsa kimse kimseye insanlık dışı davranamaz en büyük hazine vicdandır.ALLAH vicdan sahibi kişilerle karşılaştırsın.Kadın farkında değil bir mucizeyi gerçekleştirdiğinin. hem evinin kadını hem çocuklarına öğretmen,psikolog ve dini açıdan eğitmen,muhteşem bir koruyucu,eşine bile hem anne ve hem kadın(her yönüyle) daha kadın nasıl gidecek bir yer arasın ki.kendi açımdan söylemeliyim ALLAH sağlık versin yeter ben tek başınada yürürüm yolumda....bir erkek mi benim hayatta kalmama sebep ben erkek olmadan da yaşarım...asla sığıntı olmam.ne kadınlar var namusuyla çalışıp çocuklarını okutup kocasızda hayatla savaşan..kaçarak evlilik yada kaçmayarak önemli olan insani değerler sebepler bahane...

ne anneler babalar var rıza tabiki önemli bizde de ALLAH inancı var ama genellemeyelim.YAŞADIKLARIMI ANLATSAM YADA YAZSAM TELEVİZYONDA DİZİ OLARAK YAYINLANSA HER HAFTA TV KARŞISINA ÇAKILIR KALIRSINIZ.BU DÜNYADA HİÇ TANIMADIĞINIZ İNANAMAYACAĞINIZ VE YAŞADIĞIKLARINA GERÇEKTEN MUCİZE DİYEBİLECEĞİNİZ ÇOK HAYAT VAR .BEN asla asla dememyi öğrendim bu hayattan.insanın başına gelince bir daha hiç bir zaman genelleme yapamıyor.benim gibi.size de tavsiyem bu...

Arkadaslar ben yeni uye oldum. Bes yildir gorustugum biri var yasim25 onun uasi 29. Cok seviyoruz birbirimi yani sabahlari bile ise ben uyandiririm telefonla oyle basit bi cikma okayi deildi.bes yilin sonunda evlilik istedik ben univ mezunu o lise babam izin vermedi denk deilsin diye egitimi yok evi yok esnaf isi ortak li is diye vermedi cok seviyoruz ikna olmuyo annemde artik destek ermiyo babamin korkusuna babam dehset sinirli bi adam. Kacmayi dusunuyoruz ama anneme kiyamiyorum onun uzulmesine ama bi yandada hayati hayatim olmus herseyini tanidigimo sevdigim adam var naomam lazim kacmayo dusunuyorum

merhaba arkadaşlar sizce kaçarak ailesinin rızasının almadan evlenen bi bayanın eşinin duyguları ve zaman içinde davranışları ,normal yollarla aile rızasını alarak evlenen bi bayanın eşinin davranışlarıyla ve hissettikleriyle bi farkı olurmu zamanla...
asla kimse icin ailen bırakma kacan biri olarak yazıyorum bunu neden hayallerini biırakıp sırf o anki hissettigin duyguyla evlenesin sakın bide yasın kac neden kacmak zorundasın

Bence evliliğe 1-0 yenik başlar.
Hele de 18 yaşından hatta 20 yaşından ufaksa büyük aptallık.
bunu savunacak birinin çıkacağını sanmıyorum.
Eşinizle ne kadar büyük bir aşk yaşarsanız yaşayın bir gün bitebilir..
ve o gün kaçarak çıktığınız o eve mahkum kalabilirsiniz.
Düşünüyorum da oğluma bir kız kaçarak gelse,oğlum kız kaçırsa herneyse ..
asla o kıza zerre saygı duymam,ailesini silmiş bir kız benim için kıymetli olmaz.
bir erkeğe bu kadar nasıl güvenilirde kaçılır,büyük cesaret.
aşk demeyin,hepimiz aşık olduk,aşk gider geriye başka şeyler kalır..
kızları kaçan,sonra da kaçtığı yere gelin veren aileleri de boğmak istiyorum.
kızım kaçtıysa bekareti bile bozulsa geri alırım,kızımı kimsenin eline iznim olmadan asla bırakmam.
bekarete vurgum ,gençlerin bunu kullanmasıdır,yanlış anlaşılmasın.
birlikte olup ailelerini evliliğe mecbur bırakıyorlar.
özetle eğitimini yarım bırakıp,ayakları üstünde durmayıp kaçanlara çok üzülüyorum ben..
kızının icin nasıl iyi yorum yapıyosanız alıcagınız gelininiz icin o kadar acımasızsınız
ne demek kıza saygı duymam kıymetli olmaz tam tersi eger bide ailesi barısmazsa onun arkasaında olup onu yücelticek annesiyligini unutturman gerek kacan biri olmadıgın nasılda belli kacsan yanlız olmaı-nın bi destegin ne kadar degerli oldugunu anlardın yazık ki insallah oglun kız kacırmaz cok kötü bi kaynanan olursun sen

Bu işler sans eseri
Bende kaçarak evlendım Allah razı olsun 1 gunden 1 gune ailesıne ezdirmedi.

Kaçan kızın değeri olmaz derler. Hem kendi ailesini utandırdığı için hem eşine karşı yalnız güçsüz ve her şeyi peşinen kabullendiği için hemde kayinvalidesi tarafından biz mi istedik kendin geldin gelmeseydin bize mi sordun vb şekilde iğneleneceği için. Ayrıca konu komşu akraba tarafındanda horlanır sen kaçtın denilir vs hoş değil en iyisi allahın emriyle aileyi üzmeden kırmadan kayınvalideye nazlana nazlana evlenmek

Ama oyle bi imkanim yok babam vermiyo ve bes yillik bi iliskim var oyle normal sevgili gibi deil birbirimizi cok seviyoriz cok iyi biri ailesi kendi ama bbam vermiyo asla diyo

Ama oyle bi imkanim yok babam vermiyo ve bes yillik bi iliskim var oyle normal sevgili gibi deil birbirimizi cok seviyoriz cok iyi biri ailesi kendi ama bbam vermiyo asla diyo
Neden vermiyo annen ikna edemedi mi vermezsen kaçarım dedin mi peki

Babam cok sert bi adam annem ikna edemez benik dedigim olacak diye birisi erkek karfeslerime bile size ben uygun es bulurum diyen biri ben babama seviyorum dahi fiyemem kacmakla es deger bi cunle olur. Seviyorim derim ama inadina vermez evden cikarmaz beni oyle biri

Back
X